merhaba bilindiği üzere bakliyatlar bol protein kaynaıdır ben ise antremanlara başladığım için öok proteine ihtiyaç duyuyorum ama bu tarz besinleri yağsız yemek için haşlayarak yiyorum ve haşlamak vitaminlerin ve proteinlerin suya gitmesini sağlıyor,sorum şu--> baklagillerin besin değerini bozmadan ve hiç extra kalori arttırıcı yöntem kullanmadan baklagiller nasıl pişirilir? örneğin: mercimek,nohut,barbunya,soya,fasulye
pişmeleri zor olduğu için buharda haşlama gibi bir alternatif olamaz, haşlama işlemini düdüklü tencerede yaparsanız daha kısa sürede ve daha az ısıya maruz bırakarak pişirmiş olursunuz. Düdüklü tencereniz yoksa normal haşlama işlemini az miktarda su ile ve tüm suyunu çektirerek yapabilirsiniz.
teşekkürler,suyunu çektirmek iyi mantık
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme