Şimdi Ara

Baldur's Gate (1998) / Enhanced Edition (2013) [ANA KONU] (111. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
7
Favori
112.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Para verdik o kadar Türkçe yamayı tamamlamaları lazım
  • Baldur's Gate:EE şu an Steam'da 5 dolar arkadaşlar 10 liraya geliyor işte.. Bence bu oyun için değer arkadaşlar acele etsin bence almayan arkadaşlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: chaos7

Baldur's Gate:EE şu an Steam'da 5 dolar arkadaşlar 10 liraya geliyor işte.. Bence bu oyun için değer arkadaşlar acele etsin bence almayan arkadaşlar...

Şimdi satın aldım. Çok oyuncu var mı acaba mpde?Daha yüklemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu oyunda MP işi senin arkadaş bulabilmene kalıyor. Eğer kafa dengi birini bulursan tcp/ip üzerinden bağlanarak parti kurup oynayabiliyorsunuz. Ben bir ara kardeşimle oynamıştım. Sanırım Hamachi de kullanmıştım ama orasını tam hatırlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chaos7

Hocam bu oyunda MP işi senin arkadaş bulabilmene kalıyor. Eğer kafa dengi birini bulursan tcp/ip üzerinden bağlanarak parti kurup oynayabiliyorsunuz. Ben bir ara kardeşimle oynamıştım. Sanırım Hamachi de kullanmıştım ama orasını tam hatırlamıyorum.

Saoulun hocam bilgi için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: edwardweo

dun gog.com'dan Baldur's Gate: The Orginal Saga ve Baldur's Gate 2 aldım. Ama elimde o kadar çok oyun var ki hangisine ne zaman ayırıcam bilmiyorum.

ayrıca dun aldıgım oyunlar;

BALDUR'S GATE 2 COMPLETE2
    PLANESCAPE: TORMENT
    BALDUR'S GATE: THE ORIGINAL SAGA
    ARCANUM: OF STEAMWORKS AND MAGICK OBSCURA
    NEVERWINTER NIGHTS: DIAMOND EDITION
    ICEWIND DALE COMPLETE
    ICEWIND DALE 2 COMPLETE
    TEMPLE OF ELEMENTAL EVIL
    DIVINE DIVINITY
    NOX™
    SACRED GOLD
    BEYOND DIVINITY
    WARLORDS BATTLECRY 3
    INQUISITOR
    AGE OF WONDERS: SHADOW MAGIC

üstadım bu oyunları oynama sırası ne olmalı sizce.bu oyunların bir kısmını ben de almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nephelin

quote:

dun gog.com'dan Baldur's Gate: The Orginal Saga ve Baldur's Gate 2 aldım. Ama elimde o kadar çok oyun var ki hangisine ne zaman ayırıcam bilmiyorum.

ICEWIND DALE COMPLETE
    ICEWIND DALE 2 COMPLETE
    TEMPLE OF ELEMENTAL EVIL
    DIVINE DIVINITY
    NOX™
    SACRED GOLD
    BEYOND DIVINITY
    WARLORDS BATTLECRY 3
    INQUISITOR

üstadım bu oyunları oynama sırası ne olmalı sizce.bu oyunların bir kısmını ben de almayı düşünüyorum.

kardeşim soru bana gelmemiş ama listedeki 15 oyunun 13 tanesine sahip 8 tanesini de oynamis biri olarak oncelikle sunu demeliyiz

bunlarin bir kismi rrp bir kismi action rpg

ancak liste de %100 oynanmasi gereken klasikler:

ICEWIND DALE COMPLETE
    ICEWIND DALE 2 COMPLETE
    TEMPLE OF ELEMENTAL EVIL

ICEWIND baldursun biraz daha action hali. baldursdaki quest story derinliğini bulamazsin yani. tam anlamiyla maceradır. oyun catismalarla geçer, fallout tactics gibidir bir bakima...

listedeki en baba oyun baldurslardir...

planescape ve arcanum kendi içlerinde takdire sayan oyunlardır. oynamakta coook buyuk fayda vardir,

Temple of elemental evilda fena değil... temel konseptler var....

INQUISITOR yeni bir oyun biliyorsun güzel yorumlar aldi. ama listede baldurslar varken ona sira pek gelmez.

yani benim önerim baldurslari oyna rpgye (orta cag dönemine) doy sonra planescape ve arcanumla vay be ne orijinal mis de sonra Icewindlerle biraz action olaylarina gir (cila yap resmen) sonra temple ya da inquisitor takil...

haaa ggeri kalana ne oldu... valla acikcasi nox-divine divinity-beyond divinity diablo benzeri oyunlardır.
    sacred gold maalesef bu listede sahip olmadigim tek oyun...
    neverwinter nights bilemiyorum durust olmak gerekirse..
    age of wonders ta heroes gibi bir oyun...

yani bir birbiriyle alakali olup oynama sirasi belirlenebilecek benzer türler yukarida...

ben 30 yasinda olduğum için bu oyunlari ciktigi zamanlarda cikis sirasiyla oynamistim.

bu oyunlarin her biri yazz tatilinde 2 haftani alir sabah 9 aksam 16 ya kadar oynasan :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kuros

quote:

Orijinalden alıntı: nephelin

quote:

ICEWIND DALE COMPLETE
    ICEWIND DALE 2 COMPLETE
    TEMPLE OF ELEMENTAL EVIL
    DIVINE DIVINITY
    NOX™
    SACRED GOLD
    BEYOND DIVINITY
    WARLORDS BATTLECRY 3
    INQUISITOR

kardeşim soru bana gelmemiş ama listedeki 15 oyunun 13 tanesine sahip 8 tanesini de oynamis biri olarak oncelikle sunu demeliyiz

bunlarin bir kismi rrp bir kismi action rpg

ancak liste de %100 oynanmasi gereken klasikler:

ICEWIND DALE COMPLETE
    ICEWIND DALE 2 COMPLETE
    TEMPLE OF ELEMENTAL EVIL

ICEWIND baldursun biraz daha action hali. baldursdaki quest story derinliğini bulamazsin yani. tam anlamiyla maceradır. oyun catismalarla geçer, fallout tactics gibidir bir bakima...

listedeki en baba oyun baldurslardir...

planescape ve arcanum kendi içlerinde takdire sayan oyunlardır. oynamakta coook buyuk fayda vardir,

Temple of elemental evilda fena değil... temel konseptler var....

INQUISITOR yeni bir oyun biliyorsun güzel yorumlar aldi. ama listede baldurslar varken ona sira pek gelmez.

yani benim önerim baldurslari oyna rpgye (orta cag dönemine) doy sonra planescape ve arcanumla vay be ne orijinal mis de sonra Icewindlerle biraz action olaylarina gir (cila yap resmen) sonra temple ya da inquisitor takil...

haaa ggeri kalana ne oldu... valla acikcasi nox-divine divinity-beyond divinity diablo benzeri oyunlardır.
    sacred gold maalesef bu listede sahip olmadigim tek oyun...
    neverwinter nights bilemiyorum durust olmak gerekirse..
    age of wonders ta heroes gibi bir oyun...

yani bir birbiriyle alakali olup oynama sirasi belirlenebilecek benzer türler yukarida...

ben 30 yasinda olduğum için bu oyunlari ciktigi zamanlarda cikis sirasiyla oynamistim.

bu oyunlarin her biri yazz tatilinde 2 haftani alir sabah 9 aksam 16 ya kadar oynasan :)

Üstadım çok teşekkür ederim. Ben bunların sadece BG II'sini oynadım.Zamanın behlinde Level dergisi bu oyunun çözümünü tam vermemişti.Sayelerinde İngilizce öğrendim yeminlen.O Crom Faeyr miydi neydi,bulamamıştım onu.Lakin şu diğer oyunları oynamaya fırsatım olmadı hiç köşe bucak gezmekten.Throne of Bhaal çıktı sanırsam ama oynayamadım.

O zaman sırayı şu şekilde yapıyorum.
    BG II ve ek paketi.
    Planescape
    Arcanum
    Icewind Dale

Sonra diğerlerine geçerim artık.

Çok teşekkür ederim.Ömrümün bir süresi Minsc,Jaheira,Korgan ve Aerie yi gruptan ayırtmamakla geçti.Şimdi belirlenen sırayla oynama vakti tekrar.Yalnız bu oyunları steam denen sistem üzerinden mi alıyoruz?Ben orjinal DVD lerini istesem alamıyor muyum?

• ben de soruyu esas sorduğun arkadaş gibi gogdan(gog.com) aldım oyunları.
    ama gogdan alırken indirim dönemleri oluyor acele etme yani alırken. bu bütün seriyi bir ay kadar önce %80 indirimle satmıştı adamlar.
    yıl ortası ve yıl sonu indiriminde alabilirsin...

steam de sadece baldur's gate enhenced edition ve fallout1-2-tactics var (tabi fallout3-fallout new vegas ve elder scrolls skyrim-oblivion ve morrowmind da var)

orjinal DVDleri bu iki platformdan bulamazsın. esasında GOGdan almanı tavisye ederim. DRM olmadığı için bir kere indir istediğin her bilgisayara kur.
    netbooka bile kurabilirsin çalıştırıyor bu oyunları :) müthiş oluyor...

piyasada orjinal DVD bulabileceğini sanmıyorum neticede 10yılı geçkin oyunlar bunlar. firmaları falan hep dağılmış gitmiş. GOGa teşekkür etmek şükretmek lazım...
  • İki gün önce, Pazar günü Fallout New Vegas'ı oynayayım dedim. Espriler ve oyunun hayata karşı duruşu açısından Fallout 1-2 farklı oyunlar gibi değil ama Fallout New Vegas ile çok aksiyon barındırmasına rağmen farklı bir bağ kurmuşuz, tam 8 aydır hiç oynamadım ama bir yerlere sakladığım save'leri açınca hemen görev neydi, başladığım yerde neden bulunuyordum hatırladım.

Çok garip bir oyun tarzı bu RPG. İnsanın hayatına işliyor. Farcry 3'ü de beğenmiştim, Bioshock Infinite'i de. Oynadım, bitti. Bir iki ay sonra bir daha oynadım, bitti. Bir daha da yüzlerine bakmıyorum, belki bir iki yıl sonra yine oynarım. Ama RPG'ler böyle değil. Konusu açıldıkça insanın oynayası geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 30 Temmuz 2013; 9:24:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

Ama RPG'ler böyle değil. Konusu açıldıkça insanın oynayası geliyor.

Olay bu ne yazık ki :) Bir ara ne zaman Baldurs Gate konusu açılsa eve gider 2. oyunu ve ek pakedi başlar bitirirdim.

Aynısı bir ara Vampire Masquarade: Bloodlines için de geçerliydi. Konusu açılınca birisi oynamaya başlar mutlaka
  • Evet, son dediğin hakkında Vampire the Masquerade: Bloodlines için bir görsel bile vardı. Benim de yüklemem valla 10 dakika yazı okumama ya da üç dört fotoğraf incelememe, hatta onbeş dakika oyun hakkında düşünmeme bakıyor. Şu an için sömüre sömüre Fallout New Vegas oynuyorum, iş çıkışı ve hafta sonları, o yüzden başka bir oyuna başlamak istemiyorum. New Vegas'tan önce Deus Ex: Human Revolution'ı oynayıp bitirdim ikinci kez. Adam öldürmeden, Dishonored tarzı ilerleyerek.

RPG en güzel oyun tarzıdır. Eğer sevmiyorsanız yeteri kadar İngilizce bilmiyorsunuzdur ya da zaman ayıramıyorsunuzdur veya oyunlardan beklentiniz farklıdır. Bu oyunların kötü olduğunu göstermiyor, hani bazen gelip diyorlar ya işte RPG çok sıkıcı falan diye. Bu subjektif bir konu değil, kusura bakmasınlar. RPG'ler sıkıcı değil, siz anlamıyorsunuz. Fallout New Vegas'ı oynayıp da beğenmeyen birisini anlayamam, anlayış da gösteremem. Ama Fallout 2'yi beğenmeyeni anlarım, eski oyundur falan. Yalnız olduğuma üzüldüğüm tek oyundur Fallout New Vegas. Yanlış anlaşılmasın, oyun içinde yalnız olduğum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 30 Temmuz 2013; 10:29:56 >

• Aynen öyle, RPG lerin yeri çok farklıdır benim için, ne yazık ki eski altın çağı geçti artık RPGlerin. Anca kickstarterdan birşeyler geliyor da onlarla doyuracağız biraz bünyeyi.
    Bu aralar bana da saracak RPG lazım, Expeditions Conquistador ve Shadowrun dişimin kavuğunu anca doldurdu ama iyice gaza getirdi. New Vegas patlatayım ben de. Bilim adamıyla oynamadım hiç, bu sefer o yolda gideyeim :)
  • Moddb'den modları takip etmek lazım aslında(ben takip ediyorum da genel anlamda söylüyorum)-Bunu FO:NV için söylemiyorum şayet onun yeterince iyi bir nexusu ve fan kitlesi var .-Orda her yıl nerdeyse klasik rpgler için yeni bir mod çıkıyor.

