Şimdi Ara

Baldur's Gate III[PC ANA KONU](3 Ağustos)[Türkçe] (78. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.559
Cevap
78
Favori
87.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Haritanın yan görevlerinde sağda solda dolaş seviye atla hocam partideki karakterlere güzel itemler tak, skilleri deneme yanılma yöntemiyle öğren iyice
  • Arkadiusz Milik kullanıcısına yanıt
    Bu ture asina olmayan biri icin oyun zor
    Ben de hic asina degilim 3-4 kere sifirdan basladim
    Baktim olacak gibi degil saldim
  • Bibliyorlar kullanıcısına yanıt
    Hocam Act sıralamasında yanlışlıkla 2 ye geçtim sanırım 1 de ki görevler hep kaldı

1 den 2 ye m, 2 den 3. Acte gecmemek icin ne yapmak lazım yani dönüm noktası neresi bu bölgelerin
  • Savaş sırasında partiden birisi ölürse diriltmenin bir zamanı var mı temelli ölüyor mu mesela yoksa istediğim zaman gelip diriltebiliyor muyum? Diriltme parşömeni hariç
    Savaşta ölmemelerine çok önem vermem gerekiyor mu yani öldüklerinde baştan save dönüyorum çünkü :/
  • Sansa Magna kullanıcısına yanıt

Nerede nasıl öldükleri önemli değil, savaşta ölse bile cesedi öldüğü yerde durur hep. Parşömen ile diriltebilirsin istediğin vakit. Ya da hiç kasmadan git kampa mumya senin için geri getirsin.

• ultralisan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için eşyalarını başkaları yağmalayabiliyor mu almam gerekiyor mu yoksa bıraksam yeter mi
  • Sansa Magna kullanıcısına yanıt

Yok nasıl öldüyse öyle kalır, siz soyarsanız karakter geri çıplak dirilir hatta.

Sağolun hocam

6 aydır oynuyorum 3 aya yakın ara vermiştim Bir kere sıfırdan başladım oyun içi yaşadığım sorunlardanda mütevellit 216 saat geçti oyunda!

Adamlar o kadar iyi oyun yapmış ki bitirmeden bırakamayacağım ama bir daha silah zoruyla bile oynamam =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALONE7DARK -- 5 Kasım 2024; 13:57:7 >
  • ALONE7DARK kullanıcısına yanıt

Benim hiç bug glitch, ya da oyun içi beğenmediğim bir karar yüzünden batan bir durumum olmadı 2 3 hatalı karar verdim ya da görev istediğim gibi gitmedi ama akışına saldım.

Hatta kocakarıdan kurtarmamız gereken 2 çocuğu kurtaramadım o canımı sıktı tüm oyun boyunca. bir tur attım bir turda kötü bir drow ile oynayacağım o tahminim 80 90 saat içinde biter :) yazın Antalya sıcağında gece sabahlarım başında gene.

• D&d masaüstü oyunlara denk geldim, baldur's gate alsam bu evreni öğrenmeme yardımcı olur mu? Birde illaki takımı bizim mi yönetmemiz lazim? Tek kişiyi yönetsem diğerleri yapay zeka ile davranır mı?
  • Arkadaşlar multiplayer kısmını oynuyor musunuz? Multiplayer konusunda içerik göremedim, bir hikaye 200 saat sürüyor, multiplayer bir gruba katıldınız diyelim oyun nasıl oynanıyor? Oyunu kuran kişiye mi katılıyoruz?
  • Arkadaşlar oyuna başlayabildim sonunda, muazzam bir rpg ve çok detaylı olduğu belli... öncelikle dövüşlerle alakalı bir kaç sorum olacak oyunun müdavimlerine ...

1. En kritik olay ıska geçmemek sanırım, vuruş şansı yüzdesini arttırmak için veya ıska olayını azaltmak için ne yapabiliriz aynı şekilde düşmanın ıska geçmesini arttırmak içinde ne yapabiliriz
    2. Bonus büyüler gibi şeyler mevcut ama onları bir dövüşte kullanınca bir sonraki dövüşte tekrar yenilenmiyor ne yapınca yenileniyor bunlar
    3. Düşman yanından kaçarken çoğu zaman saplıyorlar tur sırası bendeyken, bunun bir ayarı var mı o vuruşlardan kaçmak için ne yapmak lazım yada düşmana o şekilde bizimde vurmamız için belli yetenekler ayarlar var mı
    4. Dövüş sonrası en kolay sağlık kazanma yolu nedir, kısa dinlenme 2 kere yapıldıktan sonra nasıl yenileniyor, topladığımız erzaklar iksir harici kampta mı tüketilebiliyor sadece
    5. Bir turda aynı karekterin birden fazla vuruş yapması için ne gibi şeyler lazım bazı vuruşları ikinci olarak yapabiliyor ama çoğu olmuyor

• evohan kullanıcısına yanıt
    1. dediğin olay zarın gelme olasılığı (oyunda her şey atılan zarın matematik hesaplaması ile alakalı) karakterinin attığı zarın başarılı gelme yüzdesi oluyor o vuruş şansı, ender zırh büyü silah gibi şeyler o yüzdeyi artırır. Onun dışında bazı büyülerin zarı daha düşüktür o yüzden başarılı olma şansı yüksektir.
    2. Oyunda 6 seviye büyü var ilk seviye büyüler kısa dinlenme ile yeniden yapılırken daha üst seviye büyüler kampta dinlenme gerektirir.

3. düşmanın sağından solundan önünden geçersen vururlar özellikle savaşçılar. Yine bazı eşyalar vardı fırsat saldırısı veren büyücüler için.

4. Ruhban olan büyücülerle takılırsan (Shadowheart gibi) bunların güçlü healer büyüleri olur gerek savaş sırasında gerek savaş sonrası iyileştirebilirsin ekibi. Onun dışında ne kadar sağlık şişesi varsa toplamanı öneririm satıcılardan.

Kısa dinlenmeleri yine kampta uyuyarak doldurabilirsin. Evet erzaklar kampta tüketiliyor erzağın yoksa kampta uyurken sağlığın düzelmez.

5. 4. seviyeden sonra eli kılıç tutan, barbar, paladin, savaşçı, gibi karakterler 2 kez vurabiliyor. Doğru perkler verirsen 3 4 kez vurabilir ileri seviyelerde. Büyücüler sadece tek bir hamle yapabilir seviye atladıkça çok OP oluyorlar çünkü

Eyvallah kardeşim

- Zar derken, vuruş sırasında bir zar hesaplanmasımı yapıyor anlayamadım, mesela vuracakken %60 şans diyor ama ıska geçiyor bu tamamen şans mı, yani sadece orda görünen % deyi arttırmaya yardımcı şeyler mi var

- Düşman ın yanından önünden geçersen mutlaka sallıyolar yani o vuruşlardan kurtulmak için belli başlı şeyler varmı, hızlı koşnak vs. Birde benim karekterlerimde o vuruşları otomatik mi yapiyor

Kritik karar vermen gerektiğinde oyun sana zar attırıyor ya, işte onu arkada oyun her eyleme atıyor, büyü mü atıyorsun arkada zar dönüyor, biri ile mi konuşuyorsun arkada zar dönüyor, kılıç mı sallıyorsun zar dönüyor. O yüzde kullandığı silaha eşyaya göre değişir eşyaya bakarsan yazar zaten zar durumu. Senin karakterin güçlü bir düşman ile denk geldi zarın 12 ve üstü gelmeli ki attığın vursun bu da atıyorum %20 olasılık içeriyor. Ama bir goblin mi gördün ve ona vurmak için gene 7 ve üstü lazım bu seferde bunun gelme olasılığı %70 gibi düşün.

O vuruşları kendi karakterinde yapar npc önünden geçerse ama sanki özel skill de olabilir onun için tam hatırlayamıyorum.

Eyvallah hocam yani orda vuruş yapacağım esnada çıkan oran misal %60 bizim şansımız oluyor, yinede ıska gelirse ona yapılacak bir şey yok, silahın veya büyünün yüzde şansını arttırma yolu varmı geliştirmek gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 19 Kasım 2024; 17:0:35 >

Ne demek hocam yanlış hatırlamıyorsam düz, değerli, rare ve legendary türünde silahlar var oyunda. En değerlileri çok fazla özelliğe sahip oluyor.

• 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.