Şimdi Ara

Banyodaki topraklı prizden odaya toprak hattı çekmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar banyo hariç evde toprak hattı bağlı priz yok, topraklama için 2 seçenek var: banyodaki prizden yada sigorta kutusundan hat çekmek, fakat bu yaptıklarımı kabloyu duvara monte ederek yapmak zorundayım çünkü artık apartmandaki kablo boruları tıkanmış vaziyette. Bu yüzden banyo odama daha yakın olduğu için banyodaki prizden çekmek kablo masrafı ve görüntü açısından daha mantıklı.

Yanlış birşey yapmamak için buraya yazıyorum

Prizdeki toprak hattına bir kablo bağlayarak(diğer kablolara kesinlikle değmemesine dikkat edeceğim tabiki), kabloları duvara çivileyerek ilerleyeceğim sonra o hattı odamdaki toprak hattına bağlayıp olayı bitireceğim. yapacağım işlemde tehlikeli yada yanlış bir şey varmıdır?

• Peki bütün odalarda olmayan toprak hattı neden sadece banyoda var?Burda bir soru işareti var.Ya buatta bir yerde sıfırlama yapılıp haleltmişler yada dandik bir yerden mesela boru hattı gibi bir yerden toprak hattı için uç almışlar.Zemine falan yakınsanız en sağlamı bakır çubuk ile yapmak değilsenizde uğraştırıcı bir iş bekliyor illa yapıcam derseniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6sigma

Peki bütün odalarda olmayan toprak hattı neden sadece banyoda var?Burda bir soru işareti var.Ya buatta bir yerde sıfırlama yapılıp haleltmişler yada dandik bir yerden mesela boru hattı gibi bir yerden toprak hattı için uç almışlar.Zemine falan yakınsanız en sağlamı bakır çubuk ile yapmak değilsenizde uğraştırıcı bir iş bekliyor illa yapıcam derseniz

Büyük ihtimalle borudan çekmişler oda çamaşır makinası falan sakat olmasın diye herhalde, Diğer yerlerde de yok toprak hattı.Bir de dediğim gibi sigorta kutusunda var. Gitar çalarken sürekli ufak ufak çarpıyor gitar, tırstım yani elektrikçi çağırıyorum adam nötrü toprağa bağlayıp gidiyor. yada kututdan bağlarız ama çok masraflı olur diyolar onların yapacağı işi ben yapamazmıyım?

Peki banyodan borudan topraklama olduysa kötü birşeymi bu, ordakini kullanmamalımıyım? Eğer sigorda hattından çekicemsen Onu hiç bilmiyorum hangisi topraktır nası çekilir falan, ama biraz baksam anlarım herhalde kontrol kalemi falan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkayagci -- 18 Şubat 2012; 22:59:54 >

• toprakla nötr birleştir uğraşma hat çekmeye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 18 Şubat 2012; 23:30:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

toprakla nötr birleştir uğraşma hat çekmeye.

+10 kontrol kalemi ile yanmayan nötr kabloyu prizin topraklama yerine bağlayabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfr+10

quote:

+10 kontrol kalemi ile yanmayan nötr kabloyu prizin topraklama yerine bağlayabilirsiniz

Çok da mantıklı bir tavsiye olduğunu sanmıyorum..

Yapılması gereken şey topraklama dır.En kötü ihtimal olarak su tesisatı gibi toprak zemin ile bağlantısı olan bir hattan toprak çekilebilir,olması gereken ise binanın toprak hattını odaya çekmek.Binanın toprak hattının olmadığını sanmıyorum.Belki dairenizin dağıtım kutusuna kadar geliyordur..Ama nötr e bağlamayı unutun hatta hiç bağlamayın daha iyi.

Ayrıca nötre bağlamak işi çözseydi bu tür teknikler ile kimse uğraşmazdı değil mi..
    http://forum.donanimhaber.com/m_24886317/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanGazi -- 19 Şubat 2012; 0:16:33 >

• kablo maliyetini düşürmek için, sadece mutfak ve banyoya, toprak hattı çekmiş olabilirler. tesisatı, güvenilir bir elektrikçiye incelettir. eğer güvenmiyorsan, elektrik teknisyenleri odası aracılığıyla bir usta bulabilirsin.(aynı yere şikayette edebilirsin.)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Odada Uydu Prizi Yok
    4 yıl önce açıldı
    kombinin fişini ters takmak (?)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Direkten eve gelen hatta bir sorun olsa ve elektrik dağıtım şirketinden gelen eleman kazara nötr ile fazı yer değiştirse, gövdesi metal olan cihazların gövdesine direk faz gider ve dokunanı affetmez.
    Bu nedenle nötr hattından köprü yapmak yani sıfırlama yapmak kesinlikle yanlıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzanGazi

quote:

quote:

Yapılması gereken şey topraklama dır.En kötü ihtimal olarak su tesisatı gibi toprak zemin ile bağlantısı olan bir hattan toprak çekilebilir,olması gereken ise binanın toprak hattını odaya çekmek.Binanın toprak hattının olmadığını sanmıyorum.Belki dairenizin dağıtım kutusuna kadar geliyordur..Ama nötr e bağlamayı unutun hatta hiç bağlamayın daha iyi.

Ayrıca nötre bağlamak işi çözseydi bu tür teknikler ile kimse uğraşmazdı değil mi..

sıfırlama kullanışlı bir yöntemdir fakat sadece fazların yeri değişirse ortalık karışır.

Eğer su borusu kalorifer borusu gibi metallere topraklama yaparsanız devamlı çarpılma tehlikesi var sadece bir kişinin değil bütün binanın.

Türkiyedeki evlerin %70i belkide daha fazlasında sıfırlama kullanılıyor sanıyorum tedaş çalışanı bunu düşünerek faz sırasının karışmamasına özen gösteriyordur.gerçi insanlık hali karışabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: OzanGazi

quote:

quote:

Faz değişmedikçe bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Sonuçta şebeke geriliminin nötr ucu da topraktan geliyor. Tarlalarda eskiden su dinamoları çalıştırmak için tek artı ucu çekerdik diğer ucu toprağa çaktığımız bakırdan temin ederdik kablo tasarrufu sağlardı. Hey gidi günler

• quote:

quote:

Zaten elektrikçinin bunu yaptıktan sonra gitar ben çarpmaya başladı dikkatinizi çekerim, lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin, ben sağlıklı bir çözüm arıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

Banyoda toprak hattınız varsa tesisatınızın içinden diğer odaya toprak kablosu çekerek halledebilirsiniz. Banyodaki prizinizi sökün üç kablo geliyorsa toprak hattınız vardır sarı-yeşil renkli kablo toprak kablosudur. Binanız eski bir bina ise sarı-yeşil olmayabilir prizinizin toprağına bağlı olan renk toprak hattınızdır o renk kabloya buattan ekleyerek boru içinden odadaki prizinize toprak hattı çekebilirsiniz. Kabloyu eski renginden değilde sarı-yeşil renkli olandan alıp kullanın. Banyodaki prize sıfırlama yapılmışsa yani nötürden toprak hattına kablo bağlantılı ise yapacak bir şeyiniz yok. Apartmana toprak hattı çektirin ve evinize de bağlatırın. Yada riske girin odanıza da sıfırlama yaptırın. Tehlikeleri belirtilmiş tavsiye edilmez. Önce güvenlik.
    Selamlar.

Cevap verenleren herkese teşekkür ediyorum fakat, yazdıklarımı önce okuyupta cevap yazan birtek siz varsınız, Banyoda sıfırlama yok 3 kablo direk iniyor, ama o kabloların nerden geldiklerini bulmadım, yani topraklamanın ne kadar sağlıklı olduğunu öğrenmek için. elektrik kutusunda topraklama var demiştim zaten. Burda tek bir mantıklı çözüm ortaya çıkıyor ki oda şudur.

Evde sadece banyoda ve kutuda topraklama varsa, o kutudaki topraklama banyodaki için yapılmıştır. yani binanın topraklamasına güvenirsek onada %80 güvenebiliriz. Ama sıfırlamadan iyidir. Ozaman ben gidip sarı yeşil bir kablo alıyorum ordaki nötrle birleştrip odama kadar götürüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkayagci

quote:

quote:

Zaten elektrikçinin bunu yaptıktan sonra gitar ben çarpmaya başladı dikkatinizi çekerim, lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin, ben sağlıklı bir çözüm arıyorum.

Elektrikçiniz yanlış pozitif kabloyu topraklamaya bağladıysa ancak o durumda çarpar.evde kullanılan topraklamanın amacı da faz değişme durumunda işi sağlama almaktır yoksa şebeke hattının nötr ucu da topraklamadan geliyor. Yanlış bilgi vermiyorum 15 yıldır yaptığım şeyler bunlar.tabi siz bilirsiniz içiniz rahat etmeyecekse sigortaların olduğu yerde mutlaka topraklama kablosu vardır. Bütün kablolar eve oradan dağılır banyodan kablonun rengine bakarak oradan bulabilirsiniz büyük ihtimal sarı-yeşil renkli kablodur. Yoksa bi elektrikçiye çağırırsınız o banyo hattından tüm eve topraklama çekertekrar söylüyorum verdiğim bilgileri her gün uyguluyorum yanlış bilgi olduğunu düşündüğüm bilgiyi paylaşmam zaten. Iyi çalışmalar

• Ara kablo çek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.