Bildirim
Baskı devre yaptım ama Pic (16F628A) çalışıyor LM358N aşırı ısınıyor?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Şema yok mu? -
Dosyayı ve şema görüntüsünü ekledim çözemedim bir türlü
Anahtar yerine iki yerde şemada led kullandım karışmasın diye söylüyorum
Proteus dosyası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar60 -- 16 Kasım 2014; 23:56:52 >
-
Lm358 entegresinin şasesi 4. bacak; +V hattı ise 8. bacaktır.
Siz baskı devrede 4-5-6-7-8. bacakların tümünü kısadevre yapmışsınız, ayrıca isiste 4. ve 8. bacakları ters bağlamışsınız gibi gözüküyor, ayrıca bc547'nin kollektörüne neden GND eklediniz? Orası +V olmayacak mı? Devreyi kullandığım proteus açmadığı için detaylı inceleyemedim. Yalnız paylaştığınız devrelerde gördüklerim bunlardı. Bu devrenin kaynağını paylaşırsanız daha iyi olur. -
Bu devreyi ben board da denedim aynısını proteus a ekledim ama ledler biri hariç pic kontrollü çalışıyor
LM358N için pratik yapabileceğim bir düzeltme varmı acaba tüm lehimledigim malzeme emek boşa gitmesin dosyaya tekrar bakayım akşam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: IItwentysixII
Lm358 entegresinin şasesi 4. bacak; +V hattı ise 8. bacaktır.
Siz baskı devrede 4-5-6-7-8. bacakların tümünü kısadevre yapmışsınız, ayrıca isiste 4. ve 8. bacakları ters bağlamışsınız gibi gözüküyor, ayrıca bc547'nin kollektörüne neden GND eklediniz? Orası +V olmayacak mı? Devreyi kullandığım proteus açmadığı için detaylı inceleyemedim. Yalnız paylaştığınız devrelerde gördüklerim bunlardı. Bu devrenin kaynağını paylaşırsanız daha iyi olur.
Bu devrenin kaynağı benim LDR olayını yapmıştım mic de ayrı yapıp ikisini birleştirdim çözüm için yapabileceğim ne var ne yapmalıyım -
Normalde Ledler hangi durumdayken yanmalı?
Mesela LDRde ışık varken D1 ledi ışık verecek
Tuş basılıyken D2 ledi ışık verecek
Mikrofon girişinde ses varken D3 ışık verecek gibi.
Devrede ne bir açıklama var ne birşey. Bu durumda ne yapılması gerektiğini kim nereden bilecek? Ortalıkta ne çalışma analizi var ne yazılım, biz nereden bilelim hal böyleyken?
Önce isiteki entegrenin besleme ayaklarını düzelt, sonra hangi elemanın GND hanginin +V hattına bağlanacağını düzenle. Hala çalışmıyorsa şeman doğruysa yazılımı kontrol et -
Şemanda yanlış Çizim kartında yanlış çalışırmı tabiki çalışmaz
4no pin gnd 8 no pin +v terslemiş sin
sen ne yapmışsın 2-3-4 kısa devre şeman da kısa devremi bak bakalım. -
Kusura bakmayın doğru söylüyorsunuz ama bende cevap gelmeyince neyin lazım olduğunu anlayamadım açıklayayım
@ DEVICE pic16F628A
@ DEVICE pic16F628A, WDT_OFF
@ DEVICE pic16F628A, PWRT_ON
@ DEVICE Pic16F628A, BOD_OFF
@ DEVICE Pic16F628A, LVP_OFF
@ DEVICE pic16F628A, PROTECT_ON
@ DEVICE pic16F628A, MCLR_OFF
@ DEVICE pic16F628A, INTRC_OSC_NOCLKOUT
Define OSC 4
CMCON=7
PORTA=0:TRISA=%00000000
PORTB=0:TRISB=%00111000
SYMBOL TUR=PORTB.5 'TUŞ YAZACAKTIM TUR OLDU ÖYLE KALDI ON OF ANAHTARI SES SENSÖRÜNÜ AKTİF EDİYOR
