Arkadaşlar diziye yeni başladım.1. sezonu dün akşam indirdim. Şimdi colamı cipsimi koydum bi çırpıda bitirir umuduyla pc karşısına oturdum.1. bölümü açtığımda bir önceki bölümün özetini verdi.Anlamadım şimdi bundan önce bir seri mi vardı onun özetimi ney.
up
1.sezondan önce 2 bölümlük bir mini seri var önce onu izlemen gerekli.
quote:
Orijinalden alıntı: Crauser
Adı ney hocam tam olarak ne yazmam lazım zorrente?
quote:
Orijinalden alıntı: DarkLuck.
quote:
Orijinalden alıntı: Crauser
Orijinalden alıntı: Crauser 1.sezondan önce 2 bölümlük bir mini seri var önce onu izlemen gerekli.
Serinin izleme sırası aşağıda.
+ The Miniseries (Pilot)
+ 1. Sezon/Season 1x01 - 33 1x02 - Water 1x03 - Bastille Day 1x04 - Act of Contrition 1x05 - You Can't Go Home Again 1x06 - Litmus 1x07 - Six Degrees of Separation 1x08 - Flesh and Bone 1x09 - Tigh Me Up, Tigh Me Down 1x10 - The Hand of God 1x11 - Colonial Day 1x12 - Kobol's Last Gleaming, Part I 1x13 - Kobol's Last Gleaming, Part II
+ Battlestar Galactica : Lowdown
+ 2. Sezon 2x01 - Scattered 2x02 - Valley Of Darkness 2x03 - Fragged 2x04 - Resistance 2x05 - The Farm 2x06 - Home, Part I 2x07 - Home, Part II 2x08 - Final Cut 2x09 - Flight of the Phoenix 2x10 - Pegasus 2x11 - Resurrection Ship, Part I 2x12 - Resurrection Ship, Part II 2x13 - Epiphanies 2x14 - Black Market 2x15 - Scar 2x16 - Sacrifice 2x17 - The Captain's Hand 2x18 - Downloaded 2x19 - Lay Down Your Burdens, Part I 2x20 - Lay Down Your Burdens, Part II
+ The Resistance - The Resistance, Webisode 1 - The Resistance, Webisode 2 - The Resistance, Webisode 3 - The Resistance, Webisode 4 - The Resistance, Webisode 5 - The Resistance, Webisode 6 - The Resistance, Webisode 7 - The Resistance, Webisode 8 - The Resistance, Webisode 9 - The Resistance, Webisode 10
+ 3. Sezon 3x01 - Occupation 3x02 - Precipice 3x03 - Exodus, Part I 3x04 - Exodus, Part II 3x05 - Collaborators 3x06 - Torn 3x07 - A Measure of Salvation 3x08 - Hero 3x09 - Unfinished Business 3x10 - The Passage 3x11 - The Eye of Jupiter 3x12 - Rapture 3x13 - Taking a Break From All Your Worries 3x14 - The Woman King 3x15 - A Day in the Life 3x16 - Dirty Hands 3x17 - Maelstrom 3x18 - The Son Also Rises 3x19 - Crossroads, Part I 3x20 - Crossroads, Part II
+ 4. Sezon 4x01 - He That Believeth in Me 4x02 - Six of One 4x03 - The Ties That Bind 4x04 - Escape Velocity 4x05 - The Road Less Traveled 4x06 - Faith 4x07 - Guess What's Coming to Dinner? 4x08 - Sine Qua Non 4x09 - The Hub 4x10 - Revelations
+ Face of the Enemy - Face of the Enemy, Webisode 1 - Face of the Enemy, Webisode 2 - Face of the Enemy, Webisode 3 - Face of the Enemy, Webisode 4 - Face of the Enemy, Webisode 5 - Face of the Enemy, Webisode 6 - Face of the Enemy, Webisode 7 - Face of the Enemy, Webisode 8 - Face of the Enemy, Webisode 9
4x11 - Sometimes a Great Notion 4x12 - A Disquiet Follows My Soul 4x13 - The Oath 4x14 - Blood on the Scales 4x15 - No Exit 4x16 - Deadlock 4x17 - Someone to Watch Over Me 4x18 - Islanded in a Stream of Stars 4x19 - Daybreak, Part I 4x20 - Daybreak, Part II
+ The Plan (2009)
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
Orijinalden alıntı: shadow006
quote:
Orijinalden alıntı: DarkLuck.
quote:
Orijinalden alıntı: Crauser 1.sezondan önce 2 bölümlük bir mini seri var önce onu izlemen gerekli.
