Şimdi Ara

BAYAN'dan araba alınır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
5.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: atiyba

Abi benden araba alınır mı Gencim,yakışıklıyım,hızlıyım,öfkeliyim

Bu arada aracımın ilanı imzamda mevcuttur

quote:

Orjinalden alıntı: we[AGRA]

Bayandan değilde gençten araba alınmaz,bilhassa hızlı ve öfkeli izleyen kuşaktan

Bende agresifim,kompleksliyim,ek$i sözlük yazarıyım

Yusuf'um senin araban alınır. Hızlı,öfkeli ve genç olmanı yakışıklı olman telafi ediyor. Yakışıklı adam kendine bakar dolayısıyla arabasınada bakar.

• Arkadaslar bayandan araba alınır mı diye sordum sadece.Bayandan almış olan varsa yazsın burayaa bilgilenelım.Öğretmenlerımızın sorunlarını bılıyoruz.onu tartısmayalım burda.
  • 2 defa alıp-sattık, hiç unutmam
    birinin torpidosu makyaj malzemesi ile pamuk doluydu ve içi ağır bir parfüm kokuyordu (vw golf)
    diğerinin de ön-arka tampon köşelerinin boyaları çizilmişti (skoda fabia)
  • Bi de deniz kenarında olan şehirlerden araba alınmaz der anadolu insanı...hani nemli hava tuz ihitiva edip kaportayı daha erken yıpratacağı için...geçerliliği var mı acep?
  • var (tabii boya korumasının zayıf olduğu özellikle eski arabalarda). zonguldaktan biliyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: irish

Bi de deniz kenarında olan şehirlerden araba alınmaz der anadolu insanı...hani nemli hava tuz ihitiva edip kaportayı daha erken yıpratacağı için...geçerliliği var mı acep?
  • alınır ancak otomatik vites ise
    yani
    bayandan otomatik vitesli ve servis bakımlı olacak
    birde disk ve fren balataları kontrol edilmeli
    çünkü bayanlar o kadar çok gereksiz fren yapıyor ki
  • dürüstce söyleyeyim bizim hanıma bir tane honda jazz almayı düşünüyoruz

alırda birkaç yıl sonra satarsak eğer şahsen bizzat kendim kendi hanımımın arabasını içime sine sine almam

otomatikte olsa ...

bmw ile birinci viteste gittiği 5000 devirde gittiği 20 metreyi ve ikinci vitese geçeyimmi demesini unutamıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: .C.O.

quote:

Orjinalden alıntı: batuhany

Mesela benim annem hiç arabayı sürtmez 3000 devirde vites değiştirir , kalkışlarda hiç sarsmaz kafanda oynama belirtisi olmaz , frenlerde tam yerinde yavaş yavaş durur öle araba zank diye durmaz falan. Bayana göre değişir. Çoğu erkekte sözüm meclisten dışarı , arabaya çok dikkat etmez çok hızlı gider motoru zorlar çukurlara girer falan. Bu yüzden bayandan diyorlar. Doktordan araba almanında bi mantığı yok , doktorlar sanki araba üzerine master yapmış gibi doktordan araba diyorlar.

Kesinlikle haklısınız. Çok düzgün kullanan bayanlarla var fakat ben kendi tercihim olarak kullanışını görmediğim, tanımadığım bayandan araç satın almam. Tavsiye de etmem.

yok hocam doktordan olunca türk zihni direk diyorki bu adam okumuş etmiş doktor olmuşş hızlı gidipte kendi canını tehlikeye atmaz ,risk almaz devirli kullanmazz,bakımlarını zamanında yaptırır arada check up yaptırır baştan aşşa bi , sınırları zorlamaz nabzını yukseltmezz falan fisman işte :D esnafımızın ne suçu varsa artk ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anshered -- 5 Eylül 2007; 0:56:16 >

