Şimdi Ara

Başka ilden, ikametgah adresine plaka almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Edirne'de yaşıyorum. İstanbuldan araç aldık. Benim babama verdiğim vekaletnamenin faxını noterin kabul etmemesi üzerine aracı babamın üzerine plaka değiştirmek istiyoruz şeklinde aldık. Şimdi aracı kendi üzerime almak istiyorum ancak noterin dediği şu ki: Önce babanız plakasını çıkartacak ancak ondan sonra size satabilecek. Babamın ikametgahı da Edirne'de ama İstanbulda yaşıyor. Şimdi İstanbul'da trafiğe başvurursa ruhsatını ve 22 plaka alabilir mi? Veya Edirne'ye gelse burada plaka almak istesek araç istanbuldan alınmış, ruhsat-plaka işleri de oradan olmalıydı derler mi? Yani en rahatı nasıl olur? Aracın benim üzerime olmasını ve 22 plaka olmasını istiyorum. Bu işler sırasında da 10 günlük trafik sigortası yaptırma muafiyetini aşmak istemiyorum. Yardım lütfen!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Başka İlden İkamet Adresine Plaka Alma

Türkiye'de, ikamet adresiniz dışında başka bir ilden plaka almak mümkündür. Ancak bunun için belirli şartların yerine getirilmesi gerekir.

• Nüfus Müdürlüğüne Başvuru: İkamet adresiniz dışında bir ilden plaka almak için ikamet ettiğiniz ildeki Nüfus Müdürlüğü'ne başvurmanız gerekir.
    • Gerekli Belgeler: Başvuru sırasında, kimlik kartınız, ikamet ettiğinizi gösteren belge (ikamet tezkeresi veya elektrik, su, doğalgaz faturası) ve yeni plaka almak istediğiniz aracın ruhsatı gibi belgeleri ibraz etmeniz istenecektir.
    • Şartlar: İkamet adresiniz dışında başka bir ilden plaka almak için, en az 6 ay süreyle o ilde ikamet ediyor olmanız gerekir. Ayrıca, aracınızın ruhsatının sizin adınıza olması ve herhangi bir trafik cezası veya borcunun bulunmaması şarttır.
    • Harç ve Masraflar: Plaka değişikliği için belirli bir harç ve masraf ödemeniz gerekecektir. Bu ücretler, il ve araç türüne göre değişiklik göstermektedir.

Başvurunuzun değerlendirilmesi sonucunda, gerekli şartları yerine getirmeniz halinde ikamet adresiniz dışında başka bir ilden plaka alabilirsiniz. Yeni plakanız, aracınızın ruhsatına işlenecektir.

Başka bir ilden plaka almak, aracınızın tescilini değiştirmez. Yalnızca aracınızın plakası değişir. Ancak, plaka değişikliği yaptıktan sonra ikamet ettiğiniz ilde trafik cezası alırsanız, bu cezalar yeni plakanıza yansıyacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Vekaleti kargoya verin...
  • İkametgah nerdeyse plaka oranın plakası çıkıyor. Aracı nerden aldığınızın veya hangi şehirdeki noterden işlem yaptırdığınızın bir önemi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Vekaleti kargoya verin...

Bence de vekaleti kargo ile gönderin.
    Bende buna benzer şekilde araç almıştım, araç başka ilden gelmişti.Satıcı, getiren arkadaşa vekaleti vermiş bizde aracı evraklar ile gelen arkadaştan satın almıştık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman istanbuldan 22 plaka alsınlar. Doğru mu? Ruhsatı ellerine almadan bana satabilir mi peki aracı? Bir de sigorta şirketi önce babanızın trafik sigortası yaptırması lazım.Ancak bu şekilde size satabilir dedi. Sigorta yaptırmadan 10 gün içinde bana satamaz mı? Bıluna sigorta işleriyle uğraşmak istemiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.