baskı devre için gerekli malzemel nedirr arkadaşlar bu konuda çok acemiyim kısaca rica etsem bana anlatırmısınız
drmz68D
kullanıcısına yanıt
Elle çizerek cikartacaksan permanent kalemle devreyi çiz ve ardından perhidrol ve tiz ruhu karisimini 1/3_4_5 oranlarinda Devreyi eritin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Baskı devre yapmanın bir çok yolu vardır. Bunların en kolayı 2 tane yöntemi söylüyorum. Baskı devreyi elinle çizeceksen: 1) Bakır plaket 2) Baskı devre kalemi. (Genelde asetat kalemi yada permanent kalem deniliyor.) 3) Perhidrol 4) Tuz Ruhu 5) Delikleri delmek için alet. (0,8 ya da 1 mm uc olacak.)
Baskı devreyi bilgisayardan çizip ütü yöntemiyle yapacaksan: 1) Bakır plaket 2) Baskı devreyi çizmek için program. ( Proteus olabilir.) 3) Tonerli lazer yazıcı 4) Kuşe kağıdı yada elişi kağıdı. (elişi kağıdı yazıcıda katlandığı için kuşe kağıdı öneririm.) 5) Ütü 6) Perhidrol 7) Tuz Ruhu 8) Delikleri delmek için alet. (0,8 ya da 1 mm uc olacak.)
Tonerin plakete düzgün geçmesi için plaketin temiz olması gerekir. Ben Cif tozu kullanıyorum. Sana da öneririm.
Bir çok baskı devre yapımıyla ilgili video var. Onlardan öğrenebilirsiniz.
peki yolları nasıl oluşturaağım
drmz68D
kullanıcısına yanıt
elle veya devre tasarım programlarıyla yapabilirsin , programla çizip plakete atma elle çizimden hem daha kolay hemde daha pratik ve yollar daha düzgün çıkar
axelfoly
kullanıcısına yanıt
NEYİN ÜSTÜNE ÇİZEEMNALET OLSUN HİÇ ANLAMIYOM BU İŞTEN
drmz68D
kullanıcısına yanıt
yukarıda mesajda arkadaş gerekenleri liste olarak verdi , sen devreyi bakır plaket üzerine çizeceksin nasıl yapacağını videoda görebilirsin
plakete devreyi aktardıktan sonra çözeltiye atınca diğer bakır kısımlar çözülür sadece devre yolları kalır kısa devre oluşturacak diğer kısımlar çözüleceği için kısa devre olmaz
axelfoly
kullanıcısına yanıt
teşekkür ederim bana çook yardımcı oldun allah razı olsun
drmz68D
kullanıcısına yanıt
rica ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme