Şimdi Ara

bana dövüş sanatı önerecek varmı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ninjutsu tek ıstanbulda var başka yerde yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim yanlış anlama önce özgüven kazanmalısın istediğin kadar boks a veya diğer dövüş sanatlarına git kendine güvenmediğin zaman hiçbirşeyi başaramazsın

ama bn kendime güveniyom bna teknik lazım diyosan kesinlikle boks diyorum

1- öğrenmesi kolaydır

2- teknikler oldukça azdır ancak çok etkilidir

3- ringe çıktığın zaman diğer dövüş sporlarına göre daha az hasar alırsın

saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brian Sparrow

quote:

Orijinalden alıntı: Ss4Gogeta

Muay thai hariç %90ı hikayedir. Kick box veya biraz daha ilerletmek istersen muay thai öneririm. Vücudun müsaitse boks da öneririm.

Muay Thai iyi bir dövüş sporudur ama hiçbir zaman wing chunun kadar iyi olamaz.Wing chun yakın dövüş sporudur muay thaiciler anca uzaktan tekme ata dursun dışarı çık bakalım adam yakınındayken tekme atabiliyormusun ? Sokaklar için gerekli olanlar wing chun,kick boks,boks bu üçünden biridir.Aynı zamanda yere düştükten sonra yer dövüşü sporu muay thaide varmı sorarım sana wing chun aynı zamanda yer dövüşüde verir olursa kavgada yere düşersen diye.

Muay thaide yakın mesafe tekmeleri vardır, dirsek ve diz de kullanılır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ersan145

quote:

quote:

Muay thai hariç %90ı hikayedir. Kick box veya biraz daha ilerletmek istersen muay thai öneririm. Vücudun müsaitse boks da öneririm.

Muay Thai iyi bir dövüş sporudur ama hiçbir zaman wing chunun kadar iyi olamaz.Wing chun yakın dövüş sporudur muay thaiciler anca uzaktan tekme ata dursun dışarı çık bakalım adam yakınındayken tekme atabiliyormusun ? Sokaklar için gerekli olanlar wing chun,kick boks,boks bu üçünden biridir.Aynı zamanda yere düştükten sonra yer dövüşü sporu muay thaide varmı sorarım sana wing chun aynı zamanda yer dövüşüde verir olursa kavgada yere düşersen diye.

Tekmeyle adamı yaklaştırmazsın?

Einstein mod off

Einstein çık birgün dışarıda kavga et bak bakalım yaklaşıyormu yaklaşmıyormu herşey senin izleyip etkisinde kaldığın filmler gibi değil.

Yorum yazmayacaktım fakat bilgilendirme zorunluluğu duydum..

Öncelikle karate'ye kız sporu demen dövüş sporları hakkındaki bilgini ortaya koydu.Bu yüzden bunu tartışmıyıcam.

Ayrıca muay thai'ci diye bir şey yoktur.Thai Boxer vardır.Paso uzaktan tekme atmazlar.Yakın dövüşte kickbokstan çok daha etkilidir.Clinche alıp böbreklere,surata diz atma,clinchteyken yere fırlatma,rakibin tekmesini tutup ayaklarını yerden kesme gibi kickboksta olmayan bir çok teknik barındırır.Ayrıca müsabakaları çok serttir.

Peki sana soruyorum.Wing chun'da bir müsabaka sistemi yok.Sparringlerde tam güç kullanılmaz.Nasıl üstündeki o heyecanı atıcaksın ? Kavgada korkma/heyecanlanma duygusu bu işi habire yaparak geçer.Wing chun'da tüm teknikleri çok iyi öğrenebilirsin fakat karşında sana ağzında salyarak saçarak saldıran birini gördüğünde işler değişir.En azından bu işi en az 4 yıl yapması gerek diye düşünüyorum..

Ayrıca UFC'de ve k1'de çoğu dövüşcünün stili muay thai'dir.Bil istedim.

İyi forumlar.

