Şimdi Ara

Banggood Mağdurları-Türkiye Hızlı Kargo Herşey Dahil ALDATMACASI ve YALANI!!!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
7
Favori
34.365
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Banggood  Mağdurları-Türkiye Hızlı Kargo Herşey Dahil ALDATMACASI ve YALANI!!!!!

Banggood Türkiye Hızlı Kargo Herşey Dahil(Gümrük Vergisi) ALDATMACASI ve YALANI!!!!!

Olay şöyle başladı yeni bir hesap aldım yeni kullanıcya % 10 indirim olduğu için.
    Dibea C17 marka elektrik süpürgesi aldım CN depodan Türkiye hızlı kargo(Gümrük vergisi+kargo dahil kısaca herşey dahil)
    seçeneği ile. Ürün ilk önce back order'a düştü. Canlı bağlantı ile bağlandım sabredin göndereceğiz denildi.
    Bir süre sonra mail attılar ürün CN depoda yok kargo yöntemini değiştirin diye ekstrada para istediler zira kabul
    edersem gümrük vergisini ben ödemek zorunda imişim. Tabi kabul etmedim. Paramı iade ettiler bu sırada 1 aya yakın süre geçti.

Ardından uzun süredir kullandığım kendi hesabımdan Dibeanın başka bir modeli olan D008pro modelini sepete ekledim siparişi
    oluşturdum ve ödeme aşamasında bıraktım. Canlı bağlantı ile bağlanıp sordum bu ürünü alıyorum siparişi oluşturdum ödemeyi yapmadım dedim deposu CN ve kargo yöntemi olarak Turkey Direct Mail(Türkiye hızlı kargo herşey dahil) seçeneğini seçtiğimi. Gönderip göndermeyeceklerini sordum. Göndeririz endişe etmeyin denildi. Ödemeyi yaptım 695 TL.

Ürün kargolanacağı tarihte yine back order'a düştü. Bunun üzerine canlı bağlantıdan bağlandım durumu aktardım ürünü almadan önce sorduğumu falan söyledm sabredin göndeririz denildi. Bir taraftanda konuyu sipariş numaram ile Banggood Türkiye Face sayfasından face messenger kullanarak yetkiliye aktardım. Lütfen sabırla bekleyiniz.Ve ürünün teslim almak için bekleyeceğinizi müşteri hizmetlerine iletiniz denildi. Aynen öyle yaptım bekledim ve bekleyeceğimi müşteri hizmetlerine aktardım.

Kısa bir süre sonra back order seçeneği yerine müşteri hizmetleri ile iletişime geçin mesajı ortaya çıktı. Sonra zırt pırt mail
    göndermeye başadılar, ürün CN depoda yok , kargo yöntemini değiştirin EMS yapın aradaki farkı ödeyin diye. Soruyorum adamlara kabul edersem gümrrük vergisi ne olacak diye bana diyorlar ki gümrük koruması almamışsınız siz ödeyeceksiniz. Adamlara diyorumki turkey direct mail seçeneğinde zaten herşey dahil fiyat gümrük korumasını hediye ediyor ekstra olarak alamıyorsunuz diyorum.

Oradan tutturamayınca dönüp diyorlar ki CN depoda bu ürün yok özür dileriz.. Oda yalan ürün linkini yolluyorum bu ürünü şu an hala satıyorlar CN depo ve turkey direct mail seçeneği ile. İşte var diyorum linkini ve resmini atıyorum. Özür dileriz diyorlar, kabul etmediğim aktarıyorum sürekli aynı cevap özür dileriz başka bir şey yok. Beni siparişi iptal etmeye zorluyorlar. Zırt pırt mail atıyorlar artık bıktırdılar. bende koşullarını kabul etmediğimi sabırla ürünü göndermelerini beklediğimi yazıp cevaplıyorum. Şimdi bu üç kağıtçılık değilde nedir?

Not: Firma ufak tefek ürünleri türkiye hızlı kargo seçeneği ile gönderiyor. Bu süreçte benim aldığım tv box var mesala 274 TL'ye almıştım gümrüğe falan takılmadan geldi.

Banggood  Mağdurları-Türkiye Hızlı Kargo Herşey Dahil ALDATMACASI ve YALANI!!!!!

