Şimdi Ara

Battlefield 1'in Çanakkale Savaşı videosu büyük tepki çekti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
1.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Battlefield 1'in Çanakkale Savaşı videosu büyük tepki çekti 
    Hatırlayacağınız gibi 1. Dünya Savaşı yıllarını konu edinen Battlefield 1'de Osmanlı İmparatorluğu’nun da yer alacağının açıklanması özellikle ülkemiz oyuncuları arasında büyük bir heyecan yaratmıştı. İlk kez beta testlerinde yer alan Sina Çölü haritasında oynanabilir şekilde karşımıza çıkan Osmanlı İmparatorluğu, genel yapı itibariyle kullanıcıların beğenisini toplamayı başardı.

Son olarak hikaye modundaki "In The Runner" bölümüne ait yeni video paylaşan Electronic Arts bu kez eleştirilerin hedefi haline geldi. Zira 1. Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebelerini, yani Çanakkale Savaşı’nı gösteren video, yanlış tanıtım sonucu sanki İtilaf Devletleri başarılı olmuş gibi bir algı yaratıyor.

"İşgale tanık olun" ifadesi kullanıcıları ikiye böldü 

Battlefield 1'in videoyu Facebook üzerinden "HABERCİ ile Osmanlı topraklarının deniz işgaline tanık olun." mesajıyla yayınlanması yoğun eleştirileri de beraberinde getirdi. Zira kullanıcıların büyük bölümü Çanakkale Savaşı denildiğinde adeta yüreği titreyen milletin "işgale tanık olun" ifadesiyle oyuna davet edilmesini deyim yerindeyse skandal olarak nitelendirdi.

Yazılan destanı ve mücadeleyi görmezden geldiği belirtilen video ve açıklamalar kısa sürede büyük yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar ise düşmanın toprakları işgal ettiğini ancak bu işgalin sonucunun başarılı olmadığını, aslında Battlefield 1'deki ifadelerin tam anlamıyla anlaşılmadığını dile getirdiler.

Diğer taraftan kulislerde konuşulanlara göre oyunun tam sürümünde -beta versiyonunun aksine- sadece İtilaf Devletleri’ne ait askerlerin kontrol edilebileceği belirtiliyor. Bakalım 21 Ekim tarihinde PC, PS4 ve Xbox One için yayınlanacak Battlefield 1'de bakalım bizleri neler bekleyecek...

• Boyle olacagi belliydi zaten ben ondan on siparis gecmedim..

• Oynamayın arkadaşlar, birşey kaybetmezsiniz. Piyasa oyun çöplüğüne dönmüş zaten.

• Durun oyun bi çıksın da ondan sonra görün ne kadar adil olduklarını!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi bakalım

• Bu oyun zaten cikmamis miydi ? Millet online bile oynuyor. Ayri bir dlc falan mi bu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı şeyleri çok büyütüyoruz. oyna geç arkadaş ya. ulan herifler işgale değil mangala mı gelmişlerdi? işgal de ettiler zaten sonradan. neyin kafasını yaşıyor bazıları anlamanın imkanı ihtimali yok.

• Bazıları Türkiye yi abartmayın Dünya üzerinde en ufak ağırlığı yok diyorlar ancak oyunundan tutun filmine kadar 2016 yılında bile üzerinde algı yaratılan bir ülkenin zamanında yaşattığı kuyruk acısı bugün bile kendini gösteriyorsa bu ülke ağırdır arkadaşlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama demişler ki, "karakteriniz ile Osmanlı topraklarının deniz işgali keyfini yaşayın."

Olmaz böyle.

• Kuyruk acıları var o yüzdendir.

• o başlığı atan kişi belliki türk değil türkçe bilen biri, yoksa böyle abuk sabuk hatayı yapmazdı..

• Önemli olan o bölümün sonunda yenildiklerini gösterip göstermemeleridir. Bakalım hikayenin sonunu nasıl anlatmışlar, asıl mesele budur.

• Çanakkale'yi o dönemde anca oyunda geçerler zaten. Çanakkale'de karaya çıktılar ama sadece sahil şeridinde kaldılar ötesine geçemediler sonra kayıplar oluk oluk gelince kalanı kurtarmak için tıpış tıpış kaçtılar.

Oyunda bunu içerilere girdiler devam ettiler derlerse komik olurlar yok sadece sahile çıkıp orada sıkıştıkları kısmı anlatacaklarsa başka bir olay o.
  • Bu yüzden ön sipariş geçmedim, oyun çıksın ayrıntılar netleşir ona göre sipariş verip vermeyeceğimize karar veririz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu resmen algı manipülasyonu. Çanakkale savaşını kazanmamız destan olmuştur. Basit kelime oyunlarıyla bilinçaltımızı değiştiriyorlar. Battlefieldı oynamayı çok severim ama bunu resmen KINIYORUM!

• Battlefield 1 olarak ilk cikiyor , daha once bu isimle cikmadi bu oyun baska isimlerle cikti yani battlefield`in yanina degisik eklemelerle

• ne yani adamlar kendilerini ve müttefiklerini kötü mü göstersinler... bunu mu istiyorsunuz... (;

• Aslında ütopik ama ben bu tür tarihi yansıtan oyunlarda tarafını seçebilecek bir sistemin olması taraftarıyım. 2. dünya savaşında herkes nazi öldürüyor amenna, ama 1. dünya savaşı gibi çok uluslu bir içeriğe sahip bir oyunda bile olsa kişisel duygular ağır basacaktır diye düşünüyorum. Şahsım adına denizden çıkartma yapıp Türk askerine bomba yağdırmak oyun dahi kanıma dokunur açıkçası.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orislevin -- 5 Ekim 2016; 15:16:51 >
  • Ata'mızın nasıl sapladığını görmek için ulti edition alabilirim
  • hikayenin sonunda nasıl göstermişler görmek istiyorum.

açıkçası oyunu propaganda olarak kullanacaklarsa ben de para vermem bu kadar basit.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.