Şimdi Ara

Bayan Şoförler Arabayı Nasıl Kullanır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
2.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yukarıyı iyi oku bir arkadaşınız şöförlüğü bununla ölçüyordu da onun için yazdım. yoksa senden iyi biliyorum ben bununla şöförlük olmayacağını. ama işte o çok övdüğünüz erkekler böyle şeylerle ölçüyor şöförlüğü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: troleybus

quote:

Orjinalden alıntı: cncrd

bir kaç yaşanmış örnek te benden
    1-Bir akşam zorunlu olarak Servis kaçtığı için Finansman müdürünün(bayan) arabasına bindik
    3'le kalkış yaptı eve gelinceye kadar da vitesi değiştirmedi.
    2- yolun karşısına geçmeye çalışan bir bayan sürücü(ayrılmış yol ortası bulvar) arabayı askıda bıraktı kurtulmak için debeleniyordu.
    3-bmw 7 serisi bir araçla bayan sürücü bir yayaya çarptı(çarpılan da bayan) kaçmak isterken bu seferde kaldırımda giden yaşlı bir teyzeye çarptı(Allah'tan kimseye birşey olmadı)
    Güleyimmi ağlayayımmı şaşırmıştım.

Sizin Müdirenin arabası otomatik vites olamsın?*
    Harbiden güldüm yaa.

yok yok düz vites ama o otomatikleştirmiş
    Zaten eve gelmeden işim var deyip yarıyolda indim kendimi zor attım

• quote:

Orjinalden alıntı: iverson03

quote:

Orjinalden alıntı: pegasuss

ya ben teyzemi bilirim bu konuda birçok erkekten iyi kullanır...ama bazı bayanlar var yolun ortasında durup yanından arabaların geçeceğini düşünüp inatla dururlar bide geçsene derler ben herkese yol veririm hiçbir bayan bana yol vermedi şu ana kadar.aslında bunu bayan diyerek algılamamak lazım erkekte aynı olabiliyor...ben sollarken gaza basan erkekler yüzünden 3 defa kaza tehlikesi atlattım...inatla geçilmeyecek yerden geçmeye çalışıp beni sıkıştıran erkeklerle de karşılaştım ve haklı olduğum halde büyük tartışmalara maruz kaldım...bunu şu şekilde ayırt edebiliriz...erkek kullanıcı sayısı bayanlardan çok daha fazladır Türkiyede ve bayanların bazılarıda bu çoğunluktaki erkeklerin acemisi olarak değerlendirilebilir...şunu da söyleyebilirim bazı bayanlar var benim diyen erkekten çok daha iyi araba kullanıyolar hatta kıskandıracak kadar...

işte mantıklı ve objektif yorumlardan biri daha. ya her erkek arabayı çok mu iyi kullanıyor ki her bayan da çok iyi kullansın. usta olmak başka bir şey kardeşim, ne cinsiyete ne de yaşa bakar. bu iş zevk ve yetenek meselesi. bindiği arabanın motorundan habersiz erkekler var. ama benim gibi bayiye gittiğinde araç hakkında bayiden daha çok bilgiye sahip bayan da var. mesela ben asla çift el tutmam direksiyonu, bir elim hep viteste veya boşta. ama ne erkeler var iki eliyle deli gibi direksiyona asılan.
    yani anlatmak istediğim şu amaç kötülemekse kötülenecek o kadar şey bulunur ki erkeklerde de . bu tartışma uzar gider.
    ama şunu bilin bayanların ustası cidden ustadır.

araç hakkında bayiden daha çok bilgiye sahip bayan da var. mesela ben asla çift el tutmam direksiyonu, bir elim hep viteste veya boşta
    Ehliyet alırken Direksiyon tek elle tutulmaz diye herhalde size öğretmediler
    (ehliyetin olduğundan da emin değilim neyse)

