Şimdi Ara

Basketbolmu boy uzatır, uzun boylularmı basketbol oynar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi basketbolmu boy uzatır, uzun boylularmı basketbol oynar ?
    Sorma nedenim ise , çevremdeki basketbol oynayıcıları (profosyonel sayılırlar) nedense hep kısa , ancak örnek olarak Kıvanç Tatlıtuğ vereyim , babası ve kardeşleri oldukça kısa. Ama kendisi 1.88 boyunda. Gençliğinde basketbol oynamış hatta profosyonelliğe kadar yükselmiş. Bende basketbolu çok severim ama boyum kısa diye fazla ilgilenmiyorum , eğer boy uzatırsa yarından itibaren başlıcam :)

• aynen ben de merak ediyorum bunu
    uzunlar mi ilgileniyor yoksa oynadiklari için mi uzunlar
    burasi issiz bir bölüm sanirim konudisina acman daha iyi olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim öncelikle merhaba. uzun boylular basket için avantajı olur. uzunlar bu yüzden basket oynamayı ister. ama basketbolda zıplamayı çok fazla yaparsın. basketbol boy uzatır ve uzun boylular basket için avantajı olur demiştim şunuda söyliyim kısa boylularında avantajı çoktur. ister kısa ol ister uzun basketbolda her türlü boy avantajdır. bu arada yaşım 15 boyu 184 ALLAH a şükürler olsun daha da uzuyorum. sorun varsa cevaplarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: qpters77

kardeşim öncelikle merhaba. uzun boylular basket için avantajı olur. uzunlar bu yüzden basket oynamayı ister. ama basketbolda zıplamayı çok fazla yaparsın. basketbol boy uzatır ve uzun boylular basket için avantajı olur demiştim şunuda söyliyim kısa boylularında avantajı çoktur. ister kısa ol ister uzun basketbolda her türlü boy avantajdır. bu arada yaşım 15 boyu 184 ALLAH a şükürler olsun daha da uzuyorum. sorun varsa cevaplarım

babanın annenin boyundan uzunmusun ?
  • Annmi geceli cok oldu ama bbam zor
    bbm 193 amcam 195

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12-13 yıldır basketbol oynuyorm başladığımda 180dim şimdi 187 basketbol boy filan uzatmaz arkadaşlar , nice oyuncular kovulmuştur klüplerden boyları kısa diye :)
  • Basketbol boy uzatmaz. Her uzun boylu da basketbol oynamaz. Uzun boylular basketbolda daha avantajlı diye bir şey de yok. Kısa boylu savunulamaz. Oyun kurucu rolünde oynar ve sayı yerine asiste çalışır. Hem hareketleri uzun boylulara göre daha rahat yapar, aralardan daha kolay kaçar. Dezavantajları, zor sayı atar, ribaund alamaz vsvs
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    boyum uzar mı
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kısa boylular baskette uzunlara göre daha çok iş yaparlar, bi defa çok çevik olurlar iyi top çalarlar asist çalışırlar, bi de şutları iyiyse durdurulamaz bir guard haline gelebilirler. Uzun boyluların da avantajları var zaten hepimiz biliyoruz. Basketbolda her boyun avantajı var bu yüzden bi de zıplama iyiyse yani 1.80 bi insan smaç vurabiliyorsa, yeri geldiğinde blok da vurabilir rakibine.

Ama her zaman söylerim, boy işi ek hormonlar almadan %80 genetiğe bağlıdır. Ve genetik derken sadece anne baba değil sülaile ortalaması diyelim. Yani babasını annesini geçmiştir kardeşleri kısadır ama ne bileyim dedesi amcası uzundur bu yüzden boyu uzamıştır vs. Basketbol'un boy uzatacağını pek fazla düşünmüyorum sadece sürekli zıplandığı için belki ömür hayatı boyunca 5cm'lik bir etkisi vardır o kadar. Bu işi profesyonel götürmek isteyenler zaten büyüme hormonu alıyor artık.

• Basketbol boy falan uzatmaz, 5 yıldır oynuyorum niye 2 metre değilim de 1.79'um ? Düzenli antrenman yapıldığında vücudu geliştirir sadece, bu da her sporda var zaten.
  • aliberko kullanıcısına yanıt
    Kısa boylu turnikeye girse ne olcak pota yukarda arkadasım
  • Dengeli ve sağlıklı beslenme önemli.
  • değirmen yaparak daha yukarı atar?
    2.10 adamın üstünden smaça kalkmıcaksa bence çok zor adam kolunu kaldırıyo pota zaten cok rahat panyada vurur
  • 2.10 adam sence 1.60 adamı tutar mı? laf sokmak için her şeyi söylüyorsun. o zaman 2.10 luk adama crossover yapar adam yere düşer iki saat kalkamaz atar turnikeyi. problem?
    2.10luk adam tabikide 1.60 adamı tutmaz. Ben zaten sana içeri girip turnike atamaz falan dedim sen hemen başka bişeye gittin. 1.60 adam kendi savunmasını geçti diyelim turnikeye çıkabılceginimi sanıyosun pota altında pivot oyuncusu varken? Diyelim 2.10 adam eşleşme hatasından gitti 1.60 adama hatta onu geçti diyelim her türlü panyada keserler o adamı 180 boyundan aşağı basketbol oyuncuları yukarı seviyelerde turnikeye çıkmaları çok çok zor hızlı hücüm hariç
  • hiç maç oynayıp izlemiyorsun galiba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.