• Edit: Ben kickboks yapıyorum sanada tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes4125 -- 4 Ocak 2014; 19:59:05 >
  • Once yasitlarinla hali saha ayarla sonra her macta atarlan kavga cikar alisirsin

• quote:

Kardeşim yaklaşık 2 yıl kadar Wing Chun Türklerin deyişiyle Wing Tsun dövüş sporuyla ilgilendim dünyanın en iyi dövüş sporudur.Karete gibi kız sporu değil herşey serbest bunda, bu yüzden müsabakası yoktur.Birçok ülkenin özel timlerinin ana dövüş sporudur.Amacı en kısa yoldan adamı etkisiz hale getirmektir antin kuntin gereksiz hareketleri yoktur.

Edit: Sana kick boks veya boksuda tavsiye edebilirim ama Wing Tsun bilen sayısı diğerlerine oranla daha az olduğu için avantajlı olursun.Merak edersen özelden pm at.

+∞
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeymunHusnu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ersan145

quote:

quote:

Tekmeyle adamı yaklaştırmazsın?

Einstein mod off

Einstein çık birgün dışarıda kavga et bak bakalım yaklaşıyormu yaklaşmıyormu herşey senin izleyip etkisinde kaldığın filmler gibi değil.

Yorum yazmayacaktım fakat bilgilendirme zorunluluğu duydum..

Öncelikle karate'ye kız sporu demen dövüş sporları hakkındaki bilgini ortaya koydu.Bu yüzden bunu tartışmıyıcam.

Ayrıca muay thai'ci diye bir şey yoktur.Thai Boxer vardır.Paso uzaktan tekme atmazlar.Yakın dövüşte kickbokstan çok daha etkilidir.Clinche alıp böbreklere,surata diz atma,clinchteyken yere fırlatma,rakibin tekmesini tutup ayaklarını yerden kesme gibi kickboksta olmayan bir çok teknik barındırır.Ayrıca müsabakaları çok serttir.

Peki sana soruyorum.Wing chun'da bir müsabaka sistemi yok.Sparringlerde tam güç kullanılmaz.Nasıl üstündeki o heyecanı atıcaksın ? Kavgada korkma/heyecanlanma duygusu bu işi habire yaparak geçer.Wing chun'da tüm teknikleri çok iyi öğrenebilirsin fakat karşında sana ağzında salyarak saçarak saldıran birini gördüğünde işler değişir.En azından bu işi en az 4 yıl yapması gerek diye düşünüyorum..

Ayrıca UFC'de ve k1'de çoğu dövüşcünün stili muay thai'dir.Bil istedim.

İyi forumlar.

UFC umrumda bile değil.Diğer yazdıklarınada cevap vermek isterim ama konu uzuyacak.Ben paso tekme atarlar demedim zaten.Wing Chununda eğitimleri serttir ama ölümcül vurulacak yerlere sert vurulmaz ben birçok defa yere yığılıp nefesimin kesildiğini bilirim.Dünyanın en iyi dövüşcülerinin ana spor dalı Wing Chundur .
    Ör :İpman,Bruce Lee bu kadar yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brian Sparrow -- 2 Ocak 2014; 21:37:11 >

• Karate, kick boks ve boks yaptım. Kesinlikle boks. Eğer iyi, dsiplinli bir boksör olursan zayıf ya da kısa olman farketmez tek yumrukla karşındakini indirebilirsin. şunuda eklemek istiyorum hiç uzaktan gözüktüğü gibi değil. İstersen yarma gibi ol 60 kiloluk boksöre bile dayanamazsın.

• Karate, kick boks ve boks yaptım. Kesinlikle boks. Eğer iyi, dsiplinli bir boksör olursan zayıf ya da kısa olman farketmez tek yumrukla karşındakini indirebilirsin. şunuda eklemek istiyorum hiç uzaktan gözüktüğü gibi değil. İstersen yarma gibi ol 60 kiloluk boksöre bile dayanamazsın.

