Bildirim
Battlefield 5 Performans sorunu
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Ram'in 16 gb ve çift kanal olması, Battlefield V için önemli. -
Future frame renderingi aktif edin. Çözünürlük oraninin %100 olduguna emin olun. -
Oyunda şuan için sıkıntı var. Bazı kullanıcılarda senin gibi ciddi fps kaybı yaşarken, bazılarında çok az var, bazılarında hiç yok. Sorun senden kaynaklı değil. Dice'ın yaz tatilini bitirip, keyfinin yerine gelmesini ve sorunu düzeltmesini beklemekten başka yapabilecek birşey şuan yok. -
Durum öyle görünüyor yabancı sitelere baktım da dediğiniz gibi bir çok kişide aynı durum geçerli benim gibi. Napalım artık bekleyelim. -
Tam tersine bu ayar performansı düşürmez mi? Ben performans yiyiyor diye kapatıyorum. hoş açsam da çok şey fark etmiyor. -
Bende rx580 var, açınca %60-70 performans artışı oluyor.quote:
Orijinalden alıntı: Spinata
Tam tersine bu ayar performansı düşürmez mi? Ben performans yiyiyor diye kapatıyorum. hoş açsam da çok şey fark etmiyor. -
Bu ayar performansı arttırmaz veya azaltmaz. Bu ayarı etkinlestirdiginizde ekrandaki kareyi yeni bir kare çizilmeden tekrar eder. Görüntüde yapay bir akıcılık yaratır. Ancak birazda olsa input lag yaşatır.
Bu ayarı genelde dx 12 modunda oynarken kapalı tutmanız tavsiye ediliyor. Ayrıca yüksek fps değerlerinde oynuyorsanız gereksiz bir ayar. -
RTX 2060 ile bende de 60-150 arasında çok dalgalanıyor. Dalgalanmayı geçtim çok fps drop oluyor. Anlık takılmalar çıldırttı. Hiç bir şey çözüm olmadı şu oyuna. Her yolu denedim banamısın demedi -
Hahah " Welcome to the Club " diyorum ben de size o halde. Battlefield 1'i 500 saatin üzerinde oynadım banamısın demedi. Şu oyunu 70 saatin sonunda uninstall zorunda kaldım. -
3-4-1 aynı şekilde benim de. Ama bu Battlefield 5 ile 20 saati geçemedim henüz. Oynayasım gelmiyor bu haliyle. İşlemciyi 4 GHz'e ekran kartını da 2000/7500'e çektim ama yine takılıyor yine takılıyor. Artık yapabileceğim bir şey kalmadı günlerdir denemediğim ayar yapmadığım halt kalmadı düzelmedi oyun. Dice update verene kadar Battlefield 1 devam. -
Oyun bozuk. Dx11de düşük fps alıyordum. Dx12 de fps yüksek ama 5 saniyede bir ufak takılmalar oluyordu.
Aynı pcde bf1’i 100 saat civarı oynadım -
Bir sürü kişide sorun varmış cidden. Zaten oyunda ikinci dünya savaşı havası yok bide böyle kasınca hiç çekilmiyor. Battlefield’a alternatif de yok. Normalde ps4 te oynuyordum da bilgisayara gecince mecbur kaldık. -
Valla ben bugün Battlefield 1'i tekrar indiriyorum. En azından sorunsuz, takılmadan oyun oynarım usta. Dün hadi içimde kalmasın diye hikaye modunu bitireyim dedim. En son tank'ın üzerinde olduğumuz bölümde arkadaş bildiğin performans özürlüsü oyun. Makineyi kilitlemeyi başardı yani o derece... Saatlerce Vermintide 2, F1 2019, Wolfenstein: Young Blood oynuyorum, gık demiyor makine. İzmir'in bu yaz sıcaklarında ekran kartı 70-72C ortalama. En ufak bir yavaşlama yok.quote:
Orijinalden alıntı: CANBUYUK06
Bir sürü kişide sorun varmış cidden. Zaten oyunda ikinci dünya savaşı havası yok bide böyle kasınca hiç çekilmiyor. Battlefield’a alternatif de yok. Normalde ps4 te oynuyordum da bilgisayara gecince mecbur kaldık.
Ama gel gör ki bu Battlefield 5 denen oyunun kodlamasını hangi programcıya yaptırdılarsa hakikaten tebrik etmek lazım. Bir ara Ryzen işlemciler ile ilgili bir stutter sorunu var diye okumuştum reddit'te. Hatta ulan keşke AMD almasamıydık bile demiştim kendi kendime. Hatta daha dün nvidia forumlarında birisi i7 9700K işlemci, RTX 2080 ile acı çekiyorum demiş...
Yani öyle bir lanet oyundan bahsediyoruz ki herhangi bir donanım da asla ne yapacağı belli olmayan acayip bir oyun. Hayır ben şunu da anlamıyorum. Abi en güncel BIOS diyorlar yüklüyoruz. En güncel chipset diyorlar yüklüyoruz. En güncel Windows, en güncel ekran kartı sürücüsü diyorlar yüklüyoruz. Ses kartının en güncel sürücüsü diyorlar yüklüyoruz. DX12 ile değil DX11 ile oynayın diyorlar onu da yapıyoruz. Daha 1 hafta önce M2 SSD aldım. Hani mümkün olan en hızlı şekilde okusun ve yazsın disk diye... Eeeeeh artık yani daha ne yapacağız dedim yahu. Sonra kaldırdım kardeşim oyunu bilgisayardan. S.....m böyle aşkın ızdırabını moduna soktu oyun beni
-
Haklısınız gerçekten bende ne denediysem düzelmedi bir türlü . Hiç anlamam zaten bilgisayardan. Normalde ps4 te oynuyordum bf yi total war oynayabilmek için pc ye geçtim. Ben kendi ekran kartımın test videolarına bakıp aldım oyunu dedim herhalde oyunun optimizasyonunda sorun yoktur. Bilseydim böyle olduğunu hiç almazdım para da boşa gitti. En iyi ekran kartlarında dahi sorunlu. High’da 60 fps de sabit çalışsa neyse de 25 e kadar sürekli drop oluyor. Low da dahi oluyor droplar Şu fortine pubg gibi oyunlar yüzünden battlefield 5 de onlara benzemeye çalıştı. Keşke battlefield 1’in sisteminin aynısını 2. Dünya savaşına uyarlayıp çıkarsalardı. Yapsınlar işte tipik amerikan kahramanlığı içeren bi oyun onu bile oynarım ben. Yeter ki biraz gerçekçi olsun.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X