Şimdi Ara

BAYAN'dan araba alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
1
Favori
5.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir araç almak için galerileri dolaştım,araba pazarına gittim.Satıcılar araba bayandan diyorlar,sanki bayandan olması avantajmış gibi.Sizce avantaj mı?Bayandan araba almışlar tecrubelerını yazmalarını istiyorum..Ne biliyim bayanların kullandıgı arabaya bindim,ani fren yapmalar mı dersin,kalkışlarda arabayı hoplatmaları dersin, şanzımanı bitirir sanırım bu..Bir de bayanlar araçları daha hor kullanıyorlar ve de ilgilenmıyorlar gibime geliyor..
    Bir araçta buldum pejo206 xt hdi.Bayandanmış.61000 km de.18000 istiyorlar.Bayandan olunca tereddüte düştüm.
    Fikirlerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mufettis74 -- 23 Eylül 2007; 14:09:15 >

• Bence değil,Sadece km si az olabilir,Bunun dışında kıçı başı vuruktur,otomatik değilse debriyaj balataları sıyrılmıştır,ne blm iyi değildir bence
  • Bayandan alınan araba sağırdır motoru açılmamıştır çok fazla yakar vuruktur bayandan araba alınmaz.
  • temizlik olarak belki hani bayandır temiz tutar için filan..

ama arkadaşların dediği gibi motoru tam devirlerinde kullanılmamıştır büyük ihtimalle otomatik deilse balatalar sorunlu olabilir ve evet çok iyi bi direksiyonu yoksa sağa sola yanaşırken dokunma sürtme si boldur...
  • Mesela benim annem hiç arabayı sürtmez 3000 devirde vites değiştirir , kalkışlarda hiç sarsmaz kafanda oynama belirtisi olmaz , frenlerde tam yerinde yavaş yavaş durur öle araba zank diye durmaz falan. Bayana göre değişir. Çoğu erkekte sözüm meclisten dışarı , arabaya çok dikkat etmez çok hızlı gider motoru zorlar çukurlara girer falan. Bu yüzden bayandan diyorlar. Doktordan araba almanında bi mantığı yok , doktorlar sanki araba üzerine master yapmış gibi doktordan araba diyorlar.

• Bayandan değilde gençten araba alınmaz,bilhassa hızlı ve öfkeli izleyen kuşaktan
  • quote:

Orjinalden alıntı: batuhany

Mesela benim annem hiç arabayı sürtmez 3000 devirde vites değiştirir , kalkışlarda hiç sarsmaz kafanda oynama belirtisi olmaz , frenlerde tam yerinde yavaş yavaş durur öle araba zank diye durmaz falan. Bayana göre değişir. Çoğu erkekte sözüm meclisten dışarı , arabaya çok dikkat etmez çok hızlı gider motoru zorlar çukurlara girer falan. Bu yüzden bayandan diyorlar. Doktordan araba almanında bi mantığı yok , doktorlar sanki araba üzerine master yapmış gibi doktordan araba diyorlar.

Kesinlikle haklısınız. Çok düzgün kullanan bayanlarla var fakat ben kendi tercihim olarak kullanışını görmediğim, tanımadığım bayandan araç satın almam. Tavsiye de etmem.

• Ben arabasını bayandan alanlardanım, bi kere arabanın iç döşemeleri ilk günkü gibi temizdi. Ayın şekilde tavan döşemesi, konsol, direksiyon, vites topuzu vs aynı temizlikteydi. Ancak arabanın bazı yerlerinde ufak tefek vuruklar vardı. Motorun durumu ise gayet iyiydi.
  • Dışı kadınlar gibi güzel olur bayandan alınana arabaların ama kalbi(motoru) bayanlar gibi kötüdür
    quote:

Orjinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

Ben arabasını bayandan alanlardanım, bi kere arabanın iç döşemeleri ilk günkü gibi temizdi. Ayın şekilde tavan döşemesi, konsol, direksiyon, vites topuzu vs aynı temizlikteydi. Ancak arabanın bazı yerlerinde ufak tefek vuruklar vardı. Motorun durumu ise gayet iyiydi.