• Benim tanidigim 2 3 bayani araba kullanirken bende o arabanin icindeydim.Ve sunu soyleyebilirim ki bir cok erkekten iyi araba kullaniyorlardi.iyi kullanmakla kastettigim arabayi hor kullanmiyorlar en azindan biz erkekler gibi arabanin sinirlarini ogrenmek gibi bir niyetleri yok.Bir bayan arabasinda olsa olsa carpmadan ya da surtmeden dolayi hasarlar olabilir.Bunuda alirken anlayabiliriz.
    Saygilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZGSRĞL -- 5 Eylül 2007; 2:05:55 >
  • kimisi demiş bayandan araba alınmaz.. kimi demiş erkekten araba alınmaz.. gençlerden alınmaz..

kimden alacağız bu arabayı .. nonoşlardan mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: irish

Bi de deniz kenarında olan şehirlerden araba alınmaz der anadolu insanı...hani nemli hava tuz ihitiva edip kaportayı daha erken yıpratacağı için...geçerliliği var mı acep?

doğruluğu var diyebiliriz.. ancak araç sahibi aracına iyi baktıysa kapalı garaj arabasıysa.. koşullar değişebilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: anshered

quote:

quote:

Mesela benim annem hiç arabayı sürtmez 3000 devirde vites değiştirir , kalkışlarda hiç sarsmaz kafanda oynama belirtisi olmaz , frenlerde tam yerinde yavaş yavaş durur öle araba zank diye durmaz falan. Bayana göre değişir. Çoğu erkekte sözüm meclisten dışarı , arabaya çok dikkat etmez çok hızlı gider motoru zorlar çukurlara girer falan. Bu yüzden bayandan diyorlar. Doktordan araba almanında bi mantığı yok , doktorlar sanki araba üzerine master yapmış gibi doktordan araba diyorlar.

Kesinlikle haklısınız. Çok düzgün kullanan bayanlarla var fakat ben kendi tercihim olarak kullanışını görmediğim, tanımadığım bayandan araç satın almam. Tavsiye de etmem.

yok hocam doktordan olunca türk zihni direk diyorki bu adam okumuş etmiş doktor olmuşş hızlı gidipte kendi canını tehlikeye atmaz ,risk almaz devirli kullanmazz,bakımlarını zamanında yaptırır arada check up yaptırır baştan aşşa bi , sınırları zorlamaz nabzını yukseltmezz falan fisman işte :D esnafımızın ne suçu varsa artk ..

Bir deli kırk akıllı hesabı bir iş işte.

• doktordan olursa araba alacaksam önceliği ona veririm

neden çünkü genel anlamda arabada oluşan arızaları ötemelemez

arabaya kazanç için binmez konfor için biner ve konforu bozulsun istemez

araba ile yapılan en ciddi olan kazaları ve trafik kazasında ölenleri bile birşekilde meslek hayatı boyunca görmüştür süratli kullanmaz ..

siz hayatınızda kaç kez trafik kazasından sonra barsakları avuçlarınınn içinde hastanenin kapısından içeri giren insan gördünüz

hiç makas atanı yanlayanı görülmemiştir sanırım..ben 90 yılından beri ehliyet saibiyim ayağım pedallere uzandığından beri araba kullandım birşekilde makası yanlamayı bu sitede okudum ilk defa mesela
    çoğu doktor en azından hafif yollu obsesiftir obsesiflik hafif yollu titizliğin diğer ismidir titizdirler

riskin büyüklüğü küçüklüğü onlar için önemli değildir risk varsa bu onlar için çok risklidirrrrrr

AYRICA BABAMIN BİR LAFI VARDIR .. OLUM DERDİ .. BİR DOKTOR BİR ŞEYİ SATIYORSA ALINIR ALIYORSADA SATILIR ... İSTER 3 KURUŞ ZARAR ET İSTERSEN 3 KURUŞ KAR ET DERDİ.. ONLAR GÜN IŞIĞI OLMAYAN İNSANLARDIR( GECESİ GÜNDÜZÜ BELLİ OLMAYAN ) ..TİCARETİ YAPAMAZLAR DERDİ .. 3 LİRA FAZLA VERSENDE 3 LİRA AZ ALSANDA HER DAİM SEN KAR EDERSİN DERDİ.. VE KENDİ İÇİN EMEK HARCAMIŞ ADAM KORKAR PİSİ PİSİNE ÖLMEKTEN DERDİ ..VARDIR BİR SEBEBİ HİKMETİ

