Şimdi Ara

Başkasının pasaportuna IMEI kaydettirme devri kapandı (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
946
Cevap
13
Favori
74.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kimlikle giris yapilabilen ulkelere gidip geldiginde de IMEI kayit hakkin oluyor. KKTC, GURCISTAN, UKRAYNA, MOLDOVA hepsi olur. Pasaportla gitmek zorunda degilsin, Kuzek Kibris’a pasaportla gitme zaten. “Pasaport kayit hakki” yerlesmis bir tanimlama sadece. Hava/kara/deniz gumruk kapilarindan giris yapan her vatandasin TC numarasina bir adet kayit hakki tanimlanir. Pasaportla, nufus cuzdaniyla, gemi adami cuzdaniyla, pilot/ucus ekibi belgesiyle vs. hic fark etmez, hepsiyle kayit hakkin oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 31 Mayıs 2019; 0:39:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugacomtr

benim anladığım evet. o yüzden eski gidip gelenlerden bi imei kayıt yerinde ss atmalarını istedim ama kimse atmamış :D

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bakın burada tamda sizin bahsettiğiniz şey yazıyor. 29.05.2019 dan önce giriş yapmıs pasaportalara kayıtlarda telefon numarası istemiyor.

Kayıt için kullanılacak yurda giriş belgesinin 29/05/2019 ve öncesi tarihli olması halinde kayıt hakkının hesaplanması 2 takvim yılı üzerinden yapılır ve kaydı yapılan cihazın tüm hatlar ile kullanılabilmesi mümkündür.

Ben dün 28.05.2019 girişli pasaportlarla 2 adet kayıt yaptım. herhangi bir uyarı falan cıkmadı.

Başkasının pasaportuna IMEI kaydettirme devri kapandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kill_them_all -- 31 Mayıs 2019; 9:22:9 >

• 26'da yurda girdim. Elimde kıymetli bir şey var desenize =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugacomtr

benim anladığım evet. o yüzden eski gidip gelenlerden bi imei kayıt yerinde ss atmalarını istedim ama kimse atmamış :D

Alıntıları Göster
    Nasil yani ya hicbisey anlamadim

Kardesim dubaide yasiyor en son gecen yaz geldi eylulde. Simdi hatti kardesim ustube alcakti annemden kullanmasi icin daha dun xr aldi dubaiden. Gerek yok mu almaya hatti uatune simdi? Bizi etkileniyor mu

• Arkadaşlar,

Okuduğum kadarı ile aşağıda soracağım soruya net cevap görmedim. Bilen bir kişi cevap verebilir mi?

- Ben Nisan 17'de ingilter ye gidip 1 hafta kalıp geldim. Şimdi ben kendi pasaportuma 3 ay içerisinde cihaz kayıt yaptırır isem hem ben hemde başkası kullanabilecek değil mi? Doğru mu anladım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmatadori

Arkadaşlar,

Okuduğum kadarı ile aşağıda soracağım soruya net cevap görmedim. Bilen bir kişi cevap verebilir mi?

- Ben Nisan 17'de ingilter ye gidip 1 hafta kalıp geldim. Şimdi ben kendi pasaportuma 3 ay içerisinde cihaz kayıt yaptırır isem hem ben hemde başkası kullanabilecek değil mi? Doğru mu anladım ?
    Aynen, kayıt edebilirsin ve kayıt etmiş olduğun telefon başka hatlarlada kullanılabilir, yani satabilirsin.
    ekstra olarak eski sisteme görede yine 2 yıl. 1 ocak 2021'de pasaportun boşa düşüyor.
  • cocarca33 kullanıcısına yanıt
    sizi etkiliyor kardeşim,120 gün süresi var,kardeşin sadece kendi hattını kulllanabilir ve o cihazı satamaz,eger ki çevrenizde 120 gün önce ülkeye giriş yapmış tanıdıgınız varsa onun üzerine kaydettirin yoksa cihazı Türkiye de satamazsınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alfredo kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Piyasa bu olay dolayısı ile az daha düşsün alayım bir tane. Ölücülük mode on.
  • elmatadori kullanıcısına yanıt
    yalnız çokta geç kalmayın kayıt ücreti 1000 tl olabilir her an

• quote:

Orijinalden alıntı: teomanda

yalnız çokta geç kalmayın kayıt ücreti 1000 tl olabilir her an
    Kayıtla ilgili olacak her operasyon, telefon fiyatınıda etkiler.
    26'da giriş yaptım. Sanırım 26 eylül'e kadar sürem var gibi görünüyor.
    evet etkiler ama garantisiz telefon almanın pek anlamı kalmaz ,ekran vs yedek parça olarak satılacak çogu telefon,orjinal yedek parça daha kolay bulunabilecek

• quote:

evet etkiler ama garantisiz telefon almanın pek anlamı kalmaz ,ekran vs yedek parça olarak satılacak çogu telefon,orjinal yedek parça daha kolay bulunabilecek
    Aynen haklısın. Ben tanıdık biri olmadıkça almak istemem. Dediğin gibi gol atalım derken, yemekte var.
    Ne kadara satıyorsun pasaportu işletmeye :)

• quote:

Orijinalden alıntı: eagleoneye

Ne kadara satıyorsun pasaportu işletmeye :)
    satmıyorum, lazım olur beklemedeyim. =)
  • quote:

sizi etkiliyor kardeşim,120 gün süresi var,kardeşin sadece kendi hattını kulllanabilir ve o cihazı satamaz,eger ki çevrenizde 120 gün önce ülkeye giriş yapmış tanıdıgınız varsa onun üzerine kaydettirin yoksa cihazı Türkiye de satamazsınız
    20 mayista ingiltereden amcam geldi antalyaya. Pasaportu onun uzeerine kaydetsek? Istedigimiz hat calisabilir dimi hocam?

Imei kaydini bayramdan sonra yapsak sorun yok dimi bizi kapsamaz bu yasa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cocarca33 -- 31 Mayıs 2019; 21:25:14 >
  • cocarca33 kullanıcısına yanıt
    yapabilirsiniz hocam sorun olmaz ama vergiye zam gelebilir elinizi çabuk tutun derim

• quote:

yapabilirsiniz hocam sorun olmaz ama vergiye zam gelebilir elinizi çabuk tutun derim
    Tskler hocam ama kendisinin turkiyeye donme durumu var oyle olursa nasil kullancam bnm teli falan dedi:) gerci kendisinin telefonu cok iyi degil (1000tl lik tellersen) burdan alsa yeni bi tel daha iyi ama iste...

• Sahibinden’de ilanlara bakıyorum. Kayıtsız telefon fiyatlarında en ufak bir düşüş yok. Kararnameden haberi olmayanlar için son bir keriz silkeleme operasyonu yapıyorlar sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cocarca33

20 mayista ingiltereden amcam geldi antalyaya. Pasaportu onun uzeerine kaydetsek? Istedigimiz hat calisabilir dimi hocam?

Imei kaydini bayramdan sonra yapsak sorun yok dimi bizi kapsamaz bu yasa?

Alıntıları Göster
    30 mayis son gundu, artik amcanin pasaportu uzerine kayit ettirsen amcanin tc kimlik uzerine kayitli hatlarda calisacak. 30 mayistan once kayit edildiyse sorun yok zaten...

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.