Resim ve link ektedir. Görüleceği üzere hala bu adamlar bu ürünü satıyorlar hemde CN depo ve turkey direct mail seçeneği ile.

www.banggood.com
    TRY947.47 11% Dibea D008Pro Cordless Vacuum Cleaner 17000Pa Powerful Suction 250W Brushless Motor Cleaning Appliances from Home Appliances on banggood.com
    https://www.banggood.com/Dibea-D008Pro-Cordless-Vacuum-Cleaner-Household-17000Pa-Powerful-Suction-250W-Brushless-Motor-p-1413579.html?akmClientCountry=TR&rmmds=myorder&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber&cur_warehouse=CN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DbA -- 20 Şubat 2019; 21:30:42 >

• Çin'den 10 yıldır falan bişeyler alıyorum ilk defa bu yıl ürün gümrüğe takıldı o da drone'du. Ortamlarda gümrük vergisini ödüyoruz deriz kim nerden bilecek hesabına dönmüş. Vergisi fazla çıkanı da iptal eder satmayız.

Banggood yıllardır favorilerimden biriydi ancak görüyorum ki onlarda küçük hesaplara üç kağıtlara başlamışlar.

Dhgateden Gearbeste Dealextremeden buyincoinse focalpricea geekbuyinge lightintheboxa pandawille tinydeala tvc-malla zapalsa jdye kadar bize site çok gençler.

Öyle Dhye 2 Janjanlı başlık açmakla iş bitmiyor bu piyasa Nokiayı sildi bitirdi 3-5 kıytırık Çinli sitesinimi yutmayacak?
    Kulaklık alacaktım orayada bakıyordum 10 dolar fazla verir Amazondan falan alırım şimdi. Hiç olmazsa kıvırmıyorlar.
    Merhaba arkadaşlar, aynı ayıbı banada yaptılar, bende roborock s50 sipariş verdim. Vergiler dahil olarak, 2 ay beklettikten sonra, ürünü tedarik edemeyeceklerini bildirdiler, Bu arada ürün hala satışta, cn depodan vergiler dagil sipariş verilebiliyor. 2 ay süresinde canlı mesajlaşmamızda merak etmeyin 15 gün sonra stoklarımızda, 5 gün sonra stoklarımızda diyip oyaladılar. Kesinlikle büyük ürünlerin ve gümrük vergisi ödeyecekleri hiç bir ürünü göndermiyorlar.
  • Çin'den 10 yıldır falan bişeyler alıyorum ilk defa bu yıl ürün gümrüğe takıldı o da drone'du. Ortamlarda gümrük vergisini ödüyoruz deriz kim nerden bilecek hesabına dönmüş. Vergisi fazla çıkanı da iptal eder satmayız.

Banggood yıllardır favorilerimden biriydi ancak görüyorum ki onlarda küçük hesaplara üç kağıtlara başlamışlar.

Dhgateden Gearbeste Dealextremeden buyincoinse focalpricea geekbuyinge lightintheboxa pandawille tinydeala tvc-malla zapalsa jdye kadar bize site çok gençler.

Öyle Dhye 2 Janjanlı başlık açmakla iş bitmiyor bu piyasa Nokiayı sildi bitirdi 3-5 kıytırık Çinli sitesinimi yutmayacak?
    Kulaklık alacaktım orayada bakıyordum 10 dolar fazla verir Amazondan falan alırım şimdi. Hiç olmazsa kıvırmıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız bır hatanız var hızlı kargo demek vergiler dahil dağil vergiler dahil oldugunda zaten belirtiyorlar ama bu urunde sadece direk kargo var ... ve hersekılde ulke girisinde vergiye tabii ve 200 tl gibi bir vergı cıkması gayet mumkun ve sıkıntılı ürünler anladıgım kadarıyla siz vergiyi kabul etmıyorszunuz ama attıgınız lınkte vergiler dahil ibaresi yokkı adamlar haklı siz bence dikkatlice bakmıyorsunuz
  • gecemelek G kullanıcısına yanıt
    Sayın dostum hata falan yok. türkiye hızlı kargo seçeneği yani turkey direct mail kargo gümrük vergisi gibi tüm masrafları
    içinde barındıran herşey dahil kargo seçeneğidir.

bknz:

Turkey Direct Mail (Türkiye Hızlı Kargo) Nedir?
    Türkiye Hızlı Kargo Banggood'un Türkiyedeki Müşterilerine Özel Sunduğu Herşey Dahil Bir Kargo Hizmetidir.

