Şimdi Ara

başıma geldi dikkatli olun sizinde başınız ağrımasın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
2.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    TURKTELEKOM-MOBIL WEBTEN ISTANBUL
    başlığı altında 5 adet ödeme yapılmış olduğunu gördüm aynı gün içerisinde yapılmış ve toplamda 1500 lira cıvarı ediyor. fax gönderdik itiraz ettik fakat sonuç almamız için biraz zaman geçecek gibi görünüyor. burda TURKTELEKOM yazması tamamen sahtekarlık gibi çünkü bildiğimiz Türk Telokom ödemeleri böyle yazmıyor ödeme adını benzetmişler ve zaten telekomu arayıp sordum bizden böyle bir ödeme söz konusu değil dediler. bu ve buna benzer sorun yaşayan benzer olay başına gelen oldu mu olmamışsa da dikkat edin arkadaşlar

• türk telekom adına sizi arayıp telefonuna gelen kodu istedimi turktelekom elemanı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayır olmadı böyle bir harcamanın olduğunu dahi bugün ekstrede gördüm hepimizin bildiği telekom faturalarda noktalı olarak yazıyor Türk Telekom olarak bu ise TURKTELEKOM yani benzetmişler ismi öyle düşünüyorum banka müşteri hizmetleri görevlisi ise ya kart kopyalanmıştır yada güvenli olmayan bir siteden alışveriş yapmışsınızdır diyor ama olmadı böyle bişeyde itiraz ettik bekliyecez heralde
  • Geçen hafta kartımdan İndiegogo sitesine 7000 USD çekilmiş. Banka itirazlarımı yaptım, Savcılığa dilekçemi de verdim. Bu aralar çok fazla duyuyorum bu tip şeyler. İnşallah önüne geçilir bir an önce.
  • geçmiş olsun sizede bunun önüne geçilmesi lazım bu kadar kolay mı bankaların hiç mi harcama güvenliği yok veya bunda sorumluluğu yok
  • Çözümü 3D olmadan internetten veya herhangi bir şekilde alışveriş yapılamayacak.
    Çok basit ancak neden işlerine gelmiyor anlayamıyorum bankaların.

Mesela Markafoni Gibi Bir Sitede Ödeme Yaparken Kart Sahibinin Adını Soyadını Bile İstemiyor. 3D yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir_trabzon -- 2 Eylül 2016; 22:26:50 >
  • poison06 kullanıcısına yanıt
    Yakın zamanda o kartla teknosa alışverişi yapmış olma ihtimaliniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teknosada hiç kullanmadık bu ay sadece hepsiburada da 3d olarak alışveriş yaptım internetten alacağım zaman mutlaka güvenli siteleri tercih ediyorum siteden emin bile olsam 5 lira fazla ödeyip kapıda ödemeyi tercih ediyorum yani çokta dikkat ediyorum bankadan kaynaklı bir hata olabilir mi tek ihtimal bu geliyor aklıma
  • Aynı şey benim başıma da gelmişti.Turkcell avea vodefone çekimleri yapılmıştı parça parça ve toplamı 3000 lirayı buluyordu. Kartı kullanıma kapat öncelikle. Bankayla konuş ve itiraz edeceğini söyle. Sonra harcama itiraz formu doldurup tarih ünvan ve tutarları yazıp imzalı olarak kimlik fotokopinle bankanın ilgili birimine faksla. İlgili birimi bankadan öğrenebilirsin. Sonra savcılığa git ve itiraz dilekçesi ver. Yine tutarları tarihi falan yaz. İtiraz ediyorum. Bilgim dışında telefonuma şifre gelmeden banka internet alışverişine onay vermiş diye. Bu işleme izin veren bankadan ve kart bilgilerimi kullanarak alışveriş yapan kişi ve kurumlardan şikayetçiyim diye yaz. Savcılık dikkate alacak ve bilişim suçlarına gönderecek ilgili evrakı.

Bankada senin itirazına binaen çekilen tutar kadar kredi kartında ekstra limit verecek. Sakın kanıp iade etmişler deme. Çünkü banka o limiti sen kredi kartlı alışverişlerinde mağdur olmayasın diye ek olarak açıyor. Banka itirazını dikkate alıp çekim yapılan pos veya benzeri yerleri inceleyecek. Onlardan fatura gibi dökumanlar isteyecek. Veremezlerse onların hesabını bloke edecek ve senin kartından yapılan harcamanı iade edecek.

Yalnız hızlı bir şekilde bankayla irtibata geçmelisin. Hesap kesim tarihi geldiğinde çekilen tutarı senden isteyecek ve sende onlar limitini güncelleyene kadar ödemek zorunda kalacaksın. En azından aynı ay içerisinde geçici limiti yüklerler ve sende ödemekten kurtulursun. Benimki tam hesap kesim tarihine denk gelmişti. Ödeyemeyince faizini de aldılar. İşlemin sonuçlanması bir kaç ayı buluyor. Parça parça çekilen paraları banka kanıt buldukça hesabına iade ediyor. Ekstrende görürsün zaten.