SYMBOL MIC=PORTB.3
SYMBOL LDR=PORTB.4
SYMBOL LED1=PORTB.0 'SAĞ PENCERE LED
SYMBOL LED2=PORTB.1 'SOKAK LAMBASI LED 9V
SYMBOL LED3=PORTB.2 'ORTA PENCERE LED
SYMBOL LED4=PORTB.6 'SOL PENCERE LED
T VAR BYTE
M VAR BYTE
PORTB=0
pause 200
KONTROL: '
PORTB=0
IF TUR=1 THEN
GOSUB MICOKU
ELSE
GOSUB KARAR
ENDIF
GOTO KONTROL
MICOKU:
IF LDR=0 THEN
IF MIC=1 THEN
GOSUB LAMBON
RETURN
ELSE
GOSUB LAMBOF 'SES YOK KAPALI
RETURN
ENDIF
RETURN
ELSE
GOSUB LAMBOF
RETURN
ENDIF
RETURN
KARAR:
IF LDR=0 THEN
GOSUB LAMBON
RETURN
ELSE
GOSUB LAMBOF
RETURN
ENDIF
RETURN
LAMBON:
HIGH LED1 'SAĞ
PAUSE 2000
HIGH LED4 'SOL
PAUSE 2000
HIGH LED3 'ORTA
PAUSE 2000
HIGH LED2 'SOKAK
PAUSE 9000
LOW LED1
PAUSE 10000
HIGH LED1
PAUSE 2000
LOW LED1
PAUSE 10000
LOW LED3
PAUSE 10000
HIGH LED3
PAUSE 2000
LOW LED3
PAUSE 10000
LOW LED4
PAUSE 10000
HIGH LED4
PAUSE 2000
LOW LED4
PAUSE 10000
LOW LED2
PAUSE 150
HIGH LED2
PAUSE 150
LOW LED2
PAUSE 150
HIGH LED2 'SOKAK
PAUSE 150
FOR T=0 TO 10
HIGH LED1 'SAĞ
PAUSE 200
'HIGH LED2 'SOKAK
'PAUSE 200
HIGH LED3 'ORTA
PAUSE 200
HIGH LED4 'SOL
PAUSE 200
LOW LED4
PAUSE 200
LOW LED3
PAUSE 200
LOW LED1
PAUSE 200
'LOW LED2
'PAUSE 200
NEXT T
LOW LED2
PAUSE 150
HIGH LED2 'SOKAK
PAUSE 150
LOW LED2
PAUSE 150
HIGH LED2 'SOKAK
PAUSE 150
LOW LED2
PAUSE 150
GOTO KONTROL
LAMBOF:
LOW LED1
LOW LED2
LOW LED3
LOW LED4
PAUSE 200
GOTO KONTROL
Kart Akıllı Gece Lambası diyebiliriz. Üzerinde iki anahtar var biri güç için diğeri ses sensörünü devreye sokuyor eğer karanlık ve ses varsa ayarlanmış süre boyunca yanıyor her seste yanmaya devam ediyor eğer sensör anahtarı kapalı ise lamba sadece LDR takip ediyor yani sabaha kadar açık kalıyor hava aydınlanınca kararıyor.
küçük çocuklar için düşündüğüm bir sistem ağlama sesinde yada odaya girildiğinde sesle aktif edilebiliyor. yani özetle bu.
kodlarım bunlar sistemi zaten bordda çalıştırdım denedim uzun kullanımda ısınma vs. oluyormu diye ama bir sorun çıkmadı sonra proteus da devreyi boarda bakarak çizdim kısa kesip karta elemanları yerleştirdim ama aynı sonucu alamadım pic LM358N entegresini takmadan deniyorum sorun yok ama entegre takılı çalışmıyor entegre aşırı ısınıyor amacım lehimlediklerimi sökmeden bir kaç yolu maketle kazıyıp iptal edip kablo ile köprüleyip çalıştırabilmek tabi mümkün olursa hata az ise yardımlarınız için şimdiden teşekkür ettim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar60 -- 18 Kasım 2014; 22:29:23 >
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: egealtay
Şemanda yanlış Çizim kartında yanlış çalışırmı tabiki çalışmaz
4no pin gnd 8 no pin +v terslemiş sin
sen ne yapmışsın 2-3-4 kısa devre şeman da kısa devremi bak bakalım.
Tamam şimdi oldu dediğiniz şekilde kartı değiştirdim yolları kestim yandan delip köprü ile doğru akımı verdim LM358N ısınma sorunu kalktı tek sorun 9 volt lambamın pot ile ayarı yapılmıyor direk sönüyor şemada D5 olan lamba budamı ters olmuş acaba -
gncl -
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X