Şimdi Ara

Bankacıyım, soruları alayım ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
8
Favori
8.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Senin islak imzan aliniyor cunku kapatma talimati icin. Kaldir bir tarafini da git subeye. Hicbir bankaci senin ayagina gelmez.

Evet kapatma işlemi vs işlemler için banka ayak sürüyebildiği kadar uğraşıyor.
    Maksat müşteriyi kaybetmemek.
    Ama iş para satmaya geldiği zaman, köy kahvesi gezen taş gibi bankacı hatun gördü bu gözler.
    Ve öyle yağlı ballı anlatıyorlardı ki, sanırsın kredi değil de hibe para veriyorlar.
    Bankalar; hiç bir zaman düdüklemeyeceği insanların peşinden koşmaz.
    Kredi denen saçmalığa bulaşmadım, inşallah da bulaşmam...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    peki hesaplarına erişilen ve yüklü meblağlar çekilen kişilerin hesaplarına müşteri uyanmadan "teknik bir sorun oldu düzeltildi" denerek o para bankanın cebinden o müşteri hesabına yatırılıyor mu? Yoksa bu şehir efsanesi mi. Bankalar imajları bozulmasın güvenilirliklerine zarar gelmesin diye bu yola gidiyor mu misal en son akbankın swap hesaplarına erişilmiş yüklü miktarda para yurt dışına havale edilmiştir bu paralar romanya gibi bulgaristan gibi, rusya gibi paravan ülkelere havale edilirse izini ne oranda sürebiliyorsunuz.

meseal şöyle bir örnek vereyim sanal kart kullanıyorum herkesin bildiği üzere sanal kart adı üstünde fiziksel olarak elime alabileceğim bir kart değil. Bir gün bankadan bir mesaj geldi şu numaralı kartınızın manyetik alanı bozulduğu için iptal edilmiştir yazıyordu. Aldım kartıma baktım o numaralı kartım gerçek kartım değil bankayı aradım önce kem küm ettiler sonra "bu kart sizin sanal kartınız şüpheli işlem dolayısıyla kapatılmıştır" dediler. yani birileri bir işlem yapmış ama bana bir şey yansımadı... Ama bankamım bana sanki benim gerçekten böyle bir kartım varmışta gerçekten chip ya da manyetik bantı bozulmuşta iptal etmiş havası yaratması enteresan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root_echo -- 16 Ağustos 2017; 15:38:19 >

• K.B.V. kullanıcısına yanıt
    sadece altın ve döviz almak ortodoks bir yatırım şekli
    banka çalışanları ve sermaye piyasası kurulu üyeleri/çalışanları bistte işlem yapamıyor bildiğim kadarıyla ama çoğu eş dost üzerinden işlem yapıyor diye biliyorum, size hisse hareketleri konusunda yukarıdan üfleyenler tüyo verenler oluyor diye biliyorum, misal gedik şu kağıda bugün şu kadar işlem yapacak diye şeyler sızdırılıyor mu?
  • quote:

Senin islak imzan aliniyor cunku kapatma talimati icin. Kaldir bir tarafini da git subeye. Hicbir bankaci senin ayagina gelmez.

Önce terbiyeni takın, terbiyesizlik yapma sonra başkalarına ukalalık taslarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marvin the P.A

Ben ingilizce iktisat okuyorum. İş alımında ne gibi etkenler ön planda oluyor? Mesela not ortalaması veya kurs diplomaları, staj vs çok etkili olur mu sizce? Bir de kaç tl maaşla başlarım iş bulursam sizce?

Up
  • şube faizi, online işlem faizinden neden 1-2 puan civari fazla oluyor

opersayon ücreti vs yok ama online faiz daha düşük.

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

quote:

Önce terbiyeni takın, terbiyesizlik yapma sonra başkalarına ukalalık taslarsın.

hocam boşverin, hesap kapatma ya da bankanın zararına olacak bir şey olduğu zaman bunu engellemek için ellerinden geleni yaparlar.
    ama iş para satmaya geldimi, ya da bankacıların tabiri ile yağlı kapı denilen zengin müşteriler geldiği zaman, yapmadıkları şirinlik kalmıyor.
    sırf adamın parası var diye, sevmedikleri şeylerden muhteşem harika diye bahseden bankacılardanmı ararsınız, adamın yüzüne kibarca gülüp neredeyse rulo fırçası ile yalakalık yapacak derece de alçalık, daha sonra da adamın yedi sülalesine söven bankacı mı arasınız.

lise stajını banka da yapmıştım, inanın yukarı da yazdıklarımı bizzat gördüm...

• quote:

Orijinalden alıntı: wicked sick

management traineeleri sadece boğaziçi odtü bilkent'ten mi alıyorlar? hacettepe, istanbul vs. mezunu olup iyi ingilizceyle mt olabilen var mı?

İyi ingilizceden kasıt min. 70 üstü TOEFL ise alma şansları var.
    Ancak çalıştığım bankada Boğaziçi ve ODTÜ dışı MT görmedim.

