Şimdi Ara

BAKKAL AÇMAK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
2
Favori
30.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • millet bakkallari kapatiyor adam sagdan soldan borc alarak bakkal acmaya calisiyor. sacmaligin daniskasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz de bir ara açıp 7 ayda batırmıştık tecrübelerimizi anlatayım.

Açtığımız Bakkal aynı zamanda tekel ürünleri de vardı alkol-sigara sizinde belirttiğiniz gibi küçük köşe başı bir dükkandı. 10bin TL hava parası ile içi mal dolu olarak devraldık.

kirası 400TL idi.

1. Kesin olması gereken şey bence esnaf zekası kıvraklığı ve gaddarlığı. bşzde bu üçüde yoktu bunlar önemli babam madenden işçi emeklisi olarak bu vasıfları taşımadığı için işi yürütemedi toptancı geldi vurdu müşteri geldi vurdu yumuşak başlı da olunca ezilip gitti. Bence bu anlattığım nokta en önemli nokta.

2. Husus bazı önemli kar getiren kalemlerde rekabet ortamın olmamlı yani ekmek ve sudan çok kazanırsın ama yakındaki bir büfe bir fırın işini bitirebilir. Sigara satıcaksan yakınında İddaa bayisi olmamalı çünkü onlarda satabiliyor (hatta bazıları su falanda satar) adam oyununu oynar bir de oradan alışveriş yaparsın sen tavla oynamaya devam edersin.

3. kalabalık ailelerin yaşadığı bir sokak içi falansa çok iş yapabilir bizim biraz izmirde aileler küçük genelde çekirdek öyle olunca karıkoca gelip bir tane ekmek alıp gider günde 20 ekmek satamıyorduk. babmın çıkardığı derste o idi. Kapattıktan sonra hep 20 ekmek bile satamadık derdi şöyle 50 ekmek satsaydık günde, işi bırakmazdık derdi.

4. Yine daha yazılabilir de son olarak şunu belirteyim eğer dükkan sizinse en azından kira parasını çıkarmak için uğraşmazsanız o çok önemli çünkü eğer kiralık ise de kira bedelini bence bir bakkal ciro olarak bir yada günlük cirosu ile çıkarabilmeli çıkaramıyorsa sıkıntı büyüktür.

• İstanbulda idda bayi yerinde ise tekel tutar. Bakkal mı kaldı ? Karşımızda bakkal var bazen canım dondurma vs ister ozaman kullanırım . 40 Yılda bir . Ozaman da inip gitmem , ararım sepete koyar çekerim . Yoksa dışarı çıkarsam süpermarkete giderim .
  • soul striper kardeşim senin üsküdar hakkında ki yorumuna katılıyorum bizim burada mahalle kültürü var çevre gidenler olmasına rağmen hep eski insanlar tanıdıklar ben birazda buna güvenerek hareket ediyorum Allah senin de yardımcın olsun yukarıda batan kardeşimle aramızda farklar olabilir bizim üsküdar da çok kısa mesafede insan kalabalığı vardır babamın 30 yıla yakın esnaflığı var 90 yılından beri evimiz bu semtte artılarımın olduğunu düşünüyorum
  • yerimiz kuruyemişe uygun değil
  • tost çay soğuk sandviç işi talebe bağlı denemeyi düşünüyorum bir zamanlar kahvaltı vermiştim bir yerde sabahları sadece sağ olsunlar gerekli ilgiyi görmüş sabah o saatte iş mi olur derken biraz da beni sevmelerinden dolayı güzel iş yapmıştım
  • Bakkallık ölüyor dostum. Neden mi dersin her caddeye, mahalleye, sokağa heryere artık süpermarket açılmaya başlandı. Babamda bakkal ufak bir bakkalımız var ordan biliyorum her ne kadar bana veya aileme hissettirmesede ay sonunu zor getiriyor. Kendide diyor artık bu meslek öldü diye zaten satılan tek şey sigara, ekmek, bira-içki bunlar olmasa bisküvi, çikolatayla olacak iş değil. Benim sana önerim maaşlı bir.işte çalışman ayrıca tatilide yok yani biz ailecek istediğimiz zaman kalkıp biryere gidemiyoruz. Birde o dükkanda durmak ölüm gibi geliyor sabah 7'den akşam 10'a kadar. Babamı herzaman taktir etmişimdir sabrından dolayı bu yüzden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar tekrar tekrar aynı konuyu açmayım diye bunun üzerinden yazayım; bizim de aynen bir bakkal-market-tekel bayi (ne deniyorsa artık) devralma durumumuz söz konusu.
    Yaklaşık 250 konutluk bir sitede, sitenin dışardan giriş kapısının yanında (sitenin içersinde değil yani) sigarası, alkolü, damacana suyuna kadar bayiliği olan bir yer. Ayrıca alan müsait olduğundan manav reyonu gibi ufak bir reyon bile yapılmış.
    Etrafı yavaş yavaş gelişen bir yer ve site tam üst sınıf olmasa da orta-üst bir sınıfın yaşadığı tarzda (havuzlu vs) Yakınlarda bakkal- market yok, olsa da araba mesafesinde yani.
    Ayrıca 2 ortak girip, eve serviste düşünüyoruz.(Site içi zaten kolay da dışarıya da düşünüyoruz)
    Yani bizim düşüncemizde, bu insanlar belki benden litrelerce zeytinyağı yada deterjan almayacaklardır ama sabah ekmeğini, poğaça, simidini, gazetesini, sigarasını, evde kolası bitince kolasını, makarnasını, birasını rakısını bizden alacaklardır diye düşünüyoruz. Ayrıca damacana konusunda da belirli bir payımız olacaktır.
    Yaklaşık 250 daire ve %80'i dolu sitenin. Sizce doğru mu düşünüyoruz ? Fikirlerinizi alabilir miyim ?

*not : yukarıdaki arkadaş için gelen önerilerin hepsini okudum ancak onunkisi mahalle bakkalı şeklinde bir konsepti olduğu için, bizim işi farklı gördüm ve yazdım.

• Hocam sen neyin kafasındasın 2000 lira dan bahsediosun ekmeğin karı 20 kuruş her abur cuburdan %25 net kar sigaradan %5 içkiden %20 kalıyor ueheuhe hesap kitap olayını beğenmedim.
  • bakkalı sabah çok erken açıp akşam çok geç kapatırsan 2 kişi diye söylüyorum iş yapar bakkalın içi tozlu olmayacak düzenli olacak güler yüz olacak benim 101 karşısında bakkalım var şu an günde 2500 tl çiro yapıyor % 52 sigara iyi bir fırından ekmek alıyorum 0,45 kuruşa alıp 60 kuruşa satıyorum diğer ürünlerimiz kar oranı % 35 lere geliyor uygunda satıyorum malı yerinden alıyorum kampanyalı alıyorum alırken kazanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Esnaflık zor zanaat.
    Umarım başarırsın.

Eski oturduğum yerde evime yakın iki bakkal vardı.
    Yeni taşındığım zamanlar bir gün eve tıkanan lavaboyu açmak için "lavaç" lazım oldu.
    Sabah işe giderken aklıma geldi, alayım da arabaya atarım, akşama belki unuturum dedim.
    Bir bakkala girdim, lavaç var mı diye sordum, yok dedi.
    Diğerine girdim, lavaç var mı diye sordum, "yok ama acil değilse akşama getirtirim" dedi.
    Akşamüstü eve giderken bakkala uğradım, getirttiği lavaç'lardan 4 paket aldım.
    Ve sonra bütün alışverişlerimi o bakkaldan yaptım.

