Şimdi Ara

Bankacıyım, soruları alayım ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
8
Favori
8.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

Orijinalden alıntı: İTÜ Kimya

Boğaziçi Matematikten mezun olsak ve başvuru yapsak. Ne kadar maaşla başlarız ve 5 yıl sonra ne kadar maaş alırız? Başarı seviyesi orta ile iyi arasında varsayalım öğrencinin

Ben de bankada bilgisayar muhendisi olarak calistim, 3000 - 5000 arasi alirsin baslangic icin; daha sonra da deneyimine ve terfi almana gore artar. ben 8500 aliyordum ortalama aylik.

Bankalar inanilmaz kar ediyorlar ve iyi bankalar genelde iyi maaslar veriyorlar. ( Ben maasindan memnun olmayan muhendis gormedim )

Ama calisma sartlari bence iyi degil, zaten 2 sene calisip istifa ettim.

2 tip insan var genelde, parami kazaniyorum ve burada hayatimi devam ettiririm ben diyerek 15 senedir orada takilan ve bir gun mudur olmayi hayal eden insan. Ulan burasi iyi guzel de bu sekilde hayat gecmez diye dusunup daha iyi firsatlari kovalayan insan. Ben ikincisiydim : )

hocam ben de top okulların birinde bilgisayar okuyorum. ortalamam da baya yüksek. eskiden abd'ye gidip doktora yapayım diye düşünüyodum da bilim karın doyurmuyor. en kısa yoldan parayı kırmak istiyorum. hangi sektörü önerirsiniz? işin mutfağında para yok diyorlar. mühendisin alacağı sınırlar belliymiş sonuçta. işimi yapmayı düşünmüyorum açıkcası. abd'de mba'den sonra farklı alanlara mı kaysam?

• K.B.V. kullanıcısına yanıt
    Fiş vermiyor makine baştan uyarıyor işlem sonunda fiş verilmeyecektir diye o kadar cahil değiliz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neldor N kullanıcısına yanıt
    Yani cok iyi para alan muhendisler var aslinda. Parayi kirmaktan kastin cok cok zengin olmaksa bu maasli calismak ile pek mumkun degil, risk alip startup isine girmek gerekiyor. Startup sirketlerin de %90 indan fazlasi 5. senelerini goremiyor.

Benim gozlemim Turkiye'de en iyi parayi maasli calisacaksan banka ve telekomunikasyon sirketleri veriyor. Ben her ikisinde de calistim, telekom biraz daha dusuk veriyor ama muhendis icin daha rahat ortami var. Bilardo oynarsin, arada bira icersin mesai saatlerinde ama kodunu da yazarsin vs.

Banka daha ciddi, biraz daha stresli ama daha duzenli, maasi daha iyi.

Diger kucuk "yanci" firmalar da, boyle buyuk firmalara urun satip onlardan para kazaniyorlar. Ornegin adamin 5 kisilik sirketi var, bir tane uygulama satmis bankaya; lisansi icin 200 bin dolar para almis, destek vermek icin de 4 tane muhendisini calistiriyor bankada danisman olarak, her muhendis basina bankadan ayda 12 bin para aliyor, onlara maas olarak 6-7 bin veriyor. Kalani kendisine kaliyor. Ama bunun icin de baglantilarin olmasi gerekiyor ya da cok saglam bir urunun olmasi gerekiyor ki pazarlayabilesin.

Yurt disinda maasli calisarak ev-araba alinabilir. Ama Turkiye'de malesef universite mezunu olan insanlarin ev ve araba almalari icin ( kredi alip borca girmezse ) temiz 10+ sene calismalari gerekiyor. O da hangi ev, hangi araba... Gecen bir baslik vardi; tutup da maasli bir calisan ( futbolcu ya da CEO degilse ) kolay kolay Besiktastan, Modadan ev alamaz. Ya da cok sert kredi yuku altina girmeden iyi bir araba alamaz. Ben mesela 8.5 aliyordum, yarisini biriktirsem 24 ay calisarak Citroen C4 falan alabiliyorum birinci el. Amerika'da 24 ayda bu skalada bir maas ile ( Senior Software Engineer maasi senelik 100 bin dolar civari ) neler neler alirsin : ) Mesele araba degil elbette de, sonucta insanin kendi meslektasinin sadece farkli bir ulkede olmasi avantajini kullanarak ulastigi bir seye seneler sonra ancak ulasabilmesi zoruna gidiyor. En azindan benim icin boyle.

