Şimdi Ara

Başlangıç Ekranınndaki Çizgiler (Videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• arkadaşlar ekran kartı driverini yükleyemiyorum.. bilgisayarım laptop, packard bell tj 75. ekran kartı
    ati hd 5650.

geçen dondu reset attı. açılırken ekranda çizgiler oluştu. windows yükleniyor ekranına kadar geliyor, orayı geçince mavi ekran verip reset atıyor.

aynı olayda harddisk smart hatası verdi. ssd taktım. yeni sistem yükledim, windows açıldı. çizgiler açılış ekranında gitmedi ama windows bu sefer açıldı. masaüstünde tek bir çizik bile yok..

Çizgiler açılış ekranında (packard bell yazısının olduğu aralıkta) görünüyor, windows açılınca kayboluyor.

daha önce de olmuştu aynı hata ekran kartının eski sürümünü yükleyip halletmiştim. şimdi onu da kabul etmiyor. ekran kartını yükleyince, yine aynı ekranda mavi ekran veriyor. güvenli modda driveri kaldırdım ve öyle açtım bilgisayarı. o halde yazıyorum bunları.

işten iyi anlayan arkadaşların yardımına ihtiyacım var. yanıtlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LorDraqoN -- 14 Eylül 2014; 20:57:15 >

• Eskiden Asus A3e laptopumu temizliyordum, 2 tane ram var biri 256mb, taktım ikisini de, power tuşuna bastım ASUS logosunun üstünde çizgiler çıktı, neyse, laptop açıldı baktım 256mb ram yazıyor. Açtım içini tekrar baktım tam takamamışım, taktım sorun düzeldi. Belki sizinki de belleklerle ilgilidir.
    Veya ekran kartında problem olabilir, ekranda devamlı çizgiler çıkıyorsa problem ekran kartında, monitörü oynatınca çizgiler fark ediyorsa problem monitörde. Ama bence sizinki donanımla ilgili, belleklerle ilgili olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartında sıkıntı var gibi.

Temiz bir Format atıp denediniz mi?

Edit:Arkadaşın da dediği gibi ramları kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er36po -- 14 Eylül 2014; 0:37:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski bir driver bulup deneyin.

Gpu gidik diyeceğim ama entegre gpu var mı / varsa post ekranında hangi gpu devreye giriyor tam emin olamadığım için yorum yapmıyorum bu konuda.

Ama driver yükledikten sonra yaptığına göre gpunuz ve ya bellekleri ölmüş, mxm slotluysa değiştirip deneyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

Eskiden Asus A3e laptopumu temizliyordum, 2 tane ram var biri 256mb, taktım ikisini de, power tuşuna bastım ASUS logosunun üstünde çizgiler çıktı, neyse, laptop açıldı baktım 256mb ram yazıyor. Açtım içini tekrar baktım tam takamamışım, taktım sorun düzeldi. Belki sizinki de belleklerle ilgilidir.
    Veya ekran kartında problem olabilir, ekranda devamlı çizgiler çıkıyorsa problem ekran kartında, monitörü oynatınca çizgiler fark ediyorsa problem monitörde. Ama bence sizinki donanımla ilgili, belleklerle ilgili olabilir.

kardeşim bende de 2 ram var. ikisini de tek tek denedim, yuvaları temizledim sonuç aynı. monitörün çizgilere etkisi 0. teşekkür ederim yardımın için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: er36po

Ekran kartında sıkıntı var gibi.

Temiz bir Format atıp denediniz mi?

Edit:Arkadaşın da dediği gibi ramları kontrol edin.
    sıfır ssd aldım, win7 ve son olarak win8.1 kurdum, sonuç aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

Eski bir driver bulup deneyin.

Gpu gidik diyeceğim ama entegre gpu var mı / varsa post ekranında hangi gpu devreye giriyor tam emin olamadığım için yorum yapmıyorum bu konuda.

Ama driver yükledikten sonra yaptığına göre gpunuz ve ya bellekleri ölmüş, mxm slotluysa değiştirip deneyebilirsiniz.

biraz eski driver araştırayım o zaman.. cevabınızın 2. kısmını pek anladığım söylenemez az araştırdım demek istediklerinizi ama sıfır mxm slotu oyun bilgisayarlarında oluyor heralde bunda olduğunu zannetmiyorum. sıfır anakartarı araştırdım, ekran kartı üzerinde diye yazıyor hep.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LorDraqoN L kullanıcısına yanıt
    PC'nizin garantisi varsa garantiye götürün.

Ekran kartınızda sıkıntı olabilir.

• Bu bariz gpu hatasi olarak gozukuyor garanti var servise gonder yoksa disarida iyi bir tamirci bul yaptir ama tabi olmama ihtimalide var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.