Şimdi Ara

Battlefield 3 - Aşırı Kasma ve Ses Yankı Sorunu Çözümü (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
3
Favori
92.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ARTAKA

quote:

Orijinalden alıntı: ozgur0785

FORUMUN BATTLEFİELD İLE İLGİLİ HER YERİNDE BU YAZIMI PAYLAŞCAM SİZLERE YARDIMCI OLUR BELKİ ÇÜNKÜ HERYERDE BU SORUNU YAŞAYANLAR YARDIM İSTEMİŞ NE MUTLU YARDIMCI OLABİLDİYSEM
    ALIN SİZE OYUNDAN ATMA VE DONMA SORUNUNA ÇÖZÜM

Arkadaşlar 3-4 gün oldu oyunu alalı oyun beni çıldırttı güzel sistemim var iyide para verdik 1 senedir kullanıyorum ancak bu oyunu ultra ayarda açamaması beni çıldırttı nitekim bende yabancı forumlar dahil google ve forumları deyimi yerindeyse alt üst ettim sonuç hiçbirşey bulamadım utrada atıyo autoda high da hatta low da bile zaman zaman atıyodu oyundan veya donuyodu ekran..Mecbur görev yöneticisinden sonlandırıyodum. i5 2500k işlemci sahipleri bile bu sorunu yaşıyodu ben hep bu oyunun gtx 460 dahil tüm iyi ekran kartlarıyla ultrada oynanabilceğini biliyodum inanıyodum nitekim gecenin saat 2 si aklıma bi fikir geldi uyguladım ve sonuç mükemmel oldu :) çok sevindim hemen forumda paylaşiyim dedim insanlar mağdur olmasın sistem için boşa para harcamasın.. Bana bi teşekkürü çok görmezsiniz umarım neyse uzatmadan anlatiyim...(özellikle windows 7 kullanıcılar sorun yaşıyor okuyunuz lütfen ) ÇÖZÜM :

1- Battlefield ı açıyosun
    2- Malum oyun windows 7 ve vista uyumlu ama windows 7 tüm oyunları xp service pack 3 ten açıyor normalde bildiğimiz üzre battlefield 3 xp ye uyumlu deil ama bizim windows 7 yüklü bilgisayarımız xp sp3 gibi açıyor.. Şimdi bunu düzeltcez Battlefield 3 simgesini sağ tıklayıp özellikler diyoruz burdan uyumluluk tıklıyoruz ( pencerenin üstünde uyumluluk seçeneği var ) muhtemelen xp service pack3 ayarlıdır ordaki tiki tıklıyoruz ve uyumluluğu windows 7 yapıyoruz..işte bu kadar basit..

Eğer yukardaki şekilde olmazsa...yukardakini yaptıktan sonra madde 3 ü uygulayın

3- Oyun açıkken masaüstüne geliyosun ( ctrl+ esc ) Görev yöneticisini ( ctrl+ alt+ delete ) açıp işlemler kısmından bf3.exe yi sağ tıklayıp benzeşmeyi ayarla seçeneğini seçiyoruz ( burda her bilgisayarda değişebilir ben kendikimi tüm çekirdekleri yani cpu 0 cpu 1 cpu 2 cpu 3 hepsini tikledim sizde nasıl olur bilmiyorum önce hepsini tikleyin olmazsa 2 çekirdek olanlar cpu 1 4 çekirdek olanlar cpu 2 yi tiklesin sadece ) (eğer buda olmazsa normalde hangileri tikliyse orjinal halinde onların tikini kaldırıp tekrardan tikleyin )

4- Hayırlı olsun artık donmadan takılmadan oynayabilceksiniz :)

Ben böyle çözdüm umarım hepinizinki çözülür bol şans ve multiplayerde başarılar..

