Şimdi Ara

Battlefield 3 - Aşırı Kasma ve Ses Yankı Sorunu Çözümü (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
3
Favori
92.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MerciLeSs62

quote:

Orijinalden alıntı: Pir

İşlemci sayısıyla oynadığın zaman ses sorunu düzeliyo zaten...

derken :))

eğer görev yöneticisindeki cpu1 cpu2 deki tikleri diyosan yaptım yine olmadı yani

Evet ondan bahsediyorum...

Onun dışında oyunun eğer korsan ise sürümden sürüme fark ediyo kasma sorunu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MerciLeSs62

quote:

İşlemci sayısıyla oynadığın zaman ses sorunu düzeliyo zaten...

derken :))

eğer görev yöneticisindeki cpu1 cpu2 deki tikleri diyosan yaptım yine olmadı yani

Evet ondan bahsediyorum...

Onun dışında oyunun eğer korsan ise sürümden sürüme fark ediyo kasma sorunu.

9 tl ye aldım :DDDd
    patch felan varmı atabileceğimiz sürüm için ?

• Hayatımda birçok oyun gördüm ama hiç bir oyun bu kadar kasmadı nasıl iştir anlamadım.Oyunda geçen 10 saniyelik kısmı ben 2-3 dk'da geçiyorum o derece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanbaba95

Hayatımda birçok oyun gördüm ama hiç bir oyun bu kadar kasmadı nasıl iştir anlamadım.Oyunda geçen 10 saniyelik kısmı ben 2-3 dk'da geçiyorum o derece.

Oyunun korsansa sürümden sürüme fark ediyo kasma olayı. Onun dışında ilk sayfada yazılanları uygulayabilirsin hocam...
  • birisi beni bilgilendirirse sevinirim. singleplayer ile multiplayer kasma farkı ne derecede. keza bad company 2 multiplayer oynuyorum ve arada lag olabiliyor single'da olmayan (gerçi o ping sorunundan da olabilir çünkü 150 pingden aşağı oynanmıyor namıssız)

ayrıca bf3 ping durumları ne alemde?
  • arkadaşlar oyunda ses tekrarlanması problemi yaşayan var mı ? yankılanma gibi, ama görüntü de takılıyor sırf ses değil. ekran kartım ati hd 6790, 4gb ram ve phenom 2 işlemcim var. başlarda güzel çalışıyor, 10 dakika içinde ciddi takılmalar başlıyor oynanamaz şekilde. direct x hatası diyenler oldu ama tam bi çözüm bulamadım. ne olabilir acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

birisi beni bilgilendirirse sevinirim. singleplayer ile multiplayer kasma farkı ne derecede. keza bad company 2 multiplayer oynuyorum ve arada lag olabiliyor single'da olmayan (gerçi o ping sorunundan da olabilir çünkü 150 pingden aşağı oynanmıyor namıssız)

50 pingde bir çok server var rahatlıkla girip oynayabilrsin. ben de şu takılma problemine bir çözüm bulabilsem yardırıcam da :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sansallium

arkadaşlar oyunda ses tekrarlanması problemi yaşayan var mı ? yankılanma gibi, ama görüntü de takılıyor sırf ses değil. ekran kartım ati hd 6790, 4gb ram ve phenom 2 işlemcim var. başlarda güzel çalışıyor, 10 dakika içinde ciddi takılmalar başlıyor oynanamaz şekilde. direct x hatası diyenler oldu ama tam bi çözüm bulamadım. ne olabilir acaba ?

Herkeste o sorunlar var ses yankılanması bu oyun motoruyla alakalı sanırım nfs run bu oyundada yankı sorunları vardı

Takılma ile ilgili sayfa başındaki tavsiyeleri uygulayabilirsin
  • quote:

quote:

birisi beni bilgilendirirse sevinirim. singleplayer ile multiplayer kasma farkı ne derecede. keza bad company 2 multiplayer oynuyorum ve arada lag olabiliyor single'da olmayan (gerçi o ping sorunundan da olabilir çünkü 150 pingden aşağı oynanmıyor namıssız)

