Arkadaşlar bir süre ara vermiştim oyuna şimdi tekrar başladım ama karanlık diyarlarda ilerliyemiyorum Ay ışığı Fenerim yok! Eskiden vardı! Şimdi iki tane kırık var! Kazayla satmış olabilirmiyim bilmiyorum kampta her yere baktım yok. Kırık olan Ay ışığı fenerlerini tamir etme şansımız varmı? Yada başka bir şekilde temin etme yolu? Bilen yardımcı olursa sevinirim. |
Baldur's Gate III[PC ANA KONU](3 Ağustos)[Türkçe] (76. sayfa)
-
-
Meşale yaksanda oluyor hocam. Eğer ilerleyemiyorsan. -
2 ay sonunda 160 saatlik oynayışım ile dün gece oyun bitti. Son credits ekranı geldiğinde ağlamamak için zor tuttum kendimi Larian Studios gerçekten bu oyuna bir iş değil aşk ve sanat olarak yaklaşmış. Ortaya 21. yüzyılında çıkması imkansız derecede samimi bir iş çıkarmışlar.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Tüm oyun boyunca gördüğüm herkese yardım ettim düz yeminli paladin olarak Astarion'un dediği gibi çoğu yerde sıkıcı biri oldum. Oyunun sonunda son savaşta birinci saatten 150. saate kadar yardım ettiğim ne kadar insan varsa yardımıma koştu gerçekten çok güzeldi. Son anda beyini öldürmeyi seçtim ve şehrin kurtarıcısı oldum. Wlly ve Karlach Avernus'a gidip iblis avlamaya gitti, Lazel ırkının başına geçti ve kraliçeye karşı savaşa başladı (dlc konusu olabilir) Astarion maalesef limandan apar topar kaçtı (aralarında en yazık olan bu karakter oldu hep oyun boyunca ve oyun sonuda). Gale tanrı olacağım dedi gitti. Ben ve Shadowheart dünyayı dolandık. Son partiye gittiğimizde Gale'in tanrı olmasını sevmedim keşke engelleseydim. O kutuda 30 kadar mektubu tek tek okumak çoğu karakterin adını unutmuş olmam ve yaptıklarımı anlatınca hatırlamam çok duygu yüklüydü gerçekten oyunun özeti gibi olmuş. ACT2 ye kadar BG3 benim gözümde Witcher Skyrim gibi oynadığım ağır toplarla bir tuttuğum oyundu. ACT3 ile oyun bence bir tık daha seviyeyi yukarı çekiyor. Çocukluk da oynadığım ve nostalji travması yaşadığım Vice City, Super Mario Bros 3, AC2, Mafia 1-2, Skyrim, Crazy Taxi, Empire Earth ve şimdi aklıma gelmeyen bir dünya oyunu saymazsak son 10 yılda oynadığım en iyi oyun olabilir. En üstüne düşüneli kapsamlısı olduğu kesin ama. AC2 oynarken sadece Ezio'nun karakter gelişimine ve hayat hikayesine bakıyorduk ve Ubisoft bir daha o seviyeye çıkamadı zaten. Bu oyunda tüm parti için aynı emek var. Lazel başta çocuk bir askerken oyunu oynadıkça ırkının çürümüşlüğünü ve iktidar kavgasını görüp çok daha aklı başında birine dönüşüyor o bencilliği gidiyor ve ekibi düşünmeye başlıyor. Shadowheart Shar tarafından kandırılan biriyken gerçekleri, geçmişini gördükçe tamamen olgunlaşmaya başlıyor kurtlar tarafından korkutulan, Shar tarafından ezberlenen kalıpları söyleyen birinden, gerçek bir kadına dönüşüyor. Gene Astarion başta kendi bencilliği içinde yaşayan biriyken, niye millete yardım ediyoruz kendimizi kurtaralım derken, onun hayat hikayesini öğrendikten sonra Astarion'u anlıyorsun, oda hikayede kilit noktaları geçtikçe bazı yerlerde yumuşuyor daha insani tepkiler verebilen biri oluyor. Böyle böyle onlarca karakterin gelişimi var. Gerçekten bu oyun anomali derken haklılarmış. Sonuç itibariyle, combat çeşitliliği (yeterli çoklukta aksiyon, büyüler, zırh silah build çeşitliliği), karakter bolluğu, boss, mekan çeşitliliği (160 saatlık oyunda aynı tip düşmanı bir kez bile kesmedim.) güzel katmanlaşan hikayesi, sınırsız diyalog seçeneği ile 30 yılda bir belki gelecek oyun Baldur's Gate 3.