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: pegasuss

ya ben teyzemi bilirim bu konuda birçok erkekten iyi kullanır...ama bazı bayanlar var yolun ortasında durup yanından arabaların geçeceğini düşünüp inatla dururlar bide geçsene derler ben herkese yol veririm hiçbir bayan bana yol vermedi şu ana kadar.aslında bunu bayan diyerek algılamamak lazım erkekte aynı olabiliyor...ben sollarken gaza basan erkekler yüzünden 3 defa kaza tehlikesi atlattım...inatla geçilmeyecek yerden geçmeye çalışıp beni sıkıştıran erkeklerle de karşılaştım ve haklı olduğum halde büyük tartışmalara maruz kaldım...bunu şu şekilde ayırt edebiliriz...erkek kullanıcı sayısı bayanlardan çok daha fazladır Türkiyede ve bayanların bazılarıda bu çoğunluktaki erkeklerin acemisi olarak değerlendirilebilir...şunu da söyleyebilirim bazı bayanlar var benim diyen erkekten çok daha iyi araba kullanıyolar hatta kıskandıracak kadar...

işte mantıklı ve objektif yorumlardan biri daha. ya her erkek arabayı çok mu iyi kullanıyor ki her bayan da çok iyi kullansın. usta olmak başka bir şey kardeşim, ne cinsiyete ne de yaşa bakar. bu iş zevk ve yetenek meselesi. bindiği arabanın motorundan habersiz erkekler var. ama benim gibi bayiye gittiğinde araç hakkında bayiden daha çok bilgiye sahip bayan da var. mesela ben asla çift el tutmam direksiyonu, bir elim hep viteste veya boşta. ama ne erkeler var iki eliyle deli gibi direksiyona asılan.
    yani anlatmak istediğim şu amaç kötülemekse kötülenecek o kadar şey bulunur ki erkeklerde de . bu tartışma uzar gider.
    ama şunu bilin bayanların ustası cidden ustadır.

araç hakkında bayiden daha çok bilgiye sahip bayan da var. mesela ben asla çift el tutmam direksiyonu, bir elim hep viteste veya boşta
    Ehliyet alırken Direksiyon tek elle tutulmaz diye herhalde size öğretmediler
    (ehliyetin olduğundan da emin değilim neyse)

• zaten arkadaşlarımız çoğuda istisnalar olduğunu,hatta bayanlardan daha kötü araba kullanan erkekler olabildiğini söylemişti,ama şöyle bir genelleme yaparsak bayan şoförlerin çoğunluğu arabayı (kazık yutmuş diye tabir edilen) tedirgin pozisyonda kullanıyor!
    tabikide bu da hoş izlenimler bırakmıyor insanda!1 bayan olarak size bile hoş gelmediğini söylemekten çekinmeyeceğinizi tahmin edebiliyorum!
    ama neden bilmiyorum en komik,en akıl almaz,en kolay kazaları ne yazıkki bayanlar yapıyor!allaha şükür can kaybı olmuyor bu kazalarda!mesela can kaybı olan kazaları yüzdeye vursak bayanların %1 falan çıkacaktır kanımca,çünkü bayanlar uzun yol araba kullanmaz fazla,genelde şehiriçi ve düşük süratlerde gerçekleşir hep bayan kazaları!bu yüzden en fazla yaralanmayla atlatılır!buda farklı 1 bakış açısı ama çoğu bayanın kötü araba kullandığı gerçeğine hiçbir etkisi yoktur!
    ii forumlar...
    quote:

yukarıyı iyi oku bir arkadaşınız şöförlüğü bununla ölçüyordu da onun için yazdım. yoksa senden iyi biliyorum ben bununla şöförlük olmayacağını. ama işte o çok övdüğünüz erkekler böyle şeylerle ölçüyor şöförlüğü.

• quote:

Orjinalden alıntı: Claymore

Ama yine de bindiğin araçta buram buram parfüm (bakınız östrojen hormonu) kokması ayak kokulu ticari taksilerden iyidir..Bayanın kullandığı arabaya binmemeyi tercih etsem de o sürerken çantasını kurcalamak bünyeye ayrı bir zevk verir..Önüne bakmaktan gıkı çıkmıyor..

