Şimdi Ara

Battlefield 3 Takılma/Donma/FPSDrop Çözümü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
8.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üç aydır araştırmama rağmen hiçbir sonuca varmadım bir kaç gün öncehttp://hardforum.com/showthread.php?t=1659694 linkdeki Evil Scooter'ın bulduğu formülle oyunu 1GB ASUS HD6850(1GB YETMEZ DIYEN ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN YANLIŞ BİLGİ İÇİN TEŞEKKÜRLER) 1920x1080 High Ayar ve VSYNC ile akıcı şekilde oynuyorum. Çevirebildiğim kadarıyla;

1) ATI ve NVDIA için BF3de en yüksek fps veren driver ı tespit edin ve kurun.
    2) BIOS'dan Hyper-Threading seçeneğini kapalı konuma getirin.
    3) Oyunda VSYNC seçeneğini aktif hale getirin.
    4) Aşağıdaki konsol komutlarını yazın.

RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 1
    ve
    gametime.maxvariablefps 59

--> Orjinal sayfasında bazı titiz kullanıcıların bunu "gametime.maxvariablefps 59.95" yapabileceğini söylemiş (ikisinide test edin hangisinin daha akıcı olduğuna inanıyorsanız onu kullanın) Win 7 64 Bitte oyunu kaymak gibi oynuyorum :) .

Bittimi? Hayır! Battlefield 3 de konsol komutları her yeni oyun açılışında sıfırlanıyor. Bunun için \Origin Games\Battlefield 3\user.cfg dosyasını notepad veya wordle açarak bu konsol komutlarını alt alta yazarak kaydedin.

İyi Eğlenceler :) Battlelog: KORSAY . Buradan oyunla ilgili sorusu olan arkadaşlara elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıcam.

Sistemim: i5 2500 , 6GB DDR3 Ram, Asus HD6850, Aoc2236 Monitör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAHANOSAHANO -- 28 Aralık 2011; 16:34:39 >

• hmm güzel bir çalışma olmuş, teşekkürü borç bilmek lazım sana. 2 sorum olacak,

*ati veya nvdia'nın en yüksek fps veren driver'ini nasıl tespit edebiliriz?

*verdiğin linkteki forumdaki arkadaş, catalyst 11.12 değilde preview'i olan 12.1 i kullanıyormuş. acaba 12.1 ile 11.12 arasındaki fark nedir? 12.1 170mb, 11.12 106mb. ama amd'nin sitesinde en son driver olarak 11.12 var. hangisini kullanmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keepthismomentformyself -- 28 Aralık 2011; 7:17:42 >
  • Ben biliyordum birşeylerin bilerek,sinsice kullanılamaz hale getirtildigini.Desenize gtx560ti bile ultra ayarlara dayanamıyordu şimdi çatır çatır oynayacak.

Günaydın,Araştırma için sağol boş bir konu değil emeğe saygı
  • super aksama hemen denıyorum.ınsallah sorun ortadan kalkar.
  • Çeviri ancak bu kadar oldu

BETA bu sorun vardı ve halt gibi rahatsız edici bulunuyor. Şahsen ben Xfire çalıştırmak ancak okuma eşit bu konuda etkileri AMD ve NV görünüyor. Sağ / sol bombardıman kekeme, en çok dikkat çeken edildi. Ne zaman gerçekleştiğini, sol alt köşesinde, mini de bir sürü "çalkala". Ben çok okunan ve insanlar buldum en yaygın bir kaç, burada pek çok öneri vardı:

1) Sürücüler.
    2) hyper-threading açın.
    3) Oyun fare hızlandırmasını devre dışı bırakın.
    4) vsync etkinleştirin.
    5) Aşağıdaki konsol komutları girin:

"RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 1"

ve nihayet:

"Gametime.maxvariablefps 59"

^ ^ Vsync Bu son bir (59 fps sınırlayıcı), yaklaşık% 80 sabit etkin + yaşadığı kekemeliğin.

Bu komutu kullanarak, CPU / GPU izlemek için:

"Render.PerfOverlayVisible 1"

59 FPS sınırlayıcı sonra ani bir çok yerleşmek görebiliyordu. Ama kalan kekemelik hala fark, döngüsel ve can sıkıcı oldu. Kaplamayı grafik üzerinde küçük "flutters" görebiliyordu. Sol / sağ başarısız olmadan bombardıman sırasında her üç adım hakkında oldu.
    Ben dün video ayarları ile oynayarak boş bir sunucu üzerinde biraz zaman geçirdim. Düşük isteğe bağlı her şeyi Engelli ve oradan şeyler ekleyerek başladı. Hiçbir şey bir etkisi vardı. Sadece shits ve kıkırdıyor benim FPS 59.95 için aşağıdaki komutu kullanarak limitini ayarlamış:

"Gametime.maxvariablefps 59.95"

Viyola .. kekemelik tamamen kayboldu! Oyunda kullanılan ve 60 FPS raporları komutu "1 render.drawfps" ve bindirme grafik güzel ve pürüzsüz. Neden bu işleri bilmezler .. ciddi .. lanetlemek şanslı belki de son zamanlarda yapmış olduğu bazı LCD / LED monitörler okuyarak etkilenmiştir sanırım sadece. Altında dosya .. "Benim için çalıştı". Benim Kökeni user.cfg bir dosya olduğu 59.95 komut eklendi Games \ Battlefield 3 klasör oyun otomatik olarak başlar ve o zamandan beri bir sorun olmadı zaman komut ekler. Özetlemek gerekirse, tamamen benim kekemelik tedavi etkin vsync "gametime.maxvariablefps 59.95" kullanarak. Olduğu gibi "BT OMFG" S SONUNDA GONE!! "Ben tüm Ultra, AA Mesaj yüksek ve 4x HBAO ve hareket Blur özürlü çalıştırmak mümkün. Hala normal yavaşlamalar göreceksiniz / 60fps altında kare damla (ok. .. size inat için 59.95).

Benim siggy Tam Sistem Gereksinimleri. Windows 7 pro 64bit ve 11.12 Cap1 Catalyst 12.1 önizleme koşuyorum. Umarım benim BF3 oyun deneyimini tamamen değiştirmiş olarak başkasının ya da en azından onları doğru yönde yardımcı olur.

• arkadaşım ramin kaç? oyunun gereksinimlerinde 4 gb diyor ama oyun 8 gb ile çalışıyor... 8 gb olursa donma takılma oyundan atma hiç biri kalmıyor bu saydıklarından ben yaşadım ordan biliyorum.
  • Sorun multi oynarken ise bence serverlardan.Çünkü bazen kasıyor bazen de yüksek ayarlarda oynayabiliyorsun.Ayrıca oyunda komut konsolu neden açıkdır bilinmez.Adamlar buradan hile bile girip oynayabilyor.8GB bana fazla gibi geldi.Ben de 3GB var birde 16GB ready boost flash yapıyorum hiç birşey değişmiyor.4GB yeterli bence.
  • Origin Games/Battlefield 3 içerisinde user dosyası yok ancak kendim user.cfg dosyası oluşturup bu komutları girdim.İşe yarar mı sizce?
  • Desene 9 takla atıcaz.. Yine de teşekkürler önerileriniz için, nicelerine yardımcı olmuştur.

Ben ise her 10 dakikada bir atsa da her defasında yeniden açıp bu şekilde oyunu Tek oyunculu kısmını oynadım. Zaten hikaye modunu merak ediyordum.. Sinirlenmedim, çünkü sorunlu bir oyun olduğunu görüyordum çıktığından beri.. Sistemim q9550 4 gb 1066 ram ve 9800GT ekran kartı. hiçbir sürücü de yüklemedim. yükledim doğrudan açıldı.

grafikler iyi tamam sesler falan süper. oynanış da öyle daha gerçekçi diğer oyundan. Emmmeeeeee, hikaye sıfır. Hele o sorgu bölümleri çok sıkıcı. CoD a laf edenler halt etmiş. Hiç sürükleyici değil, baydı yani....

Ben de merakımı giderip siliverdim. Ne iyi ettim.....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

Desene 9 takla atıcaz.. Yine de teşekkürler önerileriniz için, nicelerine yardımcı olmuştur.

Ben ise her 10 dakikada bir atsa da her defasında yeniden açıp bu şekilde oyunu Tek oyunculu kısmını oynadım. Zaten hikaye modunu merak ediyordum.. Sinirlenmedim, çünkü sorunlu bir oyun olduğunu görüyordum çıktığından beri.. Sistemim q9550 4 gb 1066 ram ve 9800GT ekran kartı. hiçbir sürücü de yüklemedim. yükledim doğrudan açıldı.

grafikler iyi tamam sesler falan süper. oynanış da öyle daha gerçekçi diğer oyundan. Emmmeeeeee, hikaye sıfır. Hele o sorgu bölümleri çok sıkıcı. CoD a laf edenler halt etmiş. Hiç sürükleyici değil, baydı yani....

Ben de merakımı giderip siliverdim. Ne iyi ettim.....

hikayeyi tam olarak anladığınızdan emin misiniz?

• hıkaye modunu ıkı kez heves edıp baslamama ragmen dayanamayıp sıldım oyunu ıkısınde de, cod un hıkaye modu daha akıcı surukleyıcı.

ve soylemek ıstıyorum bc2 yı 150 saat ortalama oynamıs ve hala oynayan bırı olarak bu oyunun son donemlerıne dogru cıkan yama ıle oyun resmen ıkı kat performans artısı gosterdı, nıye aylarca beklenıldı ve bf3 cıkacagına yakın boyle bı yama geldı bılınmez, sımdı bf3 e de aynı sekılde 1 sene sonra bır yama cıkar ve o yamayla oyun butun sıkıntılarını atar ve kaymak gıbı oynanır ... Ama sımdı ılk once herkes bı yatırım yapsın yenı sıstemler alsın paraları bayılsın, artık oyunun yenısı cıkcagına yakın bı yama hersey kebap olur, tıcaret stratejı bısı dıyemıyorum ne dıyım ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: InsectKin

hmm güzel bir çalışma olmuş, teşekkürü borç bilmek lazım sana. 2 sorum olacak,

*ati veya nvdia'nın en yüksek fps veren driver'ini nasıl tespit edebiliriz?

*verdiğin linkteki forumdaki arkadaş, catalyst 11.12 değilde preview'i olan 12.1 i kullanıyormuş. acaba 12.1 ile 11.12 arasındaki fark nedir? 12.1 170mb, 11.12 106mb. ama amd'nin sitesinde en son driver olarak 11.12 var. hangisini kullanmalıyım?

ati için battlefield 3 de 18 kasım tabi ki ama diğer oyunlarda değil fakat normalde çok fps drop yaşamıyorsanız güncel sürücüleri kullanın. nvdia hakkında pek bilgi sahibi değilim ama hatırladığım kadarıyla yeni çıkan beta sürümlerden bir tanesi :/. verdiğim linki bir kontrol edin isterseniz.

12.1 de 11.12 de olmayan fakat 11.11c de olan bazı performans optimizasyonları var. skyrimde mesela %10 performans artışı var. 170 mb çünkü ati beta sürümleri örneğin vista ve win 7 32 bit 64 bit tek setup şeklinde sunuyor fakat resmi olarak final sürüm gününde beta bittiğinde win7 64 bit win 7 32 vb. gibi parçalandığı için setup daha küçük boyutlarda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAHANOSAHANO -- 28 Aralık 2011; 15:56:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MonarshiQ

Üç aydır araştırmama rağmen hiçbir sonuca varmadım bir kaç gün öncehttp://hardforum.com/showthread.php?t=1659694 linkdeki Evil Scooter'ın bulduğu formülle oyunu 1GB ASUS HD6850(1GB YETMEZ DIYEN ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN YANLIŞ BİLGİ İÇİN TEŞEKKÜRLER) 1920x1080 High Ayar ve VSYNC ile akıcı şekilde oynuyorum. Çevirebildiğim kadarıyla;

1) ATI ve NVDIA için BF3de en yüksek fps veren driver ı tespit edin ve kurun.
    2) BIOS'dan Hyper-Threading seçeneğini kapalı konuma getirin.
    3) Oyunda VSYNC seçeneğini aktif hale getirin.
    4) Aşağıdaki konsol komutlarını yazın.

RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 1
    ve
    gametime.maxvariablefps 59

--> Orjinal sayfasında bazı titiz kullanıcıların bunu "gametime.maxvariablefps 59.95" yapabileceğini söylemiş (ikisinide test edin hangisinin daha akıcı olduğuna inanıyorsanız onu kullanın) Win 7 64 Bitte oyunu kaymak gibi oynuyorum :) .

Bittimi? Hayır! Battlefield 3 de konsol komutları her yeni oyun açılışında sıfırlanıyor. Bunun için \Origin Games\Battlefield 3\user.cfg dosyasını notepad veya wordle açarak bu konsol komutlarını alt alta yazarak kaydedin.

İyi Eğlenceler :)

size zahmet bunu lnk olarak yuklermisniz indirip oyunun içine atalım direk

• anlamadım user dosyasından mı bahseniyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

Origin Games/Battlefield 3 içerisinde user dosyası yok ancak kendim user.cfg dosyası oluşturup bu komutları girdim.İşe yarar mı sizce?

"Origin" değil "ORIGIN GAMES" adlı klasör olduğundan emin olun eğer yoksa ters bişeyler var oyunla ilgili, belki korsan bilmiyorum eğer hala bulamıyorsanız originden Repair Install yapın.!
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonarshiQ

anlamadım user dosyasından mı bahseniyorsunuz?

hocam ben oyunun kurulu olduğu yerde uses.cfg dosyası goremedim
  • bende bu sorunlar değilde haritalar çok geç yükleniyor; ben girinceye kadar ilk noktalar alınmış olabiliyor çoğu zaman.Ati Tray yükleyip internette verilen ayarları yaptım ama çözüm olmadı.

Sistemim,

HD5850
    Phenom II x4 955 Black Edition
    2x2 DDR3 1333mhz
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokselc12

bende bu sorunlar değilde haritalar çok geç yükleniyor; ben girinceye kadar ilk noktalar alınmış olabiliyor çoğu zaman.Ati Tray yükleyip internette verilen ayarları yaptım ama çözüm olmadı.

Sistemim,

HD5850
    2x2 DDR3 1333mhz

hdd kaynaklandığını duymuştum zaten şikayetçi olan var bu konudan aşırı şekilde geç yukleniyosa onu bilmiyorum

mesala ssd kullananlar pat diye giriyorlar oyuna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farcry535

quote:

Orijinalden alıntı: gokselc12

bende bu sorunlar değilde haritalar çok geç yükleniyor; ben girinceye kadar ilk noktalar alınmış olabiliyor çoğu zaman.Ati Tray yükleyip internette verilen ayarları yaptım ama çözüm olmadı.

Sistemim,

HD5850
    2x2 DDR3 1333mhz

hdd kaynaklandığını duymuştum zaten şikayetçi olan var bu konudan aşırı şekilde geç yukleniyosa onu bilmiyorum

mesala ssd kullananlar pat diye giriyorlar oyuna.

bende okumuştum bunu. saçma ama, sonuçta bir sürü oyunda yok böyle bir durum. sırf bu oyun içinde ssd'ye dünyanın parası verilmez bence.

• yararlı bilgiler ,işten cıkınca deneyeceğim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.