Şimdi Ara

Bankaların Topladığı Araçların Satımı Hakkında Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
15.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir Araç almak istiyorum bu aralar duyduğuma göre kredisini ödeyemeyenlerden alınan araçlar otoparklara falan çekiliyomuş, v.b. haberler tv lerde dönüp duruyor,
    dün bir taksiciyle konuştum arkadaşı piyasada 30 000 YTL değeri olan aracı 22000 YTL almış akıl edemedik arkadaşının telefonunu almayı,
    bu tip araçlar nereden nasıl alınır bilgisi alan varmı acaba

• hacizli com diye bir site var oraya 20-25 lira karşılığında üye oluyorsun.sonra ihaleye giriyorsun.en iyi teklifi veren aracı alıyor.sanırım 2 defe teklif veriliyor ilkinde kimse fazla teklif yapmıyor.asıl teklifler 2. de veriliyor böylece araba çok ucuza senin oluyor.şimdi yazmaya başlarlar ''ağlayanın malından hayır gelmez'' ''ahı tutar'' falan diye ama sakın onlara kulak asma bir insanın beddua etmesi için önce adam olup borcunu ödemesi lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocky_m5

hacizli com diye bir site var oraya 20-25 lira karşılığında üye oluyorsun.sonra ihaleye giriyorsun.en iyi teklifi veren aracı alıyor.sanırım 2 defe teklif veriliyor ilkinde kimse fazla teklif yapmıyor.asıl teklifler 2. de veriliyor böylece araba çok ucuza senin oluyor.şimdi yazmaya başlarlar ''ağlayanın malından hayır gelmez'' ''ahı tutar'' falan diye ama sakın onlara kulak asma bir insanın beddua etmesi için önce adam olup borcunu ödemesi lazım
    bir siteyi gezeyim sağolasın, ama böyle dışarda direk gidip gezilip görülerek alınabilecek yer yok sanırım ben buldum bir yer güneşli v.d. nin rehinli araçları satılıyor gibisinden ama oda ihale usulu ileymiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: themay

bir siteyi gezeyim sağolasın, ama böyle dışarda direk gidip gezilip görülerek alınabilecek yer yok sanırım ben buldum bir yer güneşli v.d. nin rehinli araçları satılıyor gibisinden ama oda ihale usulu ileymiş

Alıntıları Göster
    http://www.hacizli.com/
    böyle bir site yok sanırım, google da aratmama rağmen yine çıkmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: wolf_HKN

butür satışların hepsi ihale usulü ile yapılıyor değilmi?

Alıntıları Göster
    bildiğim kadarı ile evet...
    quote:

Orjinalden alıntı: wolf_HKN

butür satışların hepsi ihale usulü ile yapılıyor değilmi?
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: themay

pardon hacizli net olacak o.zaten arkadaş bütün siteleri vermiş

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: themay

pardon hacizli net olacak o.zaten arkadaş bütün siteleri vermiş

Alıntıları Göster
    Genellıkle otopark mafyasının elınde olan bır iştir. Alanların coguda mafya ıle anlasıp gırerkı fıyat yukseltılmeden arac en uygun rakamdan bıtırılebilsin. Ornegın ben cok yakın bır akrabam ıcın bu işi yaptım sadece bır kereye mahsus, araçta zaten kendı araclarıydı. Aracı ıhaleden kımsenın yukseltmesıne ızın vermeden 10750 TL ye aldık 2000 mafyaya gıttı, 1000 ıvır kıvır masrafı ve otoparkcının anahtar kayıp ayagına gıttı, aracıda hemen 16750 TL ye sattık bır hafta sonra. Dışardan bakıldıgında kar lı bır iş gibi gorulebılır ama muhatap oldugun kesım cogunlukla capulcu, mafya vesaire.

Ben onermem acıkcası ama karar genede sızın.

Düzeltme: Konu bankaların topladıgı araclarmıs ben dırek ıcra uzerınden araç alımı hususunda yazmışım, yanlış anlaşılmalar için herkesten ozur dılerım.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi relicks -- 8 Ocak 2009; 16:24:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: relicks

Genellıkle otopark mafyasının elınde olan bır iştir. Alanların coguda mafya ıle anlasıp gırerkı fıyat yukseltılmeden arac en uygun rakamdan bıtırılebilsin. Ornegın ben cok yakın bır akrabam ıcın bu işi yaptım sadece bır kereye mahsus, araçta zaten kendı araclarıydı. Aracı ıhaleden kımsenın yukseltmesıne ızın vermeden 10750 TL ye aldık 2000 mafyaya gıttı, 1000 ıvır kıvır masrafı ve otoparkcının anahtar kayıp ayagına gıttı, aracıda hemen 16750 TL ye sattık bır hafta sonra. Dışardan bakıldıgında kar lı bır iş gibi gorulebılır ama muhatap oldugun kesım cogunlukla capulcu, mafya vesaire.

Düzeltme: Konu bankaların topladıgı araclarmıs ben dırek ıcra uzerınden araç alımı hususunda yazmışım, yanlış anlaşılmalar için herkesten ozur dılerım.

Saygılarımla,

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: relicks

Saygılarımla,

yine de arabadan 3000 ytl kar iyi bir oran

• quote:

Saygılarımla,

Alıntıları Göster
    quote:

Saygılarımla,

Biraz daha aciklarsan insanlarin anlamasi daha kolay olur, ozellikle su kalinla yazilan yeri... Bu haliyle sadece milletin kafasinda soru isaretleri olusuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vanity Fair

quote:

Saygılarımla,

Biraz daha aciklarsan insanlarin anlamasi daha kolay olur, ozellikle su kalinla yazilan yeri... Bu haliyle sadece milletin kafasinda soru isaretleri olusuyor.

Alıntıları Göster
    insanlae bilgisayar başında teklif vermiyor mu?mafya nasıl karışabilir?

• quote:

insanlae bilgisayar başında teklif vermiyor mu?mafya nasıl karışabilir?

Alıntıları Göster
    Evet aynı soru benimde aklıma geldi teklifleri illa o ortama gidipmi vermek gerekiyor, yok eğer internetten teklif verilebiliyor ise mafya falan karışamaz gibi geliyor bana.
  • quote:

quote:

Saygılarımla,

Alıntıları Göster
    Düzeltme: Öncelikle konu bankaların topladıgı araclarmıs ben direk icra uzerınden alımla ılgılı yazmıs bulundum, yanlıs anlasılma ıcın herkesten ozur dılerım.

Bu tarz sıteler uyelık ustunden para kazanma sıstemıyle calısıyorlar. Her ihaleyede katıldıklarını sanmıyorum ama buyuk ve baslıca olanları takıp edıyor veyahutta bununla ılgılı bılgılendırıyor ve bellı bır komısyon karsılıgı yuksek fıyattan bankalar ıcın musterı buluyor olabılırler. Ben aracı ınternet sıtelerı uzerınden degıl bizzat ıhalenın adı gecen otoparkında olmak kaydıyla aldım. Site ustunden herhangı bır ıslem yapmadım. Gunu gecen saatte otoparkta ıcra daıresının yetkılendırdıgı kısılerle aracın acık arttırma usulu satısı gerceklestırılır. Sizde belli bir fıyatla orda acık arttırmaya katılırsınız. Fiyatın yukselmesı yada yukselmemesı orda bulunan katılımcı sayısı ıle alakalıdır. İhalenın acılıs rakamının 500 TL fazlasını verırsınız ve beklemeye baslarsınız. İcra yetkılılerı sorar yok mu arttıran ? Kımse cevap vermez ( veremez cunku mafya sus payını almıstır. Mafya neden sus payını almıstır cunku sız olmasaydınız o aracı mafya gruplarından bırı alacaktır ve adamı veya adamları orda hazır beklemektedır. Sız bırıne parayı verınce onların hepsı aralarında kuzu kuzu anlasırlar. İhaleye başka bır kısı katılmaz ) ve ihale sızın vermıs oldugunuz rakamla son bulur. Sızden paranın bellı bır kısmını suan mıktarını hatırlamıyorum ıhaleye katılırken alırlar gerısınıde ıhale sonlanınca alırlar yaklasık bır hafta ıhaleye ıtıraz hakkı vardır. İstedigi takdirde icra mahkemesi yada banka avukatı yada baska bır kısi bu surec ıcerısınde ıtıraz edebılır. Bu durumda yenıden ıhaleye cıkılınabılır.

Saygılarımla,

quote:

Orjinalden alıntı: yyayman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi relicks -- 8 Ocak 2009; 16:22:36 >

• quote:

Düzeltme: Öncelikle konu bankaların topladıgı araclarmıs ben direk icra uzerınden alımla ılgılı yazmıs bulundum, yanlıs anlasılma ıcın herkesten ozur dılerım.

Bu tarz sıteler uyelık ustunden para kazanma sıstemıyle calısıyorlar. Her ihaleyede katıldıklarını sanmıyorum ama buyuk ve baslıca olanları takıp edıyor veyahutta bununla ılgılı bılgılendırıyor ve bellı bır komısyon karsılıgı yuksek fıyattan bankalar ıcın musterı buluyor olabılırler. Ben aracı ınternet sıtelerı uzerınden degıl bizzat ıhalenın adı gecen otoparkında olmak kaydıyla aldım. Site ustunden herhangı bır ıslem yapmadım. Gunu gecen saatte otoparkta ıcra daıresının yetkılendırdıgı kısılerle aracın acık arttırma usulu satısı gerceklestırılır. Sizde belli bir fıyatla orda acık arttırmaya katılırsınız. Fiyatın yukselmesı yada yukselmemesı orda bulunan katılımcı sayısı ıle alakalıdır. İhalenın acılıs rakamının 500 TL fazlasını verırsınız ve beklemeye baslarsınız. İcra yetkılılerı sorar yok mu arttıran ? Kımse cevap vermez ( veremez cunku mafya sus payını almıstır. Mafya neden sus payını almıstır cunku sız olmasaydınız o aracı mafya gruplarından bırı alacaktır ve adamı veya adamları orda hazır beklemektedır. Sız bırıne parayı verınce onların hepsı aralarında kuzu kuzu anlasırlar. İhaleye başka bır kısı katılmaz ) ve ihale sızın vermıs oldugunuz rakamla son bulur. Sızden paranın bellı bır kısmını suan mıktarını hatırlamıyorum ıhaleye katılırken alırlar gerısınıde ıhale sonlanınca alırlar yaklasık bır hafta ıhaleye ıtıraz hakkı vardır. İstedigi takdirde icra mahkemesi yada banka avukatı yada baska bır kısi bu surec ıcerısınde ıtıraz edebılır. Bu durumda yenıden ıhaleye cıkılınabılır.

Saygılarımla,

quote:

Alıntıları Göster
    Birde son olarak sunu ekleyeyım. Bu tarz sıtelerın nasıl satış yaptıgı konusunda bır fıkrım yok ancak şundan emınım kı aracın satışı bızzat baglı oldugu otoparkta başında icra memurları olarak açık arttırma usuluyle yapılır. Bu kısımdan eminim. Bir varsayım olacak ama belkı aracın icra satışına banka gırıyordur aracı uygun fıyattan satın alıyordur sonrada bu tarz sıteler uzerınden acık arttırma usulu satıyor olabılır. Boyle bır yontemdede alacagınız arac gene uygun fıyatlı olacaktır ama asıl otoparktakı ıhaleden alabılecegınız rakamdan uzak olacaktır, çünkü arada bankada para kazanacaktır.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi relicks -- 8 Ocak 2009; 16:26:36 >

• quote:

Birde son olarak sunu ekleyeyım. Bu tarz sıtelerın nasıl satış yaptıgı konusunda bır fıkrım yok ancak şundan emınım kı aracın satışı bızzat baglı oldugu otoparkta başında icra memurları olarak açık arttırma usuluyle yapılır. Bu kısımdan eminim. Bir varsayım olacak ama belkı aracın icra satışına banka gırıyordur aracı uygun fıyattan satın alıyordur sonrada bu tarz sıteler uzerınden acık arttırma usulu satıyor olabılır. Boyle bır yontemdede alacagınız arac gene uygun fıyatlı olacaktır ama asıl otoparktakı ıhaleden alabılecegınız rakamdan uzak olacaktır, çünkü arada bankada para kazanacaktır.

Saygılarımla,

Alıntıları Göster
    yukardaki sitelerden bir tanesine üye oldum bilgi vermek amacıyla aradılar, aldığım bilgiyi özetliyeyim
    sitenin yaptığı iş ; icralık ve ihale kapsamında satılacak araçların duyurularını ve bilgilerini yazıyor örneğin ümraniye icra dairesinin araçlarını ve ne zaman hangi fiyata ihaleye çıkacağının bilgilerini öğrenebiliyoruz
    sonrasında aracı beğendik diyeyim aracın değeri 50000 YTL mesela % 20 tutarını yanında götürerek ihaleye giriyoruz yani 10000 YTL teminat olarak bırakıyoruz ihale makamına araç için % 50-60 düşük fiyatla ihaleye çıkıyor mesela 50000 lik araç 25000 YTL den ihaleye çıkıyor sonrasında 26 - 30 - 35 kimde kalırsa aracı alıyor, ihaleyi kazanamazsan verdiğin teminatı 10000 YTL ni hemen ihale sonrasında alabiliyorsun, bu ordaki elemanın beni arayarak verdiği bigiydi, hatta birisinin kendilerini arayarak teşekkür ettiğini 80000 YTL lik bmv yi 44000 YTL aldığını falan söyledi,
    yukardaki rakamları örnek olarak verdim benim aradığım araç 25000 YTL lik bir araçsa 15-16 ya kapatmak :):) bu sistemde

• quote:

yukardaki sitelerden bir tanesine üye oldum bilgi vermek amacıyla aradılar, aldığım bilgiyi özetliyeyim
    sitenin yaptığı iş ; icralık ve ihale kapsamında satılacak araçların duyurularını ve bilgilerini yazıyor örneğin ümraniye icra dairesinin araçlarını ve ne zaman hangi fiyata ihaleye çıkacağının bilgilerini öğrenebiliyoruz
    sonrasında aracı beğendik diyeyim aracın değeri 50000 YTL mesela % 20 tutarını yanında götürerek ihaleye giriyoruz yani 10000 YTL teminat olarak bırakıyoruz ihale makamına araç için % 50-60 düşük fiyatla ihaleye çıkıyor mesela 50000 lik araç 25000 YTL den ihaleye çıkıyor sonrasında 26 - 30 - 35 kimde kalırsa aracı alıyor, ihaleyi kazanamazsan verdiğin teminatı 10000 YTL ni hemen ihale sonrasında alabiliyorsun, bu ordaki elemanın beni arayarak verdiği bigiydi, hatta birisinin kendilerini arayarak teşekkür ettiğini 80000 YTL lik bmv yi 44000 YTL aldığını falan söyledi,
    yukardaki rakamları örnek olarak verdim benim aradığım araç 25000 YTL lik bir araçsa 15-16 ya kapatmak :):) bu sistemde

Alıntıları Göster
    umarım arabayı aldığın zamanda buraya uğrar yaptığın işlemleri bizlerle paylaşırsın

• quote:

umarım arabayı aldığın zamanda buraya uğrar yaptığın işlemleri bizlerle paylaşırsın

Alıntıları Göster
    O işlemleri hiç sorma kendin yaptırırsan en az 1 hafta,aracıyla daha kolay olur belkı ama onada para gıder. Aracı aldıgınız fıyat uzerıne 500 TL yıde masraflar ıcın ayırın işlemlerin hızlanması ıcın gerekıyor. ( icra dan dosyanın onaylanması, trafık sube arsıvınde dosyanın cıkması, ara evrak ıslemlerı bırde otoparkcı ayak yapıp anahtar parası ıstemeye kalkarsa kayboldu dıye olur rakam sıze minimum 800 TL ). Malesef tecrubeyle sabıttır.

Saygılarımla,
    quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

• quote:

O işlemleri hiç sorma kendin yaptırırsan en az 1 hafta,aracıyla daha kolay olur belkı ama onada para gıder. Aracı aldıgınız fıyat uzerıne 500 TL yıde masraflar ıcın ayırın işlemlerin hızlanması ıcın gerekıyor. ( icra dan dosyanın onaylanması, trafık sube arsıvınde dosyanın cıkması, ara evrak ıslemlerı bırde otoparkcı ayak yapıp anahtar parası ıstemeye kalkarsa kayboldu dıye olur rakam sıze minimum 800 TL ). Malesef tecrubeyle sabıttır.

Saygılarımla,
    quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

Alıntıları Göster
    Ben bu memlekette bir dalavere olmadan böyle bir araç alınbileceğini hiç sanmıyorum ya...İnşallah yanılıyorumdur.

• quote:

quote:

Saygılarımla,

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Saygılarımla,

arkadaşa öyle denk gelmiş çünkü mafya denenler veya çapulcu galerici vs gibi elemanlar ve onların anlaştıklarının dışında ihaleye katılan olmamış.

sistem esasında söyle işliyor

dışarıda toplanıp kendi aralarında basit şekilde kim ne vermeyi düşünüyor diye bir ön ihale yaparlar, bunların arasında böyle emekli vs olup da hem zaman geçirmek için hem de olur da 3-5 bir şey kaparım diye elinde gazete kağıdına sarılmış para gibi görünen bir paketle takılanlar da vardır.

atıyorum aralarında en fazla 10 bin veren çıktı.

siz de ihaleye girmek için ordaysanız size de gelir, sorarlar ne vermeyi düşünüyorsunuz? , boşuna piyasayı yükseltmeyelim diye.

siz de mesela 9 bin derseniz, aynen hayırlı olsun der uzaklaşırlar, yok hayır 11 vereceğim derseniz, o zaman biz ihaleden çıkalım, siz 11'in ne kadar altında alırsanız arada ki farkı bize verirsiniz biz de aramızda paylaşırız derler, tabii sonrasında siz o farkı vermez iseniz ne olur ne biter bilmiyorum.

tam bir win-win durumu yani ama ihalede satılan şeyin sahibinin cebinden para çalmaktan da hiçbir farkı yok, yani hırsızlık.

otomobilde ufak meblağ söz konusu olduğu için belki çalışıyordur ama ev arazi vs gibi büyük meblağlarda genellikle borçlunun avukatı girer piyasayı yükseltir, veya harbiden bu işi yapan biri gelir, veya mafyacıklara 9 verecem diyen eleman evin-arazinin gerçek değerine yakın bir meblağ verir, alır gider, kimsenin de bir halt edeceğini sanmam.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.