O yuzden eger yurt disina gidebilme opsiyonun varsa git, burada rezil olacagina orada ol : ) ( en kotu ihtimalle )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 16 Ağustos 2017; 2:42:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Alarm düğmesi nerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

finans sektöründe çalışan hatunlar neden bu kadar güzel özellikle yatırım danışmanları arayıp mı buluyor bankalar. işler tv de cinayet ve savaş haberlerini sunan kadınların manken olmasıyla benzer şekilde mi işliyor

atmlerde hangi sistemleri kullanıyorsunuz, kart sıyırıcı takılan atmleri şikayet gelene kadar fark edebiliyor musunuz.

Finansci kizlar muhendislerden daha guzel oluyorlar dedigin gibi. Bir de banka genel merkezleri baya 3000 - 5000 kisinin calistigi dev plazalar. Kucuk bir koy gibi oluyor, ise kim girmis, kim kiminle takiliyor vs felaket dedikodu donuyor. Bekar ve gozde kizlarin takipcisi teyzeler var, copcatanlik yapiyorlar. Millete malzeme cikiyor iste. Kimisi kuyu kazma pesinde, kimisi ulan burdan birilerini ayarlar miyim diye kovaliyor falan baya buyuk bir bbg evi havasi var aslinda disaridan bakinca.

ATM lerde yapilan islemleri kontrol eden yapay zeka sistemleri var, bunlar supheli islemleri takip ediyorlar aninda telefon ediliyor. Ornegin para cektin (300 lira ) , 5 dk sonra daha buyuk bir meblag cekmeye calistin diyelim ; bunlar hep supheli hareket olarak isaretleniyor ve baska bazi kriterlere gore onaylanip onaylanmiyor. ( Bu olay Bagdat caddesindeki ATM deyse mesela sallamayabilirler ama Bagcilarda olursa o islem reddedilebilir ornegin, her atmnin ve subenin lokasyonuna gore ve daha onceki guvenlik gecmisine gore sofistike parametreleri var. )

Bir de bankalarda ici acilmis, surekli test yapilan ATM makinalari var surekli bir seyleri test ediyorlar, yeni yeni kalpazanliklara cozum bulmaya calisiyorlar. Yine de bankanin en buyuk giderlerinden bir tanesi dolandiricilik. Bankayi dolandiranlar, musterileri dolandiranlar ve bunlara karsi onlem almak icin harcanan paralar en buyuk gider kalemlerinden birisi.

Bankalar da genelde bu isi baskasina yaptirip eger dolandirilirsa ondan ceza aliyor. Yani soyle, ben bankayim ve sana diyorum ki " Haci gel benim banka sistemlerimi dolandiriciliga karsi koru. Sana ayda 200 bin dolar vereyim. Ama eger dolandiran olursa dolandirdigi kadar parayi senden alirim. " Kendine guvenen firmalar aliyor bu isi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 16 Ağustos 2017; 2:58:42 >

• Şirket benim maaşımı anlaşıp bir bankaya yatırıyor. Bankada bunun karşılığında bana bir miktar para veriyor. Bana verdiği bu para benim paramla kazandığının yüzde kaçıdır?
  • quote:

Yani cok iyi para alan muhendisler var aslinda. Parayi kirmaktan kastin cok cok zengin olmaksa bu maasli calismak ile pek mumkun degil, risk alip startup isine girmek gerekiyor. Startup sirketlerin de %90 indan fazlasi 5. senelerini goremiyor.

Benim gozlemim Turkiye'de en iyi parayi maasli calisacaksan banka ve telekomunikasyon sirketleri veriyor. Ben her ikisinde de calistim, telekom biraz daha dusuk veriyor ama muhendis icin daha rahat ortami var. Bilardo oynarsin, arada bira icersin mesai saatlerinde ama kodunu da yazarsin vs.

Diger kucuk "yanci" firmalar da, boyle buyuk firmalara urun satip onlardan para kazaniyorlar. Ornegin adamin 5 kisilik sirketi var, bir tane uygulama satmis bankaya; lisansi icin 200 bin dolar para almis, destek vermek icin de 4 tane muhendisini calistiriyor bankada danisman olarak, her muhendis basina bankadan ayda 12 bin para aliyor, onlara maas olarak 6-7 bin veriyor. Kalani kendisine kaliyor. Ama bunun icin de baglantilarin olmasi gerekiyor ya da cok saglam bir urunun olmasi gerekiyor ki pazarlayabilesin.