50 pingde bir çok server var rahatlıkla girip oynayabilrsin. ben de şu takılma problemine bir çözüm bulabilsem yardırıcam da :)

ses takılma sorunu bende de var ayrıca benim sistem baya eski. amd x2 6000, ati 4850 ve 4gb ram var.. single player orta ayarlarda rahat oynanıyor ama dediğim gibi multiplayerda özellikle 64 kişinin full olduğu anlarda makinayı ağlatabilir bu oyun. yok mudur benim sisteme aşağı yukarı denk bi sistemle multiplayer oynayan bi yardım lütfen :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildlove -- 23 Ocak 2012; 20:34:18 >

• bende 5750, 2 gb da ram var. ben tam anlamıyla canavar gibi oynadım bitirdim oyunu. ayarlarlada hiç oynamadım tam hatırlamıyorum ama yüksekte olması lazım. ilk girdiğimde öyleydi. korsan kullanıyosanız sürümden kaynaklanır. reloaded dı benim.
  • Korsana karşıyım ama download her zaman xD
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_67

quote:

arkadaşlar oyunda ses tekrarlanması problemi yaşayan var mı ? yankılanma gibi, ama görüntü de takılıyor sırf ses değil. ekran kartım ati hd 6790, 4gb ram ve phenom 2 işlemcim var. başlarda güzel çalışıyor, 10 dakika içinde ciddi takılmalar başlıyor oynanamaz şekilde. direct x hatası diyenler oldu ama tam bi çözüm bulamadım. ne olabilir acaba ?

Herkeste o sorunlar var ses yankılanması bu oyun motoruyla alakalı sanırım nfs run bu oyundada yankı sorunları vardı

Takılma ile ilgili sayfa başındaki tavsiyeleri uygulayabilirsin

o klasik cpu1 seçilerek falan halledilen ses takılması değil benimki, onu gt 540m kartlı laptopumda yaşıyodum daha sonra çözdüm. bu dediğim oyunla beraber takılması, öyle yankılanma gibi değil aynı sesin 2-3 defa 1 er saniyeyle tekrar etmesi diyim artık. bunun bir çözümü var mıdır, yahut nereden ulaşabilirim sitede ?

• quote:

quote:

quote:

ses takılma sorunu bende de var ayrıca benim sistem baya eski. amd x2 6000, ati 4850 ve 4gb ram var.. single player orta ayarlarda rahat oynanıyor ama dediğim gibi multiplayerda özellikle 64 kişinin full olduğu anlarda makinayı ağlatabilir bu oyun. yok mudur benim sisteme aşağı yukarı denk bi sistemle multiplayer oynayan bi yardım lütfen :)

o klasik ses yankılanma sorunu değil benimki, yaklaşık 1 saniye süren 2-3 defa tekrarlaması mesela bir el silah atışını yahut patlamayı. multide hiç kasmıyor açıkçası, dediğim gibi sonra başlıyor takılmalar. ayrıca single ile multi arasında çok kasma yaşandığını söyleyemem, 64 lük caspian border mapinde çok az farkediyor.

• 1 saniye süren derken her biri 1 saniye yani, toplamda bi takılma 3 saniyeyi bulabiliyor :) çok can sıkıcı bir durum ve ilk 10 dakika neredeyse yağ gibi oynuyorum sonra resmen işkenceye dönüşüyor. bir kere böyle çok zorlayıp oyundan atmıştı directx gibi bi hata vardı ama tam yakalayamadım. ekran kartım hd 6790. bi yama yahut stabil ekran kartı sürümü varmıdır acaba ? bilen yahut benzer sorunu yaşayan arkadaşlar özellikle fikirlerini söylerse sevinirim.
  • Single ve coop da belirli yerlerde oluyor ama multide hiç sorun yaşamadım.
  • quote:

1 saniye süren derken her biri 1 saniye yani, toplamda bi takılma 3 saniyeyi bulabiliyor :) çok can sıkıcı bir durum ve ilk 10 dakika neredeyse yağ gibi oynuyorum sonra resmen işkenceye dönüşüyor. bir kere böyle çok zorlayıp oyundan atmıştı directx gibi bi hata vardı ama tam yakalayamadım. ekran kartım hd 6790. bi yama yahut stabil ekran kartı sürümü varmıdır acaba ? bilen yahut benzer sorunu yaşayan arkadaşlar özellikle fikirlerini söylerse sevinirim.

