Şimdi Ara

Başkasının pasaportuna IMEI kaydettirme devri kapandı (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
946
Cevap
13
Favori
74.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni yasa yürürlüğe girdi.
    29 Mayıs son gündü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kron0S

Yeni yasa yürürlüğe girdi.
    29 Mayıs son gündü.
    Evet gerçekten bitmiş, ben bir şekilde ileri tarihe ertelenir diyordum ama olmadı. Kayıt tarihini kaçıranlara geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadıköy de, Eminönünde bir sürü telefoncu var kayıtsız telefon satan, onlar ne yapacak ellerinde ki cihazları acaba.
    Bence bu olay yurtdı?ından telefon getirip satan esnafı acayip etkileyecek. 2.el sıkıntısı olacak, telefoncu esnafının işi çok zor çok.

• Gecen hafta carsamba kibrisa gir cik yapip bu dertten kurtuldum, 2021 de samsumg note 11 cikar bu defa onu alirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Türbülans Havayolları A.Ş

Gecen hafta carsamba kibrisa gir cik yapip bu dertten kurtuldum, 2021 de samsumg note 11 cikar bu defa onu alirim
    Sizde note 7 yokmuydu hocam.

• 120 günlük sürede 29.05.2019 a kadar olan pasaportlar eski sistemden hala kayıt alabilir ,son şanslar.

• Arkadaşlar kafam allak bullak oldu. Ben Eminönünden güvenilir bir firmadan avrupa çıkışlı iphone XS Max aldım. Ocak itibariyle telefonu bana ait olmayan başkasının üzerine kayıt ettirdiler. Ama kime kayıtlı bilmiyorum. Şuan sistemden imei sorgulamayla pasaporta kayıtlı diyor. Şu ana kadar da sorunsuz bir şekilde kullandım. Fakat beni bildiğim kanunlar yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ki cihazları kapsamalı. Diyelim ki hepsini kapsadı ve ben cihazım kimin üzerine kayıtlı onu bile bilmiyorum. Yani telefonu kullanamayacak mıyım?

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Sizlik bişey yok hocam, bugün ve daha sonrasında kaydedenler için geçerli.

• quote:

Orijinalden alıntı: system electronıc

Sizde note 7 yokmuydu hocam.

Alıntıları Göster
    Note 7 sonra s8+ simdi de note 9.. ama onumuzde ki ay bir tane tedek note 7 alip kenara koyacam tekrar

• Başkasının pasaportuna IMEI kaydettirme devri kapandı

Beyler imei kayit sayfasina girdim yeni kanunu acikca belirten bu uyari cikti sanirim. Eskiden boyle bir uyari varmiydi bilenler yazabilirmi? O zaman artik kimin pasaportuna kaydettiriyorsak hatlar o kisinin adina olmali cep telefonu numarasi onemli degil hat sahibi onemli? Benimde telefonum 1 ay icinde kapanicak mecburen biryere gidip gelmem gerekiyor artik telefonuda satamicaz anneme falan veriririm adima hat cikartip eskittigim zaman. Peki size son bir sorum olucak kibrisa pasaportuma damga bastirmak istemiyorum diger ulkelerle vize sikintisi oluyor diye kimligimle gidip gelsem kimligime kaydettirebilirmiyim? Birde kibrisin tr bolumune gitmem kayit icin yeterlimi yunanistan tarafinami gitmek gerekiyor?

• Merhabalar. Benim anladığım şu..
    1- 29 mayıstan önce yurtdışından Türkiyeye giriş yapmış kişiler şu anda bile eski kanundan isteyen kişiye kayıt yapıp istediği hatla kullandırtabiliyor. 2 yıl sonra yeni telefon kaydetme hakları yenileniyor. sonrasında ise 3 yıla çıkacak.
    2- Bugün ve sonrasında ülkemize giriş yapanlar ise 3 yılda bir cihaz ekleyebiliyorlar ve o tc ye kayıtlı hatlarla kullanabiliyorlar.
    Herkes kendi tc sindeki yazana bakıyor ama yurtdışına girip çıkmadığı için yeni kanun yazıyor.
    sizlerden ricam şu. 1hafta falan önce giriş çıkış yapan birisi buraya ss ile kayıt yerinin resmini atabilir mi? onlarda da şu tc ye kayıtlı hatlarla kullanılır yazıyor mu...
  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt
    Evet 3 yılda bir. Ama arada şöyle bir güzellik de yapmışlar. 3 yıl dolmadan yeni cihaz getirdin diyelim, eski cihazı silip yerine yeni cihazı yazdırabiliyorsun.
    Tabii silinen cihaz tekrar kaydedilemiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yengec1907 kullanıcısına yanıt
    Dün ve daha öncesinde böyle bir ibare çıkmıyordu.

• Kanun yürürlüğe girmiş, artık başkasının pasaportuna kayıt işi yaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türbülans Havayolları A.Ş

Note 7 sonra s8+ simdi de note 9.. ama onumuzde ki ay bir tane tedek note 7 alip kenara koyacam tekrar

Alıntıları Göster
    Note 7 nin sıfırı var mı ? Artık alınmaz diye düşünüyorum ben, bende aldım kullandım, sonra sattım ama sattığıma da pişman oldum açıkcası.
  • Dostlar , bu kanun eskiyi de kapsıyor mu yoksa bugünden itibaren mi ? 2 ay önce yurt dışı telefonu 2. El aldım cihaz 3 sene önce getirilmiş ve getiren kişi imei kaydı yaptırmış bana sıkıntısı olur mu ?

• kryptox kullanıcısına yanıt
    sana sıkıntısı olmaz kardeşim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle garip işler niye Türkiye'de var,

Başka garip ülke var mı böyle?

Başkasının üzerine telefon kaydetme , 3 yıl telefon getirme

Niye bir vatandaş kendi ülkesinden telefon almıyor/alamıyor? 😡

Çünkü Türkiye'de kur gerçek değildi vergi sistemi adil değildi .Akp bunu itiraf etsin, böyle şeyler bunun itirafı sayılır ama anlayan olmaz

• ugacomtr U kullanıcısına yanıt
    Yani yurtdışına mayıs nısanda gidip gelen haziranda da olsa telefonu eski sisteme göre kayıt ettirebilecek mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: kadtas

Yani yurtdışına mayıs nısanda gidip gelen haziranda da olsa telefonu eski sisteme göre kayıt ettirebilecek mi?
    benim anladığım evet. o yüzden eski gidip gelenlerden bi imei kayıt yerinde ss atmalarını istedim ama kimse atmamış :D
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.