+ 1. Sezon/Season 1x01 - 33 1x02 - Water 1x03 - Bastille Day 1x04 - Act of Contrition 1x05 - You Can't Go Home Again 1x06 - Litmus 1x07 - Six Degrees of Separation 1x08 - Flesh and Bone 1x09 - Tigh Me Up, Tigh Me Down 1x10 - The Hand of God 1x11 - Colonial Day 1x12 - Kobol's Last Gleaming, Part I 1x13 - Kobol's Last Gleaming, Part II
+ Battlestar Galactica : Lowdown
+ 2. Sezon 2x01 - Scattered 2x02 - Valley Of Darkness 2x03 - Fragged 2x04 - Resistance 2x05 - The Farm 2x06 - Home, Part I 2x07 - Home, Part II 2x08 - Final Cut 2x09 - Flight of the Phoenix 2x10 - Pegasus 2x11 - Resurrection Ship, Part I 2x12 - Resurrection Ship, Part II 2x13 - Epiphanies 2x14 - Black Market 2x15 - Scar 2x16 - Sacrifice 2x17 - The Captain's Hand 2x18 - Downloaded 2x19 - Lay Down Your Burdens, Part I 2x20 - Lay Down Your Burdens, Part II
+ The Resistance - The Resistance, Webisode 1 - The Resistance, Webisode 2 - The Resistance, Webisode 3 - The Resistance, Webisode 4 - The Resistance, Webisode 5 - The Resistance, Webisode 6 - The Resistance, Webisode 7 - The Resistance, Webisode 8 - The Resistance, Webisode 9 - The Resistance, Webisode 10
+ 3. Sezon 3x01 - Occupation 3x02 - Precipice 3x03 - Exodus, Part I 3x04 - Exodus, Part II 3x05 - Collaborators 3x06 - Torn 3x07 - A Measure of Salvation 3x08 - Hero 3x09 - Unfinished Business 3x10 - The Passage 3x11 - The Eye of Jupiter 3x12 - Rapture 3x13 - Taking a Break From All Your Worries 3x14 - The Woman King 3x15 - A Day in the Life 3x16 - Dirty Hands 3x17 - Maelstrom 3x18 - The Son Also Rises 3x19 - Crossroads, Part I 3x20 - Crossroads, Part II
+ 4. Sezon 4x01 - He That Believeth in Me 4x02 - Six of One 4x03 - The Ties That Bind 4x04 - Escape Velocity 4x05 - The Road Less Traveled 4x06 - Faith 4x07 - Guess What's Coming to Dinner? 4x08 - Sine Qua Non 4x09 - The Hub 4x10 - Revelations
+ Face of the Enemy - Face of the Enemy, Webisode 1 - Face of the Enemy, Webisode 2 - Face of the Enemy, Webisode 3 - Face of the Enemy, Webisode 4 - Face of the Enemy, Webisode 5 - Face of the Enemy, Webisode 6 - Face of the Enemy, Webisode 7 - Face of the Enemy, Webisode 8 - Face of the Enemy, Webisode 9
4x11 - Sometimes a Great Notion 4x12 - A Disquiet Follows My Soul 4x13 - The Oath 4x14 - Blood on the Scales 4x15 - No Exit 4x16 - Deadlock 4x17 - Someone to Watch Over Me 4x18 - Islanded in a Stream of Stars 4x19 - Daybreak, Part I 4x20 - Daybreak, Part II
Aman izlemeseydin kapasaydın Mini series aslında ismi yanıltıyor. Bildiğin pilot bölüm ,hikayeye giriş kısmı bu. Bu arada diziyi ben de 2 gün önce bitirdim en son the plan filmini de seyrettim .Daha evvel c-nbc'de takip etmiştim ama unutmuştum sonunu. 2 aydır düzenli olarak günde 1-2 bölüm seyrederek bitirdim.Hayatımın bir parçası olmuştu resmen.Bitince feci boşluğa düştüm. Son 10 yılın en iyi bilimkurgu dizisi. Aslında sadece bilimkurgu demek yanlış drama ağırlıklı hayat hakkında herşeyi anlatıyor. Senaryo anlatım oyunculuk mükemmel.Kadro harika. "Adama'ya " saygılarımı sunuyorum Bölüm aralarında ki webisodeları da izlemeyi unutma. Razor ve The plan zaten birbuçuk saatlik hikayeye katkılı filmleri sırası geldiğinde izle. Ama Battlestar Galactica : Revealed , Battlestar Galactica : The Phenomenon ise yanılmıyorsam özetler yani izlemesen de olur. Yukarıda ki arkadaş bölümleri sırasıyla çok güzel vermiş bu sıraya göre izlenmeli. HD olarak arşive kattım seriyi. İnşallah orjinal blu-ray'i de parayı denkleştirirsem bu efsaneyi almak istiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Formel