Bknz.Ben bunu yaptım.

ne güzel bkz veriyosun claymore sözlükten misin?

• quote:

Orjinalden alıntı: MaSaFeL

quote:

Orjinalden alıntı: Claymore

Ama yine de bindiğin araçta buram buram parfüm (bakınız östrojen hormonu) kokması ayak kokulu ticari taksilerden iyidir..Bayanın kullandığı arabaya binmemeyi tercih etsem de o sürerken çantasını kurcalamak bünyeye ayrı bir zevk verir..Önüne bakmaktan gıkı çıkmıyor..

Bknz.Ben bunu yaptım.

ne güzel bkz veriyosun claymore sözlükten misin?

• Önünüzde rintintin edasıyla ilerlerler.Vites kesinlikle 3 ten 4 e geçmezzzzzz.Racona ters bozar onları
    Şerit seçimini zamanında ve doğru yapmazlar.Tam kavşağa geldiklerinde birden dönecekleri akıllarına gelir.Az kalsın geçen gün birirnin göbekten geçiriyodum saten.iyi kullananlarda bazen abartıyo ama olsun uyus uyus kullanmaktan iyidir
  • Kadınları aslında trafikten BAN lamak lazım
  • Yaşanmış olay:
    Bir bayan sürücünün yanında oturmaktasınız, önünüzde sokağı kapatmış bir araba var, hemen oradaki bir kahveden çıkmış kel, pala bıyıklı iri kıyım bir adam öndeki araçtaki ile konuşmakta.
    Ne yaparsınız ?
    Adamın keline ve cüssesine bakarak bir süre saygı ile beklersini.
    Ama bayan ne yaptı var gücü ile kornaya asıldı sürekli çalıyor. Öndeki araba saygılıymış çekti gitti yolu açtı.
    Biz kel adamın yanından geçerken kel, bayan şöför hakkında bazı fikirlerini açıkladı.
    Tabi siz yanınızdaki bayana laf söylendiği için onurunuz zedelenmiş olur.
    Siz ne yaparsınız (tabi bu arada kelden uzaklaşıyorsunuz) emiyetli bir mesafeden onun ataları hakkında fikirlerinizi yüksek sözle söylersiniz.
    Tabi bu arada kelin kahvedeki arkadaşlarının da kelin ataları hakkında sayenizde bilgi sahibi olduğunu düşünerek keyiflenirsiniz.
    Tüm bu davranışınız aracınızın hızla oradan uzaklaşacağı kel ve arkadaşlarının size yetişemeyeceği temel düşüncesinin üzerine oturtulmuştur.
    Her erkek şöförde bunu bilir ve bu tatlı sohbetten sonra oradan uzaklaşır (sadece erkek şöförler değil erkek olmak kaydıyla araç kullanabilen goril, maymun, koalo, amip gibi basit mahlukatlar bile bunu bilir). Anılarda sadece tatlı hatıralar kalır.
    Ancaaak aracımızı kullanan bayan şöför ne yapmıştır bilin bakalım?
    Siz tam tehlikeli mesafenin dışına çıktım (20 - 30m) diyerek keyifle mayışırken o park etme manevralarına başlamaktadır.
    Bu arada kel de şok içersindedir.
    Yediği küfürden değil.
    Haydaa şunun şurasında ne güzel küfürleştik neden gitmiyorki bunlar şimdi git mecburen döv diyerek yaklaşmaya başlar.
    Bayana panikle neden durdun diye soruncada alınan cevap:
    Geleceğimiz yer burasıydıki niye uzağa gideyim!

• bikeresinde hatunun biri aracını park etmem için rica etti kontağı bi çevirdim her taraf ışıl ışıl... bütün arıza lambaları yanıyordu, kadının umrunda bile değildi.

