Şimdi Ara

Baldur's Gate (1998) / Enhanced Edition (2013) [ANA KONU] (113. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
7
Favori
112.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya aslında elimde onlarca FAQ, Walkthrough, şu bu vardı ama burada sormaya hem utanmıyorduk hem de muhabbet oluyordu. Şimdi soranlara kızdığımız şeyleri o zamanlar soruyorduk, şimdi google'a yazıp üç saniyede bulabileceğimiz itemları o zamanlar nereden buluyoruz nasıl aldık kimden aldık, sıralamayı ne yaptık diyerek öğrenmeye çalışıyorduk.

Niyet ve ortam önemli. Niyetimiz iyi, ortamımız sıcaktı. Hâlâ da öyle. O günlerde dost olduğumuz üç dört arkadaş artık takip etmiyor, ben de çok yazamıyorum meselâ ama bildiğin üzere RPG seven adamın kalburüstü bir karakteri oluyor. İllâ iyi olacak, kibar olacak değil. Agresif de olsa belirli bir prensibi, belirli bir standardı, belirli bir karakteri oluyor insanın.

İddia edebilirim ki bunu bir Hearts of Iron tayfasında bir de RPG tayfasında bulabilirsiniz.
  • Biz buna " Endure. In enduring, grow strong." diyoruz. Dak'kon un kulakları çınlasın...
  • baldur2 de enhanced olarak steamde 15 kasım da

enhanced 5 dolareste
  • Bg2 nin pek cilalanmaya ihtiyacı yok aslında (BG1inde yoktu ya neyse...)

Ben Enhanced Edition daha "enhanced" bekliyordum açıkçası, 3 pek olayı olmayan karakter (orku sevdim oda vurduğundan ses geldiği için), çok basit görevler ve haritalar eklediler sadece. Arena da pek olay yoktur. Görüntü ve ses olarak da pek değişiklik gelmedi, gelenleri zaten TuTu ile yapabiliyorduk.
    Açıkçası tek avantajlı yanı arkadaşların Türkçe yama hazırlamasıydı özveri ile, oda iki firma arasındaki anlaşmazlık yüzünden yılan hikayesine döndü.

İyi işler çıkarması lazım Beamdog'un, BG 1 de parti üyesi çoktu ama çoğu yüzeysel olduğu için yeni gelenler kaynadı arada ama 2. oyunda öyle böyle parti üyeleri yok. Bir Jan Jansen, Korgan, Edwin, Viconia ile yarışmak için 40 fırın ekmek yemeleri lazım.
    Harita ve görev tasarım kısmına girmek bile istemiyorum :)

Eklenti:

O değilde nereden aklıma, ysselim üstad vardı ne oldu acaba göremiyoruz kendisini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 4 Ekim 2013; 16:25:15 >

• valla ben hali hazırda gog versiyonlarına sahibim.

Ancak diablo 3 için aldığım desktop 40'' lcd ye takılı olduğu için bu enhanced editionlardaki wide screen ve full hd support hoşuma gidiyor.

alır mıyım? balduru böyle 10 lira civarında almıştım. 2 de vakit gelir bu fiyata düşerse alırım...

ama orjinali zamanınıda oynamamış genç arkadaşların 40 lirai vermesinde beis yok bence:)

diğer konularda katılıyorum. içerik olarak bir artıları yok... sadece zamana ayak uydurma... enhanced değilde updated demeliler...

hatta gönül isterki planes cape, arcanum ve ice wind (ve hatta heroes 3) ün de böyle güncel display ve çözünürlüklere uygun (hatta tablet) versiyonları çıksın...

daha iyisi yapılamayacak gibi geliyor bari zamana ayak uydursunlar (ak 47 gibi, şimdi ak 101 diye satıyorlar tek fark tahta yerine polimerden dipçik, el kundağı daha hafif, ucuz ve sağlam diye)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuros -- 7 Ekim 2013; 13:00:18 >

• THAC0'yu öğrendiğim insan :) ysselim Allah selamet versin.

Evlendi galiba 3 yıl önce ve herşeyi bırakma kararı almış olabilir ve biz nasıl çılgınlar gibi eskisi gibi oynayamıyorsak. Oyuna giriyorum hemen benle ilgilen sesi yada mesajı neyse yapacak bir şey yok devam oynamaya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Necochea -- 17 Ekim 2013; 12:20:01 >
  • THAC0 değil miydi o?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

THAC0 değil miydi o?

:Evet.

2007 yılında oynamıştım BG'yi o zaman ilk başlarda ne olduğuna anlam verememiştim; hatırlıyorum da :)
  • Arkadaş ne update çilesiymiş yahu, bir seneden fazladır şu oyunun update'ini bekliyoruz ha bugün, ha yarın, daha gelmedi.
  • Bir de kelime gibi ya, ondan insan farklı yorumluyor. Hani AC DC tamam da, THACO deyince sözlükte araştırdığımı bilirim. Sonra sıkıla üzüle İngilizce öğrendiğim zamanlarda, orta okul sıralarında oyun hakkındaki açıklamalar, belgeler, tam çözüm falan derken öğrenmiştim açılımının to hit armor class 0 olduğunu.
  • THAC0 :) fobisi bende de vardı.
    Acaba şuan Türkçeye çeviren arkadaşlar aynı bıraktı mı yoksa el attılar mı bilemedim.

