Şimdi Ara

BAN CEZASI ANALİZİ. Yorumlarınızı bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi günler diliyorum. Bir mağduriyetim söz konusu ve riot konularımı siliyor. Ben bu forumda haklarım gereği bu konuyu tartışmak istiyorum. Yaklaşık 7 yıldır bu oyundayım, en başlarda flame yapardım yani çocuğuz sonuçta. Hesabımda ihtişamlılar, efsaneviler dahil yaklaşık 200 adet kostüm var ve hesap değerim yaklaşık 3000 TL. Youtube da MrPerse Vladimir diye aratabilirsiniz. Bu hesabımın özetiydi kabaca, hava atmak amaçlı değil, benim zevk aldığım hobim, para ayırdığım hobim bu. Kız arkadaşım bile doğum günlerimde kostümler alır. Önemsiyorum oyunu.
    Konumuza gelecek olursak, dün gece eğlencesine normal oyun girelim dedik arkadaşım ile. Neyse Maokai aldım ve yaklaşık 7 dakika içinde AD Carry (Lucian) oynayan arkadaşımızın skorunu 6-0-1 yaptım. 10. dakika da skorum 6-1-10 gibi iyi bir skora ulaştı. Zaten eğlencesine oynuyordum. Fakat hiç birşey yokken birden bire, bahsi geçen arkadaş kuleler bile dururken solo tarafına kurbağama geldi almaya başladı. Mide gitti öldü. Bir anda maçı satmaya karar verdi ve ben anlam bile veremedim. Yanında ki supportuna bunu sorunca bana cevabı "Mide roam attığım sırada 1 kez öldü" oldu. Sonra yaklaşık 4 kişinin 30 dakikasını hiçe saymaya başladı. Ardından bizimkiler ufaktan bu şahısa hakaret etmeye başladı ki karşı takım da hak verdi. Neyse aşağıda paylaşacağım konuşmaları yaptım. "Karı gibi trip atmak" diye birşey kullandım ve bunu cinsiyetçilik olarak adlandıranlar oluyorş. Arkadaşlar bu cümleyi googleye yazdığınız zaman, cinsiyetçilik olmadığı açıkca belli ki ben ırkçılık ve cinsiyetçilik kavramlarında dikkatli olmaya önem veririm. Sokak kültüründe ki bir cümle bu. Kızlara da "Karı gibi trip atma" denebiliyor bu sadece sokak kültüründe kabaca kalıplaşmış bir cümle.
    Şimdi gerçekten ban yemiş isem kabulleneceğim, fakat sizlere soruyorum; yaklaşık 4 kişinin emeğini boşa çıkaran arkadaş böyle rahatça devam ediyorken, ben cezalandırılıyorsam bu doğru mu ? Ben şahsen 14 gün değil 1 gün bile ceza yesem ve bu konuda birşey yapamıyorsam ağrıma gider. Sohbet kısıtlaması getirilir veya birşey olur ama 14 gün ceza ? Turnuvalarım varken.

DİPNOT: Ben İstanbul Aydın Ünviersitesi, Riot tarafından seçilen bir Kampüs Elçisiydim ve IAU League of Legends sayfasını hareketlendiren kişiyim. Mezun olacağım için görevimi başka bir arkadaşıma verdim fakat etkinliklerde devam etmekteyim. Eğer bana gerçek anlamda gerekli bir açıklamayı yapmaz iseniz Riot ve Riot 'un Ceza Sistemine güvenimi tamamen yitireceğim, oyuna ve etkinliklerede kesinlikle son vereceğim.

Buyrun konuşmalar.( Diğer kişilerin yazdıklarını görmüyorlar tabi, sadece benim ki. )
    https://i.hizliresim.com/Gmq703.png https://i.hizliresim.com/6a4BX9.png https://i.hizliresim.com/pb7AWn.png https://i.hizliresim.com/lqoXWg.png

Buyrun skor tablosu ve grafikler. (Detaylı bilgi amacı açısından)https://i.hizliresim.com/26Mpbj.png https://i.hizliresim.com/169RXp.png

• Yazık bagmlı seni :d

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sohbet kayıtlarına bakınca ceza alman yanlış değil çünkü açık açık boş yapmışsın. Ama 10 oyun ve 25 oyun sohbet kısıtlaması almadan ve tek oyun yüzünden ırkçılık, nefret söyleminde bulunmadığın halde 14 gün askı aldıysan ticket atarak cezanı sohbet kısıtlamasına çevirebilirsin. Eğer ki sohbet kısıtlamasından sonra bu ceza geldiyse maalesef yine onlar haklı, durum bu şekilde.
  • oyun mu oynuyorsunuz kavgaya sohbete mi mi giriyorsunuz belli değil.. kullanmayın şu chat'ı normal oyun girmişsin oyna geç..

cezalar ağırlaştırılmalı diye düşünüyorum...
  • Her şeyden önce, hesabına ne kadar para harcadığını paylaşmak, bu konuda bizi niye ilgilendiriyor?
    Çok para harcayınca dokunulmazlık mı bekliyorsunuz?
    Niye bize böyle bir bilgi sundun?

Konuya dönecek olursak, basitçe anlatacak olursam; herhangi bir fillin/eylemin başına "karı gibi" "kürt gibi" "gay gibi" vesaire tabirleri koyduğun zaman, ayrımcılık olur. Bitti.

Daha da basite indirgeyecek olursam, biyolojik olarak erkekler, kadınlardan fiziksel olarak daha güçlüdür.
    Ancak bir kadının, bir erkekten daha güçlü olmayacağı anlamına gelmiyor.
    Şimdi sen "kız gibi kavga etme" dersen, bu gayet ayrımcılık olur.

Sokak kültüründe kalıplaşması, ayrımcılık olmadığı anlamına gelmiyor. Komik olmayın.

En ufak bir mağduriyetin yok.
  • Banlanan da haksız banlanmayan da banı atanda şu lolde bir tane bile düzgün insan yok banlanan moral bozar banlanmayan feeder banı atan oturduğu yerden para alır ticketları okumaz bile kendilerine laf atılan konu olunca siler ticket atma hakkınızı elinizden alır,birde madem o adamı o kadar düşündün kastırdın madem bu kadar iyi oyuncusun bi özür dileyip moralini düzeltseydin erkenden neden iyice moralini bozuyorsun sende haksızsın banı atanlarda haksız bırak bu oyunu hayatından çalarsın tr destek ekibinin bu tavırlarını, keyiflerine göre ban attıklarını gördükten sonra bu oyunun geleceğine ve düzgün olacağına daha ne kadar güvenipte oynayabilirsin ki?
  • Skin alınca lol premium hesap sahibi mi oluyoruz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Son SS'de baktım da adamla dalga geçmişsin ergen gibi yazarak buna ne dememizi bekliyorsun?.Bunun gibi beyni yerine cinsel organıyla düşünen veletlere uyuz oluyorum.Profiline girsen en fazla oynadığı karakterler Yasuo'yla Zed'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanameSama -- 23 Mayıs 2019; 16:28:37 >
  • shitpost.
  • bu yazdıklarına 14gün gelmiş. simdi tr sunucusunda herhangi 5 hesapla deneyelim. senin kurduğun cumle kadar ve ayni uzunluklarda cumle kuralim chatte. hepsinde de çok agır kufur olsun. en az 5kişi de report etmiş olsun. yine 5 tane daha hesapla chate bir sey yazmayalim. oyun boyunca 20kere olsunler ve hasarlari oyun sonunda 3k falan olsun. emin ol bu 10 hesaptan yarısından fazlası ban yemeyecektir. senin olayinda cezanin ne olacagi riota kalmis kural politikasini olusturan o. ama senin gibi oyun skoruna/sonu değerlerine sahip birine bunları yazdı diye 14gün ban verip yukarida belirttigim hesaplara chat ban bile vermemesi riotun adaletsiz, keyfi ve rasgele işlem yaptigini gosterir. bu da maalesef senin banini kurallara uygun olsa bile adil olmayan bir ban yapar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E8C133B34 -- 25 Mayıs 2019; 8:54:31 >
  • Kari gibi trip atma direk agir ban sebebi cinsiyetcilik sebebiyle, tonla bu yuzden ban yiyen var, adamlarin kurali bu, pek tartismaya acik durum yok, banin sebebi o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MachinaeSupremacy -- 25 Mayıs 2019; 14:52:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle ban yemeyi hak etmişsin, o konuda için rahat olsun.

Ama sadece "karı gibi" dediğin için bunu bir nefret söylemi olarak algıladılarsa, bu yüzden 14 günlük ceza yediysen bence de saçma. İlk cezansa muhtemelen öyle olmuştur. Tavsiyem desteğe bilet at ve bunu nefret söylemi olarak mı değerlendirdiklerini sor. Bir hata olduysa düzeltilir. Nefret söylemi sınıfına aldılarsa yapacak bir şeyin yok. Ben de pek hakkaniyetli bulmadım ama nefret söylemlerine karşı bu şekilde cezalar verilmesi gerekiyor.

Mesela avrupa sunucusunda F kelimesini (f*ck değil) söyleyene direk 14 gün yapıştırılıyor. Çünkü kelime hem hakaret içerikli hem de belli bir sınıfa yönelik. Senin benzetmende bu kadar net bir nefret söylemi yok, ama yine de ceza vermeyi gerekli görmüş olabilirler. Bu durumda bir dahaki sefere daha dikkatli ol, perma yeme.

• Adam dine imana Allah'a kitaba küfrediyor da ban yemiyor. karını kızını ** diyenler de ban yemiyor.

Bu ban sisteminin hiçbir mantıklı hareketini görmedim ben. Support gelmiş oyuna 0-4 başlamış, 15. dakikaya doğru "ben şu yemeğimi bitireyim" diyip 3 dk base beklemiş ve bu adam reportlanmasına rağmen ban yemeden oyununa devam etmiş, bakıyorum profiline ve acı gerçek bu.

Hatta şu konuda yemin de ederim, bir oyundan sonra afk kalan pre vardı bizim takımda. ikisi de çıkmıştı oyundan. ben de ikisini reportlayıp açıklama kısmına " banlamazsanız sizinde ***" yazdım. ben de oynamaya devam ediyorum hala. neye göre banlıyolar anlamadım.
  • torkema61 kullanıcısına yanıt
    Açıklamayı okumuyorlar.

Daha doğrusu, rapor sistemi insan eli değmeden çalışıyor zaten. Günde milyonlarca raporun manuel incelendiğini varsaymıyorsunuz heralde.
  • Cruella kullanıcısına yanıt
    Gülücük atan adam banlanıyor. Sistem falan yok 4x veya daha fazla report alırsa banlanıyor isterse günaydın desin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yılardır oynarım şu oyunu daha report ettiğim kişilerin 1 ini bile banlamadılar... zaten sitem o denli düzgün çalışıyor olsa TR serverı bu halde olmazdı. Bence piyango sana vurmuş. durum bu .
  • torkema61 kullanıcısına yanıt
    İnançlar veya düşünceler, gerçekleri değiştirmiyor neyse ki.

Kendinizi haklı pozisyonuna koymak için yapmayacağınız şey yok nihayetinde. Bu sefer kendimi yormayacağım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.