• Amaç hiçbir zaman durduk yere kavga çıkartıp ben seni döverim olmamalı bu yüzden spora başlayanlar hiç başlamasın.
  • muay thai ye gitmişliğim var sadece tekme falan değil muay thai dirseklerini çok iyi kullanmayı öğretiyor adam uzağındaysa tekmelerini kullanman avantaj sallar anca yakınına girdiğinde dirseklerle halledersin zaten tabi bu dediğim biraz da ring şartlarındaki dövüş için yoksa sokakta o adrenalinle dirsek atıyım tekme atıyım aklına gelirmi bilmem ama muay thai öğrenip kavgada ne yaptığını bilirsen gerçekten çok etkili bir öğrenim
    bunun dışında tekvando karete vs. bunlar hikaye bunları kavgada kendini kontrol edebilsen bile kullanamassın yani komik durur ve fazla etkili olmaz tahminimce

özet geçersek: vücudun kemikli bir yapıdaysa kesinlikle muay thaiyi tekrar öneriyorum wing chun u bilmiyorum hiç izlemedimde
  • quote:

Orijinalden alıntı: amaaalo

Once yasitlarinla hali saha ayarla sonra her macta atarlan kavga cikar alisirsin

17 yaşındayım ve dövüş sanatlarına ilgim var çünkü dayım bu isin içinde pekte anlatmıyor bana o yüzden burdan yardım istedim sen hali sahayı ayarla geliriz

quote:

Amaç hiçbir zaman durduk yere kavga çıkartıp ben seni döverim olmamalı bu yüzden spora başlayanlar hiç başlamasın.

Kardeşim ben kavga çıkartmak istemem ama sataşanlarada ağzının payını vermek isterim korkma gibi bir özelliğim yok sadece zayıf ve kısayım sorunum o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir TolgaGkcen -- 3 Ocak 2014; 0:16:57 >

• Kafam çalışıyor, karşımdakinin gücünü ona karşı kullanayım, sadece fizik değil yaptığım işin bir felsefesi olsun, ben vurmayayım ama o vurursa rezil edeyim diyorsan Aikido. Adamı kilitler bırakırsın. Yumuşak, kız sporu vb şeyler söylerler hakkında. İsterse her hareketiyle bir ekstremiteyi kırar bırakır. Yaşam boyu yapılabilir.

Yok barlarda fedailik yapma yaklaşımındaysan Systema.

Hangi sporu yapacağından çok daha önemlisi, eğitim alacağın hoca, hoca herşeydir. Horozlanan hocalardan, kişilik sorunu olanlardan KAÇ, hocan sana huzur ve denge vermeli, gerisi zamanla gelir.
  • Allah ne verdiyse.
    Sana en iyi bu gider. :)
  • Ben kickboks yapıyorum ama thai box yapmaya başladım gerçekten çok sert tam dışarda kendine korumalık ama gerçekten işinin ehli bir hoca bulman gerekiyor, sen ister boks ister başka birşey seç ama hocan iyi olsun.
  • demirer1 kullanıcısına yanıt
    Ya systema diyorsunuz iyi güzel de Rus Spetsnazların sanatı değil mi o ? Yanlış mı biliyorum.Öğretecek biri oldugunu sanmıyorum Türkiyede.Belki Rusya da vardırç
  • Hocam Yüksel YILMAZ olucak ve tanındık bir hocadır.

Edit: Yüksel YILMAZIN wikipedia daki biyografisi http://tr.wikipedia.org/wiki/Y%C3%BCksel_Y%C4%B1lmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir TolgaGkcen -- 3 Ocak 2014; 17:16:56 >
  • Volmond kullanıcısına yanıt
    Systema nın kurucusu Ryabko ve Aikido 7.dan Ikeda 2-3 Şubat 2013 ta bir seminer vermişlerdi. Orada tanıdım bende Systema'yı. İlgileniyorsanız ve istanbulda iseniz Ayhan Kaya Sensei ile görüşün. Bilgisi burada http://www.istanbulaikikai.org/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirer1 -- 3 Ocak 2014; 19:39:26 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.