Şimdi Ara

Bankacıyım, soruları alayım ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
8
Favori
8.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım Amerika'da, ziraat genç kartını bana bıraktı yurt parasını ödeyeyim diye. Geçen ay parasını çekerken '17 ağustos'ta onay verilmeyen kartlar internet harcamasına kapatılacak. Onay veriyor musunuz?' falan diye sordu, ben de sonra hatırlat dedim o anda. İki gün önce yine çekip bu sefer de onay verecektim. Ama sormadı. Şurada iki gün kaldı, nasıl onay verdirebilirim?
  • Faizler neden bu kadar yuksek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ingilizce iktisat okuyorum. İş alımında ne gibi etkenler ön planda oluyor? Mesela not ortalaması veya kurs diplomaları, staj vs çok etkili olur mu sizce? Bir de kaç tl maaşla başlarım iş bulursam sizce?

• double or nothing kullanıcısına yanıt
    Hayir genelde evli ve nisanli oluyor onlar. Biz kismetimizi disaridan kovaliyoruz.

Gencler icin cogu banka kredi karti ucreti almiyor.

• Bilgisayar mühendisleri bankada ne iş yaparlar?

Maaşı ne kadardır? Çalışma şartları nasıldır? İş saatleri esnek midir? Ek olarak çalışınca maaşa eklenir mi?

• Cins musterilerle ugrasmak ve gun sonu islemleri.

7-9 arasi cikiyorum ben aksam genelde.

• Kredi notu ayın hangi gününde çıkar

• ztalan kullanıcısına yanıt
    Musteri ayrimini biz yapmiyoruz. SYS yapiyor. Hani giristeki sira aldiginiz makineler. Varlikli musteriler ve ticariler oncelikli alinir. Banka karti olanlar da oncelikli. Eger gittiginiz bankayla calismiyorsaniz kimse sizi onden almaz. Bu her bankada boyledir.

Kredi faizi oranlari insiyatife gore sekillenebiliyor.

Hayir dunya kadar parasi da olsa adamin, sen kurumsal bir sirketsin sonucta. Sadece varlikli musterilere daha insiyatifli davraniliyor. 1.000.000 euro parasi olan adamla 20 liralik elektrik faturasi odemeye gelen adama ayni davranamam. Kimse davranamaz.

Bankaci hibir zaman isten kacamaz. Sube icinde yapilan her islemin maliyeti vardir. Musteriler genelde mobil bankacilik, atm, direkt bankacilik gibi kanallara yonlendirilir. Hem daha az ucret oderler, hem de yeni musteri kazanma olasiligi artar. Amac isten kacma degil, aktif musteri kazanmak.

Sen de atm'den yap islemini. Neden 2 dk'lik islem icin 1 saat sira bekleyesin ki. Emin ol senin iyiligin icin yonlendiriyorlar.

• Eski bir bankacıyım. Bu mesleğe 1,5 tahammül edebildim. Yaptığınız işe aldığınız para 3 kuruştur. Erkek için hiçbir cazibesi olan bir meslek değil, banka şubelerine giderseniz farkedersiniz zaten, daha çok bayanlar çalışıyor. Erkekler 1-2 sene tecrübe edinip yatırım danışmanlığı yapan aracı kurumlara geçiyorlar ya da şanslılarsa başka bir bankaya daha iyi bir maaşa transfer oluyorlar. Tabi bu transfer, çalışanın tüm müşteri portföyünü de transfer olduğu bankaya götürmesiyle mümkün oluyor. Genç arkadaşlara tavsiyem bu mesleği yapmayın. Sinir, stres sahibi olup sağlığınızı kaybedersiniz. Üstelik size hiçbir yetkinlik kazandırmayan bir meslektir. Ekonomik krizlerde en çok işten çıkarmalar bankacılık sektöründe gerçekleşir ve hiçbir yetkinliğe sahip olmadığınız için de uzun bir dönem iş bulamayabilirsiniz.

• netstat kullanıcısına yanıt
    Kendinle ilgili bir islem yaparsan teftis geliyor hemen. Calistigin bankadan, maasinin 3 katindan fazlasini kredi olarak cekemiyorsun.

Monopoly paralari gibi geliyor artik bana paralar. Para olarak gormuyorum.

Evet istedigin hesaba parayi gecirebilirsin. Ama 20.000'in ustu operasyoncu onaya gidiyor. Dedigin paralar ise genel mudurluge gidiyor. Musteri araniyor. Kolay degil yani milyon dolarlari oyle hesaba atmak

• ibo83 kullanıcısına yanıt
    Axess karta basvur dusuk limitli. Maas musterisi oldugun icin cikabilir. Cikmazsa bekleyeceksin biraz. Akbank direkt serbest hesaba parani at biriksin biraz.

• Bankada tanıdığın varsa şube müdürü, bölge müdürü gibi, yüklü miktarda kredilerde nasıl bir yardımları dokunabilir? Mesela normalde kredi çekecek şahısın üzerine en fazla 100 bin lira kredi çıkarken araya tanıdık girerse o miktarın 300 bin TL olma şansı oluyor mu?

• tuventhh T kullanıcısına yanıt
    Daha once gelmistir islemi yarim kalmistir. Miy'ler yonlendirmistir. Mudur yonlendirmistir vsvs. Empati kur. Bankada 1 saat sira bekledin. Nufus cuzdanin yaninda yok. Nufus cuzdani gerekiyor. Eve gidip aldin geldin. Tekrar 1 saat daha sira beklemek sana koymaz mi ? Zaten oyle musterilerin islemi 3-4 dk anca suruyor

• hocam ing iktisat okuyorum. sizin bankada bu bolumden mezun olanlarin calistiklari alanlar ve maas araliklari nasildir acaba?

• mrsmrc kullanıcısına yanıt
    Musteri hizmetlerini arayip actirabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Daha once gelmistir islemi yarim kalmistir. Miy'ler yonlendirmistir. Mudur yonlendirmistir vsvs. Empati kur. Bankada 1 saat sira bekledin. Nufus cuzdanin yaninda yok. Nufus cuzdani gerekiyor. Eve gidip aldin geldin. Tekrar 1 saat daha sira beklemek sana koymaz mi ? Zaten oyle musterilerin islemi 3-4 dk anca suruyor

Hocam onlar istisna. Ben şube kapısından girip sırıtarak doğrudan m.t. veya gişeye giden ve biz elimizde sıra kağıdıyla safça beklerken, görevli ile haa kii gülerek işini yaptıran kişilerden bahsetiyorum.

Bu sahneyi farklı banka şubelerinde bir çok kez gördüm, yeri geldi bankanın şikayet hattına şikayet ettim ama düzen aynı.

• K.B.V. kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Faizsiz bankacılığın yalan olduğunu anlatın da millet boşu boşuna kazıklanmasın.
  • Hayir olmaz.

• natnops kullanıcısına yanıt
    Giseci olursan 1800-1900. Miy olursan 2400-2500.

İkramiyeler olur 3 ayda bir cift maas. 300 lira yemek karti olur. 6 ayda bir prim alirsin.

Dil tazminati var. Eget toefl'den 70 veya 80 ustu alirsan ekstra her ay 1500-1600 lira daha alirsin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.