Kamera açıları sapıtmasa (özellikle kapalı alanlarda) arada bir tur sırasında gelen buglar ve sorunlu save sistemi olmasa eksiksiz bir oyun şu haliyle net benden 95 96 alır ( her zaman daha iyisi yapılabilir mantığında olduğum için zaten bana göre 100lük bir oyun yok.)
2 ay sürmese bitirmesi direkt yeniden bir Dark Urge karakterle kötü son için oynardım.
Şimdi artık biraz FPS gibi vurdulu kırdılı bir şeyler oynayayım. Seneye yaz gene dönerim buraya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultralisan -- 9 Eylül 2024; 14:32:56 >
-
Ya oyunu witcherdan rdr den daha çok ovuyorlar
Steam yorumlara bakıyorum insanlar bu oyuna nerdeyse yüzyılın oyunu gözüyle bakıyor
Kuş bakışı oyun hikaye oynanış grafik anlamında gerçekten bu kadar iyi mi -
Witcher'ı çok severim hala oynadığım en iyi 10 oyundan biridir hocam ama Witcher şu an gözümde bir rpg bile değil. Saf aksiyon oyunu. Ben Witcher'da hiç taktik kasmazdım al eline kılıcı dal Allah ne verdiyse. BG3'de taktik plan, elindeki büyü, iksir, can potları her şey çok kıymetli. Çoğu RPG oyununda ben topladığım şeyleri kullanmaya bile gerek duymazdım.
Kuş bakışı oyun benim içinde bir tercih olmaz asla. Ama bu oyun kırıyor işte bunu. Ha BG3 saf 3 boyutlu tur bazlı bir oyun olsaydı FF gibi, tartışmaya kapalı şekilde büyük ihtimal gelmiş geçmiş en iyi oyun denirdi.
Oyunda yüzlerce mekan var oraları güzel şekilde atmosferi kuvvetlendirecek düzeyde 3D oynamak çok çok çok iyi olurdu ki oynarken çokta dedim kendime. Ama kısmet belki Larian yapar 2030 gibi 3D bir oyun. Oyun 3D değil ama sinematikleri ve karakterlerin mimikleri, seslendirmesi zaten ödüllü.
-
Gerçekten o kadar iyi :) Witcher, RDR vs de çok çok iyi oyunlar tabii.
Baldurs'u iyi yapan şeyler metinleri, seçimlerinize göre (gerçekten) şekillenen hikayesi, ara sahne animasyonları ve seslendirmesi. Seslendirme ve sahneleme tarafında daha iyisini görmedim. Tüm bunları oynanış tarafında sunduğu özgürlükle harmanlayınca da ortaya bir şaheser çıktı. Çıtayı öyle bir seviyeye yükseltti ki Starfield gibi oyunlar artık çok basit ve komik görünmeye başladı. Ancak RDR2 gibi üst seviye oyunlar karın doyurur bundan sonra :)
Oynarken her bir karesinde oyunu tutkuyla geliştirdiklerini anlıyorsunuz, adamlardaki o iştah o amatör ruh size de geçiyor. Bunu çok iyi başarmışlar. Aslında belki de Baldur's Gate 3 gibi oyunları bir sonuç değil de süreç olarak değerlendirmek gerekiyor. Geliştirme süreci boyunca firmanın (Larian) tavrı, oyuncularla olan iletişimi, Act 1 içeren erken erişim döneminde ocağın altını ufaktan açmaları, çıkış döneminde bu iletişimi korumaları vs... Bunların hepsi bir araya gelince oyuna olan bakışınız ve tavrınız da olumlu anlamda etkileniyor şüphesiz. Oyunun iyi olmasının yanında geliştirici firmanın bu tavırları da oyunun beğenilmesine olumlu katkı sağlıyor diye düşünüyorum. Witcher 3 döneminde geliştirici Red için de benzer bir süreç yaşamıştık. Adamlar aylarca oyuna desteği devam ettirdi, sayısız "bugfix" bir yana yanlış hatırlamıyorsam daha yeni çıkan yamaların birisinde oyun sonuna yeni animasyonlar eklemişlerdi. Durdur yere. Ücretsiz.
