Şimdi Ara

Basketbola devam etmeli miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle 99 doğumluyum, basketbola 2014 ün sonlarında başladım daha bir yıl olmadı bile. Daha önce hiç basketbolla alakam yoktu, birden ani bir kararla başladım. Fundamental eğitimi almadım. İnterneten izlediğim videolarla vs. öğrendim. Yanlış hatırlamıyorsam mayıs ayında bir kulübe girdim. Dribbling açısından fena değilim, şutlarım da fena değil, tekniğim hemen hemen oturmuş durumda. Kulübe mayısta başladıktan sonra 1 ayda bile çok aşırı bir gelişme gösterdim. Guard oynatıyor koç beni. Boyum başka bir şeye elvermez zaten max 1.73 üm. Boyum kısa ama çok hızlıyımdır, özellikle de ayaklarım. Savunma da ortalama bir guardın beni geçmesi çok zor. Kulubün 7-8 yıllık guardlarını çok rahat savunabiliyorum. Tek sıkıntım hücum yönünde. Guard olduğum için takımı oynatmamı istiyorlar fakat ne yapacağımı şaşırıyorum, daha doğrusu bilmiyorum. 2 numaraya geçince rahatlıyorum biraz. Topumu alıp çatır çatır oynayıp şutumu, penetremi atabiliyorum. Yani gelişmeye açığım, çalışınca gerçekten iyi şeyler yapabiliyorum.

Neyse lafı çok uzattım. Boyum kısa (fakat hızlı ve atletiğim), basketbola geç başladım, önümüzde ki sene genç takımda oynayacağım. Kafamda bir sürü soru var devam etsem mi etmesem mi ? Devam etsem iyi bir oyuncu olabilir miyim? İyi oynamayınca da zevk almıyorum bu oyundan. Ama gerçekten severek yapıyorum, gece kalkıp nba maçları izliyorum, pc ye geçince video felan izlerim. Basketbolla geç tanıştım fakat çok sevdim. Ama kötü oynayınca, takımda süre alamayınca üzülüyorum ve kafaya takıyorum. Yardım ederseniz sevinirim. Olumlu olumsuz görüşlerinizi belirtin.

• 98'liyim küçüklükten beri ilgiliyim ama 9. sınıfta kulübe başladım o yıl ilk defa ligde oynadım, 10. sınıfta okuldan dolayı bıraktım aylarca elime top değmedi, 11. sınıfta yani geçen sezon 2 ay düzgün idman yapabildim maçlarda hiç oynayamadım kısaca çoook eksiğim. Şimdi bir yandan ygs çalışıyorum bir yandan önümüzdeki sezon için kendimi geliştiriyorum, 2 ayda çok gelişme kaydettim en önemlisi özgüvenim yoktu çalıştıkça özgüven kazandım. Sanırım sende de biraz özgüven eksiği var, bunu yenmenin tek yolu çalışarak üzerine bi şeyler daha katmak ve geliştiğini hissetmek.

İyi bir oyuncu derken profesyonel olamazsın ama serib veya seri c'de iyi bir oyuncu olmaman için sebep yok

Guard konusunda da çok tecrübeli değilim ama kafan sürekli havada olsun sahanın her yerini görmelisin, ne yapacağını rakibe belli etme, oyunu kurucam diye acele etme etrafı süz boşlukları gör, bol bol perde iste, topu sağ forvete ver sol forvetle yer değiş yukarı çıkıp top alsın, forvetler kenara açılsın uzunları perdeye çağır içeri gir turnike yapıştır vs. vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

98'liyim küçüklükten beri ilgiliyim ama 9. sınıfta kulübe başladım o yıl ilk defa ligde oynadım, 10. sınıfta okuldan dolayı bıraktım aylarca elime top değmedi, 11. sınıfta yani geçen sezon 2 ay düzgün idman yapabildim maçlarda hiç oynayamadım kısaca çoook eksiğim. Şimdi bir yandan ygs çalışıyorum bir yandan önümüzdeki sezon için kendimi geliştiriyorum, 2 ayda çok gelişme kaydettim en önemlisi özgüvenim yoktu çalıştıkça özgüven kazandım. Sanırım sende de biraz özgüven eksiği var, bunu yenmenin tek yolu çalışarak üzerine bi şeyler daha katmak ve geliştiğini hissetmek.

İyi bir oyuncu derken profesyonel olamazsın ama serib veya seri c'de iyi bir oyuncu olmaman için sebep yok

Guard konusunda da çok tecrübeli değilim ama kafan sürekli havada olsun sahanın her yerini görmelisin, ne yapacağını rakibe belli etme, oyunu kurucam diye acele etme etrafı süz boşlukları gör, bol bol perde iste, topu sağ forvete ver sol forvetle yer değiş yukarı çıkıp top alsın, forvetler kenara açılsın uzunları perdeye çağır içeri gir turnike yapıştır vs. vs.

yorumun için sağol. genç takımdan sonra ne yapabilirim ? üniversitede felan ? basketbol beni mutlu ediyor yani seviyorum, içinde olmak istiyorum.

• Rookie PG R kullanıcısına yanıt
    O zaman bırakma dostum, kendine güven ve çalışmaya devam et. Üniversite takımları hakkında bilgim yok, ümitler ligi kurulacaktı ama o ne oldu onu da bilmiyorum. Ben bu sezona odaklandım
  • quote:

O zaman bırakma dostum, kendine güven ve çalışmaya devam et. Üniversite takımları hakkında bilgim yok, ümitler ligi kurulacaktı ama o ne oldu onu da bilmiyorum. Ben bu sezona odaklandım

eyvallah dostum çok saol. her hangi bir şey olursa danışabilirsin. benim takımda seri-c de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rookie PG

quote:

eyvallah dostum çok saol. her hangi bir şey olursa danışabilirsin. benim takımda seri-c de

Sen de sağ ol, nerde oynuyosun ? Ben de yeni takım bakıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.