• caiz2005 kullanıcısına yanıt
    dün gördüğümde bankayı aradım ve fax numarası verdiler itiraz dilekçemi gönderdim çekilen ve haberim olmayan alışverişleri yazarak. 17 si dönem borcunu son ödeme tarihi son güne kadar bekleyecem mecbur son gün yatıracam dönem ücretini bankadan olumlu haber gelmezse de savcılığa itiraz ederim o zaman bankalarında artık tedbirini almaları lazım doğrulama mesajı vb bi sağlama yapmak çok zor değil
  • Arkadaşlar kredi kartını internetten alışveriş yapmadığınız zaman internet şubesi veya cep şubesinden "internet ve telefon alışverişlerine" kapatın. Bişey alacağınız zaman cep şubeye girip tekrar açarsınız ve işiniz bittiği zaman geri kapatırsınız.

Kartınız sürekli internet alışverişine açık kalırsa haliyle çakallar çekim yapabilir kartınızdan. Bu dediğim yöntemde normal pos cihazlarından alışveriş yapabilirsiniz, sadece internette çalışmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Predestination- -- 3 Eylül 2016; 12:54:06 >
  • hocam bu özellik garantide var çok güzel

diğer bankalarda arayıp yapılıyor sanırım paraf cepteteb ve hsbc için aç kapa yapamadım internet şubesinden veya kapatma var geri açma için Müşteri hizmetleri aranması gerekiyor

online alışveriş te kesinlikle 3 d şifresiz alışveriş yasaklanmalı BDDK tarafından

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar 3D sevdalısı olmayın boşuna.

3D yi geçmekte mümkün artık...

Güvenli alışveriş yapmak istiyorsanız sanal kart kullanın yeter.

Birde kredi kartınızı cafede restorantta vb. yerlerde çektirirken özellikle pos makinasını gözünüzün önünde olmasını isteyerek çektirin...

Çünkü kredi kartını kopyalamak 3 saniye sürmüyor...

Ama açık alanda çektirirseniz kartınızı kopyalayamaz kimse...
  • mümkün oldugunca kartı nette kullanmayacam mecbur kalırsamda sanal kart kullanacam bende bundan sonra. fakat bankalarda online alışverişin toplam alışverişteki oranı bu kadar düşük olmasının sebeplerini birazda kendilerinde arasınlar benim ağzım yandı mecbur olmazsam internetten alışveriş asla yapmam
  • arkadaşlar iki hafta önce axess ime bu oldu yurt dışı oyun çekmeye çalıştılar axess aradı işlemler size mi ait diye...ve son olarak dün world card mesaj geldi yurt dışı harcaması size ait değilse bankayı arayın diye hemen aradım bize ait değil dedim...şansa iki işlem de provizyondan direkt iptal yoksa tonla uğraş...şimdi kartları iptal ettirdim yenilerini istedim
  • poison06 kullanıcısına yanıt
    aslında sanal kart kullanmak en sağlıklısı. işlemlerinizi bankaya bırakmamanızı tavsiye ederim. nihayetinde bankanın kabahati olup bunu size de kitleyebilir. savcılığa bildirirseniz suç duyurusunda bulunmuş olursun ve elin kuvvetlenir. çok vakit alan bir işlem değil. savcı sana soru yöneltecek kartınla ilgili onlara hazırlıklı olsan yeterli.
  • caiz2005 kullanıcısına yanıt
    bankaya itiraz faxı gönderdik aradım işleme alınmış güvenlik birimine göndermişler bize olumlu yada olumsuz mutlaka dönüş yapılacağını söylediler eğer olumsuz olursa savcılığıda mutlaka şikayet edecem kartı iptal ettik artık sanal harici asla çekim yaptırmam hatta mümkün olduğunca onuda kullanmamaya çalışacaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: poison06

bankaya itiraz faxı gönderdik aradım işleme alınmış güvenlik birimine göndermişler bize olumlu yada olumsuz mutlaka dönüş yapılacağını söylediler eğer olumsuz olursa savcılığıda mutlaka şikayet edecem kartı iptal ettik artık sanal harici asla çekim yaptırmam hatta mümkün olduğunca onuda kullanmamaya çalışacaz

olumsuz sonuçlanmayacaktır.

3d istemeyen sitelerden alışveriş yapıldıysa banka bunu ödemek zorunda.

eğer elle 3d güvenlik kodu girildiyse olumsuz sonuçlanıyor.

benim 4 5 ayda bir başıma geliyor. facebooktan 100 150 tl civarında alışveriş yapılıyor. Ben iptal edip yeni kart almaktan bıktım. adamlar 3dsiz parayı kolayca karttan çekiyor.

aynı durum marketlerde de geçerli. marketteki kasiyer karttan şifresiz ücret çekti.

• HANGİ BANKA BILMIYORUM AMA DENIZBANKSA DIKKAT EDIN HARCAMA ITIRAZ FORMUNU ISLEME KOYMAYIP USTUNE YATMAYA CALISIYORLAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigiter Blaszczykowski

Geçen hafta kartımdan İndiegogo sitesine 7000 USD çekilmiş. Banka itirazlarımı yaptım, Savcılığa dilekçemi de verdim. Bu aralar çok fazla duyuyorum bu tip şeyler. İnşallah önüne geçilir bir an önce.

https://forum.donanimhaber.com/m_119856572/mpage_3//tm.htm#120131574

quote:

Orijinalden alıntı: _Discovery_

Azz önce bu mesaj geldi. Bankayı aradım.

handhelditems.com, indiegogo.com ve bir yerden daha çekim denemesi olduğu söylendi.

Kartı kapattık. Teknosadan yakında alışveriş yapmadım diye hatırlıyorum.

başıma geldi dikkatli olun sizinde başınız ağrımasın

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.