çok çok absurd bir alış verişi olmayacaksa a malına herhangi birisi ve bir doktor 3 lira demişse tercihimi doktordan yana kullanırım ..hatta 3 lira 25-50 kuruşa kadar doktordan yana kullanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 5 Eylül 2007; 7:27:51 >

• Orjinalden alıntı: anshered

[b.......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

ama doğru bu yazdıkların

bizim pinti dahiliyeci hariç hepimiz öyleyiz ..

o park sensörüne bir şey olmadı diye 6 aydır yırtık tamponla geziniyor

aramızda para toplayıp yaptıracağız arabasının tamponunu inşallah

• kadınlar 3 boyutlu düşünemezler bir boyut her daim eksiktir ama hisleri güçlüdür o şekilde telafi ederler

..trafikte bu negatiftir

birde kadınlar bencildir ..
    sağamı dönecek pat sağa döner.. yolamı çıkacak pat yola çıkar vs vs

hani bir reklam vardı anne sen saçını babam içinmi boyatıyon anne sen babam içinmi makyaj yapıyon vs vs diyor kadın en sonunda kızına kızım kadınlar aslında herşeyi kendi için yapar filan diyen reklam ..
  • Bayandan el arabası bile alınmaz ..Ben trafikte bayan görünce kaçıyom
  • Biraz manyakça gelebilir.ama ben şunu teklif ederim.İçinde ben otorurken Arabayı kullanan bayan bir sürsün o arabayı. Bakarım iyi kullanıyorsa tamam. zaten kötü sürüyorsa oradada kötür kullanır.
  • bence alabilirsin dostum hiç sorun teşkil etmez..bayanların çoğu burdaki yorumları yapanlardan iyi sürüyorr
  • Bayan var bayan var.Hepsini bir tutmayalım.Çoğu erkeğe taş çıkartıcasına harika araba kullanan bayanlar da tanıyorum.Ortalama kullananlarını da.Ama ortak kanım bayandan araba alınır.Ama nasıl alınır.Kaportasında ufak tefek çizikler olabilir.çizikten boyanmış 1-2 parça olabilir.Bunlar istanbul trafiğinde dert değil bence.Gayet doğal..Ama arabanın içi ilk günkü gibi temizdir bundan eminim.Geçenlerde teyzemin bir arkadaşının(bayan) aracına camını patlatmışlar onu yaptırmaya sanayiye götürdüm.Ustalar bile şaştı.Araba 2002 model astra.ve orjinal 18binde...İçinin yeni kokusu gitmemiş koltuklar kapılar sıfır ayarında inanılmaz temiz bir araba.Ama otomatik..Otomatik olmasa ben o arabayı hayatta kaçırmazdım.Haa ne var ön tamponda çizikler var ,klipsleri atmış.arka sağ kapıda çıta altı bi çizik var hepsi bu.E nollucak ki bunlar dertmi gayet doğal şeyler. Ben alınır diyorum.Ama bayandan bayana değişir...Debriyaj da normalden bir 10bin km önce biter tahminimce.

• Genellemeler her zaman yanlıştır ...Ama tecrübelerde insana ders verir sene 97,İlk aracımı 94 model uno gazete ilanından buldum.İlanda bayan doktordan orjinal 40.000 km.de araç diyordu gittim malum bir kaç ezik vardı kaportada olsun normal İstanbul trafiğidir dedim aldım arabayı...Aracın debriyajı bitmiş,fren balataları bitmiş,vites kutusu bitmiş,trigiyer kayışı değiştirildi,Aklıma gelmeyen bi sürü işlem yapıldı benden çok serviste kaldı diyebilirim...Her yerinden sesler geliyor kadın arabayı sanki 40.000 km.değil 400.000 km.kullanmış Bakmayın şimdi gülücük attığıma arabaya neredeyse yeniden motor yaptım 1.300'e aldığım arabaya 2 ayda 250 milyonda masraf yaptım o zamanın parasıyla yani 3 yaşındaki aracın yaklaşık 1/5'ide masraflara gitti hesapta kilometre az masrafsız diye almıştım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.