Şimdi Ara

BAYAN'dan araba alınır mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
5.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün işlerim yoğun olmasa adem ile havvadan hattan lilithten itibaren neden kadından araba alınmayacağını teferruatlı bir şekilde anlacaktım ama yoğun biraz

YA SEN NE DİYORSUN

YA ABİM NE OTOMOBİLİ BİR KADININ MİGROSTA KULLANDIĞI ALIŞVERİŞ ARABASI BİLE KULLANILMAZ

GÖRÜYORUM HASTANEDE ÇOCUK POLK ÖNÜNDE 1-2 YAŞINDA BİNDİRDİĞİ ÇOCUĞUNUN ARABASINI BİLE SAĞA SOLA ÇARPIYOR
  • Konu dışına çoktan çıkıldığı için yazıyorum. Babanızın fikrine sonsuz saygım var ama bu bahsedilen doktorlar bu ülkede mi yaşıyor, ben neden karşılaşmadım?

Benim kayınpederimde doktordan araba alınmaz, çünkü her zaman biyerlere yetişmeye çalışır (hastane-muayene arası demek istiyor sanırım) , parası çoktur hor kullanır araba ile ilgilenecek vakti yoktur der. Kendiside sağlıkçıdır bu arada.

Diş hekimi bi yakınım var. Arabasını görseniz inanın değil diş çektirmeyi ağzınızı bile açmazsınız karşısında.

İnsanların mesleklerinden ziyade tamamen kişisel yapılarıyla alakalı buluyorum bu durumu. Tİtiz ,temiz, duyarlı olan bi kişiden her türlü mal-mülk alınır. Cinsiyeti farketmez.

Bide yorumlarda şu dikkatimi çekti bayanların kullandığı aracın içi temiz olur ama motoru iyi olmaz denmiş. Motor kısmına bişey diyemem ama iç temizliğini nasıl garanti ediyorsunuz? Bayanlar araba kullanırken diğer taraftan devamlı elde bez toz mu alıyorlar
    quote:

Orjinalden alıntı: altin-orfoz

doktordan olursa araba alacaksam önceliği ona veririm

neden çünkü genel anlamda arabada oluşan arızaları ötemelemez

arabaya kazanç için binmez konfor için biner ve konforu bozulsun istemez

araba ile yapılan en ciddi olan kazaları ve trafik kazasında ölenleri bile birşekilde meslek hayatı boyunca görmüştür süratli kullanmaz ..

siz hayatınızda kaç kez trafik kazasından sonra barsakları avuçlarınınn içinde hastanenin kapısından içeri giren insan gördünüz

hiç makas atanı yanlayanı görülmemiştir sanırım..ben 90 yılından beri ehliyet saibiyim ayağım pedallere uzandığından beri araba kullandım birşekilde makası yanlamayı bu sitede okudum ilk defa mesela
    çoğu doktor en azından hafif yollu obsesiftir obsesiflik hafif yollu titizliğin diğer ismidir titizdirler

riskin büyüklüğü küçüklüğü onlar için önemli değildir risk varsa bu onlar için çok risklidirrrrrr

AYRICA BABAMIN BİR LAFI VARDIR .. OLUM DERDİ .. BİR DOKTOR BİR ŞEYİ SATIYORSA ALINIR ALIYORSADA SATILIR ... İSTER 3 KURUŞ ZARAR ET İSTERSEN 3 KURUŞ KAR ET DERDİ.. ONLAR GÜN IŞIĞI OLMAYAN İNSANLARDIR( GECESİ GÜNDÜZÜ BELLİ OLMAYAN ) ..TİCARETİ YAPAMAZLAR DERDİ .. 3 LİRA FAZLA VERSENDE 3 LİRA AZ ALSANDA HER DAİM SEN KAR EDERSİN DERDİ.. VE KENDİ İÇİN EMEK HARCAMIŞ ADAM KORKAR PİSİ PİSİNE ÖLMEKTEN DERDİ ..VARDIR BİR SEBEBİ HİKMETİ

çok çok absurd bir alış verişi olmayacaksa a malına herhangi birisi ve bir doktor 3 lira demişse tercihimi doktordan yana kullanırım ..hatta 3 lira 25-50 kuruşa kadar doktordan yana kullanırım

• istisnalar kaideyi bozmaz
  • Kaide neki yada kim koydu ki söylediğim istisna olsun.
  • Bencede mantıksız meslek dallarına göre sürücülerin davranış biçimi ve bilgi seviyelerini sınıflandırmak.

Doktordan mesela. Birçok doktor arkadaşım var. 50 yaşında Mercedes'e binip üçüncü vitesi geçmeyende var, 25 yaşında olupta 106 gti kullanıp arabayı haşat edende var.

Öğretmen,polis,bayan farketmez. Kimi sakin yapılıdır, kimi arabadan anlar. Kimi acemidir. Kiminin babası zengindir para problemi olmadığından aracı hor kullanır.

(Edit : İmla)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi we[AGRA] -- 6 Eylül 2007; 13:44:02 >
  • istisnalar kaideyi ispatlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 6 Eylül 2007; 13:44:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: we[AGRA]

Bencede mantıksız meslek dallarına göre sürücülerin davranış biçimi ve bilgi seviyelerini sınıflandırmak.

Doktordan mesela. Birçok doktor arkadaşım var. 50 yaşında Mercedes'e binip üçüncü vitesi geçmeyende var, 25 yaşında olupta 106 gti kullanıp arabayı haşat edende var.

Öğretmen,polis,bayan farketmez. Kimi sakin yapılıdır, kimi arabadan anlar. Kimi acemidir. Kiminin babası zengindir para problemi olmadığından aracı hor kullanır.

oldukça uzun bir makaledir ama bize yeterli olacak kısmını sizin için alıntı yaptım

.........................
    Mesleğin getirdiği bilgi birikimi, mesleğin şartları ve mesleğin sosyal çevresi kişinin oluşturacağı alışkanlıklarının ve hayat biçiminin altyapısını oluşturacaktır. Seçilecek mesleğin oluşturulmak istenen hayat tarzı ile çakışmaması gerekmektedir. Aksi halde hayat tarzını oluşturmakta bocalayacağı gibi, mesleğinde ve hayatında başarılı olamama riski ortaya çıkmaktadır. ...........................

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: we[AGRA]

Bencede mantıksız meslek dallarına göre sürücülerin davranış biçimi ve bilgi seviyelerini sınıflandırmak.

oldukça uzun bir makaledir ama bize yeterli olacak kısmını sizin için alıntı yaptım

.........................
    Mesleğin getirdiği bilgi birikimi, mesleğin şartları ve mesleğin sosyal çevresi kişinin oluşturacağı alışkanlıklarının ve hayat biçiminin altyapısını oluşturacaktır. Seçilecek mesleğin oluşturulmak istenen hayat tarzı ile çakışmaması gerekmektedir. Aksi halde hayat tarzını oluşturmakta bocalayacağı gibi, mesleğinde ve hayatında başarılı olamama riski ortaya çıkmaktadır. ...........................

Abi sanki Kutsal Kitaptan alıntı yapıyormuş izlenimi verdin. Bende bu tarz bir makale yazabilirim, dikkate kaç kişi alır ayrı konu.

• Galiba doktorsunuz ve yakında aracınızı satışa çıkaracaksınız.

quote:

istisnalar kaideyi ispatlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: EN.ES

Galiba doktorsunuz ve yakında aracınızı satışa çıkaracaksınız.

quote:

istisnalar kaideyi ispatlar...

sattım
  • Hayırlı olsun.
  • quote:

Hayırlı olsun.

eyvallah
  • Bence Meslek dalı etkiler. Size soruyum aranızdan hangisi Vokan ışığn arabasını almak ister. VAllahi ben piyadan 5 000 ytl ucuza verse yine almam. Bu uç bir örenek oldu ama. Benim arabasını kesinlikle almaycağım bir MEslek gurubu var oda Oto Tamircileri. Onun dışında her meslekten cinsiyetten araba alabilirim ama Tamirciden asla
  • umumiyetle şarkıcıdan araba alma taraftarı değilim

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4715621

• ben bayandan aldım 2006 mod cıvıc 13binde 0 gibi sadece köpeğinin tırnak izleri var 2 3 yerde
  • 1.kesin vuruktur.
    2.bayanlar arabayı erkeklerden daha hor kullanıyor.
  • Doktor şarkıcı olursa sorun olmaz ama değil mi?

quote:

umumiyetle şarkıcıdan araba alma taraftarı değilim

• quote:

Doktor şarkıcı olursa sorun olmaz ama değil mi?

quote:

umumiyetle şarkıcıdan araba alma taraftarı değilim

bilal arabamı satıyor

• alınır tabiki de kuşkun çok fazla olmasın
  • Bayandan araba alınmaz, dansözden araba alınmaz, son ütücüden araba alınmaz, palyaçoya el şakası yapılmaz, kurudan önce pilav yenmez gibi kriterlerle araba alınmaz. Peki araba alınırken ne yapılır?

Önüne beyaz bir kağıt ve eline bir kalem alınır.

1- Önce araba almak için bir bütçe belirlenir. Bu bütçenin ne kadar zorlanacağı hesaplanır.

2- Aracın ne amaçla alınacağı, ihtiyacın ne olduğu belirlenir. İşe gidip gelmek için mi, hafta sonu gezmek için mi, dükkan işleri için mi? "ayağımı yerden kessin ara sıra dolaşırım" için mi? okula gidip gelmek için mi? sık sık şehirler arası yol yapmak için mi? hava atmak için mi? evin önünde dursun belki lazım olur için mi? bütün arkadaşlarımda var, benim neyim eksik, benimde bi tane olsun demek için mivs vs vs vs vs vs

3- Bir veya birden fazla ihtiyacınızı karşılayacak araç sınıfı belirlenir.

4- Bu sınıftaki tercih edilen ve ihtiyacınızı/ihtiyaçlarını karşılayacak markalar/modeller belirlenir.

5- Markalar ve modeller belirlendikten sonra (öreneğin Grande Punto, VW Polo, Hyundai Getz, Pejo 206 tarzında araçlar) Bütçenizle bu araçların hangi model yılını alabileceğinizi aşağı yukları belirlersiniz.

6- Bunun için internetten ve oto pazarlarından araştırma yaparsınız. Belirli bir marka/model için belirli bir model yılına ait piyasa ortalama fiyat bandını bulursunuz.

7- Bu fiyat bandının üzerinde ve altında satılan araçlardan uzak durun!

8- Aracın sahibii ile kontak kurulur. Araca şöyle dıştan ve içten iyice bakın. Gözünüzü rahatsız eden hiç birşeyin olmaması gerekiyor.

9- Sürüş testi yapın. Sizi rahatsız eden hiç bir şeyin olmaması gerekiyor.

10- Arabanın içi, dışı, sürüşü, sesi, vites değişimi vs'i size normal ve rahatsız edici gelmiyorsa artık inceleyici moddan çıkıp alıcı moduna girebilirsiniz.

11- Sıkı pazarlık yapın!

12- Fiyatta anlaştıktan sonra aracı inceletmeye götürün (ya tanıdık birinbe, bir ustaya veya hiç kimseyi tanımıyorsanız servisine)

13- Servsinde kapotasına, motoruna, kavramasına, şanzımanına, alt takımlarına, ön düzenine vs baktırılabilecek herşeyine bakın. Ulaşılabiliyorsa servis kayıtlarına bakın. Aracın gerçek km'sini öğrenmeye çalışın.

Bu kadar incelemeden/araştırmadan sonra bile aldıktan bir süre sonra sorun çıkarsa bu da sizin şansızlığınızdır. Kendinizi okutun, kurşun döktürün.

Bütün bu aşamalardan olumlu olarak geçerse o araç huzur içinde alınabilir.

Bu noktada arabanın sahibinin bayan, travesti, pratisyen doktor veya çinli emekli öğretmen olmasının hiç bir önemi yoktur. Siz iyice incelenmiş, muayene edilmiş, test edilmiş ve temizliğine karar verilmiş bir araba alıyorsunuz. Sahibiyle nikah kıyacak veya ortak tekstil işine girecek değilsiniz. Bana ne sahibinin cinsinden veya cinsiyetinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 7 Eylül 2007; 13:11:19 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.