Yurt disinda maasli calisarak ev-araba alinabilir. Ama Turkiye'de malesef universite mezunu olan insanlarin ev ve araba almalari icin ( kredi alip borca girmezse ) temiz 10+ sene calismalari gerekiyor. O da hangi ev, hangi araba... Gecen bir baslik vardi; tutup da maasli bir calisan ( futbolcu ya da CEO degilse ) kolay kolay Besiktastan, Modadan ev alamaz. Ya da cok sert kredi yuku altina girmeden iyi bir araba alamaz. Ben mesela 8.5 aliyordum, yarisini biriktirsem 24 ay calisarak Citroen C4 falan alabiliyorum birinci el. Amerika'da 24 ayda bu skalada bir maas ile ( Senior Software Engineer maasi senelik 100 bin dolar civari ) neler neler alirsin : ) Mesele araba degil elbette de, sonucta insanin kendi meslektasinin sadece farkli bir ulkede olmasi avantajini kullanarak ulastigi bir seye seneler sonra ancak ulasabilmesi zoruna gidiyor. En azindan benim icin boyle.

O yuzden eger yurt disina gidebilme opsiyonun varsa git, burada rezil olacagina orada ol : ) ( en kotu ihtimalle )

hocam bankaların veya başka şirketlerin yönetiminde yer alanlar çok tatmin edici paralar alıyor. mühendislik yapmak istesem bile türkiye'de en fazla parayı veren yer aselsan. o da ayda 5 bin veriyor yeni mezuna. aldıkları adamlar da odtü ve bilkent'in parlak öğrencileri. Rekabet çok fazla dolayısıyla yükselmek de zor. bir de mühendislik yapmak istesem savunma sanayi dışına çıkmam çünkü aynı parayı alacaksam, rahatlıktan çok mesleki tatminlik önemli benim için.

ona bakarsanız silikon vadisi mühendisleri de palo alto'dan ev alamıyor. 1.5m dolardan başlıyor evler, büyük firmada çalışan ortalama bir senior sofware maaşı net olarak yanılmıyorsam 150 bin dolar civarı. bir de o firmalarda yüksek çok zor. düz coder olarak kalmak istemem.

stanford'ta lisansını tamamlayıp, vadide çalıştıktan sonra dönen bir abimiz de yukarıda dediklerimi söyledi.

mesela bizim okulun ilk mezunlarından (bilkent bilgisayar) bir abimiz de bana şunu dedi: ben de okulu bitirdikten sonra mesleği icra etmedim. 1 sene accenture'da çalıştım sonra mba yaptım amerikada dönünce teknoloji sektöründe iş/ürün geliştirmeci olarak çalıştım 2 sene, askerden sonra bankacılığa geçtim, bireysel bankacılıkta 18 sene çalıştım, son 7 sene genel müdür yardımcısıydım vs. vs. 2015 başında da ayrılıp teknoloji start-up'larına yatırımcı olarak destek veriyorum, kendi girişmlerimin işlerini takip ediyorum.

kendisi muhtemelen baya zengindir. ben de böyle bir kariyer istiyorum. mühendislikten soğumaya başladım. yöneticilerin altında çalışan kalifiye teknik eleman olmaktan öteye gidemem sanırım.

kafam cidden çok karışık 3-4 ay öncesine kadar abd'nin iyi bir okulundan doktora kabulü alıp akademik kariyer yapmak istiyordum şuan çok kararsızım.

• İnsanların ne kadar parası var görebiliyor musun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Neldor

quote:

hocam bankaların veya başka şirketlerin yönetiminde yer alanlar çok tatmin edici paralar alıyor. mühendislik yapmak istesem bile türkiye'de en fazla parayı veren yer aselsan. o da ayda 5 bin veriyor yeni mezuna. aldıkları adamlar da odtü ve bilkent'in parlak öğrencileri. Rekabet çok fazla dolayısıyla yükselmek de zor. bir de mühendislik yapmak istesem savunma sanayi dışına çıkmam çünkü aynı parayı alacaksam, rahatlıktan çok mesleki tatminlik önemli benim için.

ona bakarsanız silikon vadisi mühendisleri de palo alto'dan ev alamıyor. 1.5m dolardan başlıyor evler, büyük firmada çalışan ortalama bir senior sofware maaşı net olarak yanılmıyorsam 150 bin dolar civarı. bir de o firmalarda yüksek çok zor. düz coder olarak kalmak istemem.

stanford'ta lisansını tamamlayıp, vadide çalıştıktan sonra dönen bir abimiz de yukarıda dediklerimi söyledi.

mesela bizim okulun ilk mezunlarından (bilkent bilgisayar) bir abimiz de bana şunu dedi: ben de okulu bitirdikten sonra mesleği icra etmedim. 1 sene accenture'da çalıştım sonra mba yaptım amerikada dönünce teknoloji sektöründe iş/ürün geliştirmeci olarak çalıştım 2 sene, askerden sonra bankacılığa geçtim, bireysel bankacılıkta 18 sene çalıştım, son 7 sene genel müdür yardımcısıydım vs. vs. 2015 başında da ayrılıp teknoloji start-up'larına yatırımcı olarak destek veriyorum, kendi girişmlerimin işlerini takip ediyorum.

kendisi muhtemelen baya zengindir. ben de böyle bir kariyer istiyorum. mühendislikten soğumaya başladım. yöneticilerin altında çalışan kalifiye teknik eleman olmaktan öteye gidemem sanırım.

kafam cidden çok karışık 3-4 ay öncesine kadar abd'nin iyi bir okulundan doktora kabulü alıp akademik kariyer yapmak istiyordum şuan çok kararsızım.

Ben teknik tarafta kalmaktan cok memnunum. Beni de de oyle takim elbise giyeyim , business islere dalayim kismi hic heycanlandirmiyor. Saglam bir projede yer alip bir seyler yapmak bence cok daha keyifli, o zaman muhendislik yaptigimi hissediyorum. Diger turlu para icin zamanimi satmaktan baska bir sey yapmamis oluyorum.

Kim ne derse desin, Amerika'da yasayan bir yazilim muhendisi ile Turkiye'dekinin yasam standardi arasinda fersah fersah fark var. Benim bahsettigim konu bu ama dediginde haklisin; muhtemelen o profilde bir insan benim profilimde birinden daha fazla para kazaniyordur. Ama ben ev - araba vs olsun; geri kalan mesleki tatmin olsun kafasindayim, idealistim biraz o acidan. Yani daha az paraya daha iyi bir firmada daha iyi bir projede calismayi kabul ederim mesela.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Senin arama motorunda kimi arattigini bile goruyorlar. Yaptigin butun islemler abm'ye gidiyor. Kendi hesabina 10.000 atsan ortalama 1 dk'da farkedilir.

Abm ne demek?

Birde hiç sinirli müşteriye denk geldiniz mi?Sizi sinirlendiren bir istekleri varmı?Başınızdan geçen ilginç olay var mı müşterilerle ilgili?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 16 Ağustos 2017; 4:25:29 >
  • Butun bilgilerini gorebiliyorsun.

• Bankacilik merkezi.

Sinirli olmayan musteri az. Oyle musteriler var ki baskasinin islemini yaparken gelip basinda dikiliyor. Daha hizli calisin diyor, banka icinde bagirarak yanina yandas almaya calisiyor. Mudure cikiyor. Mudur de gazini alip yolluyor. Simdiye kadar mudur hic ''musteri haklidir boyle yapmayin'' demedi bize. Polemige girmeyin susun deniliyor sadece. Ben umursamayan taraftayim. Musteri subeyi de yiksa umrumda olmuyor. Musteri sallanmadigini gorunce iyice deliriyor

• quote:

Bankacilik merkezi.

Sinirli olmayan musteri az. Oyle musteriler var ki baskasinin islemini yaparken gelip basinda dikiliyor. Daha hizli calisin diyor, banka icinde bagirarak yanina yandas almaya calisiyor. Mudure cikiyor. Mudur de gazini alip yolluyor. Simdiye kadar mudur hic ''musteri haklidir boyle yapmayin'' demedi bize. Polemige girmeyin susun deniliyor sadece. Ben umursamayan taraftayim. Musteri subeyi de yiksa umrumda olmuyor. Musteri sallanmadigini gorunce iyice deliriyor

bu zamana kadar bireysel bir müşterinin hesabında max ne kadar bir miktar gördünüz?
  • K.B.V. kullanıcısına yanıt
    müşteri hizmetleri şubeye yönlendiriyor
  • quote:

Kapatma islemleri subeden yapiliyor

zaten bu bilgiyi ben yazmıştım, papağan gibi tekrarlamayın, biliyorsanız sebebini yazarsınız. bu kadar basit. bankacıyım diye yazdığınızda bilgi sahibi olduğunuzu sanmıştım.
  • Diyelim ki 45bin tl borcum var ben bunu bir süre ertelemek istiyorum nasıl erteleyebilirim ? 3 ay sonra ödemeli krediler alırsam olur mu ?
  • Bankada çalışmak caiz mi? İlk önce bunu sormalıyız bence.

• Kredi kartımın bugüne kadar hiç yatırmamazlık yapmadım ama hep asgarisini yatırıyorum, kredi puanımda etkilenme oluyor mudur ?

• Senin islak imzan aliniyor cunku kapatma talimati icin. Kaldir bir tarafini da git subeye. Hicbir bankaci senin ayagina gelmez.

• Hangi bölüm mezunusunuz?

Çeko okuyorum bölüm hakkında bir bilginiz var mı ?

Çeko mezunu olup biraz da yazılım vs öğrensek iş imkanımız nasıl olur ?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.