(Türkiye Hızlı Kargo) Turkey Direct Mail'in Avantajları Nelerdir?
    1.Tek Yapmanız Gerek Türkiye Hızlı Kargo(Turkey Direct Mail) seçili ürünleri seçip sipariş vermek.Tüm ücretler ve işlemler Banggood tarafından ödenip ve gerçekleştirilip kapınıza kada ürün teslim edilmektedir.Ekstra bir ücret ödemenize gerek yoktur.
    2.Teslimat Süresi Genellikle 10-15 Gündür
    3.Herşey bu kadar basit.Ekstra bir işlem bulunmamaktadır.
    Banggoodu sayfasını globalden Türkçeye çevirirseniz aşağıda bulunan resmi görürsünüz.

Banggood  Mağdurları-Türkiye Hızlı Kargo Herşey Dahil ALDATMACASI ve YALANI!!!!!
  • DbA kullanıcısına yanıt

buyrun shıpıng turkey yaparsanız alacagınız sonuc :) üzgünüm ama direk posta diyor vergiler dahil değil
    evet haklısın webte belirtmiyor ama uygulamada belirtiyor ... bunda ückagıt var banggoddan bırısı burda üye bakalım o ne cevap vercek Banggood  Mağdurları-Türkiye Hızlı Kargo Herşey Dahil ALDATMACASI ve YALANI!!!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MeMETH_ kullanıcısına yanıt
    yalnız kulaklık alacaksanız dikkat. Son ötv yasası ile bunlara da ek ÖTV geldi. %20+%20 vergi kesiliyor.
    Türkçeye çeviri bahanesi ile aldatılma söz konusu bence. Bunların Türkiye desteğini kim veriyorsa (var mı bilmiyorum) onunla muhatap olmalısınız. Gelen her ürün gümrüğe girer. Eğer taşıyıcı firma dhl falan değilse gümrükleme işlemi alıcıya aittir. Ayrıca elektrikli süpürgeler için ilave %6.7 ÖTV var. Toplamda kabaca 270TL vergi ödemek durumundasınız.
  • gecemelek isimli arkadaş konuy yanlış anladı. konu burada çeviri hatası değil. Olay nerden nereye geldi.

Burada bir hata yok.

Globalde ister web ister uygulamada Turkey Direct mail Seçeneği kargo+gümrük vergisi dahil demektir.
    Türkçede ister web ister uygulamada Türkiye Hızlı Kargo Seçeneği kargo+gümrük vergisi dahil demektir.

Anlatılmak istenen olay şu: Türkiye Hızlı Kargo (Turkey Direct Mail) seçeneği ile Herşey dahil adı altında (kargo+vergi+gümrük vergisi) Banggood satış yapıyor. Ardından bellir süre sonra ki bu süre genelde 7-9 gün arasında sipariş back order'a dönüyor. Siz yazıyorsunuz ne oldu bizim ürün diye, kısa süre daha bekleyin deniliyor. Ardından müşteri hizmetleri ile iletişime geçin diye bir uyarı veriyor sistem. Geçiyorsunuz, ürün sizin aldığınız depoda yok diyor farklı depoda bu ürün var diyor. Aradaki farkı verin gönderelim diyorlar. Aradaki farkı verip almak istediğinizde artık olay Türkiye Hızlı kargo yönteminden yani herşey dahil seçeneğinden çıktığı için ortaya bir de gümrük vergisi çıkıyor. Siz diyorsunuz ki gümrük vergisini kim ödeyecek. Onlar diyor ki siz ödeyeceksiniz. Yani kısacası Örnek verecek olursak herşey dahil olarak 100 tl aldığınız bir ürün kargo yöntemini değiştirdiğinizde ek olara 50 tl kargo + gümrük vergisi olarakda 50 tl desek bir anda 200 tl oluveriyor. Ya bu seçeneği değerlendirecek cebinizden fazla para çıkacak. Yada iade isteyeceksiniz. Sonuç; Nerde kaldı Türkiye Hızlı kargo (kargo+vergi herşey dahil sistem) yalan oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DbA -- 19 Şubat 2019; 12:46:42 >

• cervinff kullanıcısına yanıt
    @yakup23e adlı kullanıcı onların temsilcisi ona sormak gerek
  • Birileri bizi çok güzel takip ediyor. Konu biraz hareket görünce.

