Şimdi Ara

Baskı balata değişecek , Debriyaj bilyasının da değişmesine gerek var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımın Baskı balatası değişecek (58.000 km) , ancak debriyaj bilyasının değişmesine gerek var mıdır ? yeni kasa ceedler (136bg) hidrolik bilyalıymış o yüzden baskı balata kadar fiyatı var ne yapmamı önerirsiniz ? Ustama sorduğumda abi hiç gerek yok onu değiştirmeye diyor baskı balata erken bitebilir ama hidrolikli bilyaya daha 58.000km' de birşey olmaz dedi .. tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum

• Sana kalmış. Bozulursa ses yapar başka bir şey olmaz.
  • Arqcınızı yoğun trafikte mi kullanıyordunuz ya da sürekli mi debriyajdaydı aracınız 58bin çok az bu arada volanda da sıkıntı olmuşsa meblağı o zaman görün
  • quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Arqcınızı yoğun trafikte mi kullanıyordunuz ya da sürekli mi debriyajdaydı aracınız 58bin çok az bu arada volanda da sıkıntı olmuşsa meblağı o zaman görün
    Aracı 28000'de aldım şuan 58.000'de ben hep uzun yolda kullandım ancak bu yeni araçlarda kullanılan baskı balatalar eskiler gibi aspest içermediğinden çabuk bitiyor , bununla ilgli bir çok şikayet var nette , volanda birşey yoktur asıl sıkıntı bilya
  • Bilyanin fiyati ne kadar acaba? eger max 300 tl gibi bir rakamsa sanziman inmisken onu da degistirin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_atr

Bilyanin fiyati ne kadar acaba? eger max 300 tl gibi bir rakamsa sanziman inmisken onu da degistirin derim.
    Bilya 600 lira hocam zaten zor buldum orjinal mobis baskı balata da valeo marka , hirolikli bilyalar pahalı halbuki aynı kasanın 128bg olan versiyonları 2013 - 2014 modellerinki sabit bilyalı komple seti 650 TL o da 6 ileri manuel bu da 6 ileri manuel gel de kafayı yeme
  • veracocha kullanıcısına yanıt
    600 tl az para degil, usta sanzimani indirince bilyaya baksin ses yapmiyorsa eskisi ile devam edin. Cok cok olabilecek ilerde ses yapar sanziman tekrar iner 2. defa isicilik parasi vermis olursunuz. onu da o zaman dusunursunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_atr

600 tl az para degil, usta sanzimani indirince bilyaya baksin ses yapmiyorsa eskisi ile devam edin. Cok cok olabilecek ilerde ses yapar sanziman tekrar iner 2. defa isicilik parasi vermis olursunuz. onu da o zaman dusunursunuz.
    Nasıl bir ses yapar hocam ? sökülünce ses yapıp yapmadığı nasıl kontrol ediliyor bu hidrolik bilyalı sistemlerde ? şuanda gaza basmadan debriyjla kalktığımda bazen lık diye bir ses geliyor acaba o ses baskı balatanın iyice bittiğini gösteren sürtme sesi mi bilya sesi mi ?
  • Komple debriyaj seti aldığınızda içinden baskı+balata+bilya çıkması gerekiyor. Bilya da değişmeli mutlaka. O kadar ağır işçilik sonrası bir parçayı eski halinde bırakmak akıl karı değil.
    Edit : Hidrolik bilyaymış anca fark ettim. Bu tarz bilyaların ömrü konusunda fikrim yok. Ama eski tip bilyalar mutlaka değişmeli. Ayrıca aracın motor hacmi dizel-benzin ve otomatik-manuel vites vb. ayrıntıları yazarsanız daha iyi yardımcı olunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am I Evil ? -- 25 Haziran 2019; 13:33:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am I Evil ?

Komple debriyaj seti aldığınızda içinden baskı+balata+bilya çıkması gerekiyor. Bilya da değişmeli mutlaka. O kadar ağır işçilik sonrası bir parçayı eski halinde bırakmak akıl karı değil.
    Edit : Hidrolik bilyaymış anca fark ettim. Bu tarz bilyaların ömrü konusunda fikrim yok. Ama eski tip bilyalar mutlaka değişmeli. Ayrıca aracın motor hacmi dizel-benzin ve otomatik-manuel vites vb. ayrıntıları yazarsanız daha iyi yardımcı olunur.
    Hidrolik bilya ayrı satılıyor , onun da fiyatı baskı balata seti kadar , bir de hidrolik olduğu için yenisini taktırmaya karar verirsem havası alınacak ve sanıyorum içindeki sıvısı da değişecek bir sürü iş , onun için bilyayı değiştirtmeye de pek sıcak bakmıyorum araç kia ceed 1.6 dizel 6 ileri manuel
  • veracocha kullanıcısına yanıt
    Hidrolik bilya demek ki ustanın da dediğine referansla daha uzun ömürlü. Baskı+balata değiştirin hocam o zaman. Bana da fazla geldi 600 tl.
  • Değişmesi kesinlikle gereklidir. Bilyanında belli bir ömrü vardır. Yarın öbür gün ses yapmaya başlaması durumunda şanzıman tekrar inecek ve yine masraf oluşturacaktır. Eğer maddi imkanınız varsa değiştirin. Hem aklınız kalmaz hemde temiz bir iş yapılmış olur Genelde baskı, balata ve bilya set halinde değişir ve öyle satılır.
  • 58 binde baskı balata bitmesi hiç normal değil, hele uzun yolda kullanılmış bir araba için. İlginç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isetta_1955

58 binde baskı balata bitmesi hiç normal değil, hele uzun yolda kullanılmış bir araba için. İlginç.
    ben aracı 28.000'de aldım benden önceki sahibi nasıl kullandı kimbilir , ayrıca şunu da belirtmek isterim , yeni araçlarda kullanılan baskı balata aspes oranı yüksekliği dünya genelinde yasaklandığı için hem fren balataları hemde baskı balatalar eskisi gibi uzun ömürlü değil , nette bir çok örnek var baskı balatanın erken bitmesiyle ilgili toyota kullanıcıları vs 'de gördüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: veracocha

ben aracı 28.000'de aldım benden önceki sahibi nasıl kullandı kimbilir , ayrıca şunu da belirtmek isterim , yeni araçlarda kullanılan baskı balata aspes oranı yüksekliği dünya genelinde yasaklandığı için hem fren balataları hemde baskı balatalar eskisi gibi uzun ömürlü değil , nette bir çok örnek var baskı balatanın erken bitmesiyle ilgili toyota kullanıcıları vs 'de gördüm

Alıntıları Göster
    Hocam önceki sahibi ya çok hor kullandı ya da servis bitmeden değiştiriyor. Normalde tek kavrama da çift kavrama da rahatlıkla 100k üstü kmler görebiliyor, ondan şaşırdım.

• Hocam sen bu işi yetkili serviste yaptır. Onlar sağlam olup olmadığını bilirler. Sonuçta yaptıkları işe 1 veya 2 yıl Garanti vermek zorundalar. Servisin indirim veya aracın yaşından dolayı indirimi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Hocam sen bu işi yetkili serviste yaptır. Onlar sağlam olup olmadığını bilirler. Sonuçta yaptıkları işe 1 veya 2 yıl Garanti vermek zorundalar. Servisin indirim veya aracın yaşından dolayı indirimi olur.
    Yok hocam yetkili serviste parça fiyatlarını sordum 3000TL dedi işçilik hariç 500'de işçilik yazarlar en az 3500 lira enayi değilim kusura bakma :) Valeo markayı 800 liraya buldum akşam karttan çektirip alacam ustamda 300 liraya takacak , bilyayı almayacağım çünki bilyayı değiştirmek için fren hidrolik sıvısı vs yenileniyormuş çünkü bu hidrolik sıvısını da debriyaj bilyası ordan alıyormuş , ardından havası filan alınacak vs.. uzun ve meşakatli olacak , benim tahminime göre %90 balatası bitti kavrama yapmıyor zaten yokuşlarda kalkmaya çalışınca titreme yapıyordu , artık koku gelmeye başladı ve çok yukardan kavrıyor onun farkındayım ben ....

• quote:

Orijinalden alıntı: veracocha

Yok hocam yetkili serviste parça fiyatlarını sordum 3000TL dedi işçilik hariç 500'de işçilik yazarlar en az 3500 lira enayi değilim kusura bakma :) Valeo markayı 800 liraya buldum akşam karttan çektirip alacam ustamda 300 liraya takacak , bilyayı almayacağım çünki bilyayı değiştirmek için fren hidrolik sıvısı vs yenileniyormuş çünkü bu hidrolik sıvısını da debriyaj bilyası ordan alıyormuş , ardından havası filan alınacak vs.. uzun ve meşakatli olacak , benim tahminime göre %90 balatası bitti kavrama yapmıyor zaten yokuşlarda kalkmaya çalışınca titreme yapıyordu , artık koku gelmeye başladı ve çok yukardan kavrıyor onun farkındayım ben ....

Alıntıları Göster
    inşallah içine etmez hocam ustanız :):) yeni araçlardan dışarı anlayanı bulmak zor. benim elektronik el freni balatası değişecek usta bilgisayara bağlıcaz vs 100 lira işçilik alırım dedi. parça+işçilik dışarıda 350-400 lira civarına çıktı. Servis indirimde 400-450e değiştiriyor
    Sizin ustada daha önce sizin araçtan söküp toplamadıysa orjınali gibi yapamayabilir. Farklı servislerle konuşup pazarlık yapın indirim yapan olabilir. 3000 içinde hidrolik bilya+sıvılar vs de olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

inşallah içine etmez hocam ustanız :):) yeni araçlardan dışarı anlayanı bulmak zor. benim elektronik el freni balatası değişecek usta bilgisayara bağlıcaz vs 100 lira işçilik alırım dedi. parça+işçilik dışarıda 350-400 lira civarına çıktı. Servis indirimde 400-450e değiştiriyor
    Sizin ustada daha önce sizin araçtan söküp toplamadıysa orjınali gibi yapamayabilir. Farklı servislerle konuşup pazarlık yapın indirim yapan olabilir. 3000 içinde hidrolik bilya+sıvılar vs de olabilir

Alıntıları Göster
    Bilya değişmeyecek hocam baskı balatayı değiştirmenin fren balatası değiştirmekten farkı yok esasen , çünki eski baskı ve balata sökülüp yenisi takılacak ayar vs 'de yok triger gibi filan ... kia / hyundai ustaları 400 istiyor işçiliğe benim usta 250'ye yapacak vw'ci kendisi mekanik parça sonuçta mekanikte de kendisinin ustalığı çok iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veracocha -- 25 Haziran 2019; 20:38:28 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.