Update bekliyoruz.
  • Çeviri %100 tamam da steam'e eklenemedi henüz. Hala bekliyoruz işte...
  • Grupta bir kişi ölünce canlandırmanın yolu yok mu?
    Bu arada envanter eşya kapasitesi çok az.Arttırmanın yolu yok mu?

Karakterim:İnsan/Paladın kuralcı iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnei -- 9 Kasım 2013; 20:29:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temple veya cleric skill ile revive yapabilirsin. Ama quickload varken riske girme derim bazen iyileştirilemedikleri durumlar oluyor sonra yalan olmasın karakter.
  • Saol dostum.Parşomene benzer büyüler var bunları nasıl kullanacağım?Üstleri kırmızı tıkladığımda tanımla ya da ezberle çıkmıyor.Diğer grup karakterlerinede attım ama yine aynı.Bunlarla ne yapayım sizce?

SS:

Baldur's Gate (1998) / Enhanced Edition (2013) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnei -- 10 Kasım 2013; 17:43:29 >

• Oynamadığımda oyunun mekaniklerini unutuyorum ama büyü parşömenleri onlar şimdi varsayımım senin adam paladin olduğu için cleric büyü ağacını kullanıyor ve 4.seviye büyülere kadar yapabiliyor cleric ağacında .Dolayısıyla bunlar mage'in ve sorcerer'in büyü ağacından büyüler.Yani grubunda bu iksinden biri varsa kullanabilirsin.BG çok zevkli bir oyun ama araştırmaya karıştırmaya hazırlıklı ol derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: utku191

Oynamadığımda oyunun mekaniklerini unutuyorum ama büyü parşömenleri onlar şimdi varsayımım senin adam paladin olduğu için cleric büyü ağacını kullanıyor ve 4.seviye büyülere kadar yapabiliyor cleric ağacında .Dolayısıyla bunlar mage'in ve sorcerer'in büyü ağacından büyüler.Yani grubunda bu iksinden biri varsa kullanabilirsin.BG çok zevkli bir oyun ama araştırmaya karıştırmaya hazırlıklı ol derim

Mage ile sorcerer maalesef grubumda yok.Hırsız, dövüşçü ve druid var.Bende paladinim.

• quote:

Orijinalden alıntı: *Metin

quote:

Oynamadığımda oyunun mekaniklerini unutuyorum ama büyü parşömenleri onlar şimdi varsayımım senin adam paladin olduğu için cleric büyü ağacını kullanıyor ve 4.seviye büyülere kadar yapabiliyor cleric ağacında .Dolayısıyla bunlar mage'in ve sorcerer'in büyü ağacından büyüler.Yani grubunda bu iksinden biri varsa kullanabilirsin.BG çok zevkli bir oyun ama araştırmaya karıştırmaya hazırlıklı ol derim

Mage ile sorcerer maalesef grubumda yok.Hırsız, dövüşçü ve druid var.Bende paladinim.

Druid de cleric ağacı artı+kendine has büyülerden yararlanıyor ama sıkıntı olmaz ilerde parti üyesi katarsın gruba .Zaten ilk kez oynuyorsan ilk oyunu biraz tyanımak denemek görmek için oyna o yüzden biraz çöp oyun gibi ama eğer bunda herşeyi deneyerek ynalış yparsan ikinci de daha güzel bir hikaye izleyeiblirsin şayet ben ilk oynarken potları kullanmıyordum üşeniyordum ama mesela ikinci oynayışta zorluk seviyesi artması ile birlikte onları kullanmak oyunda ilerlemem için gereken yegane şey idi .

• quote:

quote:

quote:

Druid de cleric ağacı artı+kendine has büyülerden yararlanıyor ama sıkıntı olmaz ilerde parti üyesi katarsın gruba .Zaten ilk kez oynuyorsan ilk oyunu biraz tyanımak denemek görmek için oyna o yüzden biraz çöp oyun gibi ama eğer bunda herşeyi deneyerek ynalış yparsan ikinci de daha güzel bir hikaye izleyeiblirsin şayet ben ilk oynarken potları kullanmıyordum üşeniyordum ama mesela ikinci oynayışta zorluk seviyesi artması ile birlikte onları kullanmak oyunda ilerlemem için gereken yegane şey idi .

Saoulun hocam.İlk oynayışım oyunu.Grup üyelerinin hepsini seçince alt barda düzen çıkıyor farklı şekillerde.Bu ne işe yarıyor?Ayrıca Hokkabaz hanı nerede?Örümcek görevi var yaşlı kadının?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Saoulun hocam.İlk oynayışım oyunu.Grup üyelerinin hepsini seçince alt barda düzen çıkıyor farklı şekillerde.Bu ne işe yarıyor?Ayrıca Hokkabaz hanı nerede?Örümcek görevi var yaşlı kadının?

Oyundaki terimler türkçe olunca tam olarak ne nedir bilemiyorum :D yakın zmanda da oynamadığım için tam olarak bir fikir de yüretemiyorum :/

• 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.