Yukarıdaki linke tıkladığınızda uzun zamandır, Turkey Direct Mail seçeneği ile CN depodan satışa sunulan
    ürün. (Dibea DOO8 Pro) Ne hikmetse bugün kaldırılmış Depo seçeneği GWTR olmuş kargolama yöntemide EMS olarak değiştirilmiş.

• Merhaba arkadaşlar, aynı ayıbı banada yaptılar, bende roborock s50 sipariş verdim. Vergiler dahil olarak, 2 ay beklettikten sonra, ürünü tedarik edemeyeceklerini bildirdiler, Bu arada ürün hala satışta, cn depodan vergiler dagil sipariş verilebiliyor. 2 ay süresinde canlı mesajlaşmamızda merak etmeyin 15 gün sonra stoklarımızda, 5 gün sonra stoklarımızda diyip oyaladılar. Kesinlikle büyük ürünlerin ve gümrük vergisi ödeyecekleri hiç bir ürünü göndermiyorlar.

• zeroquad Z kullanıcısına yanıt
    Sayın dostum geçmiş olsun. Umarım en azından bu üç kağıtçılardan paranızı kurtarmışsınızdır.
    @yakup23e isimli kullanıcı bu sorunun benim kişisel problemim olduğunu çamur attığımı iftira
    attığımı idda etmişti. Alın size işte benzer bir olay.
  • Bu gün Facebook messenger üzerinden Banggood Türkiye benle iletişim kurdu
    nasıl yardımcı olabiliriz dediler. Olay daha önce yazmama rağmen yine
    kısaca özetledim. İlgili ürün müdürüne iletildi denildi.

Buraya 2 adet gönderdikleri mailin ekran görüntüsünü ekliyorum.

1.mail 13.02.2019 da gönderdiler. Ürün CN depo stoklarına girdiğinde
    ürünü size göndereceğiz. Ürün gönderildiğinde size bir e-posta atacağız denildi.

Buyrun bu resmi:

2.mail bugün 20.02.2019 da Banggood Türkiyenin benim ile temas kurduktan
    sonra geldi. Diyorki sipariş hala stokta yok.Siparişinizi iptal etmenizi ve tutarı
    size iade etmeyi öneriyoruz.

Buyrun bu resmi:

Görüldüğü üzere bunların yaptığı çin işkencesi. Üçkağıtçılık değilde nedir bu?
    Lütfen siz paranızla rezil olmayın. Uzak durun bu firmadan.

• Banggood  Mağdurları-Türkiye Hızlı Kargo Herşey Dahil ALDATMACASI ve YALANI!!!!!

theburakx isimli arkadaşın paylaştığı üzere olay 3-5-20 dolar kazanma olayı değil. Olay bizim paraları
    çok süper kullanıp kazanç elde etme olayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DbA -- 20 Şubat 2019; 22:27:53 >
  • yurtdışından büyük hacimli ürünler sipariş etmemek lazım bence. sonuçta ülkeye girince ne olacağı belli olmuyor. adamlar herşey değil dese bile girmeden bizim gümrük memurlarının ne işlem yapacağını nereden biliyorda baştan ücretleri bizden diyor.

biri diyor %20 vergi ödedim. başkası diyor aynı ürüne ben %20+20 odedim.

benim başıma geldi. kapasitif sensör aldım 15 tane geldi. adam hadi gümrük ü öde normalde bu ticariye girer birde öyle vergi almamız lazım falan yaptı. tamammen o anki adamın keyfi.

son 2 yıldır sürekli yurtdışı alışveriş yapıyorum. banggood da dahil. hep ufak tefek şeyler aldım ve sorun yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

yalnız kulaklık alacaksanız dikkat. Son ötv yasası ile bunlara da ek ÖTV geldi. %20+%20 vergi kesiliyor.
    Hocam hangi ürünlerde gümrükte ek %20 ötv ödeniyor bunu nereden öğrenebilirim?