Aman izlemeseydin kapasaydın Mini series aslında ismi yanıltıyor. Bildiğin pilot bölüm ,hikayeye giriş kısmı bu. Bu arada diziyi ben de 2 gün önce bitirdim en son the plan filmini de seyrettim .Daha evvel c-nbc'de takip etmiştim ama unutmuştum sonunu. 2 aydır düzenli olarak günde 1-2 bölüm seyrederek bitirdim.Hayatımın bir parçası olmuştu resmen.Bitince feci boşluğa düştüm. Son 10 yılın en iyi bilimkurgu dizisi. Aslında sadece bilimkurgu demek yanlış drama ağırlıklı hayat hakkında herşeyi anlatıyor. Senaryo anlatım oyunculuk mükemmel.Kadro harika. "Adama'ya " saygılarımı sunuyorum Bölüm aralarında ki webisodeları da izlemeyi unutma. Razor ve The plan zaten birbuçuk saatlik hikayeye katkılı filmleri sırası geldiğinde izle. Ama Battlestar Galactica : Revealed , Battlestar Galactica : The Phenomenon ise yanılmıyorsam özetler yani izlemesen de olur. Yukarıda ki arkadaş bölümleri sırasıyla çok güzel vermiş bu sıraya göre izlenmeli. HD olarak arşive kattım seriyi. İnşallah orjinal blu-ray'i de parayı denkleştirirsem bu efsaneyi almak istiyorum.
biraz geç cevap vermiş olacağım kusura bakma hocam. zaten anladım,hemen kapadım. uzun zamandır fazla vakit bulamıyorum pc ile,şu sıralar boşken izliyim diyorum artık.
Bu şarkı diziyi bitirenleri nedense üzer
Bunlar da heyecanlandırırdı. Hey gidi hey...
Epic Series; 01.) 24 bölümlük 1978 yılı sürümü ile 02.) 10 bölümlük 1980 sürümünden oluşuyor.
Bunun ardından diziye ara verilmiş daha sonra, 03.) BSG Mini Series (Sizin mesajınızda bahsettiğiniz) 04.) BSG Season 01 05.) BSG Season 02 06.) BSG Webisodes: The Resistance (10 Bölüm) 07.) BSG Season 03 08.) BSG Razor Flashback Series (7 Bölüm - Aşağıda bölüm isimlerini de bulabilirsiniz.) 09.) BSG Razor (Film) 10.) BSG Razor Part.. şeklinde devam edecek.. (TV.com'daki ifadedir..)
08.) 7 Bölümlük BSG Razor Flashback Series'in bölüm isimleri Episode 1: Day 4,571 Episode 2: The Hangar Episode 3: Operation Raptor Talon Episode 4: Free Fall Episode 5: The Lab Episode 6: Survivors Episode 7: Escape
Şu dizinin tüm bölümleri var nezaman mini seriden başlasam 30 dk da sıkılıyorum bendemi sorun var dedim kuzenimde izlemek istedi aldı aynı sorun onda var acaba ilk bölümler sıkıcımı yoksa dizinin temposu böylemi.
quote:
Orijinalden alıntı: Blue Fox
Şu dizinin tüm bölümleri var nezaman mini seriden başlasam 30 dk da sıkılıyorum bendemi sorun var dedim kuzenimde izlemek istedi aldı aynı sorun onda var acaba ilk bölümler sıkıcımı yoksa dizinin temposu böylemi.
Hemen hemen her diziye ilk bölümden alışılmaz. Biraz daha şans verin.
quote:
Dizi çok fazla aksiyon içermediği için sıkabilir yavaş tempolu ilerliyor, eğer bu tür dizilerden hoşlanmıyorsan bunuda sevmeyebilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: sinan02
quote:
Dizi çok fazla aksiyon içermediği için sıkabilir yavaş tempolu ilerliyor, eğer bu tür dizilerden hoşlanmıyorsan bunuda sevmeyebilirsin.
Anladım yavaş tempoyu sevmiyorum bende Genelde Star wars çok çok severim dedim bu da bu tarzda bişeydir diye indirdim ama dediğin gibi yavaş tempo ile izleyemedim.