Bu çözüm kendime aittir oyunun xp de açılmayacağını bi an hatırlayıp çzödüm meseleyi kolay gelsinn :D

hocam bilgi için sağol çok faydası oldu şaşırdım vallah
    ancak bende win7 olmasına rahmen sekmesinde Win7 ile çaslıştır ayarı yok Vİsta SP2 en son :(

bu nasıl olur acaba reloaded ile alakalı olabilirmi?

tşkler
    syg

muhtemelen vista sp2 olur çünkü oyun vista ile de uyumlu ayrıca işletim sistemin 32 bit mi acaba neden bazı bilgisayarlar windows 7 seçeneği yok merak ettim gerçekten belkide ultimate deildir ondan ama acaba niye yok işletim sisteminin 32 mi 64 mü oldugunu yazarsan ve hangi windows 7 sürümü oldugunu yazarsan sevinirim

• 5770
    4gb ram
    q9300

high ayarlarda gram takılmadan oynanıyor, ama sesler çok bozuk geldi, audigy2zs olmasına rağmen sanki dandik seskartı gibi ses veriyor bu oyunda
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ARTAKA

quote:

FORUMUN BATTLEFİELD İLE İLGİLİ HER YERİNDE BU YAZIMI PAYLAŞCAM SİZLERE YARDIMCI OLUR BELKİ ÇÜNKÜ HERYERDE BU SORUNU YAŞAYANLAR YARDIM İSTEMİŞ NE MUTLU YARDIMCI OLABİLDİYSEM
    ALIN SİZE OYUNDAN ATMA VE DONMA SORUNUNA ÇÖZÜM

Arkadaşlar 3-4 gün oldu oyunu alalı oyun beni çıldırttı güzel sistemim var iyide para verdik 1 senedir kullanıyorum ancak bu oyunu ultra ayarda açamaması beni çıldırttı nitekim bende yabancı forumlar dahil google ve forumları deyimi yerindeyse alt üst ettim sonuç hiçbirşey bulamadım utrada atıyo autoda high da hatta low da bile zaman zaman atıyodu oyundan veya donuyodu ekran..Mecbur görev yöneticisinden sonlandırıyodum. i5 2500k işlemci sahipleri bile bu sorunu yaşıyodu ben hep bu oyunun gtx 460 dahil tüm iyi ekran kartlarıyla ultrada oynanabilceğini biliyodum inanıyodum nitekim gecenin saat 2 si aklıma bi fikir geldi uyguladım ve sonuç mükemmel oldu :) çok sevindim hemen forumda paylaşiyim dedim insanlar mağdur olmasın sistem için boşa para harcamasın.. Bana bi teşekkürü çok görmezsiniz umarım neyse uzatmadan anlatiyim...(özellikle windows 7 kullanıcılar sorun yaşıyor okuyunuz lütfen ) ÇÖZÜM :

1- Battlefield ı açıyosun
    2- Malum oyun windows 7 ve vista uyumlu ama windows 7 tüm oyunları xp service pack 3 ten açıyor normalde bildiğimiz üzre battlefield 3 xp ye uyumlu deil ama bizim windows 7 yüklü bilgisayarımız xp sp3 gibi açıyor.. Şimdi bunu düzeltcez Battlefield 3 simgesini sağ tıklayıp özellikler diyoruz burdan uyumluluk tıklıyoruz ( pencerenin üstünde uyumluluk seçeneği var ) muhtemelen xp service pack3 ayarlıdır ordaki tiki tıklıyoruz ve uyumluluğu windows 7 yapıyoruz..işte bu kadar basit..

Eğer yukardaki şekilde olmazsa...yukardakini yaptıktan sonra madde 3 ü uygulayın

3- Oyun açıkken masaüstüne geliyosun ( ctrl+ esc ) Görev yöneticisini ( ctrl+ alt+ delete ) açıp işlemler kısmından bf3.exe yi sağ tıklayıp benzeşmeyi ayarla seçeneğini seçiyoruz ( burda her bilgisayarda değişebilir ben kendikimi tüm çekirdekleri yani cpu 0 cpu 1 cpu 2 cpu 3 hepsini tikledim sizde nasıl olur bilmiyorum önce hepsini tikleyin olmazsa 2 çekirdek olanlar cpu 1 4 çekirdek olanlar cpu 2 yi tiklesin sadece ) (eğer buda olmazsa normalde hangileri tikliyse orjinal halinde onların tikini kaldırıp tekrardan tikleyin )

4- Hayırlı olsun artık donmadan takılmadan oynayabilceksiniz :)

Ben böyle çözdüm umarım hepinizinki çözülür bol şans ve multiplayerde başarılar..

