Şimdi Ara

balatadan duman çıktı.sizce ne olmuştur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
25.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün dik biyerde geri geri gelmek zorunda kaldım.Araç 06 corolla dizel ve gelirken motor baya zorlandı,3000 devir de anca çıktı ama ön tekerlerden duman çıktı fazlaca.Bide o olaydan sonra debriyajda ilk kalkarken titreme var sizce ne olmuş olabilir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Baskı Balatadan Duman Gelmesi: Nedenleri ve Çözümleri

Baskı balatadan duman çıkması, genellikle sürüş esnasında fark edilen ciddi bir sorundur. Bu durumun çeşitli nedenleri olabilir ve derhal ele alınması gerekir. İşte baskı balatadan duman gelmesinin olası nedenleri ve çözümleri:

• Aşırı Sürtünme: Baskı balata ve volan arasındaki aşırı sürtünme, duman oluşmasına neden olabilir. Bu, agresif sürüş, ağır yük taşıma veya fren sistemindeki sorunlardan kaynaklanabilir. Sorunu çözmek için sürüş alışkanlıklarını düzeltmeli veya frenleri kontrol ettirmelisiniz.

• Yanlış Ayarlama: Baskı balatanın yanlış ayarlanması, volana tam olarak oturmasını engelleyerek sürtünmeye ve dolayısıyla duman oluşmasına neden olabilir. Sorunu çözmek için baskı balatasının doğru şekilde ayarlandığından emin olun.

• Yağ Sızıntısı: Debriyaj sistemindeki bir yağ sızıntısı, baskı balataya ulaşabilir ve sürtünmeyi artırarak duman oluşturabilir. Sorunu çözmek için sızıntının kaynağını bulun ve onarın.

• Yanmış Baskı Balata: Aşırı ısı veya sürtünme, baskı balatanın yanmasına neden olabilir. Bu, duman, yanık kokusu ve debriyajın kayması gibi sorunlara yol açar. Sorunu çözmek için baskı balatanın değiştirilmesi gerekir.

• Diğer Sorunlar: Nadir durumlarda, baskı balatadan duman çıkması, debriyaj kablosunun arızalanması, volanın hasar görmesi veya şanzıman sorunları gibi diğer sorunlardan kaynaklanabilir. Bu sorunları teşhis etmek ve çözmek için profesyonel bir tamirciye başvurmanız gerekir.

Baskı balatadan duman gelmesi durumunda, güvenli bir yere çekin ve motoru kapatın. Sorunu derhal teşhis etmek ve çözmek için bir tamirciye danışın. Gecikmek, ciddi hasarlara ve pahalı onarımlara yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • konu ciddi arkadaşlar merak ediyorum
  • baskı balatanın ömründen ömür gitmiş :) genelde böyle dik yokuşlarda araba zorlandığın da olur, araç 2006 model acaba şu ana kadar hiç değiştirdiniz mi baskı balatayı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MhmT 106 GTI -- 25 Nisan 2012; 22:44:27 >
  • hocam bilmiyorum 15 bin km dir kullanıyorum aracı.Bende öle tahmin ettim tesekkürler.
  • size tavsiyem aradan biraz zaman geçtikten sonra deneyim belki olay sıcağı sıcağına olduğu için titreme olmuştur , eğer ki sorun devam ederse bir ustaya göstermenizi tavsiye ederim. baskı balata bir anda yokuşta zorlamayla biticek birşey değildir, biraz koku oluşur zorlayınca ama sonra eski haline döner. eğer ki ömrü bitmeye yakınsa bu tür bir olay ömrünü doldurmasına sebep olabilir kanımca :) ama dediğim gibi mesela yarın bir daha deneyin titreme var mı diye. geçmiş olsun (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MhmT 106 GTI -- 25 Nisan 2012; 22:51:45 >
  • hocam teşekkür ederim araç 75 bin km de , daha önce değiştini tahmin etmiyorum.Yarın denicem
  • Benim arabamda da benzer bir olay olmuştu. Baskı balatayı değiştirmek zorunda kaldım. Sakın ihmal etmeyin, biraz rampa bir yerde kalabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu araç perte çıkar mı?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Baskı balatayi cok zorlamasınız efkârdan sigaraya başlamış. Titremede varsa kesin değişecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyaz002

Arkadaşlar bugün dik biyerde geri geri gelmek zorunda kaldım.Araç 06 corolla dizel ve gelirken motor baya zorlandı,3000 devir de anca çıktı ama ön tekerlerden duman çıktı fazlaca.Bide o olaydan sonra debriyajda ilk kalkarken titreme var sizce ne olmuş olabilir?

baskı balata zorlandığından olmuştur önemli bir durum yok, ama sürekli yapmamanızı tavsiye ederim yoksa baskı balata istifa edebilir :)
  • baskı balatanın değişmesi gerek.ama değiştirirken ustanın yanında ol.yan sanayi falan takar mazallah
  • Biraz daha yazan olursa arabayı perte çıkaracaklar
    Baskı balatayı zorlamışsınız. Eğer halen kullanırken bir fark hissediyorsanız, titretme vs. varsa ustaya gösterirsiniz. Yoksa kullanmaya devam edin.
    Bir seferlik zorlamayla baskı balatayı değişseydik işimiz vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butterfly_effect_53 -- 26 Nisan 2012; 11:55:34 >
  • Dostum eminim ki araban o gün çok fazla dur-kalk yapmıştır bu yüzden balatalardan duman çıkmıştır hatta ön camı biraz siyah duman kaplar bunun nedeni budur.
  • 2 nci viteste düz bir yerde kaldırmayı dene arabayı aşırı titreyerek kalkıyorsa baskı balatayı değiştir keza yolda kalabilirsin. Hiç kalkmıyıp stop ederse hemen değiştir.
  • Araç kaç KM de. Bence zorlandığı için olmuştur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.