Evlendikten bir süre sonra kayınpedere yakın bir eve taşındık.
    Yan sokağında iki tane kasap vardı.
    Bir tanesinden belki de 15 yıldır alışveriş yapıyorlarmış, ki epey de et yerler.
    Ben de aynı, etobur beslenen biriyim.
    Kurban bayramından sonra etin bir kısmının parçalanması, kemikten ayrılması gerekiyordu.
    Uğraşmak istemedim. Eşimle o kasaba gittik, kurban etini parçalayabilirmisiniz dedik. Direkt "hayır" dedi, o kadar ters cevap verdi ki nedenini bile sormadım.
    Sonra köşedeki kasaba gittim, derdimi anlattım, Tabii dedi. Çekmeceden bir bıçak çıkardı, güzelce ayıkladı, bir kısmını kuşbaşı yaptı. Sonra da 5 lira para aldı. Biz parayı verirken çırak da arkada lavaboda bizim eti kestiği bıçağı güzelce deterjanlayıp yıkıyordu.
    Ben de, kayınpederim de bir daha öteki kasaptan alışveriş yapmadık.

Sokak aralarındaki küçük esnafı severim.
    Ve günlük alışverişlerimi kipa expres, şok vs. yerine onlardan yaparım.
    Pazara gitmeye vaktim olmuyor, bütün pazar alışverişini manavdan yapardım, belki pazara göre fazla para verdim, ama olsun.
    Şarküteriden peyniri sorarak almayı severim.

Kayınpederin evinin orası çok güzel.
    Apartmanın altında eczane, yanında şarküteri, yanında manav. Eczanenin diğer yanında kırtasiye ve onun yanında terzi.
    Manavın yanından köşeyi dön kasap ve balıkçı, karşısında yufkacı ve yanında yine kasap
    Evin karşısında süpermarket, 20 metre aşağıdan köşeyi dön, ayakkabı tamircisi
    Apartmandan çık, karşı köşe taksi durağı ve yanında gevrek fırını.
    Apartmandan çık, 20 metre aşağı yürü tesisatçı, 30 metre aşağı yürü, beyaz eşya tamircisi, 50 metre aşağı yürü, ekmek fırını
    Tek ve büyük sorunu, araba parkedecek yer yok...

Ama bazen öyle esnaflar oluyor ki, anlamsız kazıkçı. Onlardan bir daha birşey almıyorum
    Bir keresinde 3'lü priz lazım oldu, elektrikçiden alayım dedim.
    Koçtaş vs. yerde 5-6 liraya alacağım prizi 15 liraya satmaya kalktı.

Kayınpeder Üçyol'da mı oturuyor hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Esnaflık zor zanaat.
    Umarım başarırsın.

Eski oturduğum yerde evime yakın iki bakkal vardı.
    Yeni taşındığım zamanlar bir gün eve tıkanan lavaboyu açmak için "lavaç" lazım oldu.
    Sabah işe giderken aklıma geldi, alayım da arabaya atarım, akşama belki unuturum dedim.
    Bir bakkala girdim, lavaç var mı diye sordum, yok dedi.
    Diğerine girdim, lavaç var mı diye sordum, "yok ama acil değilse akşama getirtirim" dedi.
    Akşamüstü eve giderken bakkala uğradım, getirttiği lavaç'lardan 4 paket aldım.
    Ve sonra bütün alışverişlerimi o bakkaldan yaptım.

Evlendikten bir süre sonra kayınpedere yakın bir eve taşındık.
    Yan sokağında iki tane kasap vardı.
    Bir tanesinden belki de 15 yıldır alışveriş yapıyorlarmış, ki epey de et yerler.
    Ben de aynı, etobur beslenen biriyim.
    Kurban bayramından sonra etin bir kısmının parçalanması, kemikten ayrılması gerekiyordu.
    Uğraşmak istemedim. Eşimle o kasaba gittik, kurban etini parçalayabilirmisiniz dedik. Direkt "hayır" dedi, o kadar ters cevap verdi ki nedenini bile sormadım.
    Sonra köşedeki kasaba gittim, derdimi anlattım, Tabii dedi. Çekmeceden bir bıçak çıkardı, güzelce ayıkladı, bir kısmını kuşbaşı yaptı. Sonra da 5 lira para aldı. Biz parayı verirken çırak da arkada lavaboda bizim eti kestiği bıçağı güzelce deterjanlayıp yıkıyordu.
    Ben de, kayınpederim de bir daha öteki kasaptan alışveriş yapmadık.