Bu çözüm kendime aittir oyunun xp de açılmayacağını bi an hatırlayıp çzödüm meseleyi kolay gelsinn :D

hocam bilgi için sağol çok faydası oldu şaşırdım vallah
    ancak bende win7 olmasına rahmen sekmesinde Win7 ile çaslıştır ayarı yok Vİsta SP2 en son :(

bu nasıl olur acaba reloaded ile alakalı olabilirmi?

tşkler
    syg

muhtemelen vista sp2 olur çünkü oyun vista ile de uyumlu ayrıca işletim sistemin 32 bit mi acaba neden bazı bilgisayarlar windows 7 seçeneği yok merak ettim gerçekten belkide ultimate deildir ondan ama acaba niye yok işletim sisteminin 32 mi 64 mü oldugunu yazarsan ve hangi windows 7 sürümü oldugunu yazarsan sevinirim

Merhaba
    WİN 7 ultimate 64bit günceleme yapmadım şayet SP1 varsa
    Cihaz :
    quadcore 2.4
    2x 8700 GT sli (aslında 8800 özelikli )
    4 gb ram

bu arada yeni bir şey daha buldum
    oynuda konsolu acıyorsunuz 1 rakamnın yanında olan ~ tuşuna ve şunu yazıyorunuz

RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 1

ve enter ile kabul edip kapatıyorsunuz ,kasma ve titremeler bitiyormuş ,işde olduğum için denemdim
    bilgi aldiğm link:
    http://www.pcgameshardware.de/aid,852374/Battlefield-3-ruckelt-So-beseitigen-Sie-das-extreme-Stottern-auf-DX10-Geforce-Grafikkarten/Action-Spiel/Test/

ayrıca daha kısa oyun yükleme için
    Nvidia Control Panel den Manage 3D Settings den BF3.exe deki ayaralardan ''Threaded Optimization'' 'nı ON yapın

umarım bazılarında işe yarar
    syg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTAKA -- 1 Kasım 2011; 9:53:37 >

• 4 gb ram şart öncelikle. 2 gb ile denedim hiç keyif alamadım.
  • grafikler güzelmiş.
  • konu güncel kalsin :)
  • windows 7 64 bit yüklü arkadaşlar bende de vista sp2 seçeneği var en son. windows 7 yok. Bunun yanında i5 2.8 işlemcim 8 gb ram ve 9600 gt ekran kartı var. Yinede kasıyor oyun. Belli belirsiz birşey gibi belki de bana öyle geliyor ama ben keyif alamadım akıcı değil sanki.
    Edit: AA yı kapattım sorun çözüldü arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi Mind Tricks -- 1 Kasım 2011; 12:41:22 >
  • Arkadaşlar bende gtx 470 amp Q9650 intel işlemci ve 4 gb ram ile oyunda 55 ile 70 fps arası gidik geliyor ultra ayarada hiç bir soruna raslamadım ses. kasılma vs Ama oyun mp da 4 gb ram yiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HakanG15 -- 1 Kasım 2011; 12:41:27 >
  • kasma korsandan olabilir. e6600 6gb ram gts250 1gb kart var. sadece ses eko sorunu yaşıyorum. bir de tabii benim sistem high ultra fln kaldırmıo medium gidiyorum ^^
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bytehlike15

Arkadaşlar bende gtx 470 amp Q9650 intel işlemci ve 4 gb ram ile oyunda 55 ile 70 fps arası gidik geliyor ultra ayarada hiç bir soruna raslamadım ses. kasılma vs Ama oyun mp da 4 gb ram yiyor

ram almak şart oldu geçen gün vatanda 44tl idi 1333mhz ddr3 4gb tek slot ram. tüh tüh tüh.
  • x4 955be
    4gb ram
    6850

ile en üst ayarlarda ara ara takılmalar oluyor,rahatsız edici
  • bendede oyun cok kasıyor bi yardım edin

win 7 64 bit
    6 gb ram

İ7 M640 2.80ghz

bide bi intel in ve nvidia ge force GT 320M Cuda 1 gb ekran kartı var low da bile cok kasıyor normal mi acaba ??

cod 7 ve bf2 bad company yi kasmadan yüksek seviyede oynuyordum lütfen yardım edin
  • dediğinizi uyguladım işe yarıyor ama bende donma ya da oyunu açmama sorunu sürüyor..şunu merak ediyorum benim görev yöneticisinde işlemlerde "bf3.exe*32"yazıyor bu normal mi?ayrıca regedit dahil tüm TM leri silmeme rağmen küçük pencerede oynadığımda pencere kenarında battlefield 3 tm yazısı var..yardımcı olursanız sevinirim..

özellikler
    core2 duo t6600 2.20
    4 gb ram
    ati hd radeon 4650 1 gb
  • quote:

Orijinalden alıntı: dikkat!

bendede oyun cok kasıyor bi yardım edin

win 7 64 bit
    6 gb ram

İ7 M640 2.80ghz

bide bi intel in ve nvidia ge force GT 320M Cuda 1 gb ekran kartı var low da bile cok kasıyor normal mi acaba ??

cod 7 ve bf2 bad company yi kasmadan yüksek seviyede oynuyordum lütfen yardım edin

simgeye sağ tıkla uyumluluk modunu windows 7 yap birde eski sürüm nvidia driverını yani 280.26 yı indir onu kur sorunun düzelir..
  • bende oyun bir garip yeterli akıcılıkta oynanıyor ama arada takılır gibi olup sesler tekrar ediyor 1 sn liğine sonra yine oyun normal devam ediyor...nasıl çözebilirim bilginiz var mı arkadaşlar?
  • core 2 duo e6550 2.33
    4 gb ram
    ati hd rodeon 5770 1 gb

ben oyunu ortalama 40 fps ile oynadığım halde oyunu akıcı oynamıyor sanki takıla takıla gidiyor adamlar bu konuda ksk_mehmet arkadaşımızında dediği takılır gibi oluyor ani fps düşmeleri oluyor sesler arada bi kendini tekrar ediyor sorun ne olabilir ?
  • 20-30 fps arası akıcı bir şekilde oynuyordum burdaki hiçbir işlemi yapmadan önce
    Köprülü bir bölüm var ilk bölümlerden köprüye çıkıyorum koşan askerler ve birde helikopter var köprüye çıkar çıkmaz aşırı derecede kasıyor diğer tarafa dönerken resmen oyun donuyor

Kısaca oyunun bazı yerlerinde aşırı kasılmalar var ve bu bölüm tam işkence

Burdaki uygulamaları deneyip oyunu tekrar baştan oynayacağım yoksa bir kere bitirip kenara atmayalım oyunu
  • En sonunda ramlerim geldi ve oyundaki son kasma kırıntıları da kayboldu arkadaşlar...
  • Arkadaşlar Lütfen yardım edin.Pc xp idi win 7 yaptım.İntel core 2duo cpu E7500 2.93ghz 2.40 ghz Ram 2 gb 32 bit Ekran kartı ATı readon 4600 Hd 1024. bellek 1791. Burda dediklerinizi yaptım ama bende de windows 7 seçeneği yok en son vista sp 2 var cpu yu 1 yaptım çünkü 2 çekirdek önceliği yüksek yaptım ama genede oyuna girince 5 dk oynuyorum sonra tak donuyor.Bu işlemi yapmadan önce de kasma ve ses sorunu vardı onlar gitti donma sorunu geldi napabilirim allah için bi yardım edin kaç gündür kafayı yedim oyunu düzelticem diye.Eğer bir çözüm öneriniz yoksa alabileceğim Nvdia marka oyun için ideal olan ekran kartı önerirmisiniz yada bu ve bundan sonraki oyunları adam gibi oynayabileceğim donanımlar
  • Oyunu şu an yüklüyorum. Sistemim p8700 2.53 ghz işlemci 4gb ram gt240m ekran kartı. Ne durumda oynarım sizce?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.