Şimdi Ara

başkasının assetini değiştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başka bir oyundan aldığım (rusya kökenli bir oyun çok bilindik değil) oyun içi görsellerde ufak tefek değişiklikler yapsam mesela bir masa ikonundan bir ayağı silsem bir ağacın birkaç dalını silsem kendi oyunumda sorun çıkmadan kullanabilir miyim ? karşı tarafın bana yapabileceği bir şey var mı ? (oyunumun 1 milyon indirmeye ulaştığını varsayalım)

• Kazandığın paraya göre değişir.
  • CC0 lisanslı olarak paylaşılmamışsa değişmemelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PixCave -- 2 Şubat 2020; 22:46:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O rus kökenli oyunun sahibi benim, yarın seni mahkemeye veriyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anisotropic -- 6 Şubat 2020; 17:3:52 >
  • Platformlardan sildirirler. Oyun satıcıları ve forum siteleri buna dahil. Ya ücretsiz, lisanslı asset kullanmalısınız ya kendiniz çizmelisiniz ya da ücretini ödeyip assetin kullanım hakkını almalısınız. Burada birileri ile anlaşıp olayın üzerine giderler isterlerse. Oyunun bilindik olup olmaması önemli değil. İşin sonunda en az 4 ihtimal var.

- Her yerden projenizi sildirip, bırakma.
    - Tazminat karşılığı anlaşma.
    - Tazminat + her yerden sildirme.
    - Hiçbir şey yapmama.

Dünyanın herhangi bir yerindeki ufak tefek stüdyolar bile olsa hukuk işlerini kovalayan birkaç çalışanı olur.
  • Saab9000 kullanıcısına yanıt
    Bu asset storede kamera kontrol kodlari falan oluyor.
    Onların içeriğini (degisken isimlerini falan) değiştirip kullansak bu bizim kodumuz diye nasil iddia edebiliyorlar nereden anlıyorlar ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: general4242

Bu asset storede kamera kontrol kodlari falan oluyor.
    Onların içeriğini (degisken isimlerini falan) değiştirip kullansak bu bizim kodumuz diye nasil iddia edebiliyorlar nereden anlıyorlar ?
    Assetstore'da olan bir şeyi zaten oyununda kullanabilirsin, bu yasak değil. Sadece yeniden fiyatlandırıp parayla satman yasak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • assetstorede paraliydi iste ben googleden aratip ücretsiz halde buldum kamera dokunmatik kontrol kodu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: general4242

assetstorede paraliydi iste ben googleden aratip ücretsiz halde buldum kamera dokunmatik kontrol kodu
    Assetin korsan olduğunu kanıtlayamazsın zaten. Çokta önemi yok.
  • Asset kullanma için çok gri noktalarla dolu. Yarın kullandığın assetin parasını ödemek istediğinde muhattap bulamayabilirsin. Öte yandan bir asseti baka baka kopyalamak da yasak değil neticede kimse bir ağacın telif haklarına sahip değil. Dolayısı ile burada büyük stüdyoların bilinen konseptlerini bir yerden bulup indirmediğin sürece iş çoğunlukla vicdanına kalmış vaziyette. Kod kopyalama konusunda başkasının kodunu ondan habersiz kullandığının mahkeme kararı ile araştırılması dışında imkanı yok ama burada da olay vicdanına kalmış durumda. Başkasının emeğini izinsiz kullanmamanı tavsiye ediyorum. En azından bir özel mesaj ile izin isteyebilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.