Şimdi Ara

Battlefield 3 multiplayer oynarken pc kilitleniyor...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
9.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Benim sorunum şöyle Battlefield 3 oyunum orjinal, campaign modda oynarken hiç bir sorun yok fakat multiplayer modda oynadığım zaman belli bir süre zarfında bir anda pc kilitleniyor hiç birşey yapamıyorum aynı sorunu BFBC 2'de de yaşıyorum.(pc tamamen donuyor ve insanı rahatsız eden bir ses geliyor sürekli olarak taki pc'yi power düğmesiyle kapatana kadar.) Sadece bu iki oyunun multiplayer modlarında bu sorunla karşılaşıyorum! Başka hiçbir oyunda da böyle bi sorun yok saatlerce oynadığım halde (bu oyunların campaign modlarıda dahil olmak üzere). Baya bi gezdim forumlarda ama bu sorunla ilgili pek birşey bulamadım. Bir kaç forumda Punkbuster ile realtek hd audio dahili ses kartının çakıştığını ve sorunun bu yüzden kaynaklandığını felan yazmışlar. Kimisiyse oyundan voip'i kapatın öyle oynayın yazmış. Kimisi de sorunun windows 7 sp 1 güvenlik güncellemerinden kaynaklandığını felan yazmış. Bunları denedim fakat sonuç negatif. Aslına bakarsanız pc bilgim o kadar da iyi değil anlayacağınız yazılanlar ve denediğim yollar beni çözüme ulaştırmadı. Bundan dolayıda sizlere bi başvurim dedim.

NOT: Toshiba satellite l500-21t (yurttışından aldım TR'de yok sanırım)
    Sistemim: Windows 7 Ultimate sp1 64bit
    6 gb ddr3 ram
    İntel i3 330m 2.13 ghz 4 çekirdekli işlemci
    ati mobility radeon hd 4500 serisi (512mb) ekran kartı
    Ses kartı realtek hd audio dahili

Medium ayarlarda hiç bir kasma olmadan oynuyorum çok rahat.

Ayrıca bütün driverlar güncel.(bahsedilen realtek ses kartı da dahil olmak üzere)

Sorunumu tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum ama ne demek istediğimi sizlerin rahatlıkla anlayacağınızı düşünüyorum.

• malesef ekran kartından kaybediorsun normal mediumda oynaya bilmen ultura da oynıyamayan
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcoregamer35

malesef ekran kartından kaybediorsun normal mediumda oynaya bilmen ultura da oynıyamayan

evet arkadaş haklı ekran kartın çok düşük
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanlı06

quote:

malesef ekran kartından kaybediorsun normal mediumda oynaya bilmen ultura da oynıyamayan

evet arkadaş haklı ekran kartın çok düşük

Alıntıları Göster
    dostum aynı sorun bende de var 4gb ddr3 ram ekran kartı Nvidia GTX 460 işlemci intel i5

• quote:

Orijinalden alıntı: -PiToN-

dostum aynı sorun bende de var 4gb ddr3 ram ekran kartı Nvidia GTX 460 işlemci intel i5

bneim ekran kartının aynısı :) sen blader update yap sorun çözülür sorun çözülmesse 285.38 nvdia driver güncellemesini indir
  • quote:

quote:

bneim ekran kartının aynısı :) sen blader update yap sorun çözülür sorun çözülmesse 285.38 nvdia driver güncellemesini indir

Alıntıları Göster
    uptade derken ekran kartı en son yüklü framework ta o şekilde

• quote:

Alıntıları Göster
    anakartta veya ekran kartında o.c varsa default çekip deneyin.

ek: altta everest ultimate ve benzeri programlar çalışmasın. bu oyunda sorun çıkarıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 29 Ekim 2011; 22:06:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Battlefield 4 açılmıyor
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yani orginsden üzerine gel sağ tıkla repiar de (yanlış yazdım galiba ) sonra bekle 400 mb bişey çıkcak onu yükle tabi orjinalse
  • quote:

quote:

yani orginsden üzerine gel sağ tıkla repiar de (yanlış yazdım galiba ) sonra bekle 400 mb bişey çıkcak onu yükle tabi orjinalse

Alıntıları Göster
    Bu sorunun ekran kartinla ilgisi yok.Overclocking programlar ve ya sogutucu fanlar'i kontrol eden programlar sisteminde aciksa bunlar punkbuster ile sorun yaratir.Ama bu freeze 'lerin en yaygin nedeni REALTEK onboard ses kartidir.REaltek ile punkbuster cakisma yapiyor.Bu yuzden normal campaign'i problemsiz oynayabilirken multiplayer'da sorun cikiyor.Ayni problem bende de vardi.Cozumu ise su :Ya pahali bir ses karti alacaksin ya da benim gibi 20 tl'ye usb girisli kendinden seskartli bir kulaklik.Ayrica Ekran kartinla ilgili hic bir problemin yok.Boyle sacma sapan cevaplari gorunce uye olup cevap yazayim dedim.