Sokak aralarındaki küçük esnafı severim.
    Ve günlük alışverişlerimi kipa expres, şok vs. yerine onlardan yaparım.
    Pazara gitmeye vaktim olmuyor, bütün pazar alışverişini manavdan yapardım, belki pazara göre fazla para verdim, ama olsun.
    Şarküteriden peyniri sorarak almayı severim.

Kayınpederin evinin orası çok güzel.
    Apartmanın altında eczane, yanında şarküteri, yanında manav. Eczanenin diğer yanında kırtasiye ve onun yanında terzi.
    Manavın yanından köşeyi dön kasap ve balıkçı, karşısında yufkacı ve yanında yine kasap
    Evin karşısında süpermarket, 20 metre aşağıdan köşeyi dön, ayakkabı tamircisi
    Apartmandan çık, karşı köşe taksi durağı ve yanında gevrek fırını.
    Apartmandan çık, 20 metre aşağı yürü tesisatçı, 30 metre aşağı yürü, beyaz eşya tamircisi, 50 metre aşağı yürü, ekmek fırını
    Tek ve büyük sorunu, araba parkedecek yer yok...

Ama bazen öyle esnaflar oluyor ki, anlamsız kazıkçı. Onlardan bir daha birşey almıyorum
    Bir keresinde 3'lü priz lazım oldu, elektrikçiden alayım dedim.
    Koçtaş vs. yerde 5-6 liraya alacağım prizi 15 liraya satmaya kalktı.

Kayınpeder Üçyol'da mı oturuyor hocam?

Nokta'dan aşağı inerken...

• quote:

Orijinalden alıntı: karamurat31

soul striper kardeşim senin üsküdar hakkında ki yorumuna katılıyorum bizim burada mahalle kültürü var çevre gidenler olmasına rağmen hep eski insanlar tanıdıklar ben birazda buna güvenerek hareket ediyorum Allah senin de yardımcın olsun yukarıda batan kardeşimle aramızda farklar olabilir bizim üsküdar da çok kısa mesafede insan kalabalığı vardır babamın 30 yıla yakın esnaflığı var 90 yılından beri evimiz bu semtte artılarımın olduğunu düşünüyorum

s.a kardeş merak ettim açtın mı dükkanı nasıl gidiyo hayırlısıyla?
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Fe4R]

Bakkallık ölüyor dostum. Neden mi dersin her caddeye, mahalleye, sokağa heryere artık süpermarket açılmaya başlandı. Babamda bakkal ufak bir bakkalımız var ordan biliyorum her ne kadar bana veya aileme hissettirmesede ay sonunu zor getiriyor. Kendide diyor artık bu meslek öldü diye zaten satılan tek şey sigara, ekmek, bira-içki bunlar olmasa bisküvi, çikolatayla olacak iş değil. Benim sana önerim maaşlı bir.işte çalışman ayrıca tatilide yok yani biz ailecek istediğimiz zaman kalkıp biryere gidemiyoruz. Birde o dükkanda durmak ölüm gibi geliyor sabah 7'den akşam 10'a kadar. Babamı herzaman taktir etmişimdir sabrından dolayı bu yüzden.

Dostum aynı benim durumu tarif etmişsin, bizim de bir bakkal dükkanımız var. Babam yıllardır nasıl işletiyor şaşırıyorum. Adamın ne bir tatili var, ne de bir izni. Yaz aylarında sabahları dükkanı ben işletiyorum ama bana o 5-6 saatlik iş bile ölüm gibi geliyor. Bu iş her adamın harcı değil ve yavaş yavaş da yok olmakta.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.