MİMAR SİNAN gerçekten bir deha o çağda o teknoloji
ya bütün bunları okuyunca etkileniyorum ama insanın doğasındaki şüphecilik,burda da kendisini gösteriyo
bütün bu mişli mışlı konuşmalar,insanda şu izlenimi uyandırıyo;sanki bütün bunlar,azıcık kültürü ve kurgu yeteneği olan birinin önceden hazırlayıp anlattığı,muhabbetlerle yayılıp,şehir efsanesi olup,bizlere kadar gelmiş kaliteli abartılar gibi geliyo
öyledir demiyorum,ve de ortada çok büyük eserlerin varolduğunu kabul ediyorum,ve japon bi heyetin gelip inceleme yapmış olabileceği de mantıklı geliyo,ama kullanılan üslup,sanki abartılı övünmeden hoşlanan birininmiş gibi geliyo
Gerçekten çok etkileyici
Birde konuyla alakası var mı yok mu bilmiyorum ama 2-3 hafta önce tam hatırlamıyorum ne zaman olduğunu rüyamda 66 rakamını görmüştüm 66 senin kaderin falan değişik birşeydi aslında o gün merak etmiştim 66 rakamını ama ne olduğunu bilmediğimden öyle kalmıştı ..ama şimdi Allah kelimesiyle 66 rakamının birlikte olduğunu görünce bir değişik hissettim neden 66 rakamı diye aslında şimdi bile çok şaşkınım ne diyeceğimi bilemiyorum . Rüyanın ne anlama geldiğini de merak etmeye başladım :S
quote:
Orjinalden alıntı: W7K2D!
Ters lale
Bildiğim kadarıyla Mimar sinan camiyi inşaa etmeden önce İnşaa edilicek yer Lale bahcesiydi ve Bahce sahibi yaşlı bir kadındı .. Cok ters olduğundan olsa gerek ters lale adı kalmıs az araştırayım bilgileri sunarım :)
lisede sanat tarihi öğretmenimiz anlatmıştı kadın ismi lale ve çok ters bir insanmıs ve cami için arsayı bağaşlayanda bu kadınmış sürekli gelir mimar sinana terslik yapar mış mimar sinanda camiye kadının ismindeki laleri ters şekilde motiflemiş kadının tersliğinden dolayı
gerçekten heyecan ve gurur verici bi yazı.
paylasım için tesekkürler
Mimar Sinan , tam bir dahi....
Hepsini okudum. Okumaya üşenenler varsa lütfen üşenmeyip okusunlar. Okumazlarsa gerçekten Yazık olur. Mimar Sinan'ın yaptıklarına biraz kafa yorayım dedim başım ağırdı
güzel ve gizemliymiş gerçekten..
evet aynısını bende demiştim büyütülecek ne var diye
quote:
Orjinalden alıntı: mancarello
minare olayını ufaktan izah etmek isterim.. mesele şudur..
bir minarenin üç tane kapısı var ve minarenin çapı 2 metre.. bu 3 kapıdan giren 3 insan farklı helezonik yollar izleyerek şerefeye çıkıyorlar.. ve helezonik yollar hiç kesişmediğinden birbirlerini görmüyorlar.. bunda ne var diyebilirsiniz.. ben de demiştim ama integral nedir öğrenince vaziyetteki mükemmeliyeti gördüm
harca katılan mücevherat olayını bizim sefil hırsızlar umarım duymamıştır. bir sabah uyandığımızda sülaymaniyeyi yerinde bulamayabiliriz
çok güzellll teşekkürler
çok güzel yazı bizimle paylaştığın için tşk ederim ..
MIMAR SINAN
Hepsini okudum çok güzel paylaşım
quote:
Orjinalden alıntı: SadeceEmrehan
ya bütün bunları okuyunca etkileniyorum ama insanın doğasındaki şüphecilik,burda da kendisini gösteriyo
bütün bu mişli mışlı konuşmalar,insanda şu izlenimi uyandırıyo;sanki bütün bunlar,azıcık kültürü ve kurgu yeteneği olan birinin önceden hazırlayıp anlattığı,muhabbetlerle yayılıp,şehir efsanesi olup,bizlere kadar gelmiş kaliteli abartılar gibi geliyo
öyledir demiyorum,ve de ortada çok büyük eserlerin varolduğunu kabul ediyorum,ve japon bi heyetin gelip inceleme yapmış olabileceği de mantıklı geliyo,ama kullanılan üslup,sanki abartılı övünmeden hoşlanan birininmiş gibi geliyo
Eğer anlatılanlar için gerçekten şüphen varsa hemen süleymaniye ve selimiyeyi gezmeni tavsiye ederim
tamamını okuydum okumaya gerçekden değer bi yazı Mimarsinan çok büyük bir mimardı.. Kıymeti zamanında bilinmiş ne mutlu bize
Evet çok ince hesaplamalarla yapılmış bi camii.Zamanın ilim adamları yapmış.
Bursa UluCamideki Mihrapın sağ tarafındada güneşin tutulmasını hesaplayan bi takvim var.Dünyanın dönüşüne göre.
Şimdiki bilimadamları o bilgiler kullanıyo zaten
Okumayanlar okusun
büyük zevk alarak okudum paylaşım için teşekkürler , güzel oldu