Konuyu açan arkadaş ne düşünür bilemiyorum ama....
    Bence bankacı olmayın.
  • Yeni başvurulan ve geldiği gün kapatılan kredi kartının kredi puanına -yönde bir etkisi oluyor mu ?
  • Kredi kartı limiti ve kkb puanını artırmak için ne yapmak gerekiyor? Ayrıca yasal limit olayı ne kadar ciddiye alınıyor, çünkü şu an ki limit toplamında yasalın bayağı üstündeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

peki hesaplarına erişilen ve yüklü meblağlar çekilen kişilerin hesaplarına müşteri uyanmadan "teknik bir sorun oldu düzeltildi" denerek o para bankanın cebinden o müşteri hesabına yatırılıyor mu? Yoksa bu şehir efsanesi mi. Bankalar imajları bozulmasın güvenilirliklerine zarar gelmesin diye bu yola gidiyor mu misal en son akbankın swap hesaplarına erişilmiş yüklü miktarda para yurt dışına havale edilmiştir bu paralar romanya gibi bulgaristan gibi, rusya gibi paravan ülkelere havale edilirse izini ne oranda sürebiliyorsunuz.

meseal şöyle bir örnek vereyim sanal kart kullanıyorum herkesin bildiği üzere sanal kart adı üstünde fiziksel olarak elime alabileceğim bir kart değil. Bir gün bankadan bir mesaj geldi şu numaralı kartınızın manyetik alanı bozulduğu için iptal edilmiştir yazıyordu. Aldım kartıma baktım o numaralı kartım gerçek kartım değil bankayı aradım önce kem küm ettiler sonra "bu kart sizin sanal kartınız şüpheli işlem dolayısıyla kapatılmıştır" dediler. yani birileri bir işlem yapmış ama bana bir şey yansımadı... Ama bankamım bana sanki benim gerçekten böyle bir kartım varmışta gerçekten chip ya da manyetik bantı bozulmuşta iptal etmiş havası yaratması enteresan

Transfer sureci hesaptaki parayi X kadar azaltip, diger hesabi X kadar azaltmak gibi basitce islemiyor aslinda. X kadar bloke konuluyor once, sonra guvenlik testleri yapiliyor ( fraud check ) , sonra diger hesap icin ( eger farkli banka ise ) onun guvenlik testleri bekleniliyor ve onay alinirsa X transferi yapiliyor.

Dedigin senaryonun oldugunu ben hic gormedim, yani musteri uyanmadan yerine para koyayim senaryosunu hic gormedim; genelde bu durumda hesap hareketlerinde para cikisini ve girisini tekrar gorursun. BDDK ( bankacilik duzenleme denetmele ) kurallarina gore yaptigin her hareketi loglamak zorundasin, kafana gore "pardon teknik bir sey olmus" diyip yaparsan cezasi o paradan cok fazla olur emin ol : )

Eger bir kalpazanlik yapildiysa ve paran calindiysa hesabindan, kartindan vs ; banka bunu senden once farkederse sana bildirim yapip kartlarini kapatmak durumunda. Parani da inceleme sonunda tekrar geri yatirirlar. Benim de basima geldi, yurt disinda kredi kartimi kopyalamislar ( kimseye vermedim kartimi hala nasil yaptiklarini cozebilmis degilim ) , aldim tekrar parayi ( 15 bin lira, tum limiti kullanmis adamlar ).

Paranin izini surmek kolay olmuyor, bankalarin kendi ic isleri cok yavas isler, Senin banka hesabindan, kartindan para calinip Bulgaristan'a oradan da Rusya'ya vs gittiyse muhtemelen bu surecin tamamini beklemezsin, banka bunun dolandiricilik olduguna kanaat getirirse ( bununla ilgilenen ekipleri var, bilgisayar algoritmalarindan bagimsiz uzman insanlar inceleyip bunun dolandiricilik olduguna kanaat getiriyorlar ama bunun icin dilekce falan veriyorsun ) parani iade ederler tumuyle izini surmeksizin. Acikcasi dijital olarak paranin izinin surulemeyecegini ben dusunmuyorum, sonucta hepsinin kayitlari bir yerlerde tutuluyor fakat bankalar musteri hesap hareketlerini diger bankalarla paylasmayi cok tercih etmiyorlar o yuzden bu surecte bir suru burokratik engel cikabiliyor.

Bir de kredi karti guvenligi ile ilgili VISA ve MasterCard'in kendi guvenlik onlemleri var bankalardan habersiz. Ornegin bir sitenin guvenlik acigi oldugu tespit edilirse , atiyorum superwebsitesi.com uzerinden bir hile tespit etti MasterCard ; kendisiyle anlasmali tum bankalarla bu bilgileri paylasiyor. Sen de sanalkartini kullanarak buradan alisveris yaptiysan, seni engelleyen herhangi bir dolandiricilik olmasa bile kredi karti bilgilerinin desifre olma ihtimali sebebiyle kapatirlar. Bu konuda cok titiz calisiyorlar. Yine de bir suru insan magdur olabiliyor tum onlemlere ragmen.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

şube faizi, online işlem faizinden neden 1-2 puan civari fazla oluyor

opersayon ücreti vs yok ama online faiz daha düşük.

teşekkürler.

Ben cevapsiz kaldim

• Kredi karti cikarttirsam aylik odeyecegim tutar 300 u gecmesin gibi bir sinir koyabiliyor muyum? Simdi ise basladim ariyolar kart kart kart kart nolur diye, ben de bi vatana girerim boldururum iyi olur diye dusundum

• Biz şimdi 500den fazla çalışanı olan kurumsal şirketiz 3sene garanti ile maaş için anlaşma yapıldı .

Bu promosyon ödemesi olacak bankanın tahmini ne zaman ödeniyor ?bide bu çalışanlara eşit mi yoksa adamına mı göre yatırılıyor

• quote:

Yonetmen yardimcisi gormedim bu sektorde henuz. Belki bolgede veya genel mudurluklerde vardir.

eskiden TEB'de ve HSBC'de vardi, TEB yonetici yardimcisina cevirdi ismi, HSBC ne oldu bilmiyorum, HSBCde giris direct Yonetmen yardimcisi unvani ile oldugundan TEBdeki Yonetmen yardimcisi ile HSBCdeki yonetmen yardimcisinin hem sorumluluklari hem de maaslari farkliydi haliyle.
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Hocam eyvallah ders gibi anlatmışın eskiden duymuşunuzdur belki dark market diye bir yapı vardı orada zaten kredi kartları blok halinde satılıyormuş. Yani illa kartınızı kullanmanız şart değil, belki banka veri tabanından ya da yan sistemlere sızılması sonucunda elde edilebiliyor. Zaten okuduklarıma göre bu kriminal vakalar genelde turistleri hedef alıyorlar. Çünkü fark etmeleri ve dertlerini anlatmaları daha uzun sürüyor.

neyse bankalar müşteriler fark etmeden işi çözüyor tezime karşı çıkmışınız da üstte yazdım banka sanal kartımı "manyetik/chip arızası nedeniyle kapattık" diye sms atıp kapattı.

ayrıca şu örnekler de var:

ekşi sözlük
    22 mayıs 2016 iş bankası hesabımın boşaltılması
    https://eksisozluk.com/22-mayis-2016-is-bankasi-hesabimin-bosaltilmasi--5114835

ekşi sözlük
    21 haziran 2017 yapı kredi hesabımın boşaltılması
    https://eksisozluk.com/21-haziran-2017-yapi-kredi-hesabimin-bosaltilmasi--5395138

• root_echo kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ya, bildiklerimi yaziyorum iste bildigim kadariyla ben de finansal sistemin tam nasil isledigini bilmiyorum aslinda ama bilgisayar sistemlerinin aralarindaki iliskiden cozdugum kadarini yaziyorum : )

Benim isim de savciliga kalmadi, kendi iclerinde kalpazanlik olduguna kanaat getirirse ugrastirmiyorlar savcilikla falan. Sanirim soyle bir prosedur var bunun arkasinda, mesela A bankasi B bankasina "Bana X musterinin hesap hareketini gonderin, dolandiricilik soz konusu " derse bu bilgiyi alamiyor ama ellerinde savcilik karari olursa seve seve vermek zorunda kaliyorlar, bu sebeple istiyorlar. Ama buna gerek kalmayabil cunku bazen cok acik oluyor. Gece saat 4:30 ' da arka arkada 15 defa 1000 liralik para cekilince kredi kartindan hemen iade islemlerini baslatiyorlar eger musterinin sikayeti varsa.

Demeye calistigim su idi aslinda benim, bunu tespit edip "Musteriyi killandirmadan su parayi yerine koyalim, olayi ort-bas edelim" yapmalari bana pek mumkun gelmiyor cunku senin hesap hareketlerini sana soylemek zorundalar. Bunu gizlemek buyuk suc. Bir de bunu gizlerse suclu banka olacak. Oteki durumda suclu olan parayi calan oluyor, banka biraz daha kendini garantiye aliyor.

Sanal karti manyetik chip arizasi sebebiyle kapattik demeleri ama hic bir turlu savunulamaz, muhtemelen bilgilendiren kisi yanlis soylemistir diye dusunuyorum. Sanal kartin bagli oldugu esas karti kapatmistir belki de, o da arada gitmistir diye bir teorim var ama belki de dedigin gibi banka s*cmistir direkt, bilemedim acikcasi : )

Benim basima gelen olayda hesap hareketlerimde hem benden habersiz cekilen meblag yaziyordu, hem de daha sonra bankanin tekrar yatirdigi para yaziyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Rainmaker

Hocam vadeli hesapta bulunan ve belli bir faiz oranı olan para bir önceki aydan nasıl daha az faiz getirmiş olabilir? 145 lira geçen ay gelmiş bu ay 120 lira. Faiz oranı aynı, para biraz daha fazla olmasına rağmen.

Bilen birisi yanıtlarsa çok sevinirim.
  • Çeko mezunu orta seviye ingilizce bilen biri ortalama ne kadar maaşla başlar

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.