Mesela 2 sene önce mi ne ulen dedim ne oynıyım .Bloodlines geldi aklıma bakıyım dedim modlara yeni güzel mod Fİnal Nights vardı yükledim oynadım bitirdim
    Geçen sene sömestrede ulen dedim bu sefer ne oynasam aha yine bloodlines açtım moddbyi baktım Camarilla Edition ,fıstık gibi yükledim farkli şeyler yine bitrdim
    Bu sene olmucak gibi de ilerde Bloodline Anttribu diye bişe var adamlar 3 yıldır uğraşıyor heralde bütün oyunu değiştirdiler o gelince haydee baştan yepyeni dünyalara :D

Böyle böyle gidiyor aslında altın çağı bir nevi modlarla yaşatıyoz ,yaşatmak istersek .Ha sadece yepisyeni mekaniklerle yepisyeni oyunlara kavuşmuyoruz ama olsun idare ediyor :)

• Utku191, dediğiniz tüm modlar ile oynadım Bloodlines'ı, modsuz oynanmayacak bir oyun, çok düzgün şeyler yapılmış, neredeyse oyun aynı ama sistematik başka bir oyun gibi olmuş. Yeniden Fallout'u kurduktan sonra tek sıkıntım New Vegas oynarken aldığım save'lerde hangi modlar vardı, hatırlayamıyorum. Modları kaydettiğim klasörde de yeteri kadar mod yok, kenara istiflemediğim modlar kalmış olmalı ki save'i yükleyince "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, yine de tekrar birlikte olmaya ne dersin?" gibi hata mesajları geliyor. Zaten en baştan başlayacaktım, sebebim oldu.

Bilmiyorum niye duygusallaştım, sanırım 8 aydır oyuna dokunmadığım içindir. Bulunduğum yerden (REPCONN HQ idi sanırım) dışarı çıkınca boğazıma yine toz kaçtı, Veronica ve Ed-E yalnızlığımı gideremedi. Sonra BoS görevi yaptım, şu ölü paladinleri bulduğumuz görev. Durumlarına üzüldüm. Gerçekten üzüldüm. Görev olarak bakamadım, saçma ama iki kişi oluşlarına üzüldüm, cesetlerinin oraya buraya saçılmış olmasına üzüldüm, etrafında ölüm sebebi olan yaratıkların hiçbir şey olmamış gibi gezinmelerine üzüldüm, çukura atılmış olmalarına üzüldüm.

İlginç, şaka olsun diye demiyorum bunları, dün hissettiğim tam olarak buydu.

• Açıkçası aynı atmosferi ben ciddi olarak Planescape'den(companion bazında KOTOR2'den de alıyorum) alıyorum etrafı sorgulama,sonuçlarını gördüğümüz şeylerin nedenlerini kendi içimizde arayabilme,arakadaşlık,dostluk,Birisi yada bir şey için kendinden ne kadar feda edebilceğin herşey sorgulanıyor.Tek tek arkadaşların hepsi ile yaşıyorum benle geçmişte kesiştiklerinde naptığımı ve bazen onca yaptığım şeye rağmen beni takip etmeleri bana hala inanmalarına,benden vazgeçmemelerine şaşırıyorum.Bazen kendimden çok onlar için yaşıyorum. tam irdeleyen düşünen insan için şölen sunuyor.Bazen bu tarz oyunlar oyun olmaktan çıkıyor.Onları bir rafa koyuyorsunuz.ama 4 5 yıl sonra döndüğünüzde yine içine sarıyo sizi ve hala konuşcak ,anlatcak birşeyleriniz oluyor.
  • Planescape: Torment bambaşkadır, onu böyle sohbetlerde kullanmama sebebim haketmediğinden değil de yerinin çok farklı olmasından. KotOR'u da çok beğenmiştim, bitirir bitirmez baştan başladığım beş on oyundan biridir.
  • Steam'dan BG var elimde, uygun bir oyun karşılığı verebilirim. Çok fazla oynamadım zaten. Dileyenler ulaşsın. :)
  • Hesabınızdaki oyunu satamıyorsunuz ya da takaslayamıyorsunuz, ya hesabınızı vericeksiniz ya da öyle kalıcak. Çok fazla oynamadım kısmına istinaden yapıyorum bu yorumu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

Hesabınızdaki oyunu satamıyorsunuz ya da takaslayamıyorsunuz, ya hesabınızı vericeksiniz ya da öyle kalıcak. Çok fazla oynamadım kısmına istinaden yapıyorum bu yorumu.

Ha yani o artık hesapta kaldı öyle mi? Bu sistemi hiç bilmediğim için millet nasılsa satıyor ben de satarım diye düşündüm. :)

Pardon o zaman. Artık adam akıllı bir Türkçe yama görmedikçe oynamayacağım. :)

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.