Şimdi Ara

BAYAN'dan araba alınır mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
1
Favori
5.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 7 Eylül 2007; 13:09:56 >
  • araç dış görünümden ve içten gayet temizdir bakımlıdır fakat araba teknik olarak çökmüştür çoğu bayan kasap gibi kullanıyor arabaları(hepsi değil)
  • quote:

Orjinalden alıntı: batuhany

Mesela benim annem hiç arabayı sürtmez 3000 devirde vites değiştirir , kalkışlarda hiç sarsmaz kafanda oynama belirtisi olmaz , frenlerde tam yerinde yavaş yavaş durur öle araba zank diye durmaz falan. Bayana göre değişir. Çoğu erkekte sözüm meclisten dışarı , arabaya çok dikkat etmez çok hızlı gider motoru zorlar çukurlara girer falan. Bu yüzden bayandan diyorlar. Doktordan araba almanında bi mantığı yok , doktorlar sanki araba üzerine master yapmış gibi doktordan araba diyorlar.

Öyle deme, tıp fakültesinin 1 sınıfında ders olarak okutuyorlar:
    1- Anatomi
    2- Arabayı temiz kullanma.
    3- ...

• umarım senın anlattıgın gibi çıkmaz ya.Forumda benı en korkutan mesaj senınkısı oldu.

quote:

Orjinalden alıntı: SERKAN DENİZ

Genellemeler her zaman yanlıştır ...Ama tecrübelerde insana ders verir sene 97,İlk aracımı 94 model uno gazete ilanından buldum.İlanda bayan doktordan orjinal 40.000 km.de araç diyordu gittim malum bir kaç ezik vardı kaportada olsun normal İstanbul trafiğidir dedim aldım arabayı...Aracın debriyajı bitmiş,fren balataları bitmiş,vites kutusu bitmiş,trigiyer kayışı değiştirildi,Aklıma gelmeyen bi sürü işlem yapıldı benden çok serviste kaldı diyebilirim...Her yerinden sesler geliyor kadın arabayı sanki 40.000 km.değil 400.000 km.kullanmış Bakmayın şimdi gülücük attığıma arabaya neredeyse yeniden motor yaptım 1.300'e aldığım arabaya 2 ayda 250 milyonda masraf yaptım o zamanın parasıyla yani 3 yaşındaki aracın yaklaşık 1/5'ide masraflara gitti hesapta kilometre az masrafsız diye almıştım

• Bayandan araba alınır mı?
    Cevap:
    Tek kelime...

H A Y I R
  • arabayı bayandan alacaksın 0 gibği oluyolar
  • şahsen ben ablamın arabasını almam
  • quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

Bayandan araba alınmaz, dansözden araba alınmaz, son ütücüden araba alınmaz, palyaçoya el şakası yapılmaz, kurudan önce pilav yenmez gibi kriterlerle araba alınmaz. Peki araba alınırken ne yapılır?

Önüne beyaz bir kağıt ve eline bir kalem alınır.

1- Önce araba almak için bir bütçe belirlenir. Bu bütçenin ne kadar zorlanacağı hesaplanır.

2- Aracın ne amaçla alınacağı, ihtiyacın ne olduğu belirlenir. İşe gidip gelmek için mi, hafta sonu gezmek için mi, dükkan işleri için mi? "ayağımı yerden kessin ara sıra dolaşırım" için mi? okula gidip gelmek için mi? sık sık şehirler arası yol yapmak için mi? hava atmak için mi? evin önünde dursun belki lazım olur için mi? bütün arkadaşlarımda var, benim neyim eksik, benimde bi tane olsun demek için mivs vs vs vs vs vs

3- Bir veya birden fazla ihtiyacınızı karşılayacak araç sınıfı belirlenir.

4- Bu sınıftaki tercih edilen ve ihtiyacınızı/ihtiyaçlarını karşılayacak markalar/modeller belirlenir.

5- Markalar ve modeller belirlendikten sonra (öreneğin Grande Punto, VW Polo, Hyundai Getz, Pejo 206 tarzında araçlar) Bütçenizle bu araçların hangi model yılını alabileceğinizi aşağı yukları belirlersiniz.

6- Bunun için internetten ve oto pazarlarından araştırma yaparsınız. Belirli bir marka/model için belirli bir model yılına ait piyasa ortalama fiyat bandını bulursunuz.

7- Bu fiyat bandının üzerinde ve altında satılan araçlardan uzak durun!

8- Aracın sahibii ile kontak kurulur. Araca şöyle dıştan ve içten iyice bakın. Gözünüzü rahatsız eden hiç birşeyin olmaması gerekiyor.

9- Sürüş testi yapın. Sizi rahatsız eden hiç bir şeyin olmaması gerekiyor.

10- Arabanın içi, dışı, sürüşü, sesi, vites değişimi vs'i size normal ve rahatsız edici gelmiyorsa artık inceleyici moddan çıkıp alıcı moduna girebilirsiniz.

11- Sıkı pazarlık yapın!

12- Fiyatta anlaştıktan sonra aracı inceletmeye götürün (ya tanıdık birinbe, bir ustaya veya hiç kimseyi tanımıyorsanız servisine)

13- Servsinde kapotasına, motoruna, kavramasına, şanzımanına, alt takımlarına, ön düzenine vs baktırılabilecek herşeyine bakın. Ulaşılabiliyorsa servis kayıtlarına bakın. Aracın gerçek km'sini öğrenmeye çalışın.

Bu kadar incelemeden/araştırmadan sonra bile aldıktan bir süre sonra sorun çıkarsa bu da sizin şansızlığınızdır. Kendinizi okutun, kurşun döktürün.

Bütün bu aşamalardan olumlu olarak geçerse o araç huzur içinde alınabilir.

Bu noktada arabanın sahibinin bayan, travesti, pratisyen doktor veya çinli emekli öğretmen olmasının hiç bir önemi yoktur. Siz iyice incelenmiş, muayene edilmiş, test edilmiş ve temizliğine karar verilmiş bir araba alıyorsunuz. Sahibiyle nikah kıyacak veya ortak tekstil işine girecek değilsiniz. Bana ne sahibinin cinsinden veya cinsiyetinden.

Hocam, sen olayı bitirmişsin
    Tesbitleriniz son derece yerinde.

• 2000 yılının baharında iş nedeniyle Suudi Arabistan'da 1 ay kalmıştım.

Suudi Arabistan'ın en güzel yanı yasak olduğu için bayan sürücü olmamasıdır.
  • fiyatı yüksektir km azdır devriaj balatası sıyrıktır vurugu göcügü çoktur
    seçim sizin
    quote:

Orjinalden alıntı: mufettis74

Bir araç almak için galerileri dolaştım,araba pazarına gittim.Satıcılar araba bayandan diyorlar,sanki bayandan olması avantajmış gibi.Sizce avantaj mı?Bayandan araba almışlar tecrubelerını yazmalarını istiyorum..Ne biliyim bayanların kullandıgı arabaya bindim,ani fren yapmalar mı dersin,kalkışlarda arabayı hoplatmaları dersin, şanzımanı bitirir sanırım bu..Bir de bayanlar araçları daha hor kullanıyorlar ve de ilgilenmıyorlar gibime geliyor..
    Bir araçta buldum pejo206 xt hdi.Bayandanmış.61000 km de.18000 istiyorlar.Bayandan olunca tereddüte düştüm.
    Fikirlerinizi bekliyorum.

• 2001 senesinde bir galeriden km'i düsük bayandan bir polo bakmaya gittim. Araba kapının önünde duruyordu. Galeri sahibide dısarıda oturuyordu. Neyse arabayı anlattı; tamponlar cizikti onun icin komple boyattık; onun haricinde arabada boya yoktur dedi. Araba 40.0002de. Neyse sahibi bayan hostesmiş arabayı da oradan yenilemiş. Arabanın ici gayet temizdi. Galerinin sahibi telefon gelince ayrıldı bizde arabanın icinde oturmus arabanın sagına soluna bakıyorduk. Arabaların tozunu alan gencten eleman vardı. Sorduk sahibi bayana ne otomobili verdiniz diye.
    Cocugun cevabı "Abi otomatik bi araba vardı onu verdik bu düz vites arabayı kullanamıyormus" deyince arkamıza bile bakmadan resmen kactık.

Onun için genelleme yapmadan nasıl kullandıgını görmek lazım. Bu arada öyler baylar varki tanıdıgım bisiklet bile alınmaz.

• KEşke öyle deneme şansımız olsa,bayanlar arabayı aracılara teslim ediyorlar,satış esnasında ortada yoklar yani.

quote:

Orjinalden alıntı: net_katil

Biraz manyakça gelebilir.ama ben şunu teklif ederim.İçinde ben otorurken Arabayı kullanan bayan bir sürsün o arabayı. Bakarım iyi kullanıyorsa tamam. zaten kötü sürüyorsa oradada kötür kullanır.

• Erkek Ya da Kadin, Hepimiz Insaniz, Doktor ya da Muhendis Farketmez. Ne Doktorlar biliyorum SuperSport araclari var , Onlar Kendi kiymetlerini bilmiyor mu? Her Insandan arac alinir, Araba alinmadan evvel Dynometer a aracin surucusuyle cikartlilir Boya kalinligi testi yapilir. Periyodik bakim karnesine bakilir yoksa servisin veritabanindan ogrenilir ve alinir.

Bayandan Araba almanin Tek avantaji ise Koltuklarin en fazla Makyaj malzemesi lekesinden baska leke olmamasidir :)
  • alınmaz alınmaz alımaz
  • benden lazdan berkden araba almayinda
  • kesinlikle sapma bir topik eşimde araba kullanıyor ve tek hobisidir :) dikkatli ve de devirli kullanır ( asla otomatik kullanmaz kız arası derkullanan erkekleride yadırgar ben çok istedim otomatik olsun die ama aldırmadı. oysaki galeride benden çok soru sorar tüm araba modellerini bilir :):) bayanların arabası gayet temizdir :) ve yolda acaip kapışır :) :) yandan kaza yapmış arabalara yandan yemiş adını verir :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: emr_78

kesinlikle sapma bir topik eşimde araba kullanıyor ve tek hobisidir :) dikkatli ve de devirli kullanır ( asla otomatik kullanmaz kız arası derkullanan erkekleride yadırgar ben çok istedim otomatik olsun die ama aldırmadı. oysaki galeride benden çok soru sorar tüm araba modellerini bilir :):) bayanların arabası gayet temizdir :) ve yolda acaip kapışır :) :) yandan kaza yapmış arabalara yandan yemiş adını verir :)

Sen eşini öpte başına koy kardeş . Senin eşin sana Allahın verdiği nimtlerden biri olsa gerek. Ha bu arada sakın beni yanlış anlama.

• kendi eşimnin arabasını çok temiz diye hızlı bile sattım ve sürekli eşim kullanıyordu demekki istisna falan değil.
    ama acemi bayandan araç alma konusunda teredülüyüm heleki ilk aracıysa.....
    ben birde illede doktordan araç konusundada teredütlüyüm sürekli telaşlı koşuşturan bir doktor hastaneden hastaya koşan bir kişi bence öyle ahım şahım aracına bakacağını zannetmiyorum. ama gidip her sorununda servise bırakmayı becerir diyede düşünüyorum. ayrıca hastanelerde pek hijyenik yerler değil. sigarasız doktorda az bulunur.

ben genelde aracına bakan emekli memur ve titiz adam ararım. öyle doktor veya belli bir makama bağlı kişi olsun diye aramam. ama kültürlü insan seçerim.
    bu arada, benim bindiğim 90 hondayı bir bayandan aldım yanlızca iki parça boyalı sigarasız ve tertemiz bir araba

kısacası genelleme yapmayın derim.

.... edit medit yaptım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Enişteme bir defasında 4 yıllık 14.000 de bir uno almıştık bayan doktordan.Aldığımızda daha içinde yeni araba kokusu vardı. O araba aile içinde birkaç kez el değiştirdikten sonra satıldı. Bu arada da 3 yıl daha kullanılmıştı ve hiç bir sorun çıkarmamıştı. Eğer arabanın geçmişini bilirseniz herkesden araba alınır yani.
  • Bence alınmaz; nedenine gelince tecrübe oluşturan 2 olay başımdan geçti; ayrıca baskı balatalarının hali harap oluyor bayan araçlarının. Ayrıyeten piston, gömlek ve sekmanlar (ki bunların manasını bayanların %98'i bilmez) devirsiz çalıştırılmaktan dolayı öksürmeye başlamış, araç genç yaşta olmasına rağmen yağ yakmaya başlamış oluyorlar(bunuda anlamaz bayanlar).Söylediklerim tecrübeyle ve ispatla hak olunmuştur.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.