Neyse sonuçta eksikleri de yok değil tabii ama 180 saat aralıksız oynarken eksiklerini pek görmüyorsunuz. Örneğin kombat artık oyunun son çeyreğinde onca çeşitliliğe rağmen tek düzeye düşüp sıkmaya başlıyor. Partinizdeki karakterler arasındaki iletişim oyunun gidişatına o kadar da etki edemiyor. Filancanın gönlünü hoş edeyim stresini pek yaşamıyorsunuz. Gibi gibi :)
Ben 1996 yılından bu yana oyun oynarım. Unuttuklarım da vardır diye yer açarak söyleyeyim sanırım bu oyun en beğendiklerim arasında ilk 3e rahat girer. İyi düşünerek konuşmak lazım ama belki de birincidir :) Tabi bunlar kişisel beğeniler.
Borislav Slavov abimizin 'Raphael's Final Act' isimli eseriyle sonlandırayım (görüntüler spoiler). Oyunun bu sahnesi başladığında saat gece 2'ye geliyordu. Ulan sabah iş var artık kapatayım dediğim anda bu sahne başlamıştı. Sonucu tahmin edersiniz, başından kalkamamıştım :)
McDizzle GamingyoutubeThis scene caught me by surprise. Song gets boppin about a minute in! -Live Streams -Data Mining -Tips and Tricks -Funny Shorts! -Unique Content -All things Red Dead! Come game and join our discord: community: https://discord.gg/Td4K5tCurh Twitter: https://twitter.com/mcdizzle17/https://www.youtube.com/watch?v=nmhfmf7RlHcOynamayalı neredeyse 1 yılı da geçti. Özlem arttı. Yeni bir karakter ile tonla patch yemiş daha iyi bir BG3 için tam sırası kendi adıma :)
Oyuna resmi mod aracı da geldi şimdi neler çıkar ortalığa kim bilir, üff :)
Edit: Sahi bu herifler şu oyunu ilk günden resmi %100 Türkçe çıkarttılar? Onu söylemeyi unutmuşum. Ben İngilizce bitirmiştim, diğer turu kesinlikle TR deneyeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 9 Eylül 2024; 15:48:7 >
-
Witcher zaten arpg bir oyun diye biliyorum safkan bir rpg değil
Witcherıda witcher yapan müzikleri ve hikayesidir grafik oynanışa kimse bakmıyor
Şu kuş bakışı fobimi yenebilirsem bende oynamak istiyorum
Diabloyu oynayabiliyorum ama bu ondan biraz daha zor -
1 2 saat kadar deneyimlemiştim o ilk giriş sinematiği falan çok iyiydi
Ne zamanki tur bazlı dövüşe geldim beceremedim soğudum
Ama bir kez daha mutlaka deneyeceğim
180 saat sürmesinin nedeni combatlar mı uzun sürüyor yoksa gerçekten hikayesi uzun mu -
Savaşın uzun sürmesi biraz senin oynanışına, yaptığın taktiğe de bağlı ben savaşlarda çok zaman harcamadım 70. Saatimdeyim hala act2 nin basındayım yani uzun soluklu bir oyun yan görevleriyle vs.. hocam.
Oyuna şans vermeni öğrenmeye çalışmanı mutlaka öneririm geçen ay konuda yardım istiyordum bu oyun için şimdi öğrendim ve rahatlıkla söylüyorum ki bu oyun şimdiye kadar oynadığım en güzel oyun kesinlikle. Biter bitmez Divinity original sin 2 oynayıp bu oyuna geri döneceğim öğrenilmesi gereken çok güzel bir evreni var oyunun -
Tüm haritaları her şeyiyle keşfetmek, tüm diyalogları sonuna kadar okumak, bazı dövüşlerin uzunluğu oynanış zamanını da etkiliyor. Girmedik delik bırakmayayım, en kolayda da oynamayayım diyorsan oyunun hakkı 160-180 saat bence. Ancak sanıyorum 50-60 saatte bitirebilmek de mümkündür. Tabi amaç oyunu bitirmek değil burada, tam aksine bitirmemek :) Sen nasıl oynarsan oyun da ona göre şekilleniyor.
-
Oyunda evil karakter oynarsan, sürenin kısaldığı söyleniyor (çoğu durumda kötü sonucu seçtiğimiz için karakterlerin çoğu ölüyor ve questline kayboluyor doğal olarak).
Onun dışında oyunda büyücüleri iyi kullanırsan savaş büyük oranda kısalıyor, Gale reis 8. seviyeden sonra alan büyülerinde coşuyor iyice 4 5 kişinin arasına attığı büyüler totalde 100 200 hp götürüyor en az.
-
Maalesef en derin karanlıklarda meşale olmuyor. Işık saçan bir silah buldum onunla yollarda dolanıyor ama en derinkaranlıklarda oda işe yaramıyor.
Fikri bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Kala kaldım oyunda resmen.
-
Hocam gale buildin nedir? 8. Seviye gale var soğuk hasarı veren bir zırh buldum elinde de karanlıkaltından birleştirip yaptığım asa var o da soğuk hasarı arttırıyor bi soğuk alan büyüsü yaptığımda 40 hp altındaki düşmanların hepsini tekte alıyor benim gale -
-
Ben daha çok konsantrasyon büyüleri yaptığım için ona dayanıklılık perkini verdim hasar yesem bile kolay kolay büyüm bozulmuyor. Yine element uzmanı olarak asit verdim düşmanın asite dayanıklılığını yok sayıyor. Ek olarak asam ekstra çürüme bonusu veriyor ve pelerinimde her çürüttüğümde can veriyor karaktere gene eldivenlerim var düşman kurtarma atışı veremezse zehirlenme hasarı alıyor. Gene asam ölüm büyülerine ek bonus veriyor ve zaten 5. 6. seviye büyülerde her tur hasar veren alan büyüsü var bende ortaya zehir bulutu saçıyor. Gene kuru kafa attığın bir büyü var 5. seviye kara büyü en son kestiğim bossun canını bu büyü tek başına %25 kadarını götürdü. Büyünün güzelliği %100 oranında vurması. 6. seviye ayrıştır adında bir kara büyü daha var 50-100 arası hasar veriyor direkt küle çeviriyor düşmanı.
Benim oyun boyunca Gale biraz daha hasarlara yönelik bir karaktere çevirdim Shadowheartta tam tersi ruhban ve sağlıkçı olarak takıldı.
-
Ben benim gale güzel vuruyor diyordum ama senin karakterin maşallahı var hocam act3 e kadar böyle takılıp skill sıfırlayayım bari -
Hocam bunlar kaliteli büyüler dükkanlarda parşömeni 3 bine satılıyordu gene zırhı silahı direkt çok nadir yada efsanevi. ben oyunda act1de daha zorlandım açıkçası act1 ve 2 de her yeri gezersen toplarsan güçlenirsen son düzlükte şehirde bir kaç boss dışında canını sıkan olmuyor ki aslında mantıklı olanı da o şekil.
100 saat badireler atlatıp şehire gelmişim artık düz asker çapulcu zombi vs posta koyamasın bir zahmet
Benim oynanışta ilk act1de karlach ve wlly iyidi act 2 tek başına shadowheart sırtladı beni tek ayakta kalan o oluyordu uzun savaşlarda. act 3 gibi kendi paladinim ve laazel, gale ayrı bir seviyeye çıktı. Laazel tam tanka dönüşüp tek turda 5 6 vuruş yapabiliyor iyi bir kılıç ile 30 40 vuruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultralisan -- 11 Eylül 2024; 12:35:7 >
-
Hocam ben act2 ye level 7 de geçtim önce dağ geçidi sonra karanlıkaltı vs derken baya didik didik ettim heryeri baya güçlendim hatta oyunun en başında bir alevli kılıç buldum ki daha yeni değiştirdim baya taşıdı yani beni lathanderin kanı vs.. derken aslında şimdiye kadar savaşlarda pek zorlanmadım ama doğru buildlerle op bir karakterim olsun istiyorum -
Doğrudur hocam her rpg oyununda olduğu gibi bu oyunda sağı solu araştırmanı her görevini yapmanı ödüllendiriyor. Nispeten kolaylaşıyor oyun o şekilde.
-
Yok hocam ne envanterde ne kampta yok! Ş,faneye vs gidemiyorum ı şık yok diye karakterlerle iletişeme geçtiğimde ay fenerim var diyor ama yok ve hemen karanlıklardan ölüyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X