Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.715
Cevap
58
Favori
488.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BigLebowskii

@eurowision hocam bende aynı şekilde bu sıkıntıdan muzdaribim ve doktorum tek çarenin roaccutane olduğunu söylüyor. Sizde son durum nedir sanırım en son kullanımınızda gayet memnundunuz. Cevabınız çok önemli benim için çünkü çok fazla olumsuz yorum gördüm bu ilaç ve yan etkisi konusunda. Aydınlatırsanız çok memnun olurum

günlük 10mg alıyorum şuan uzun süre düşük dozda tedavi görüyorum. Yan etkisi aşırı fazla değil dozu çok düşük olduğundan dolayı. O sivilce ve acılarla uzun yıllar yaşayacağıma acısız rahat ama kısa yaşamak daha mantıklı geldi en azından yaşadığını anlıyorsun. İnşallah tedavi bitince tekrarlamaz umuduyla halâ kullanıyorum. İnşallah geçer hepimizde de. Birde eğer yüzümde çıkanlarla aynıysa bunlar ilk kullandığımdan sonra yüzümdekiler 5 yıl kadar tekrarlamamıştı 5 yıl sonra çıkanlarda tek tük bir iki taneydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mymaxmy -- 22 Eylül 2015; 0:20:16 >

• Yaklaşık 3 senedir saçımda değil burun çevremde aşırı kaşında ve beyaz sivilcelenme mevcut , saçlarımdada özellikle ensemdede mevcut tabiki , daha önce sd teşhisi koyuldu fln şampuan fln yalan dolan onu anlamıştım.Beslenme ile ilgili oldugunu daha öncede konuşulmuştu , halen devam ediyor sorunum burun çevremde çenemde bıyık kıllarının arasında nerdeyse hergün farklı bir yerde içi beyaz yanma ile beliren minik yağ bezesi gibi çıkıyor 2 3 gün sonra kendiliğinden patlıyor fakat çok can sıkıcı bir durum , özellikle burun içinde çıkanlar çok acı veriyor bunun bir çağresi çözümü yokmudur arkadaş , yeter bu çektiğimiz !!!!
  • Merhaba arkadaslar öncelikle ben de de kıl kökü iltihabı var bu forumda yazılan herseyi uyguladım cleocin T ve dettol bana iyi geldi ama daha sonra hastalık yeniden
    basladı sonra soğanla karabas otunu denedim oda yeterince iyilestirmedi. En son ben de saç dökülmesi olduğu için çam terebentin ve çörekotu yağı aldım bu iki karışımı gece kafama sürdüm ve 2 saat sonra cleocin t yi sürdüm bu karışım kafamdaki iltihaplı sivilceleri şiddetli şekilde yaktı yaklaşık 7 gün sonra kafamda sivilceler geçti haftada 1 veya 2 tane çıkmaya basladı. Bu yöntemi 1 ay boyunca gece yatmadan önce uyguladın sabah kalktığında kafamı yıkadım şu an da haftada 3 veya 4 kez kullanıyorum sivilceler ise son 14 günde 1 tane falan cıktı, yöntemi kullanmaya baslayalı 45 gün falan oldu insallah tamammen iyileşiriz. bu yöntemi 6 ay kullanmayı düşünüyorum ben de çok işe yaradı.

Bu hastalığın zorluğu bildiğim için ben de paylaşayayım dedim belki faydam olur. CleoicinT ve dettol le gecenlere iyi geleceğini düşünüyorum.
    Çam terebentin (Karden marka alın ben kırıntı yla basladım ama karden daha ettkili, çörekotu da karden zaten 2 si 11 tl falan 50mllik şişelerde ben günlük 5ml çamterebentin ve 5 ml çörekotu yağı sivilce çıkan bölgenin heryerine uyguladum 15 gün. İlk 15 günden sonra çörekotu yağını kullanmadım. 30 günden sonra 4ml sadece çam terebentin kullandım . )

En büyük dezavantajı çam terebentin uygulanan bölgeyi yakıyor ve gece kokusundan dolayı uyumak zor.

Bu yöntemi uygulayanlar sonuçlarını yazzın bakalım işe yarayacak mı?

Allah hasta olan herkese acil şifalar versin...

• 3 ekim itibariyle yeni bir doktora gittim. kafamın içine baktı ve voov yavrum bu nedir ya diye tepki verdi. sende foliküllit decalvans var didi. nedir hocam o dedim. yağların bakterileri öldürmesi gerekirken besliyor dedi. yani napcaz kurtuluş yokmu didim. ben halledicem merak etme didi. sonra bana resimler gösterdi. inanılmaz resimler. kafada sadece yer yer saç kalmış. normal bir saç dökülmesi deği resimlerdeki. dedim hocam yani ben de mi böyle olacam. yok didi halledecez. napcaz diğer doktorlar antibiyotikten başka bir çözüm üretmiyolar didim. o da didi ki bu hastalığın antibiyotik harici bir tedavisi yok. didim ki hocam şampuan krem bitkisel çözümler filan da mı? yok yok yok didi. onlarla çözülseydi biz onları kullanırdık zaten dedi. bu hastalıkta kesin tedavi ağızdan alınan antibiyotik tedavisi ile mümkündür dedi. fakat didi hastalığın en kötü yanı kronikleşmesi ve çok inatçı bakteriler olması sebebiyle büyük sorun yaratıyor didi. şimdi ben sana bi tedavi uygulucam benim tedavimdir bu didi. yani ben bunca yıl deneyimlerim neticesinde hastalarımda en büyük ve en acısız gelişmeyi bu tedaviyle sağladım didi. sen de bunu harfiyen uygulacaksın. disiplinli şekilde didi. 6 ay sonra bi daha bakcez didi. 6 ay çok rahat etceksin didi. sonrasına bakcez didi. nedir didim. bi kere akneye yol açan yağları kesmemiz lazım didi. bu hastalığın temel sebebi yağ didi. roacutanne ı dayadı. haftada 1 kez alıcan 40 mg alıcan hepsini aynı gün alıcan didi. bu bir. sonra bi iğne yazdı. bu iğneyi eczacın yağsız b pantol ile karıştırcak kafana sürcen günde iki kez dedi. bir de 2 hafta şu anki yaraları geçirmesi için antibiyotik kullan didi. 2 haftaya kafandaki tüm sivilceler geççek zaten didi. sivilceler geçince antibiyotiği bırak roacutanne haftalık olarak devam et. sonraki süreçte kafanda bir iki tane çıkarsa da b pantollü kürü o bölgelere uygula didi. ayrıca b pantollü kürü hiç çıkmasa dahi arada sırada uygula didi. 6 ay sonra görüşelim dedi.

bugün itibariyle başlamış olduğum tedavi ile bilgileri zaman zaman aktarıcam. inşallah kurtulurum ya da bir şekilde artış eğilimine girdiğimde en az hasarla durdurabilirim.

bu hastalığa yakalanan arkadaşlara allah acil şifalar versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayatmallaşıncagüzel

3 ekim itibariyle yeni bir doktora gittim. kafamın içine baktı ve voov yavrum bu nedir ya diye tepki verdi. sende foliküllit decalvans var didi. nedir hocam o dedim. yağların bakterileri öldürmesi gerekirken besliyor dedi. yani napcaz kurtuluş yokmu didim. ben halledicem merak etme didi. sonra bana resimler gösterdi. inanılmaz resimler. kafada sadece yer yer saç kalmış. normal bir saç dökülmesi deği resimlerdeki. dedim hocam yani ben de mi böyle olacam. yok didi halledecez. napcaz diğer doktorlar antibiyotikten başka bir çözüm üretmiyolar didim. o da didi ki bu hastalığın antibiyotik harici bir tedavisi yok. didim ki hocam şampuan krem bitkisel çözümler filan da mı? yok yok yok didi. onlarla çözülseydi biz onları kullanırdık zaten dedi. bu hastalıkta kesin tedavi ağızdan alınan antibiyotik tedavisi ile mümkündür dedi. fakat didi hastalığın en kötü yanı kronikleşmesi ve çok inatçı bakteriler olması sebebiyle büyük sorun yaratıyor didi. şimdi ben sana bi tedavi uygulucam benim tedavimdir bu didi. yani ben bunca yıl deneyimlerim neticesinde hastalarımda en büyük ve en acısız gelişmeyi bu tedaviyle sağladım didi. sen de bunu harfiyen uygulacaksın. disiplinli şekilde didi. 6 ay sonra bi daha bakcez didi. 6 ay çok rahat etceksin didi. sonrasına bakcez didi. nedir didim. bi kere akneye yol açan yağları kesmemiz lazım didi. bu hastalığın temel sebebi yağ didi. roacutanne ı dayadı. haftada 1 kez alıcan 40 mg alıcan hepsini aynı gün alıcan didi. bu bir. sonra bi iğne yazdı. bu iğneyi eczacın yağsız b pantol ile karıştırcak kafana sürcen günde iki kez dedi. bir de 2 hafta şu anki yaraları geçirmesi için antibiyotik kullan didi. 2 haftaya kafandaki tüm sivilceler geççek zaten didi. sivilceler geçince antibiyotiği bırak roacutanne haftalık olarak devam et. sonraki süreçte kafanda bir iki tane çıkarsa da b pantollü kürü o bölgelere uygula didi. ayrıca b pantollü kürü hiç çıkmasa dahi arada sırada uygula didi. 6 ay sonra görüşelim dedi.

bugün itibariyle başlamış olduğum tedavi ile bilgileri zaman zaman aktarıcam. inşallah kurtulurum ya da bir şekilde artış eğilimine girdiğimde en az hasarla durdurabilirim.

Bilgilendirme için teşekkürler. Gelişmeleri bekliyoruz inşallah herkes kurtulur. Bende şuan günlük 10mg roaccutane kullanıyorum. Düşük dozda uzun süre tedavi yani. Bu arada hangi şehirdeki hangi doktora gittiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mymaxmy -- 3 Ekim 2015; 17:58:55 >

• Istanbul'da ozel bir hastanede doktordu. Sonuc alirsam ismini de paylascam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler genital bölgede bu sorunu yaşıyan varmı fuciidin krem kullandım geçiyor tekrar başlıyor ne sabunu önerirsiniz bana
  • Bölgesel temizliğinde jilet kullanmamalısın. Makas kullanmalısın. Her gün iç çamaşırını değiştirmelisin. İstem dışı ve ya istemli olarak yaşayacağın bölgesel kazalarda anında iç çamaşırını değiştirmelisin:) anti bakteriyel sabun protex erkeklere özel sabun çıkarmış onu tercih edebilirsin. Sağlıkla kal..

• İstanbuldaki doktorun adını alabilir miyiz? Tedaviye biz de başlayalım. En azından hiç bir işe yaramazsa 6 ay rahat ederiz. Şu an ağrıdan ölüyorum. Bir whatsappta birleşemedik arkadaş. Pm atın numaralarımızı paylaşalım artık

• quote:

Orijinalden alıntı: egege34

İstanbuldaki doktorun adını alabilir miyiz? Tedaviye biz de başlayalım. En azından hiç bir işe yaramazsa 6 ay rahat ederiz. Şu an ağrıdan ölüyorum. Bir whatsappta birleşemedik arkadaş. Pm atın numaralarımızı paylaşalım artık

düşük dozda roaccutane kullanmanızı tavsiye ederim. (Günlük 10mg). Düşük doz olunca hem yan etki az oluyor hemde tedavi süresi uzadığı için sivilce diye bir probleminiz olmuyor. Bugün doktorum roaccutane ile tamamen tedavi olan foliküliti nüksetmeyen hastalar mevcut dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mymaxmy -- 14 Ekim 2015; 1:23:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayatmallaşıncagüzel

3 ekim itibariyle yeni bir doktora gittim. kafamın içine baktı ve voov yavrum bu nedir ya diye tepki verdi. sende foliküllit decalvans var didi. nedir hocam o dedim. yağların bakterileri öldürmesi gerekirken besliyor dedi. yani napcaz kurtuluş yokmu didim. ben halledicem merak etme didi. sonra bana resimler gösterdi. inanılmaz resimler. kafada sadece yer yer saç kalmış. normal bir saç dökülmesi deği resimlerdeki. dedim hocam yani ben de mi böyle olacam. yok didi halledecez. napcaz diğer doktorlar antibiyotikten başka bir çözüm üretmiyolar didim. o da didi ki bu hastalığın antibiyotik harici bir tedavisi yok. didim ki hocam şampuan krem bitkisel çözümler filan da mı? yok yok yok didi. onlarla çözülseydi biz onları kullanırdık zaten dedi. bu hastalıkta kesin tedavi ağızdan alınan antibiyotik tedavisi ile mümkündür dedi. fakat didi hastalığın en kötü yanı kronikleşmesi ve çok inatçı bakteriler olması sebebiyle büyük sorun yaratıyor didi. şimdi ben sana bi tedavi uygulucam benim tedavimdir bu didi. yani ben bunca yıl deneyimlerim neticesinde hastalarımda en büyük ve en acısız gelişmeyi bu tedaviyle sağladım didi. sen de bunu harfiyen uygulacaksın. disiplinli şekilde didi. 6 ay sonra bi daha bakcez didi. 6 ay çok rahat etceksin didi. sonrasına bakcez didi. nedir didim. bi kere akneye yol açan yağları kesmemiz lazım didi. bu hastalığın temel sebebi yağ didi. roacutanne ı dayadı. haftada 1 kez alıcan 40 mg alıcan hepsini aynı gün alıcan didi. bu bir. sonra bi iğne yazdı. bu iğneyi eczacın yağsız b pantol ile karıştırcak kafana sürcen günde iki kez dedi. bir de 2 hafta şu anki yaraları geçirmesi için antibiyotik kullan didi. 2 haftaya kafandaki tüm sivilceler geççek zaten didi. sivilceler geçince antibiyotiği bırak roacutanne haftalık olarak devam et. sonraki süreçte kafanda bir iki tane çıkarsa da b pantollü kürü o bölgelere uygula didi. ayrıca b pantollü kürü hiç çıkmasa dahi arada sırada uygula didi. 6 ay sonra görüşelim dedi.

tedaviye başlayalı 23 gün oldu. derideki tüm sivilceler söndü. acı yok. sadece tedavi öncesi kabarıklardan kalma izler var. onlar da geçiyor şimdilik. saçlarımı sıfıra vurduğum için derideki tüm hareketleri gözlemleyebiliyorum. allaha şükür hiçbirşey yok şu an için kafamda. rahat rahat uyuyabiliyorum artıkın. antibiyotiği bırakalı 1 hafta oldu. şimdilik sadece roucutanne kullanıyorum. haftada 40 mg alıyorum . toptan alıyorum hepsini aynı gün. hiçbir yan etkisini hissetmiyorum. 6 ay devam edecek tedavi. bu koşulları sağlasın yeter ki ömür boyu devam edebilirim hatta.her ay bilgilendirme yapıcam.

• Gece yatmadan bir diş Sarımsak kullanınca geçiyor.

• Hocam slamlar haftada 40mg roaccutan tedavinizde ilk bir iki hafta sivilcelenme kızarma gibi sorunlarınız oldumu.. Tüm hepsini sanırım aynı anda yutuyorsunuz? Roaccutan ilk kullanıma başlandığında yüzde sivilceleri arttırma gibi durumlar yapıyormuş, düşük doz mesela günde 10 yada sizin kullandığınız gibi haftada 40 bu sorun görülüyormu? Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnronronr

Hocam slamlar haftada 40mg roaccutan tedavinizde ilk bir iki hafta sivilcelenme kızarma gibi sorunlarınız oldumu.. Tüm hepsini sanırım aynı anda yutuyorsunuz? Roaccutan ilk kullanıma başlandığında yüzde sivilceleri arttırma gibi durumlar yapıyormuş, düşük doz mesela günde 10 yada sizin kullandığınız gibi haftada 40 bu sorun görülüyormu? Teşekkürler

bende herhangi bir artış olmadı. sivilceler tamamen yok oldu ya da uykuya geçti. bilemiyorum ama antibiyotik + roacutanne kullanımından itibaren azaldı.
  • kablosuz internet kullanınca bu hastalık tetikleniyor gibi hissediyorum bir alakası olabilir mi ?
  • Merhaba arkadaşlar, herkese acil şifalar diliyorum.

