Şimdi Ara

Başarılı Olmak için YGS Tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
47
Favori
3.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ygsde 800. Oldum Ancak türkçe 29 sosyal 24 netti
    Lysyide beklemedeyim şuan yararlananların maşallahı ve inşallahı yeterli olur :)

Öncelikle ben sınava çalışmaya geçen sene tam bu zamanda başlamıştım
    Ondan önce sınav geceleri çalışan ama fen matematik derslerini seven biriydim Bir temelim vardı hedefim ilk 5000 di sınava çalışmaya başlarken

YGS İçin çok çalışmayın diyeceğim siz bilirsiniz. Benim tarihim çok iyiydi 2 gün felsefede baktım ancak felsefeye gelemedim bile sınavda :)
    Böyle riskleriniz var önceliğiniz türkçe matematik fen ygs için. Türkçe için tavsiye veremiyeceğim ama konuyu mutlaka bir hocadan veya internetten dinleyin emin olun aklınızda diğer türlü kalmaz . Ayrıca roman okumayan bir insanın yapamayacağı paragraf soruları çıktı ona katılıyorum .
    Vereceğim tavsiyeler içinde benim yapmadıklarım yapsaydım dediklerim ve çalışkan arkadaşların yaptıklarıda yer alıyor
    Matematik:
    YGS de Üçdörtbeş denemelerini veya üçdörtbeşin soru bankasını 9. sınıf çözün
    Apotemi ygs denemelerini kesin çözün yapamadıklarınız sorun
    Soru bankası olarak 1 tane yeterli ben karekök çözdüm ancak arkadaşların femine baktığımda daha düzenli ve yeterli bir kaynak gibi geldi bana
    Eğer zamanınız kalırsa 2014 ygs zaman denemelerini çözün mat geo fen sosyal türkçe
    Lys matematik için denge denemelerini kesin çözün sınavla aynı düzeyde
    Üçdörtbeş denemeleri ve yine apotemiyi çözün soru bankası olarakta karekök lys matematik çok sağlam
    Ben matematikte soruların mantığını anlar ve kendime ait yollar bulurdum özellikle türev karmaşıksayı tarzı konularda daha rahat olur

Geometri:
    Geometriyi full bekliyorum ancak çok çalışmadım sevdiğim bir dersti size tavsiyemse geometride konuya hakim olmanız lys fem simetri alırsanız ygs lyss yeterli olacaktır
    Analitik için falan çok kasıntı kaynaklar kullanmayın müfredat dışı şeyler var ( karekök )
    YGS LYS Güvender soru bankası çözmeden sınava girmeyin

Fen Dersleri:
    Sınava birdaha girseydim eğer kesinlikle ygs fizik kimya biyoloji çalışmazdım konunun hepsini lys kaynaklarından çalışırdım ygsde fene özellikle çalışmayın sakın
    Meb 12 Kimya kitabını okuyun Biyoloji meb kitaplarını okuyun. Fizikte meb kitaplarından habersiz bir insanın +25 yapması çok zordur

YGS LYS Palme biyoloji konu anlatım / soru bankası şahane
    Final 3 Yazarlı biyoloji çözün
    Zaman kalırsa Final İbrahim altuna baakın soru bankası

Kimya için ygs lys fem soru bankası kesin çözün
    Konu anlatımı lys kimya ben bulamadım sağlam bir kaynak en iyi idare eden fem ve final konu anlatımları
    Organik kimya palme soru bankası kesinlikle çözün bunun dışında organik kimya kitabı çözmeyin çok kasıntılar
    Palme ygs lys kimya soru bankası çözün

Fizik:
    Palme ygs lys fizik denemeleri çözün
    Maltepe lys fizik konu Anlatımı KESİN KULLANIN KESİN.
    Maltepe ygs lys soru bankası fizik kesin çözün

Ygs sınavına girdiğinizde türkçeyi turlama taktiği çok yapmayın eğer yaptıysanızda son anda sallamayın benim gibi fazla riskli zamanınız yetişmezse turlama taktiği boşadır unutmayın . Ygs matematikte soruları şıktan gidebilceğiniz bir 10 soru vardı ondan şıktan kontrolünüzüde yapın geometrisi çok zor değildi ancak işlem ve fonksiyon mantığını öğrenin geometride bile vardı onla ilgili soru.

Benim çalışma mantığıma göre verecek tavsiyelerim :
    Dinlenceğiniz zaman olsun ben okuldan sonra cumaları çalışmazdım
    Eğer sizi engelleyen sevgiliniz varsa aranıza mesafe koyun yada ayrılın eğer sevgiliniz sizi engellemiyor ve seviyorsanız duygusal çöküntü yaşamayın hiç onla olmak size güç verecektir
    Çalışırken eğer sıkılıyorsanız evde çalışmayın kütüphanelerde veya etütlerde çalışın ortam olur az çok arkadaşlar falan
    Okulda anlayışsız arkadaşlarınız olabilir çalışırken bağıran falan kulaklığınız yanınızda olsun hep
    Çalışırken mat ve geoda müzik dinleyebilirsiniz diğerlerinde dinlemek olmuyor pek
    Her şeyi hocalardan öğrenmeye çalışmayın yazılı kaynak fen derslerinde çok daha iyidir Hoca herşeyi anlatamaz
    Bu yaz bence ygs matematiğin %80-%100 bitirin . Lys matematik bakın . Coğrafya tarih ve türkçe bakın yazın ara vermeyin sonra sosyallere ben yapmadım sonra sene içinde pişman oldum

YAZIN YGS FEN DERSLERİNE ÇALIŞMAYIN AYRICA KESİN VE NET
    Fen çalışcaksanız Lysden konuları öğrenin
    Türkçe için altyapınız olması lazım yoksa tökezlersiniz
    Ayrıca sınavın zor olduğunu görürseniz üzülmeyin bu sınav derece sınavı sonuçta puan sınavı değil .
    Çalışırken verimli çalışın ama sosyal hayatınız olsun demek istediğim telefonla çalışmayın ama çalışmanız bittiğinde gezecek gidecek bir yeriniz olsun

Hepinize başarılar diliyorum eksik olduğum bir yer olabilir Kolay gelssin :)
     Başarılı Olmak için YGS Tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serverut38 -- 1 Temmuz 2015; 7:46:51 >

• Yazın sonunda hangi derslerden hangi konuları bitirmiştiniz hocam

Edit:Yazmışsınız uykusuzluk :((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syntax 1907 -- 24 Haziran 2015; 9:32:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mat geo tarih ygskimya bitmisti hocM

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınava gireceklerin böyle tavsiyelere ihtiyacı var işte bende zamanında 1k olan biri olarak konuyu açan arkadaşa katılıyorum özellikle MEB kitapları + ygs fen yerine lys çalışılması kısmına
  • hoca sen mat1 de kaç yaptın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .koter.

hoca sen mat1 de kaç yaptın ?

40 net aga
  • YGS fen yerine LYS nasıl çalışmalıyız onu anlamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En İyi Mat Kanalı (Üni için)
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: serverut38

quote:

Orijinalden alıntı: .koter.

hoca sen mat1 de kaç yaptın ?

40 net aga

• up
  • hocam matematikte tek soru bankasından hemen sonra deneme cozunce kaç netle başladin

• Bir tutma kendini hocam benle şimdi sen dediğimi yap konuyu ögrenmek harici tabi bu soru bankası işi konu anlatımını çalış ayrıca

Bu arada çoğu arkadaş burdan teşekkür etmek yerine özelden bireysel danışmanlık :) istiyorlar emeğe saygı
  • hocam güzel yazı teşekkürler şeyi sorucaktım daha puanlar gelemdi ama büyük ihtimalle istediğim yere yetmiycek mezuna kalıcam 2 haftada mat konularını bitirsem temel sağlam sonra direk denemeye geçsem olur mu ? yoksa çok mu erken birde mesela ben ygs mat çalışırken baya iyi diye görüyordum kendimi 38 39 netler yapıyordum ama sınavda 27 net sizce bu olay çalışmayla mı alakalı düşünsenize bir yıl daha çalışıyorum netler 38 39 yine 20lerde net yapmakta var ne önerirsiniz ?
  • Eyvallah üstat eline sağlık.

Şey diycem. Şimdi ben matematik ygs ve türkce çalışıyorum. Aynı anda fene de başlamalı mıyım? Ben pek saglıklı olacağına inanmadım çünkü.

Bir de hocam ygs kimyanın ezber oldugunu ve yazın calısılmaması gerektiğini soyledi ne düşünürsün?

Şuanki calısmam ygs mat + türkce paragraf. Neleri eklemeliyim sence?

• serverut38 S kullanıcısına yanıt
    up
  • Elinize sağlık hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle ellerine sağlık kardeşim.
    Allah razı olsun.

Jules kardeşim, senin soruna gelecek olursak, ben de 12'ye geçtim. Konuyu açan arkadaşla LYS fen çalışma konuda aynı fikirdeyim kendimce cevap vermek isterim;
    ben YGS'den temel konulara yani matematikte nasıl köklü sayılar, üstlü sayılar, mutlak değer vb. konular temelse fen derslerinde de örneğin, kimya'da mol kavramı fizik zaten ygs-lys karışık temel diyebileceğim konu göremiyorum, biyoloji de öyle onda da temel denilecek konu yok hepsi birbiriyle bağlantılı derslerin temel konularına çalışıp, eksiğim olduğu konular üzerinde durmayı planlıyorum.
    Ben böyle düşünüyorum kabataslak ama plan uygulanmaya gelince ne olur bilemem, kanımca cevaplayayım dedim.
    Biraz zaman harcayacağız ama inşallah güzel, istediğimiz gibi bir sonuç alırız.
    Allah hepimize kolaylık versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psyche of Batman -- 24 Haziran 2015; 14:06:11 >

• Hocam çok teşekkür ederim açıklama için. Bende öyle düşünüyorum. Senin belirttiğin şekilde çalışan kişi zaten başarıyı yakalayacaktır. Umarım herkes istediği mevkiye ulaşır
  • hocam yazın fen ygs değil lys çalışın demişsinizde zaten çok net konu ayrımı yok biyoloji çoğu paralel keza kimya da yakın fizikye öyle bide hocam siz yazın günde kaç saat çalışmıştınız kaç soru çözüyordunuz yaklaşık
  • hocam bende gelecek sene ygs-lys giricemde bu yaz çalışmak istiyorum eve kitap aldım birkaç tane hepsi konu anlatımı ama keşke konu anlatımı almasaydım internetten dinleyip soru bankası alıp soru bankası çözerdimde her neyse sizden tavsiye istiyorum matematik 1 en temel konuları bile yapamadım anlamadım değer verme vs vs bilirsiniz pek mantığını anlamıyorum bazı konuların önericeğiniz kaynak internet sayfası pdf vb.. şeyler var mı acaba ?
  • takip

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.