Şimdi Ara

başlangıç için makine tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlangıç olarak bi makine almak istiyorum araştırdım bayağı bi ama buraada sormak istiyorum.http://www.sanalpazar.com/Nikon-D3100-18-55mm-Vr-Dslr-Fotograf-Makinesi__isp8385345 VEYAhttp://www.gold.com.tr/canon-eos-1100d-18-55mm-75-300mm-zoom-50mm-1-8-ii-double-lens-kit-dijital-slr-fotograf-makinesi_u veyahttp://www.gold.com.tr/canon-eos-600d-18-megapixel-3-0inc-lcd-ekran-dslr-fotograf-makinesi_u bunların haricinde beni bilgilendirebilirmisiniz bu af-s af falan paramı boşa vermek istemiyorum birbirine yakın makinalar gibi gözüküyor veya siz bana bi link sunabilir misiniz bilgilendirme için VR VE DX FARKLARI FALAN lütfen.

• lütfen..
  • 600D , d3100'den iyidir, bir üst sınıf gövde zaten. VR Nikon'da bu ibare bulunan lensin titreşim önleme sistemine sahip olduğu bilgisini gösterir. Canon'da ise bu sistemin ismi IS harfleri ile belirtilir. Nikon tarafında FX de "Tam Kare" = "FullFrame" tabir edilen gövdelerde kullanılan lens türü diye biliyorum. DX'de APS-C sensörlü gövdelerde...
    -
    Paylaştığınız linkteli Canon 600D + 18-55 IS ürünü gayet uygundur. Lenste IS olduğu belirtilmiş. Vereceğiniz parayı hak eden, asla boşa verilmiş denilemeyecek bir üründür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

600D , d3100'den iyidir, bir üst sınıf gövde zaten. VR Nikon'da bu ibare bulunan lensin titreşim önleme sistemine sahip olduğu bilgisini gösterir. Canon'da ise bu sistemin ismi IS harfleri ile belirtilir. Nikon tarafında FX de "Tam Kare" = "FullFrame" tabir edilen gövdelerde kullanılan lens türü diye biliyorum. DX'de APS-C sensörlü gövdelerde...
    -
    Paylaştığınız linkteli Canon 600D + 18-55 IS ürünü gayet uygundur. Lenste IS olduğu belirtilmiş. Vereceğiniz parayı hak eden, asla boşa verilmiş denilemeyecek bir üründür.

teşekkür ederim D3100 için görüşün nedir
  • Ben D3100 kullanıcısıyım.
    Ev arkadaşımda da Canon 600D var.
    Açıkçası fotoğraf konusunda Nikon'un daha başarılı olduğunu söyleyebilirim.
    Video konusunda ise 600D çok başarılı. Fakat D3100 yine geri kalmıyor.

600D'nin avantajları ekranın dönebiliyor olması yani zeminden, köşeden bir fotoğraf çekmek istediğinizde vizöre bağlı kalmaya gerek yok yada ekranı görmek için eğilmeye gerek yok. Self portre içinde aynı şey geçerli. Ekranın dönebilir olması büyük avantaj.
    Bunun yanında 600D'de harici mikrofon girişi var, video üzerine bişeyler denediğinizde yaka mikrofonu ile başarılı sonuçlar vermekte.
    Lens bazında uzun süre işinizi görcek bir telefoto, birde portre lensi diye tabir edilen iki tane daha lens alsanız 500-600 liraya da onları kapatabilirsiniz.
    Canon fiyat ve performans ürünü diyebilirim 600D için.

D3100'e gelecek olursak, çok stabil bir makine.
    Öncelikle benim görüşüm ve kullanışım itibariyle tuş yerleşkesi bazında çok pratik, kullanışlı.
    Video kaydı da inanılmaz keskin kalitede, beni gayet tatmin ediyor.
    Malzeme kalitesi 600D'ye göre daha güzel. Düz plastik değilde, böyle pütürlü bir alaşımı var, elinize aldığınızda daha iyi bi his verdiğini düşünüyorum.

1100D'ye gelecek olursak, bence alma.
    Onun dışında, aynılar. Kısaca 600D > D3100 > 1100D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusemresa -- 25 Kasım 2013; 10:37:06 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.