• quote:

Orjinalden alıntı: we[AGRA]

Bayandan değilde gençten araba alınmaz,bilhassa hızlı ve öfkeli izleyen kuşaktan

• bayandan araba alınmaz.Motoru bilmez bakımı bilmez yağı yoktur yağsızdır gider öyle.Ayağı sürekli debriyajdadır.Arabada vuruk olasılığı yüksektir.
  • asla
  • Geçen sana aldım 2001 model 35 bin km de. tabiki az da olsa çiziği var ( normal tabiki ). Onun haricinde hiçbir sorunu yok. bundan sonra da tercihim bayan arabaları olur.
  • Ben de bayandan alinmaz falan diye dusunurdum ama simdi cok yanildigimi gayet iyi anlamis durumdayim...

Bayandan araba daha temiz ve bakimli...

Hem motor hem ic temizlik olarak daha iyi durumda oluyorlar cunku hor kullanilmiyorlar...

Motor acma diye sacma bi kavram yok artik .

Aksine motoru belli kmye kadar yuksek devirde sakin kullanmayin diye uyarilar var...
  • bu görüşüne katılıyorum,kafasında 1 kutu jöle olan,hippi tipli adamdan araba alınmaz.
    quote:

Bayandan değilde gençten araba alınmaz,bilhassa hızlı ve öfkeli izleyen kuşaktan
  • quote:

Orjinalden alıntı: mufettis74

bu görüşüne katılıyorum,kafasında 1 kutu jöle olan,hippi tipli adamdan araba alınmaz.
    quote:

Özellikle Şahin Doğan ve BMW 90 - 2003 arası alınmaz.

bayandan araç alınırmı? Kişiden kişiye değişir. Bir akrabamın oğlundan araba almam. Diğer akrabamın kızından araba alırım. Çünkü dikkatlidir. Usta şofördür akraba kızı. Diğeri değildir. Biliyorum çünkü.

• baydandan araba alınmaz içi çok temiz olur hatta sıfır gibi ama motor. yürüyen aksam vs. gibi yerler kötü olabilir
  • bayanların nasıl kullandığı (en azından çevremdekilerden bahsediyorum) gayet açık içi belki temizdir km.si azdır ama ufak vuruğu çoktur ve debriyajı çoğunlukla aşırı yıpranmıştır.
    Ha doktor olsa anlarım adamlar fazla sanayi ile uğraşmazlar hız yapmazlar temkinli ve temiz kullanırlar genellikle maddi durumları iyi olduğundan bakımları tamamen serviste yapılır.
    Bence doktordan alınabilecek bir araç özellikle ilk sahibiyse önemli bir artı
  • bayanın bekar veya evli olmasıda önemlimi buna nasıl bi cavap verilirki iyi kullanan bayanlarda var hatta
    biz erkeklerden bile arabasına daha iyi bakan arabasını çok sevip yetkili servislerden başka bir yere bakımını tamirini yaptırmayan bayanlar çok,bence alınır hatta bayandan alınması daha iyi.
    saygılar
  • bence bu özelliklerin yanında (bayandan-doktordan) birkaç özellik daha konulması gerekiyor örneğin

kaportacıdan: arabada ezik vuruk çürük vb bulmak zordur
    motorcudan: motor aksamıyla ilgili bi problem bulmak zor olabilir
    sürücü kursu öğretmeninden: adam kurallara uymuştur hız sınırlamalarına vb aracı zorlamamıştır (tahminimce)
    çocuksuz aileden: arabanın içine meyvesuyu dondurma gibi maddeler dökülmemiştir
    son olarak fabrika çalışanından (masabaşı çalışanı olmaması lazım) :işine gidip gelmek için fabrika servisini kullanmıştır bu yüzden arabası sadece haftasonları kullanılmıştır aracın km si azdır adam zaten fabrikadan yorgun argın geliyor direk yemek yiyip uyumaya

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.