Bence diziye başlarda biraz sabır gösterilmeli. Çünkü uzayda sürekli savaşan değil eğer böyle bir istilada uzayda sıkışıp kalırsanız oradaki insanların ruh halleri düşünceleri duyguları ne olur üzerine kurgulanmış bir dizi. Ki savaş sahneleri de yok değil hani.. Bitireli baya oluyor diziyi ancak Battlestar Galactica kalitesini geçen çok az dizi vardır drama kurgu yönünden.
quote:
Orijinalden alıntı: Macabre
Bunlar da heyecanlandırırdı. Hey gidi hey...
tüm muhteşem BS Galactica parçaları arasında benim favorim budur:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 31 Ocak 2011; 21:55:22 >
Sağlam savaş sahneleri var özellikle ilk sezonda. Ancak çok sevdiğim bir dizi olmasına rağmen drama sahnelerini çok abartmışlar. Daha çok aksiyon içerseydi daha hoş olurdu. Henüz izlememiş olanlar umarım bu yorumlarımdan sonra diziyi izlemekten vazgeçmezler çünkü gerek konu gerekse oyunculuk gerçekten iyi. Gelelelim beğenmediğim yerlere: 1. fazla drama var bazen bayıyor. Gereksiz sırf konuyu uzatmaktan başka işe yaramayan sahneler arada sırada çıkıyor. 2. Tamam bu bir dizi ve bir filmin bütçesine sahip değil kabul ama efeklerinin çok daha iyi olmasını beklerdim. Bazı efekler gayet iyi ilen bazı efekler çok kötü olmuş. Genelde saylonların (tabii metal olanların insanlarla olan sahnelerinde saylonlar çok yapay duruyorlar. CGI ekibini ben olsan kovardım bu kadar mı yeteneksiz olunur? 3. Mantık hataları var ama en çok hayal güçlerinin çok fazla olmadığını yada imkanlarının çok kısıtlı olduğunu düşünüyorum. Neden mi?
Efendim dizi günümüzden 150.000 yıl önce geçiyor. Caprica gezegenindeki yapılar insanların kullandığı araçlar şu an ki günümüz dizaynlarıla aynı. 2. sezondamı neydi Starbuck Capricaya dönüyor ve arabasına biniyor Bildiğiniz Hummer yahu. insan bir değişitirir dimi Hummere benzeyen bir araç ama aynısı da olmamalıydı. Şu an bile farklı ülkelerin tasarladığı araçlar ne kadar farklı Bir amerikan arabasıyla Avrupa da üretilen bir araç yada japon araçları ne kadar farklı kaldı ki farklı dünya farklı kültür farklı zaman. Yani bana göre tasarım sıfır. Benzer sahneleri diğer sezonlarda da görüyoruz.
4.
Şu Gaius Baltarın hayal ettiği sahneler bence gereksizdi. Ayrıca o adamın zeki bir tarafınıda görmedim.
5.
İlk pilot bölümde caprica gezegenin saylonlar tarafından ele geçirilişi çok basit anlatıldı bence üzerinde daha fazla durulmalıydı. Zaten pilot bölüm dizinin en görkemli kısmı olmalıydı.
6. Bazı sahneler gereksiz yere CGI yapılmış. Ve o sahnelein CGI efekleri yerde sürünüyor. 7. Bazı konular hala açıkta.
En çok Starbuck konusu : Aslında o neydi sonra nereye gitti öldümü yok mu oldu ne oldu
8.
Şahsen saylonların duyguları olan robotlara dönüşmesi hoşuma gitmedi. O zaman makine-insan savaşı olmuyor farklı iki devlet arasındaki savaşa dönüyor ve bilimkurgusal yönü azalıyor. Sanırım bunu özellikle yapmışlar. Terminatör filmlerine benzemesin diye. Şahsen saylonların daha bir duygusuz olmasını ve makine yönlerinin daha ön planda olmasını isterdim. Bir süre sonra onlar bana makine gibi gelmiyor.
Bunun dışında 1978 versiyonun üzerine çıkılmış daha karanlık bir BSG ile karşı karşıyayız. Bir çok sahne aslında çok iyi işlenmiş. Özellikle bu tarz bir olay karşında insanların ruh halleri ve bununla başa çıkışları gayet güzel yapılmış. Ayrıca dizinin müzikleri de çok güzel sizi hemen konuya bağlıyor zaman zaman hüzünlendiriyor. Grace Park (Sharon/Athena/Boomer) harbiden çok tatlı.
Öyle saylona can kurban nerede satılıyor bir tane alcam yanınada bir cameron TSCC dekinden
evet bazı bölümleri sıkıcı gelebilir. ama genel olarak mükemmel bir dizi. çok sağlam karakterler var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme