Şimdi Ara

BASİT BİR TRAFİK SORUSU.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
20.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hala zaten sağda kimse yok, sola vereyim ki görsünler mantığında olanlar var.

düz yolda sağ şeride geçerken, eğer sağda araba yoksa ne düşünüyorsunuz?

"sağda araba olmadığına göre sağa sinyal versem sinyal ziyan olacak, e şerit değiştirirken de sinyal vermek lazım, sola vereyim bari de bir işe yarasın" mı diyorsunuz?
  • Hala içinden çıkılamamış...

Benzinlik giriş çıkışları "bağlantı yolu" formatında hazırlanır diyorum.

E-5'e sağdan bağlanırken sağa mı sinyal veriyorsunuz???
    Bu soruya henüz cevap veren olmadı.

Benzinlik giriş-çıkışı kavşak değildir.
    Kavşakta sağa dönerken sağa sinyal verirsiniz, benzinlikten çıkarken değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Hala içinden çıkılamamış...

hayatınız boyunca istanbul dışına çıkmamışsınız anlaşılan. o nedenle bütün benzinlikleri, e5 üzerinde ve giriş çıkışlarında 100-150 metrelik katılım şeridi var zannediyorsunuz...
  • sola sinyal vermek zorundadır. cunku arkasındaki aracın gidecegi tek yön sag tarafadır... dolayısı ile arkasındakine sinyal vermek zorunda degildir. Ana yola girecegi iiçin ana yoldakilerden yol istemek için sola sinyal vermek zorundadır.

Birşey degil.
  • Ben o durumda SOLA SİNYAL VERİYORUM...Arkadan gelen araba beni görüp sola çıkıyor diye hızını kesiyor..Yola çıkınca sinyali kesiyorum..Sağa verdiğim sinyali kim görecek ? Benzin alan arabalarmı ? .Kime ne faydası olacak ? Arkadan gelen araba 50 mt geriden yoldan geliyor..Sağa verilen sinyali görmesi bile imkansız.. NOT. Yazdığım durum KATİP 67 NİN KROKİSİ.. Alttaki ARİF PLANINDA İSE 1 NOLU ARABA....yanlış anlama olmasın. 2 Nolu arabada ise SAĞA sinyal verilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 2 Nisan 2012; 19:47:13 >
  • quote:

Hala içinden çıkılamamış...

buradaki soru açık;

resimdeki araç yola girecek, ne tarafa sinyal verecek?

resimdeki yol sizce bağlantı yoluna mı benziyor, kavşağa mı beniyor?

bir araba boyunda da bağlantı yolu olur derseniz bilemem ama bana göre kavşağa benziyor.

bu durumda, konuyu açıp, resme bakıp, sol cevabını gören kişiler hataya sevkedilmiş olmuyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Ben o durumda SOLA SİNYAL VERİYORUM...Arkadan gelen araba beni görüp sola çıkıyor diye hızını kesiyor..Yola çıkınca sinyali kesiyorum..Sağa verdiğim sinyali kim görecek ? Benzin alan arabalarmı ? .Kime ne faydası olacak ? Arkadan gelen araba 50 mt geriden yoldan geliyor..Sağa verilen sinyali görmesi bile imkansız.. NOT. Yazdığım durum KATİP 67 NİN KROKİSİ.. Alttaki ARİF PLANINDA İSE 1 NOLU ARABA....yanlış anlama olmasın. 2 Nolu arabada ise SAĞA sinyal verilir...

hocam diyelim ki 3 şeritli otobanda orta şeritten gidiyorsunuz.

sağ şeride geçeceksiniz, sağ aynadan baktınız kimse yok, omuz üstünden kontrol ettiniz kimse yok, yani sağ şerit temiz.

dikiz aynasından baktınız arkanızda da kimse yok.

fakat sol şeritte bir araba geliyor.

bu durumda yine "Sağa verdiğim sinyali kim görecek ?" "Kime ne faydası olacak ?" diye düşünüp sola mı sinyal veriyorsunuz?

• Bir noktaya dikkat çekiyorum...BENZİNLİKTEN ANA YOLA 90 derece dik çıkıyorsanız sağa sinyal verelim deyin..Zaten boşa sinyal olacak çünkü bütün arabalar soldan geliyor...Sağ sinyali kim görecek ? Hiç kimse....GERÇEK OLAN DURUM benzinlik çıkışı ana yola 45 derece açı ile çıkıyor..Oradan solda akan yola çıkarken..Sağa sinyal versem kim görecek ? Benzin alan arabalar görecek...Sola sinyal versem ? Arkadan gelen arabalar görecek..Adam benzinlikten sola doğru önüme yola çıkıyor.. Sinyalini gören ufak ufak frene basıp yavaşlayacak..Sizde fazla oyalanmadan sağdan sağdan aynaya bakarak akan yola devam edeceksiniz.. Saygılarımla..

• Sola sinyal falan verilmez. Ben de vermem zaten. Sağ şeritten gelen kör değil ya. O arabayı her türlü görecek. Zaten araba geliyorsa benzinlikten çıkış yapan araba bekleyecek. Ana yolda trafik fazlaysa hız yüksek değildir zaten. Bir de sağ şeritten gidenler daha yavaş gideceğinden uygun bir zamanda ana yola girilir ama sol sinyal vermeden.

3 şeritli ana yolda orta şeritten bir araç boş olan sağ şeride geçecek diyelim. Biz de benziklikten çıkacağız. Tabi ana yoldan gelen sağ şeridi boş görüyor. Biz de o anda sağ şerit boş diye çıkış yaparsak kötü bir şeyler olabilir. Peki bunun çözümü nasıl? Hemen düşünelim. Orta şeritten sağ şeride geçmek isteyen araç sağ sinyalini verdiğinde bizim o sinyali görmememiz mümkün değil. Dolayısıyla onun da geçmesini bekleyeceğiz ve yola çıkacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

Sola sinyal falan verilmez. Ben de vermem zaten. Sağ şeritten gelen kör değil ya. O arabayı her türlü görecek. Zaten araba geliyorsa benzinlikten çıkış yapan araba bekleyecek. Ana yolda trafik fazlaysa hız yüksek değildir zaten. Bir de sağ şeritten gidenler daha yavaş gideceğinden uygun bir zamanda ana yola girilir ama sol sinyal vermeden.

3 şeritli ana yolda orta şeritten bir araç boş olan sağ şeride geçecek diyelim. Biz de benziklikten çıkacağız. Tabi ana yoldan gelen sağ şeridi boş görüyor. Biz de o anda sağ şerit boş diye çıkış yaparsak kötü bir şeyler olabilir. Peki bunun çözümü nasıl? Hemen düşünelim. Orta şeritten sağ şeride geçmek isteyen araç sağ sinyalini verdiğinde bizim o sinyali görmememiz mümkün değil. Dolayısıyla onun da geçmesini bekleyeceğiz ve yola çıkacağız.

bi kere hocam gelen araç sağ şeride geçemez çunku senin gececegin şeridin sagında şerit yok o sol olacak = )
    ikincisi sen sinyal vermezsen kimse senin oradan cıkacagını bilemez muneccim degil ya bir nevi yol isteyeceksin yok ben sinyal vermem dersin millette hep aynı seritten gider sanada yol vermez en son birinin önüne atlarsın adamda iner döver seni sende dersin hocam anlasaydın ben cıkacaktım adamda sorar sinyalin yokmu sende dersin gerek yoktu bende sinyal vermedim = )

ehliyeti hangi kasap sürücü kursundan aldın hocam bilelimde arkadan gelenleri yönlendirmeyelim.

bide sagını solunu iyi belle allah korusun yanlıs yola girersin sonra kimse cıkartamaz seni sarımsak soğanda deneyebilirsin ancak biraz koku yapabilir sabırlı olacaksınç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 2 Nisan 2012; 22:54:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

quote:

Sola sinyal falan verilmez. Ben de vermem zaten. Sağ şeritten gelen kör değil ya. O arabayı her türlü görecek. Zaten araba geliyorsa benzinlikten çıkış yapan araba bekleyecek. Ana yolda trafik fazlaysa hız yüksek değildir zaten. Bir de sağ şeritten gidenler daha yavaş gideceğinden uygun bir zamanda ana yola girilir ama sol sinyal vermeden.

bi kere hocam gelen araç sağ şeride geçemez çunku senin gececegin şeridin sagında şerit yok o sol olacak = )
    ikincisi sen sinyal vermezsen kimse senin oradan cıkacagını bilemez muneccim degil ya bir nevi yol isteyeceksin yok ben sinyal vermem dersin millette hep aynı seritten gider sanada yol vermez en son birinin önüne atlarsın adamda iner döver seni sende dersin hocam anlasaydın ben cıkacaktım adamda sorar sinyalin yokmu sende dersin gerek yoktu bende sinyal vermedim = )

ehliyeti hangi kasap sürücü kursundan aldın hocam bilelimde arkadan gelenleri yönlendirmeyelim.

bide sagını solunu iyi belle allah korusun yanlıs yola girersin sonra kimse cıkartamaz seni sarımsak soğanda deneyebilirsin ancak biraz koku yapabilir sabırlı olacaksınç

Sağ şeride geçemez dediğin araç orta şeritte demiştim. Neden geçemesin? 2. paragrafta yazdığım farklı bir çeşidi içindi.