Ben bu kulakligi aldiktan sonra hem Battlefield 2 yi hem de Battlefield 3 'u problemsiz sekilde oynuyorum.Bundan bulamazsan bunun benzerlerini arastir.Ama mutlaka usb girisli kendinden ses kartli olsun.

http://forum.donanimhaber.com/m_37741587/tm.htm

benzeri ise altta

http://urun.gittigidiyor.com/GOLDMASTER-HP-21-5-1-MIROFONLU-KULAKLIK_W0QQidZZ45812014

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indepth -- 7 Kasım 2011; 18:17:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MattCrossHead

Merhaba arkadaşlar. Benim sorunum şöyle Battlefield 3 oyunum orjinal, campaign modda oynarken hiç bir sorun yok fakat multiplayer modda oynadığım zaman belli bir süre zarfında bir anda pc kilitleniyor hiç birşey yapamıyorum aynı sorunu BFBC 2'de de yaşıyorum.(pc tamamen donuyor ve insanı rahatsız eden bir ses geliyor sürekli olarak taki pc'yi power düğmesiyle kapatana kadar.) Sadece bu iki oyunun multiplayer modlarında bu sorunla karşılaşıyorum! Başka hiçbir oyunda da böyle bi sorun yok saatlerce oynadığım halde (bu oyunların campaign modlarıda dahil olmak üzere). Baya bi gezdim forumlarda ama bu sorunla ilgili pek birşey bulamadım. Bir kaç forumda Punkbuster ile realtek hd audio dahili ses kartının çakıştığını ve sorunun bu yüzden kaynaklandığını felan yazmışlar. Kimisiyse oyundan voip'i kapatın öyle oynayın yazmış. Kimisi de sorunun windows 7 sp 1 güvenlik güncellemerinden kaynaklandığını felan yazmış. Bunları denedim fakat sonuç negatif. Aslına bakarsanız pc bilgim o kadar da iyi değil anlayacağınız yazılanlar ve denediğim yollar beni çözüme ulaştırmadı. Bundan dolayıda sizlere bi başvurim dedim.

6 gb ddr3 ram

Ayrıca bütün driverlar güncel.(bahsedilen realtek ses kartı da dahil olmak üzere)

Sorunumu tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum ama ne demek istediğimi sizlerin rahatlıkla anlayacağınızı düşünüyorum.

Hocam aynı sorunu Bad Company2, Cod 4 kısacası her online oyunda bende yaşadım. Sistem özelliklerim yeterince güçlü, neredeyse her oyunu high ya da ultra high ayarlarda oynuyorum. Denemediğim yol kalmamıştı. XP kuruluyken bu oyunların hiçbirinde bir sorun yaşamadım. Ama windows 7 yüklediğimde her seferinde SADECE online modda oyunları oynarken pc dediğin şekilde kilitleniyordu.

Geçenlerde BF3 çıktığı için temiz bir format attım ve tekrar win 7 kurdum. Dün akşamdan beri oyunu online olarak oynuyorum ve şu ana kadar kilitlenme yaşamadım.

BuRAYA DİKKAT;

Sanırım sorunun neyden kaynaklandığını buldum. Format attığım için virüs programı kurmayı unutmuşum. Normalde virüs programı olmadan PC kullanmam ama sanırım virüs programı yüzünden kilitleniyordu. Kullandığım virüs programı AVAST normalde. Şu an hiç virüs programı yok ve oyunu Allah'a şükür sorunsuz oynuyorum. Muhtemelen virüs programından dolayı kilitleniyordu.

NOT: Sistemin biraz düşük ama kilitlenme olayıyla bir ilgisi yok. Yukarıdaki arkadaşlar ekran kartın düşük demiş ama ekran kartından dolayı olsa single modda çalışmaz aynı tip sorun verir.

