Şimdi Ara

Bakmayan pişman olur.Mimar Sinan dehası ve Süleymaniye Camisinin gizli şifreleri!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
4
Favori
11.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tamamını ilgiyle okudum güzel paylaşım teşekkür ederim
  • daha önceden de okumuştum .....gerçekten hayran kaldım ...keşke bizlerde tarihe onun gıbı adımızı kazıyabilsek...

konudışında gördüğüm en anlamlı konu sayılabilir ...Konuyu açandan allah razı olsun
  • El-fakiru l-Hakir Ser Mimaranı Hassa

Teşekkürler...
  • burdaki topic i okuyunca inanın kendimden utandım kaç senedir İstanbulda yaşıyorum birkere gitmedim şuraya diye gereksizlerde tarum diye bi arkadaş var sağolsun tarif etti bende çıktım yola, tam avluya girdiğimde ikindi okunmaya başladı bende girdim namazı kıldım sanırım temel taşını seyhulislam ebussuud efendi koymuş burdaki bilgilerde bi o yazmıyordu onu yazayım dedim belkide ben göremedim

camiinin tamamını gezemedim sanırım tamamı 1 sene sonra açılacakmış halaa bakımda yani ama tavsiye ederim gidin Kanuni Sultan Süleyman Hanın kabri hemen avlunun içinde ve kabrinin içinde tavanda değerli taşlar var bana da bi yaşlı teyze gösterdi sağolsun görmüştüm ama dikkatimi çekmemişti gerçekten değerli taş sanırım çünkü dışarıdan baktığımda üzeri tamamen kapalıydı ışık alacak gibi değildi içeriden de çok parlıyordu ve daha sonra Mimar Sinanı ziyaret ettim

camiinin avlusunda bir mezartaşı görmüştüm girişte solda inanınki ulan dedim adamlara bak saygısızlık yapıp mezar taşına bez asmışlar ama bez falan değil bildiğin mermer miş çok gerçekçi yapmışlar

oradan da yürüyerek Eyüp Sultan a gittim ama mesafe biraz uzun ben hergün araç kullandığım için yürümeyi tercih etmiştim

topic açan arkadaş Allah (c.c) razı olsun

• quote:

Orjinalden alıntı: W7K2D!

Ters lale

Bildiğim kadarıyla Mimar sinan camiyi inşaa etmeden önce İnşaa edilicek yer Lale bahcesiydi ve Bahce sahibi yaşlı bir kadındı .. Cok ters olduğundan olsa gerek ters lale adı kalmıs az araştırayım bilgileri sunarım :)

Benim bildiğim o Mercedes'in fabrikası olayı gibi camiinin yapılacağı yerde bir lale bahçesi var.Orası da alınsa bitecek camii.İşte iknaya çalışılıyor zar zor ikna ediliyor.Kadın o bölgedeki sütünlarından birine lale motifi işlenmesini istiyor.Kadın biraz ters olduğundan ters çiziliyor lale.

Biraz çorba oldu ama hatırladığım kadarıyla.
  • mücevherlerin harca karıştırıldığını bilmiyordum.böyle faydalı bir paylaşımın için teşekkürler.
  • bi tane de ben biliyorum Süleymaniye Camii'yle ilgili

Cami tamamlandıktan sonra tüm devletler eser için hediyeler göndermişler..Avusturya-Macaristan hükümdarı da Mihraba koyulmak üzere çok güzel ve tam mhrabın ölçülerine uygun bir mermer göndermiş...Mimar Sinan çalışanlara yerleştirmelerini emretmiş ve mihrap tamamlanmış...

daha sonra rüyasında günlerce caminin mihraptan başlayarak yıkıldığını görmüş...En sonunda taşı çıkarttırmş ve hafifçene kazıtmaya başlamış...O da ne güneş ışığı karşıdan taşa yansıdığı zaman mermer'e işlenmiş bir Haç işareti...Mimar Sinan taşı ne mi yapmış??

Görmek isteyler akşam üzeri süleymaniye camisinin Vezneciler tarafındaki avlu girişine (Nargilecilerin vs. olduğu taraf) güneşi karşılarına alarak baksınlar...Kapıda gerçekten güzel durmuş taş (Siyah bir taş bu,üzerinde daha koyu bi siyahla haç işaretini görebilirsiniz)

Kaynak: Eski Süleymaniye Kütüphanesi Müdürlerinden Nevzat ER....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_condor -- 6 Ekim 2008; 22:46:58 >

• paylasim icin cok sagol.cok degerli bilgiler sonuna kadar okudum.
  • @the_condor , Olay %100 gerçek değil mi?Vay şeref yoksunu insanlar ...
  • rüyalar vs. ne kadar gerçektir bilmiyorum fakat o taş orda var gördüm...inş. yolun düşerse fotoraf çeker konuya dahil ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_condor -- 6 Ekim 2008; 23:31:03 >
  • Bu güzel ve yararlı paylaşımın için Çok Teşekürler.
  • güzelmiş okumamıza vesile olduğun için teşekkürler
  • Selimiye camiini daha dün gidip gördüm ve gerçekten mükemmel. Mimarlıkla mühendisleilke alakam olmamasına rağmen hayretler içinde kaldım.

Birde selimiye caminin yakınlarında üç şerefeli cami var. Onunda kubbesi çok büyük ve kubbe iki şerefe üzerine oturtulmuştur. Bu normalde imkansız diye bilinir. Gdin gezin ağzınız açık kalacak
  • Mimar Sinan'ı yeni çıkan Tl'lere koymuşlar mıydı..?
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_condor

bi tane de ben biliyorum Süleymaniye Camii'yle ilgili

Cami tamamlandıktan sonra tüm devletler eser için hediyeler göndermişler..Avusturya-Macaristan hükümdarı da Mihraba koyulmak üzere çok güzel ve tam mhrabın ölçülerine uygun bir mermer göndermiş...Mimar Sinan çalışanlara yerleştirmelerini emretmiş ve mihrap tamamlanmış...

daha sonra rüyasında günlerce caminin mihraptan başlayarak yıkıldığını görmüş...En sonunda taşı çıkarttırmş ve hafifçene kazıtmaya başlamış...O da ne güneş ışığı karşıdan taşa yansıdığı zaman mermer'e işlenmiş bir Haç işareti...Mimar Sinan taşı ne mi yapmış??

Görmek isteyler akşam üzeri süleymaniye camisinin Vezneciler tarafındaki avlu girişine (Nargilecilerin vs. olduğu taraf) güneşi karşılarına alarak baksınlar...Kapıda gerçekten güzel durmuş taş (Siyah bir taş bu,üzerinde daha koyu bi siyahla haç işaretini görebilirsiniz)

Kaynak: Eski Süleymaniye Kütüphanesi Müdürlerinden Nevzat ER....

nasıl görmedim

• Up
  • Up!!!!!!!!!!
  • Okudum Çok Güzel Teşekkür Ederim Fakat En Son Koydyğun Link Ayasofya İle İlgili Olan Malesefki Kaldırılmış
  • son link niye kaldırıldı
    yazı çok güzel teşekkürler.
  • Bir kısmı doğru bir kısmı abartı, Japon turist Türkçe'mi konuşuyomuş?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.