hocam world of warcraft ta özel değil ki bu tl muhabbeti bütün battle.net oyunlarına gelecek bence onla bi ilgisi yok bugün çıkacaktır büyük ihtimalle |
Battle.net Türk Lirası Desteği Geldi (9. sayfa)
-
-
E tamam Battle Net'e geliyor zaten bakım WoW'a demiyor ki orada ki link'te.
-
Forumda en guncel kurdan cevrilecek yaziyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu süre zarfında, yavaş veya başarısız oturum açma işlemleriyle karşılaşabilir ve oyun içi ve Battle.net Mağazası aracılığıyla satın alma işlemlerini tamamlayamayabilirsiniz.
yazıyor hocam bilizzard'ın karşısında
-
selam eski dostlar.
Haberi görünce çok sevindim ve bir şeyler karalama ihtiyacı duydum.
İlk olarak microsoft yetklisinin biri (adını falan hatırlamıyorum ) blizzard oyunlarını daha geniş kitlelere yaymak istiyoruz gibisinden bir laf etmişti zaten . buna güvenerek fiyatlandırmanın bende 60 ila 100TL arasında olmasını bekliyorum ve gift,token v.b şeylerinde kalkmasını beklemiyorum. yani amaç sonuçta çok oyuncu kaybetmiş bir oyunu tekrar eski günlerine döndürmek.
Ha diyeceksiniz ki daha satın alma resmi olarak gerçekleşmedi ancak bazı şeylerde zaten oyun üzerinde microsoft etkisini görüyoruz. birden community dinlemeleri tesadüf olamaz diyorum.
Güncel kur muhabbetine bende katılmıyorum. anlamı yok çünkü ! yani ben bir oyun firması olsam sırf TL ile ödeme için masrafa girmem yani. birde kısa bir araştırma ile zaten O ülkenin para birimi ile ödeme aldıkları hiç bir ülkeyi sanırım güncel kurdan çevirmemişler.
Örnek vermek gerekirse rus hesabı olan arkadaşlarım vardı ve aylık 650 ruble ödüyorlar ( yukarıda bahseden olmuş) hesaplamaları yaparken sanırım ülkenin en düşük kazancının yani asgari ücretini baz alarak yapıyor. bu ruble ile ödeme yapanlarda asgari ücretin %5 i. Arjantinde %1 in biraz üzerinde Hal böyle olunca bizimkini kestirmek biraz zor oluyor.
Son olarak ben bir süre önce boost olayları azaldıktan sonra geri döndüm . 6 aylık falan euro üzerinden ödeme yapıyorum. benim buna maddi gücüm var ancak ülkemizin durumunu bildiğim için bırak güncel kuru bazı arkadaşların telaffuz ettiği 140-150TL gibi rakamlar bile yeterli değil. fazla yani sorgulanmaz bu ! heleki 2 cips alıyorsun 50TL gibi yorumlar güldürdü beni. Arkadaşlar bu oyunu satın alıp üstüne birde her ay 200TL para vermek durumundasınız. bırakında oyunun aylık ücreti 2 cip parası olmasa bile 3 cips parası olsun . normalleştirmeyin bir tarafınıza giren çıkan şeyleri. Hakkınızı arayın öyle 150TL fiyatlar çıkarsa ödeyebilecekmisiniz? ortalama bir aile artık aylık 1000-1500TL civarı fatura ödüyor cidden bu tür yorumları yapanları anlamak güç.
90-100TL üzeri çıkacak bir fiyatlandırmada sizlerin gidip offical forumda ortalığı dağıtmanız lazım . çünkü diğer yerel fiyatlandırma uygulanan ülkere göre bariz adaletsizliğe maruz kalmış olacaksınız.
saygılar.
-
4 Mayıs diyorsa o tarihte çıkar aksi halde belirtirdi Avrupa ülkeleri için 5 Mayıs şu saatte derdii
-
Umarım güncel kur yerine yerelleştirmeye gidilir ve WoW oynayabiliriz
-
en güncel kur muhabbeti eğer şu an battle.net hesabınızda para varsa onu türk lirasına otomatik olarak çevirmek için. ne kadar indirim olacağını kestiremiyorum ama "fiyatlarda düzenleme yapacağız" dediklerine göre oyun fiyatları güncel kurdan gelmeyecektir.
Katılıyorum. + Olarak sadece TL çeviri gelse dahi enflasyondan etkilenmeme durumu var. Euro 30 oldu. Bu kez de en ucuz bizde deriz.
Henüz sabit fiyat politikası gelecek mi bilmiyoruz ama eğer bu sene böyle bir uygulama gelmezse önümüzdeki sene gelebilir haliyle Microsoft bize bir kıyak yapacaktır muhtemelen.
-
TL geldiği zaman zaten sabitleme oluyor. Anlık değilde 6 aylık periyotta değişir en kötü.
Evet öyle bir ihtimal var tabi ama seçim sürecini düşünürsek düşmesi daha olası sanırım yazmıştım bunu. Bunu geçelim zaten euro nun 30 TL olduğu bir ülkede Bilgisayarını açacak elektrik parasını bulamayacağın için gene o parayı ödeyemeyeceksin . hadi sen ve ben ödedik diyelim. bir sürü insan ödeyemez. Şu an zaten karşılıksız para basıyoruz. kurun bu denli artması demek daha fazla karşılıksız para basımı demek olur. buda hiperflasyonu iliklerimize kadar hissetmemize sebep olur hoş zaten şu anda türk halkı bunu yaşıyor ama daha da beterini siz düşünün. cidden wow oynayacak parayı bırak evinde elektrik olmayacaktır.
Gene bir seçim süreci var kısa vadede euronun 16TL üzerini aşması oldukça zor. yükseltmezler bunu ! ha seçim olur AKP tekrar kazanır o zaman allah hepimize sabır versin diyorum.
bir sayfa önce yazdığım gibi yerel fiyatlandırma yaptıkları ülkelere güncel kur çevirisi yapmadıklarını görebilirsiniz. özellikle Arjantin cidden çok uygun bir fiyata oynuyor. keza brezilya da öyle. bir tek ruslar biraz sıkıntılı ama onlarında asgari ücret çalışan sayıları nüfuslarına göre oldukça düşük. nerede yazdım hatırlamıyorum ama koca rusyada asgari ücrete çalışan sayısı 5 milyon civarı olması lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alen Doğu Gencer -- 4 Mayıs 2022; 13:44:45 >
-
Sabitlemeden kastım şu anki güncel kurdan çeviriyi demiyorum, akşamüstü TL desteği gelince aylık 80-100 lira bandına mı sabitlenecek onu demek istemiştim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Hand X -- 4 Mayıs 2022; 13:49:14 > -
Evet. Anlık değişim yok artık. Bu kesin.
Senin yaş doksanları hatırlamaya yetmiyor sanırım.
Memlekette asgari ücret 85 dolarken 30 dolara oyun satan blizzard gördü bu gözler :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-83FB9EC72 -- 4 Mayıs 2022; 14:2:41 > -
Şuan da yanlış hatırlamıyorsam arjantin aylık gametime 45 lira civarıydı. Bende 50-60 lira bandında olmasını bekliyorum.
Üyelik sistemli oyunların gamepass sistemine gelmesi çok iyi olur.
Akşama belli olur ne olacağı. Şuan daha amerika da sabah vakitleri.Belki yarına bile sarkabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bende hala euro üzerinden görünüyor, trye geçirmek için ticket falan mı atmak lazım?
Zaten blizzard a kalsa imkansız böyle yapmazdı. Benim olumlu bir sonuç çıkabilir mi acaba diye düşünmeme (ki onda bile olasılığı yüksek tutamıyorum) sebeb Microsoft un bu duruma el atmış olabileceği düşüncesi.
Onun için düşük te olsa bir ümidim var.
Bence bu akşam 20:00-21:00 gibi olmaz ise
Sabaha karşı Battle Net bakımı sonrasını bekleyeceğiz daha da olmaz ise destekten sorarız artık.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X