Bir not daha. Eğer win 7 de aynı sorunu yaşarsam aklıma birşey takılıyor. Muhtmeleen POWER SUPPLY'ım düşük geliyor onu değiştiricem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mottcalem

quote:

Merhaba arkadaşlar. Benim sorunum şöyle Battlefield 3 oyunum orjinal, campaign modda oynarken hiç bir sorun yok fakat multiplayer modda oynadığım zaman belli bir süre zarfında bir anda pc kilitleniyor hiç birşey yapamıyorum aynı sorunu BFBC 2'de de yaşıyorum.(pc tamamen donuyor ve insanı rahatsız eden bir ses geliyor sürekli olarak taki pc'yi power düğmesiyle kapatana kadar.) Sadece bu iki oyunun multiplayer modlarında bu sorunla karşılaşıyorum! Başka hiçbir oyunda da böyle bi sorun yok saatlerce oynadığım halde (bu oyunların campaign modlarıda dahil olmak üzere). Baya bi gezdim forumlarda ama bu sorunla ilgili pek birşey bulamadım. Bir kaç forumda Punkbuster ile realtek hd audio dahili ses kartının çakıştığını ve sorunun bu yüzden kaynaklandığını felan yazmışlar. Kimisiyse oyundan voip'i kapatın öyle oynayın yazmış. Kimisi de sorunun windows 7 sp 1 güvenlik güncellemerinden kaynaklandığını felan yazmış. Bunları denedim fakat sonuç negatif. Aslına bakarsanız pc bilgim o kadar da iyi değil anlayacağınız yazılanlar ve denediğim yollar beni çözüme ulaştırmadı. Bundan dolayıda sizlere bi başvurim dedim.

6 gb ddr3 ram

Hocam aynı sorunu Bad Company2, Cod 4 kısacası her online oyunda bende yaşadım. Sistem özelliklerim yeterince güçlü, neredeyse her oyunu high ya da ultra high ayarlarda oynuyorum. Denemediğim yol kalmamıştı. XP kuruluyken bu oyunların hiçbirinde bir sorun yaşamadım. Ama windows 7 yüklediğimde her seferinde SADECE online modda oyunları oynarken pc dediğin şekilde kilitleniyordu.

Geçenlerde BF3 çıktığı için temiz bir format attım ve tekrar win 7 kurdum. Dün akşamdan beri oyunu online olarak oynuyorum ve şu ana kadar kilitlenme yaşamadım.

BuRAYA DİKKAT;

Sanırım sorunun neyden kaynaklandığını buldum. Format attığım için virüs programı kurmayı unutmuşum. Normalde virüs programı olmadan PC kullanmam ama sanırım virüs programı yüzünden kilitleniyordu. Kullandığım virüs programı AVAST normalde. Şu an hiç virüs programı yok ve oyunu Allah'a şükür sorunsuz oynuyorum. Muhtemelen virüs programından dolayı kilitleniyordu.

NOT: Sistemin biraz düşük ama kilitlenme olayıyla bir ilgisi yok. Yukarıdaki arkadaşlar ekran kartın düşük demiş ama ekran kartından dolayı olsa single modda çalışmaz aynı tip sorun verir.

Bir not daha. Eğer win 7 de aynı sorunu yaşarsam aklıma birşey takılıyor. Muhtmeleen POWER SUPPLY'ım düşük geliyor onu değiştiricem.
    her uptade i yaptım aynı sorun devam ediyor donuyor multide
    sistem bu 4gb ddr3 ram ekran kartı Nvidia GTX 460 işlemci intel i5

• quote:

her uptade i yaptım aynı sorun devam ediyor donuyor multide
    sistem bu 4gb ddr3 ram ekran kartı Nvidia GTX 460 işlemci intel i5

Alıntıları Göster
    Onboard ses kartinin punkbuster ile cakismasindan oluyor bu donmalar.Bios ekranindan onboard ses kartini disable edip windows u acin.Battlefield'i oynamaya baslayin.Sessiz tadi tuzu olmuyor tabi ama goreceksiniz donma yasamayacaksiniz.Dedigim gibi bunun en basit cozumu,Battlefield oynarken usb'li kulaklik takmaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: indepth

Onboard ses kartinin punkbuster ile cakismasindan oluyor bu donmalar.Bios ekranindan onboard ses kartini disable edip windows u acin.Battlefield'i oynamaya baslayin.Sessiz tadi tuzu olmuyor tabi ama goreceksiniz donma yasamayacaksiniz.Dedigim gibi bunun en basit cozumu,Battlefield oynarken usb'li kulaklik takmaktir.

Hocam dediğin doğru çıktı.Kaç gündür araştırıorum ummadık yerden çıktı ilginç..Peki çözümü hakkında birr gelişme var acaba hala es olmadan oynuyorum.
  • quote:

Bu sorunun ekran kartinla ilgisi yok.Overclocking programlar ve ya sogutucu fanlar'i kontrol eden programlar sisteminde aciksa bunlar punkbuster ile sorun yaratir.Ama bu freeze 'lerin en yaygin nedeni REALTEK onboard ses kartidir.REaltek ile punkbuster cakisma yapiyor.Bu yuzden normal campaign'i problemsiz oynayabilirken multiplayer'da sorun cikiyor.Ayni problem bende de vardi.Cozumu ise su :Ya pahali bir ses karti alacaksin ya da benim gibi 20 tl'ye usb girisli kendinden seskartli bir kulaklik.Ayrica Ekran kartinla ilgili hic bir problemin yok.Boyle sacma sapan cevaplari gorunce uye olup cevap yazayim dedim.

Ben bu kulakligi aldiktan sonra hem Battlefield 2 yi hem de Battlefield 3 'u problemsiz sekilde oynuyorum.Bundan bulamazsan bunun benzerlerini arastir.Ama mutlaka usb girisli kendinden ses kartli olsun.

http://forum.donanimhaber.com/m_37741587/tm.htm

benzeri ise altta

http://urun.gittigidiyor.com/GOLDMASTER-HP-21-5-1-MIROFONLU-KULAKLIK_W0QQidZZ45812014

Alıntıları Göster
    Hocam İnşallah dediğin gibi ses kartındandır, çünkü ne EVEREST ne de benzeri bir program kullanıyorum. Kendinden ses kartlı bir kulaklık bulunca deneyip sonucu buraya yazacağım. Teşekkür ederim.

• quote:

Hocam İnşallah dediğin gibi ses kartındandır, çünkü ne EVEREST ne de benzeri bir program kullanıyorum. Kendinden ses kartlı bir kulaklık bulunca deneyip sonucu buraya yazacağım. Teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Bir de senin dediğini denemek isterdim hocam ama ses olmayınca ne anlamı kaldıki oyunun insanı oyunda havaya sokan en önemli unsurlardan birisi bence. Ama ilgileriniz için hepinize teşekkür ederim.
  • quote:

Bir de senin dediğini denemek isterdim hocam ama ses olmayınca ne anlamı kaldıki oyunun insanı oyunda havaya sokan en önemli unsurlardan birisi bence. Ama ilgileriniz için hepinize teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Hocam oyunu kaldıra bilecek bir ekran kartı önerir misiniz?
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hocam siz dedigimi yapin ses kartini disable edip oynayin.Baktiniz kitlenme yok o zaman bir tane usb girisli kendinden ses kartli bir kulaklik alin.Battlefield oynicaniz zaman o kulakligi takarsiniz.Bunlar genellikle 5.1 surround kulaklik diye geciyor.Ben 3 sene once Frisby marka almistim 15 tl'ye ses gayet mukemmel tavsiye ederim.Ayrica bu usb'li kulakligi kullanacaginiz zaman bilgisayarin kendi ses kartini da disable etmenize gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cony546

Hocam oyunu kaldıra bilecek bir ekran kartı önerir misiniz?

Ati'nin kartlari hakkinda bir bilgim yok hic kullanmadim.Size onerebilecegim en dusuk ekran karti geforce 9800 gt'dir.
  • quote:

Sessiz oynayin demiyorum ki Sorununuzun 2 tane cozumu var:

1.Battlefield oynarken USB'li kulaklik takip oynamak.

2.Creative SB Play almak http://www.vatanbilgisayar.com/creative-sb_play_-sb-play_-usb-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=36571

• quote:

quote:

Sessiz oynayin demiyorum ki Sorununuzun 2 tane cozumu var:

1.Battlefield oynarken USB'li kulaklik takip oynamak.

2.Creative SB Play almak http://www.vatanbilgisayar.com/creative-sb_play_-sb-play_-usb-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=36571

Alıntıları Göster
    aynı sorun bendede var çözümü bir denim bakim...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.