Sistem rami ne durumda hocam?...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Desperation

ozgur0785 nikli arkadaşımızın bulduğu ve işe yarayan çözümü:

FORUMUN BATTLEFİELD İLE İLGİLİ HER YERİNDE BU YAZIMI PAYLAŞCAM SİZLERE YARDIMCI OLUR BELKİ ÇÜNKÜ HERYERDE BU SORUNU YAŞAYANLAR YARDIM İSTEMİŞ NE MUTLU YARDIMCI OLABİLDİYSEM
    ALIN SİZE OYUNDAN ATMA VE DONMA SORUNUNA ÇÖZÜM

Arkadaşlar 3-4 gün oldu oyunu alalı oyun beni çıldırttı güzel sistemim var iyide para verdik 1 senedir kullanıyorum ancak bu oyunu ultra ayarda açamaması beni çıldırttı nitekim bende yabancı forumlar dahil google ve forumları deyimi yerindeyse alt üst ettim sonuç hiçbirşey bulamadım utrada atıyo autoda high da hatta low da bile zaman zaman atıyodu oyundan veya donuyodu ekran..Mecbur görev yöneticisinden sonlandırıyodum. i5 2500k işlemci sahipleri bile bu sorunu yaşıyodu ben hep bu oyunun gtx 460 dahil tüm iyi ekran kartlarıyla ultrada oynanabilceğini biliyodum inanıyodum nitekim gecenin saat 2 si aklıma bi fikir geldi uyguladım ve sonuç mükemmel oldu :) çok sevindim hemen forumda paylaşiyim dedim insanlar mağdur olmasın sistem için boşa para harcamasın.. Bana bi teşekkürü çok görmezsiniz umarım neyse uzatmadan anlatiyim...(özellikle windows 7 kullanıcılar sorun yaşıyor okuyunuz lütfen ) ÇÖZÜM :

1- Battlefield ı açıyosun
    2- Malum oyun windows 7 ve vista uyumlu ama windows 7 tüm oyunları xp service pack 3 ten açıyor normalde bildiğimiz üzre battlefield 3 xp ye uyumlu deil ama bizim windows 7 yüklü bilgisayarımız xp sp3 gibi açıyor.. Şimdi bunu düzeltcez Battlefield 3 simgesini sağ tıklayıp özellikler diyoruz burdan uyumluluk tıklıyoruz ( pencerenin üstünde uyumluluk seçeneği var ) muhtemelen xp service pack3 ayarlıdır ordaki tiki tıklıyoruz ve uyumluluğu windows 7 yapıyoruz..işte bu kadar basit..

Eğer yukardaki şekilde olmazsa...yukardakini yaptıktan sonra madde 3 ü uygulayın

3- Oyun açıkken masaüstüne geliyosun ( ctrl+ esc ) Görev yöneticisini ( ctrl+ alt+ delete ) açıp işlemler kısmından bf3.exe yi sağ tıklayıp benzeşmeyi ayarla seçeneğini seçiyoruz ( burda her bilgisayarda değişebilir ben kendikimi tüm çekirdekleri yani cpu 0 cpu 1 cpu 2 cpu 3 hepsini tikledim sizde nasıl olur bilmiyorum önce hepsini tikleyin olmazsa 2 çekirdek olanlar cpu 1 4 çekirdek olanlar cpu 2 yi tiklesin sadece ) (eğer buda olmazsa normalde hangileri tikliyse orjinal halinde onların tikini kaldırıp tekrardan tikleyin )

4- Hayırlı olsun artık donmadan takılmadan oynayabilceksiniz :)

Ben böyle çözdüm umarım hepinizinki çözülür bol şans ve multiplayerde başarılar..

Bu çözüm kendime aittir oyunun xp de açılmayacağını bi an hatırlayıp çzödüm meseleyi kolay gelsinn :D

teşekkür ederim

• teşekkür ederim
  • İlerde bende de olursa diye mesajım dursun
  • Benimki şöyle

İntel Core 2 Quad X4 8Mb L2 Cache
    2x2=4GB Ram 800 Mhz
    9800 GT 256 Shader 4.0 Dx10/D
    1920x1080 2MS Led
    Soğutmam çok iyi fakat 600x800 gibi ayarlardada kasıyor full low yaptım.Oyun oynanmıyor araştırdığıma göre Nvidia bende yüklü olan Driver Battle Field 3 oyunu ile uyuşmuyormuş.Acaba bana neler önerebilirsiniz?

Bu arada Bf2,Mw3,Gta4 v.benzedri oyunlar Full grafikte oynayabiliyorum

DriverDriver

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.