Tufted folliculits desen hastalıkla ben de sizler gibi 16 yıldır uğraşıyorum. 1999 yılında üniversite sınavlarına hazırlanırken başımın tam arka tepe noktasının aşırı kaşınması, sivilce benzeri küçük şeylerin çıkması, kepeklenmeler ve kabuklanmalarla başladı.
    ilk başlangıcında cilt doktoruna gittim, birkaç saç losyonu, ketoral fungoral tarzı şampuanlar denedim ancak geçmedi. daha sonra üniversitede Ege Univ. tıp fakultesinde daha iyi doktorlara göründüm onlar da özel karışım losyon ve şampuan gibi tedaviler verdiler ancak yine geçmedi. bu sırada 2-3 yılı geride bırakmıştım. Başımın tepesinde avuç içi kadar bir bölge yangın yerine döndü, çok yoğun iltihaplanma, geceleri yastığımda kanama, gündüzleri sürekli kaşıntı gibi şikayetlerim bitmiyordu.
    Dönem-Dönem artan ve azalan yoğunlukta olduğu için insan bezen uğraşmaktan bıkıyor, aradan bir süre geçince yine hırslanıp bu hastalığı yenmek istiyor. Ancak tüm denemeler hevesinizi kursağınızda bırakıyor.
    2007 yılına kadar ne olduğunu anlayamadığımız ve tam tanı konulamayan hastalığım devam etti. 1999-2007 yılları arasında en az 5-6 farklı doktor ve kurumda muayene oldum ve tedavi edilmeye çalıştım ancak hiçbir çare bulamadım. 2006 da askerde GATA ya bile gittim orada da bir çözüm elde edemedim.

2007 yılında Ege Üniversitesinde bir Dermotoloji profesörü kesinlikle biopsi yapılıp bunun nedeninin bulunması gerektiğini söyledi. Çünkü bölümde ortalığı ayağa kaldırmıştım, her doktor birşeyler söylüyor ancak sonuç hiçbir şekilde alamıyorduk. Biopside , başımdan 10 tane kıl kökünün çıkış yaptığı bir folikül ağzı punch yöntemi ile kesildi çıkarıldı. Biopsi sonucunda Tufted Folliculits ( kıl kökü iltihaplanması ) teşhisi konuldu ve asıl anlamlı tedaviler bu günden sonra başladı. 4 ay boyunca Tetradox kullandım, biraz faydası oldu diyebilirim ama kesinlikle temizlemedi. 4 ayın sonunda başka kremler, solüsyonlar ve losyonlar kullandım ancak yine geçmedi. Daha sonra Roaccutane tedavisine başladık. Bu sırada artık saçlarım da dökülmeye başlamıştı. Başımın en tepesinde 2008 yılında demir para büyüklüğünde bir bölge tamamen saçsız olmuştu. Saç olmayan yerde de doğal olarak iltihaplanma kalmıyor ve o bölge rahatlıyordu. Psikolojim bu sıralarda bozulmaya başladı. Saçsız bölgeyi çeşitli saç oyunları ile sürekli gizlemeye çalışıyordum. Roaccutane benim saçlarımdaki iltihabı iyice azdırdı, öbek öbek saçlarım Oyuncak bebek saçı gibi elimde kalmaya başladı. 4 ayın sonunda artık baş edemedim ve doktora gittim. o da acilen Roaccutane tedavisini sonlandırdı ve bana antibiyotikler dayadı. Bu antibiyotiklerin içerisinde hiç şans vermediğim Fucidin enteresan bir şekilde başımdaki tüm sivilceleri bir anda yok etti. Sihir gibiydi 10 yılın sonunda yendiğimi sanmıştım. ancak ne zaman Fucidin kullanmayı bıraktım 1 ay sonra her şey eskisi gibi oldu. Tekrar Fucidin denediğimde de hiçbir sonuç alamadım çünkü bakteriler Fusidik asite karşı direnç sağlamışlardı...

Bundan sonra yine 1-2 yıl ümitsizlik ile geçti 2011 de İzmir'liler bilir DEU Dermatoloji bölüm başkanı Prof. Hasan Ali Tahsin vardır. Bu amcamız 70 yaşlarında İzmir'in en iyi cildiyecisi olarak bilinir. Ben de randevu alıp Hasan hocada tedaviye başladım. Baştan benden öyle şeyler istedi ki; baş kısım tomografisi, detaylı kan testleri , kültür örnekleri, yüklemeli şeker testi, panaromik diş filmi ve aklıma şimdi gelmeyen 10 maddelik listeyi tek tek 1 haftada yaptırdım. O günlerde "Tamam, bu adam benim sorunumu kesin çözecek. Kimse bu kadar detaylı incelememişti" demiştim. Tüm bu testleri istemesinin sebebi Bakterinin nereden geldiğini bulmak ve sorunu kökten çözmek olarak anlatıyordu. Ancak ben sürekli spor yapan, son derece dengeli ve bilinçli beslenen ve düzenli yaşayan birisi olduğum için tüm bu testler neredeyse mükemmel çıktı. Bu testlerin sonunda amcamız benim 20 lik dişlerimin çekilmesine karar verdi! sanki bu olunca tüm sorunlar ortadan kalkacaktı. Onu da yaptırdım ve dişlerimi operasyonla çektirdim. Sonra bişey bulamadığı için beni oyalamaya başladı 5 sene önce her seansına 250 TL ödedim. aradan geçen 2 yılda artık beni oyaladığını düşündüm ve 2013 de bu tedaviyi de bıraktım.

Artık saçlarım iyice döküldü, tepe bölgemde el kadar bölge tamamen saçsız ve iğrenç görünüyor. Normal erkeklerdeki saç dökülmesi gibi olsa kafaya takmayacağım ancak bu hastalıklı gibi görünüyor. Sürekli kaşınıyor, elim sürekli orada. Yıllardır kapanmayan yaralar olduğu için artık mikrop kapmaktan ve başıma bunun yüzünden başka bir bela gelmesinden korkuyorum. Gündüzleri kendimi kontrol edip saçımı kaşımamaya çalışıyorum. ancak gece uykumda çok fazla kaşıyorum. Bunu tabiki kontrol etme şansım yok, kız arkadaşım söylüyor. Kapşonlu şeyler giydim, bandana taktım ama uyku kaşımasını engelleyemiyorum. Ellerimi arkadan bağlayıp uyumayı bile denedim, hatta boks eldiveni alayım diye fantastik düşünceler bile gelmedi değil :).

Lenf bezlerindeki şişlik bende de iki defa oldu, tabiki de lenf bezleri bakteri öldürmekte etkin görev aldığı için bu hastalık azdığı zamanlarda kulak altı bezlerini çok yoruyor ve şişmesine sebep oluyor.

Bu hikayede anlatmadığım daha çok doktorlara gittim arada, Borik asit verenler, Cleosin verenler vs.vs. ama çare yok yok yok... Yine hikayemin aralarında 2010 lu yıllarda internetten Yurt içi Yurt dışı birçok makale ve yazı okudum. Rifampisilin, Klindmosinin kombinasyonu yaptım kendi kendime tamamen acemice. O da işe yaramadı. Salisic asit içeren şampuanlar kullandım onlar da bastırıyor ama tabiki geçirmiyor.

Ailem de artık ne diyeceğini bilemiyorlar. Koca karı ilaçları da denedim, değişim macunlar sürdüm. Adamın biri özel bir karışım yapıyormuş annem bulmuş gittik adama sarımsak kokan birşeyler sürdü kesin geçecek dedi ama geçmedi.

Ben de ne kadar artık ümidimi kessemde arada bir doktora gidiyorum veya böyle internette okuyorum. Şimdi de Dettol alıp deneyeceğim bakalım ne olacak. Antibiyotik kullanmak asla istemiyorum artık. Çünkü allah göstermesin ileride başıma ciddi birşey gelse tedavi olamaz hale geleceğim, antibiyotik direncinden dolayı.

Uzun yazı oldu başınızı şişirdim, hepimizin amacı çare olmak veya bulmak. Paylaşımlara devam edelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Truestarr -- 23 Kasım 2015; 10:52:09 >

• Gecmis olsun, mesajinizin uzunluğunu gorunce sevindim ahaa inseAllah birisi bir cozum bulmustur diyerek heyecanla okudum mesajinizi ama sonuc hüsran :) :) hayirlisi olsun gecmis olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar buradaki herkes gibi bende de var bu lanet neyse herşeyi (şampuan ,tetrasiklinler felan) denedim sonra 6 ay roaccutaneı kullandım günlük 20mg bıraktıktan 1 ay sonra tekrar çıktılar daha sonra 6 ay günlük 40 mg kullandım bu sefer çok daha iyiydim tekrar çıkmaları 12 gün sürdü yani demem o ki ne yaptıysam çözüm bulamadım 17 yaşında yakışıklı bir adamdım ve şu an 20 yaşındayım burnumun yanında çıkan sivilcelerden dökülen saçlardan dolayı tipim bozuldu ve kendime olan güvenimi kaybettim hadi izleri lazerletsem yine olacaklar sivilceden hadi evlensem hergün ilaç kullanacağım roaccutane kullansam çocuğumun olması tehlikede roaccutane gerçekten psikolojiyi çok bozuyor 2. Kullanımımdan sonra tekrar çıktıklarında psikiyatriste gitmek zorunda kaldım en son orada ağlıyordum *roaccutane kullanmayın çok fazla* (benim psikolojim bozuldu) içimdeki tüm yaşama sevinci gitti.Biraz uzun oldu ama okuduğunuz için teşekkürler

• kızıl ay K kullanıcısına yanıt
    ARKADAŞLAR HER GÜN 1-2 DİŞ SARIMSAK YUTUN, KOKU YAPMAZ. BEN 2 SENEDİR DEVAM EDİYORUM, 16 SENELİK HASTALIĞIMDAN KURTULDUM, SAÇ KURUTMA MAKİNESİ KULLANMAYIN, DOĞAL SABUN KULLANIN, ZEYTİNYAĞI, DEFNELİ SABUN, LAVANTA SABUNU VS. LAVANTA YAĞINI BİR ŞİŞE SUYUN İÇİNE KOYUN, GÜN İÇİNDE SAÇ KÖKLERİNİ SPREYLEYİN. BEN DENEDİM, HAMDOLSUN ÇOK İYİYİM.

PEELINGE İHTİYAÇ DUYUYORSANIZ DA EN ACI ZEHİR GİBİ SOĞAN SUYUNU 2-3 AY HER GÜN KAFANIZA SÜRÜN 2-3 SAAT BEKLETİN. MİS. ALLAH TEZ ELDEN ŞİFALAR VERSİN. BİLİRİM BU AĞRILARI BENDEN 16 SENE VE DAHA NELER ALDI. NEYSE...
  • Hocam 2 senedir hiç çıkıyor mu? Çıktığında kontrol edilemez hale geliyor mu? antibiyotiğe başvurduğunuz oldu mu? Lavanta yağı demişsiniz suyla bu yağı karıştırma oranınız nedir? sabun olarak da defne ya da zeytinyağı olması çeşitlilik sağlar diye düşünüyorum siz sabun olarak hangisinden daha çok memnun kaldınız? bir de ilk başlarken antibiyotik kullandınız mı? Cevaplar için şimdiden teşekkürler umarım ben de kurtulurum bu illetten

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.