Ben orda bekliyorsam benim çıkcağımı neden bilemesin ki? Üstelik çok yakınsa bilmesine de gerek yok. Geçsin gitsin. Pat diye yola çıkacak da değilim. Elbet bir boşluk olacak.

• quote:

quote:

quote:

Sağ şeride geçemez dediğin araç orta şeritte demiştim. Neden geçemesin? 2. paragrafta yazdığım farklı bir çeşidi içindi.

Ben orda bekliyorsam benim çıkcağımı neden bilemesin ki? Üstelik çok yakınsa bilmesine de gerek yok. Geçsin gitsin. Pat diye yola çıkacak da değilim. Elbet bir boşluk olacak.

"3 şeritli ana yolda orta şeritten bir araç boş olan sağ şeride geçecek diyelim. Biz de benziklikten çıkacağız."

hocam bu yazdıgın digerlernden bahsetmiyorum hızlı yazmıssın bellide şaka maiyetli yazayım dedim dikkat etmemissin sanırım.

bide su var 3 seritli yolda en sağ şeride girecek araç ortada tali yol diye bir durum yoksa sola sinyal vererek girer dikkat edersen sokak yok benzinlik sokak degildir... çıkışı hızlanma şeridi gibidir... gireceğin şerit yönünde gireceğin şerittekileri ikaz edersin ben geliyorum diye yok ikaz etmem dersen "merhaba ben geldim" durumlarıda olabilir oda senin sürücülük durumuna baglı bişey kusura bakma kızma ama öyle biri atlasın önüme sağlam kufur basarım ... ben yapsam baskasıda basacagı için kusura bakma ama ailem ve ben dahil kimseye kufur ettirmem kurallar geregi hareket ederim.

• çok basit soruymuş hakikaten
  • quote:

quote:

quote:

quote:

"3 şeritli ana yolda orta şeritten bir araç boş olan sağ şeride geçecek diyelim. Biz de benziklikten çıkacağız."

hocam bu yazdıgın digerlernden bahsetmiyorum hızlı yazmıssın bellide şaka maiyetli yazayım dedim dikkat etmemissin sanırım.

bide su var 3 seritli yolda en sağ şeride girecek araç ortada tali yol diye bir durum yoksa sola sinyal vererek girer dikkat edersen sokak yok benzinlik sokak degildir... çıkışı hızlanma şeridi gibidir... gireceğin şerit yönünde gireceğin şerittekileri ikaz edersin ben geliyorum diye yok ikaz etmem dersen "merhaba ben geldim" durumlarıda olabilir oda senin sürücülük durumuna baglı bişey kusura bakma kızma ama öyle biri atlasın önüme sağlam kufur basarım ... ben yapsam baskasıda basacagı için kusura bakma ama ailem ve ben dahil kimseye kufur ettirmem kurallar geregi hareket ederim.

Ana yolla bu bağlantı yolu arasındaki açı 45 dereceden büyükse sola sinyal verilmez bence. Verene de gülerim. Ana yola oldukça paralel ise sola sinyal gayet mantıklı. Zaten o zaman arabayı arkadan görüyor gibi olursun.

Sen küfür edebilirsin. Çünkü sen trafik kuralalrını sadece senin bildiğin gibi olduğunu zannedersin. Burda tartışmalı bir durumda herkes birbirini anlayışla karşılamalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: aya
    hayatınız boyunca istanbul dışına çıkmamışsınız anlaşılan. o nedenle bütün benzinlikleri, e5 üzerinde ve giriş çıkışlarında 100-150 metrelik katılım şeridi var zannediyorsunuz...

Bunu böyle anlayabiliyorsanız sizi "müneccim" ilan edeceğim.
    Nerelere gittiğimi, ne kadar yol yaptığımı falan size hesap veremeyeceğim kusura bakmayın, nasıl olsa benden iyi biliyormuşsunuz.

Siz sağa sinyal verileceğini savunuyorsunuz yanılmıyorsam.
    Bu durumda siz nerenin dışına çıkmadınız çok merak ediyorum, sizin köyde sağa sinyal verilerek çıkılıyor galiba.

Katılım şeridi vs. olması şart değil, kavşaktan çıkmıyorsunuz, ana yola bağlanıyorsunuz. Katılım şeridi ister 10 metre olsun, ister 100 metre.

Şehiriçinde bir benzinlikten çıkarken sinyal vermeyebilirsiniz.
    Ancak şehirlerarası yollarda benzinlikten çıkarken, sağda duraklarken, sağdaki bir cep vs. türevi bir yerden çıkarken, duraktan çıkarken, hep çıktığınız yöne, yani bunların sağda olduğunu farz edersek sola sinyal verilir.

Bunu bu kadar idrak edememek beni çok şaşırttı açıkçası.
    Sağa sinyal verilir diye inat edenlere sadece gülüyorum artık.

Açın bi trafik kitabı falan bulun, okuyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 3 Nisan 2012; 9:47:28 >

• O yolda sağına bakarım araba yok ise dönerim. Var ise ya da araçların geçmesini beklerim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aya

Bunu böyle anlayabiliyorsanız sizi "müneccim" ilan edeceğim.
    Nerelere gittiğimi, ne kadar yol yaptığımı falan size hesap veremeyeceğim kusura bakmayın, nasıl olsa benden iyi biliyormuşsunuz.

Siz sağa sinyal verileceğini savunuyorsunuz yanılmıyorsam.
    Bu durumda siz nerenin dışına çıkmadınız çok merak ediyorum, sizin köyde sağa sinyal verilerek çıkılıyor galiba.

Katılım şeridi vs. olması şart değil, kavşaktan çıkmıyorsunuz, ana yola bağlanıyorsunuz. Katılım şeridi ister 10 metre olsun, ister 100 metre.

Şehiriçinde bir benzinlikten çıkarken sinyal vermeyebilirsiniz.
    Ancak şehirlerarası yollarda benzinlikten çıkarken, sağda duraklarken, sağdaki bir cep vs. türevi bir yerden çıkarken, duraktan çıkarken, hep çıktığınız yöne, yani bunların sağda olduğunu farz edersek sola sinyal verilir.

Bunu bu kadar idrak edememek beni çok şaşırttı açıkçası.
    Sağa sinyal verilir diye inat edenlere sadece gülüyorum artık.

Açın bi trafik kitabı falan bulun, okuyun.

algılama sorunu mu var?

bunu ben mi söyledim?

quote:

diyorsunuz ki "benzinlik çıkışları "bağlantı yolu" formatında hazırlanır.

ben de diyorum ki : bağlantı yolu, bir yan bağlantıdan ana yola çıkarken, ana yola 100-150 metre boyunca paralele yakın giden ve 100-150 metre sonra ana yolla birleşen ek bir şerittir ve bu tarz yollar yani bağlantı yolları otobanlarda ya da büyük şehirlerde, E5 gibi ana arterlerde, yoğunluğu ve yan katılımları yüksek yollarda kullanılan bir yol çeşididir.

anadolu'nun çok yerinde, şehirlerarası yollarda benzinlik çıkışlarında dediğiniz gibi bağlantı yolu formatında bir katılımı zor bulursunuz. bu sorudaki çizim de E5 gibi bağlantı yollu bir benzinlik çıkışını göstermemesine rağmen, "benzinlik çıkışları bağlantı yolu formatında hazırlanır" diyen bir adam, giriş-çıkışı bağlantı yoluyla bağlanmamış bir benzinlik giriş-çıkışı hiç görmemiş demektir. görse böyle bir mesaj yazmaz, böyle bir kısıtlamanın içine girmezdi diyorum.

sizse bana, "gezdiğim yerlerin hesabını size vermem" diyorsunuz. ben de size gezdiğiniz yerleri görerek gezmenizi tavsiye ediyorum.

şimdi anlaşıldı mı anlatmak istediğim acaba?

• Anlatmak istediğiniz anlaşıldı da siz hala şunu anlamak istemiyorsunuz, üzerine üstlük ukalalık ve terbiyesizliğe de tam gaz devam ediyorsunuz (sizin yaptığınız gibi algılama sorununun sizde olup olmadığı şeklinde bir terbiyesizliğe girmeyeceğim). Duvara çarpmayın, dikkat edin.

Benzinliklere bir bakın, bunun yönetmeliği var, kanunu var bilmemnesi var, benzinlikler de öyle veya böyle, bir şekilde buna uymak zorunda.

Hangi benzinliği gördünüz ki ara sokak bağlantısı gibi ana yola 90 derece açıyla bağlanıyor??????????
    100 metre veya 10 metre, benzinlik giriş-çıkışları mümkün olduğunca çıkılan yola paralel şekilde hazırlanır ve bunlardan sola sinyal vererek çıkılır.

Şehiriçinde genelde zaten tek yönlü trafiğe bağlanırsınız, onlarda çıkarken sola sinyal vermeye gerek yoktur.
    Sağ yerine sola gidecekseniz sola sinyal verirsiniz, ancak yine sağa sinyale gerek yoktur, benzinliklerin giriş çıkışları, bulundukları şeritlerde giriş-çıkış yapılacak diye düşünülerek yapılır.

Aracın yönünden, çıkışından, vs'sinden zaten ne tarafa gitmek istediği aşikardır, merak etmeyin. Ha siz bunu anlamıyorsanız birşey diyemem... Hani algılamanız süper kuvvetli ya, biz anlamıyoruz, o yüzden diyorum...

Arkadakini uyarmak-haberdar etmeyi de ilk defa duyuyor ve sadece gülüyorum. Sanki benzinlikten çıkarken süper bir trafik oluyor da, millet nereye döneceğini şaşırıyor.

Bir defa daha da yazmayacağım.

Hala saçma sapan iddialarınızda ısrarcıysanız, devam edebilirsiniz, meydan sizin...

Siz şehirlerarası yollarda viraj dönerken de sağa-sola sinyal veriyorsunuzdur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 4 Nisan 2012; 13:11:39 >

• Emniyetten daha cevap gelmedi, halen "Başvurunuz halen değerlendirme aşamasındadır." gözükmekte...
  • quote:

Anlatmak istediğiniz anlaşıldı da siz hala şunu anlamak istemiyorsunuz, üzerine üstlük ukalalık ve terbiyesizliğe de tam gaz devam ediyorsunuz (sizin yaptığınız gibi algılama sorununun sizde olup olmadığı şeklinde bir terbiyesizliğe girmeyeceğim). Duvara çarpmayın, dikkat edin.

Benzinliklere bir bakın, bunun yönetmeliği var, kanunu var bilmemnesi var, benzinlikler de öyle veya böyle, bir şekilde buna uymak zorunda.

Hangi benzinliği gördünüz ki ara sokak bağlantısı gibi ana yola 90 derece açıyla bağlanıyor??????????
    100 metre veya 10 metre, benzinlik giriş-çıkışları mümkün olduğunca çıkılan yola paralel şekilde hazırlanır ve bunlardan sola sinyal vererek çıkılır.

Şehiriçinde genelde zaten tek yönlü trafiğe bağlanırsınız, onlarda çıkarken sola sinyal vermeye gerek yoktur.
    Sağ yerine sola gidecekseniz sola sinyal verirsiniz, ancak yine sağa sinyale gerek yoktur, benzinliklerin giriş çıkışları, bulundukları şeritlerde giriş-çıkış yapılacak diye düşünülerek yapılır.

Aracın yönünden, çıkışından, vs'sinden zaten ne tarafa gitmek istediği aşikardır, merak etmeyin. Ha siz bunu anlamıyorsanız birşey diyemem... Hani algılamanız süper kuvvetli ya, biz anlamıyoruz, o yüzden diyorum...

Arkadakini uyarmak-haberdar etmeyi de ilk defa duyuyor ve sadece gülüyorum. Sanki benzinlikten çıkarken süper bir trafik oluyor da, millet nereye döneceğini şaşırıyor.

Bir defa daha da yazmayacağım.

Hala saçma sapan iddialarınızda ısrarcıysanız, devam edebilirsiniz, meydan sizin...

Siz şehirlerarası yollarda viraj dönerken de sağa-sola sinyal veriyorsunuzdur...

çok ezildim, utandım, yerlere battım...

yukarıda koyduğum muhtelif benzinlik çıkış resimleri var. onlara bir kez daha bakın. ondan sonra yazarsınız, yazmazsınız, paşa gönlünüz bilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 4 Nisan 2012; 13:27:42 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.