Şimdi Ara

Başkasının pasaportuna IMEI kaydettirme devri kapandı (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
946
Cevap
13
Favori
74.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saint Ralph -- 20 Mayıs 2019; 12:46:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ay başına kadar kaydedebiliyoruz değil mi başkasının pasaportuna ?
  • 28 mayısta yurt dışına çıkıp 1 haziranda döneceğim. Şu an Amerika'da olan arkadaşıma iPhone Xs Max siparişi vermiştim. 1 hazirandan sonra kendi pasaportumuza kayıt yaptıracaktık. Şimdi arkadaşım cihazı alsa IMEI numarasını söylese ben internetten yurda girmeden hala yurt dışındayken 1 hazirana kadar kayıt yaptırabilir miyim bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Titanyum Adayı

28 mayısta yurt dışına çıkıp 1 haziranda döneceğim. Şu an Amerika'da olan arkadaşıma iPhone Xs Max siparişi vermiştim. 1 hazirandan sonra kendi pasaportumuza kayıt yaptıracaktık. Şimdi arkadaşım cihazı alsa IMEI numarasını söylese ben internetten yurda girmeden hala yurt dışındayken 1 hazirana kadar kayıt yaptırabilir miyim bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
    Giriş ve çıkış yapman lazım, eğer 31 mayısa kadar kayıt yaptırısan sorun yok ama 1 haziranda sadece senin adına kayıtlı hatlarda çalışacak.. ben bu yuzden günübirlik kıbrısa gidip gelecem

• quote:

Orijinalden alıntı: Türbülans Havayolları A.Ş

Giriş ve çıkış yapman lazım, eğer 31 mayısa kadar kayıt yaptırısan sorun yok ama 1 haziranda sadece senin adına kayıtlı hatlarda çalışacak.. ben bu yuzden günübirlik kıbrısa gidip gelecem

Alıntıları Göster
    Kıbrısa gidişlerde pasaport kullanırsanız abd kanada ingiltere vizeleri zor alınıyor diyorlar kıbrısı kimse tanımadığı için.
    Benim de şu an kayıtsız kullandığım bir telefon var. Hazirana kadar arkadaşımın üstüne kaydettirsem bir sıkıntı olmayacak değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tom Hagen -- 19 Mayıs 2019; 21:49:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tom Hagen

Kıbrısa gidişlerde pasaport kullanırsanız abd kanada ingiltere vizeleri zor alınıyor diyorlar kıbrısı kimse tanımadığı için.
    Benim de şu an kayıtsız kullandığım bir telefon var. Hazirana kadar arkadaşımın üstüne kaydettirsem bir sıkıntı olmayacak değil mi?

Alıntıları Göster
    Kimlikle gidip gelebilirsiniz. O zaman problem olmaz

• teqali kullanıcısına yanıt
    Pasaporta işleyemezsiniz ki o zaman mantıken. O da bir işe yaramaz

• Kimliğe de işletebilirsiniz. Kimlikle gidilen ülkeler için pasaport şart değil.
    TeknoSeyir
    Telefon imeisini kayıt ettirmek için illaki pasaport kaydına gerek yokmuş. Ben adana da yaşıyorum örneğin kıbrısa 1 2 günlük gidiş dönüş bileti alıp, e - Teknoseyir
    https://teknoseyir.com/durum/561799

• quote:

Orijinalden alıntı: darkeagle66

Kayıtsız cihaz satanlar büyük ihtimalle indirime gitmek zorunda kalacak, kanun yürülüğe girene kadar sattılar sattılar yoksa cihazların çoğu ellerinde patlayacak.
    Alanlar kayıt ettiremedikten sonra ne işe yarayacakki?Bildiğin onlarında elinde patladı.Ay sonuna kadar kayıt ederlerse iyi edemezlerse elde kalır cihazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Kimliğe de işletebilirsiniz. Kimlikle gidilen ülkeler için pasaport şart değil.
    https://teknoseyir.com/durum/561799
    Bunu ilk defa duydum hocam gerçekten. Yapılabiliyorsa benim için de iyi olur. Teşekkür ederim.

• KKTC uçaklarında boş yer kalmaz bu haberden sonra.
    Evet gerçek. Mevzuatta pasaport diye bir zorunluluk yok. Kimlikle girdiysen kimliğe, pasaportla girmişsen pasaporta işletebilirsin. Sonuç olarak bi farkı yok.

• Telefon yurticine gelmeden kayit ettirebiliyor muyuz acaba ? Almanyada arkadasima telefon aldirdim. 1 haziranda gidip telefonu alacagim. Simdi kayit hakkim var. Arkadastan imeiyi alsam kayit edebilir miyim simdi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ekt

Telefon yurticine gelmeden kayit ettirebiliyor muyuz acaba ? Almanyada arkadasima telefon aldirdim. 1 haziranda gidip telefonu alacagim. Simdi kayit hakkim var. Arkadastan imeiyi alsam kayit edebilir miyim simdi ?
    İmei numarasini bildikten sonra yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teqali -- 19 Mayıs 2019; 23:50:17 >
  • Telefonun kayıtlı olduğu Tc kimlik numarasıyla takılan hattın yasal sahibinin Tc kimlik numaraları eşleştirilecek. Parmak izini apple’ın vs paylaşması mümkün değil devletle.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • niye tümden yasaklamıyorlar böyle hem kendilerini hem bizi yoruyorlar

• hayır her halttan bu kadar vergi toplayan ülkeler eğitimde sağlıkta dünya lideri oluyor biz ise israf saray yaptırmakta. Beter olalım hala anlamamışız demek ki!
  • [simage] Yıl Harç Ücreti[/simage]
    2012 ——————-100 TL
    2013 ——————— 115 TL
    2014 ———————119.5 TL
    2015 ———————131.5 TL
    2016 ——————- 138.5 TL
    2017 ——————- 149.2 TL
    2018 ——————- 170.7 TL
    2018👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻 500 TL
    2019 💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻618.60 TL
    2020 🔞🔞🔞🔞🔞 ??????!

• Düzenlemeyi böyle yapana kadar kaldır kayıt sınırını.

Her telefon modeline ithalatta alınana yakın bir vergi ücreti belirle.

İmei numarasından / şebekeden zaten telefonun modeli çıkıyor. Cihaz ülkeye girdiği zaman gönder mesajı.
    Cihazınız x model. Kayıt ücreti şu kadar. Şu kadar süre içerisinde vergi ödemesini yap yoksa kapanacak diye.

Daha mantıklı değil mi?

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.