Şimdi Ara

Banka Dolandırıcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizden fikir almak amaçlı yazıyorum.

Bugün 02167090179 numarasından arandım.Kredi kartımdan şüpheli işlem yapıldığını ve güvenlik amacıyla kapatılması gerektiğini söylediler.

TC kimlik nomu sordular söyledim, akbank (direkt) şifremi biraz sonra aktaracakları ekranda tuşlamam gerektiğini belirttiler tuşladım.

Tamam işleminizi onaylıyor musunuz diye sorduğunda onayladım. Tak kredi kartınız iptal diye mesaj geldi.

1 saat sonra akbank banka kartımla hesabımı kontrol ettiğimde kira ödemesi başlığı altında 8000 TL bir hesaba (kişinin adı da yazıyor,işlem modadan yapılmış) hesaba havale yapılmış.Yalnız bu havale sonrası bana ne mesaj geldi ne bişey. Önceden yaptığım 220 TL lik havale de bile akbanktan mesaj gelirdi telefona. Hatta 1 ay kadar önce yapmıştım bunu.

Akbank dolandırıldığımı, harcama itirazıyla ilgili talebimin oluşturulduğunu savcılığa gitmem gerektiğini belirttiler.

Kafayı yiyeceğim, bu işten nasıl sıyrılmam napmam lazım?Sadece savcılığa gidebilirsiniz akbank size geri dönüş sağlayacaktır diyorlar.Büyük yara yaptı.

Başına gelen ya da çözüm bulan var mı?

• 02167090179 numara Akbank'a ait değil ki nasıl gidip TC kimlik numaranı ve şifreni veriyorsun hadi Akbank'a ait olsa'da şifreni niye senden istesin'ki banka
    hiç bunları düşünmedim mi ve verdiğin numarayı sadece Google'da bile arattığında dolandırıcı oldukları yazıyor
  • Hocam işteydim ve kredi kartınızdan şüpheli işlem var deyince bişey demedim, daha önce de 0262 akbank numarasından arandığım için garipsemedim. Kıllanıp kontrol ettiğim de başıma bunun geldiğini gördüm. Tavsiyen var mı?
  • Hocam aynı numaradan arandım. Hanım açmış koşa koşa geldi akbanktan arıyolarmış para çekmye çalıyolarmış dedi bende uyuyodum numaraya bakmadan konuşmaya başladım.Supheli işlemlerden bahsettiler. Güzel bir turkçeyle anlattı .akbank direkt i iptal etmem gerektiği bunun için gelen şifreyle onay vermem gerektiği söylendi. Akbank direktin şifresini verdim . Hemen arkadan giriş için kullanılan cep şifreyi istedi tam ona bakarken biraz uyandım teli kapadım. Sonrası akbankı ben aradım şifreleri iptal falan ettim . Bir mağduriyet yaşamadım ama direkten döndüm. Yalnız ben ilk şifreyi soylemedim sadece tuşladım. İyice profosyonel çalışmaya başlamışlar.

hocam parayı kurtaramama ihtimaliniz var . Ancak şikayetçi olun. Savcılık numara sahibine ulaşmaya çalışacak. Ancak o kişide ya adına böyle bir numara olduğunun farkında değil ya da kimseye ulaşamayacaklar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yesil_1 Y kullanıcısına yanıt
    Söylemekle tuşlamak aynı şey. Her tuşun kendine özel ses tonu vardır. Bankanın kendisine bile güvenmemeniz lazım kaldı ki o sms şifrelerinde banka personeli dahil kimseyle paylaşmayın diyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cep telefonunuzu özelden atın bana. Ben de arayayım sizi akbank'tan arıyorum diyerek.

Arkadaşlar kusura bakmayın ama bu kadar saf olmayın lütfen. Banka sizi arayıp da tc kimlik numarası veya şifre sormaz. Yapmanız gereken tek şey savcılığa suç duyurusunda bulunmak ama sonuç çıkacağını zannetmem. Sonuçta kendi internet şubenizden, kendi güvenlik şifreleriniz ile para transferi yapmışsınız gibi gözükecek dışarıdan bakıldığında. O yüzden bir bardak soğuk su içmenizi tavsiye ederim.
  • Bu tur dolandiriciliklarin önüne geçmek için en etkili yöntem kullandığınız tüm bankaların numaralarını rehberinize kaydetmek, sorduklarında tc no, şifre veya gelen sms kodunu PAYLAŞMAMAK

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu aralar tüm dolandırıcılıklar Akbank adıyla yapılıyor neler oluyor bu bankaya
  • akbankta güvenlik açığı var. ve banka sorumluluğu labul etmiyor arkadaşlar birleşelim kamuoyu oluşturalım.ben bimer ve cimere akbankı şikayet ettim ayrıca herkes şikauwt etsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.