• Başlığa ve içeriğindeki mesaja katılıyorum. Aynı olay benim de başıma geldi. Yıllardır aliexpress ten yüzlerce kez alışveriş yaptım. Şu vergi olayı çıkınca bizim de aliexpress keyfimiz kalmadı. Elektronik ürün ihtiyaçları için alternatif veya çözüm yolları ararken Bangoodd sitesi satışlarında her türlü vergiyi karşılamayı vaat ediyordu.Benim de Bangood'dan ilk alışverişim olacaktı. 189 dolara Chuwi Gbox Mini PC satın aldım. Tabiki de nakliye yöntemi olarak "Turkey Direct Mail (vergiler dahil)" seçeneği vardı ve ben ürünün indirimde olmasını da dikkate alarak bu fırsatı kaçırmayayım düşüncesiyle hemen atladım. Yolda kaybolma sigortası ile birlikte kargo masrafını da ödeme sırasında ilave olarak ödedim. Ürün zaten "Turkey Direct Mail (vergiler dahil)" seçeneği ile gönderildiği için ödeme ekranında "Tariffe İnsurance" yani Türkiye'de ürüne vergi çıkarsa önce sizin ödeyeceğiniz ve sonra Bangood'dan isteyeceğiniz kısmı aktif değildi. Yani ilave ödeme gerektiren başka bir kalem yoktu. Ürün bedeli, nakliyesi, yolda kaybolma sigortası derken 1208 TL ödedim. Parayı 8-10 gün kullandıktan sonra mail gönderildi. Lojistik kısıtlaması gibi engelden bahsedip benden başka nakliye yöntemi seçmem istendi. Nakliye yöntemini değiştirsem bile baştan "tariffe insurance (vergi sigortası)" seçmediğim ve ödemesini yapmadığım için vergilerden sorumlu olacağım söylendi. Dediğim gibi başta "Tariffe İnsurance" aktif değildi. Bir oyalama / kandırma içersinde olduğumu düşündüm. Ayrıca yıllardır Aliexpress müşterisiyim, gözünü seveyim. O nasıl sitedir, siparişi iptal etme ekranını dahi zor bulabildim. Sipariş iptalini, bir butona basıp da değil canlı destek dedikleri Çin işkencesi gibi bağlanması ve laf anlatması zor bir yöntemle ancak gerçekleştirebildim. Verdiğin uğraşı cabası. Yani vergiler dahilmiş mahilmiş hikaye. İşlerine gelmiyorsa verdikleri sözleri kesinlikle tutmuyorlar. Siz siz olun uzak durun derim.

• Saygıdeğer kardeşlerim sanırım şuan en güncel bilgiyi ben aktaricam sizlere
    12 temmuz gunu banggooddan torna malzemeleri olan katel ve elmas uçları siparis ettim 145,90₺’ye urunu alirken vergiler ve kargo dahil yaziyordu ben kargo secenegi olarak turkish direct maili seçtim. Ürün 22temmuz da istanbul havalimaninda gümrüge geldi ve yaklasik 8 gun orada kaldi ben bu esnada yurtici kargo uygulamasini indirip bangoodda siparis verdigim urundeki adreslerimle ayni olacak şekilde üyelıgi mi aktif ettim 30 temmuzda yurtici kargodan bildirim geldi kargonuz yola cikti diye fakat burada soyle bi yanlislik oldu cindeki kargo firmasi adresimi balikesir merkez yerine yanlislik edremit-altinoluk olarak girmis urun 31 inde altinoluga gittikten sonra 1 agustos da tekrardan balikesire geldi ve sabahtan bana teslim edildi. Yurtici kargodan urunu teslim alirken herhangi ekstra olarak 1 kuruş dahi para odemedim.
    Not: alibaba aliexpress den hic alisveris yapmadim yurtdisindan getirdigim ilk ve tek ürün bu oldu o sitelerdeki sistem nasil işliyor bilgi sahibi degilim

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.