• quote:

Orjinalden alıntı: electro_g

bikeresinde hatunun biri aracını park etmem için rica etti kontağı bi çevirdim her taraf ışıl ışıl... bütün arıza lambaları yanıyordu, kadının umrunda bile değildi.
  • ha birde şu var iyi kullananlarda (denk geldiklerim) gerçekten iyi kullanıyorlar yani hep uç noktalardalar ya çok iyi kullanıyorlar yada berbat...
  • quote:

yukarıyı iyi oku bir arkadaşınız şöförlüğü bununla ölçüyordu da onun için yazdım. yoksa senden iyi biliyorum ben bununla şöförlük olmayacağını. ama işte o çok övdüğünüz erkekler böyle şeylerle ölçüyor şöförlüğü.

iverson03 hanım,

Şöyle bir söz var unutmayın, İstisnalar kaideyi bozmazlar ! Siz aracaınızı iyi kullanıyor ve belki bu konuda kendinize güveniyor olabilirsiniz ama bayanların % 95'i berbat otomobil kullanıyorlar bunu anlayın artık. Ben ve diğer tüm yazan arkadaşlar hergün bunun kanıtı olacak bir sürü örneği görüyorlar trafikde !

Maalesef kadınlar bu işi beceremiyorlar, bu değişmez bir gerçek !

• Bayanları sakince akan bir trafikte hemen fark edersin.
    Hangi seritte oldugunu, kendi hizini, etrafindaki arabalara göre pozisyonunu, gitme dogrultusunu vs. farkında olmadan ilerleyen birini gorurseniz o kadındır. Genelde kadın olduklari için korna çalinip taciz edildiklerini düşünürler.

Erkek zekası mekanik açıdan daha gelişkin olduğu için erkekler genellikle daha iyi şöfördürler
    kadın zekası daha çok sözel yönde gelişim sağlamaya meyillidir mekanik açıdan zayıftırlar
    İstisnalar olduğunu kabul etmek zorundayım ama önemli olan istatistiksel çoğunluktur.

Her zaman yol kendilerinin sanırlar (değilse de trafikte de centilmenlik kurallarını geçerli sanıp yol vermenizi beklerler)

- Bir yere dönecekleri zaman önce sinyal verip frenle yavaşlayıp dönmek yerine yolun ortasında zort diye frene basarlar, şansınız varsa sinyal verip 3.sağdan dönerler.

- Özellikle İstanbul trafiğinde önemli olan tek şeyin akıcılık ve trafiği tıkamamak olduğunu bilmezler zaten uygulayacak pratik zeka pek azında mevcuttur.

- Çirkef olurlar

- Kötü şöförlük konusunda -dağdan inme- taksi şöförlerinden sonra ikinci sırada yer alırlar.

• 1. Sol şeride sollma için geçip frene basarlar.

2. Sağa dönüşte cebe girmeden çok önce frene basarlar.

3. Bütün dünya kendileri etrafında döndüğünü zan ettiklerinden, herkesin onların ne yapmak istediğini bildiği zan ederler..

4. Otoban ile şehiriçi yolu karıştırıp otobanda da aniden şerit değiştirirler.
  • Bayanların çoğu gerçekten çok kötü kullanıyor ve MaviBodrum'un dediği gibi mekanik zekaları yok

Ben teyzemden daha iyi araba kullanan bayan şoföre rastlamadım ama o kullanırken hele ben ön koltuktaysam bir anda kan beynime sıçrıyor. Bi şey deyince de işitmediğim laf kalmıyor.

O da tek el direksiyonda diğer eli ise ya viteste ya da yüzünde gözündedir. Ayrıca direksiyonu tek eliyle ortadan felan değil alt çapraz kısmından tutar, yaw önüme aniden bi şey çıksa ben bu direksiyonu nasıl çeviririm, bende o kadar esneklik var mı diye de düşünmez.

Ayrıca onu uyuz eden biri olduğundan delicesine hız yapar. Ben onun sayesinde 206 sw 1,4 dizelin limitlerinin bu kadar üst düzeyde olduğunu öğrenmişimdir

Ama hakkını yemeyelim arabayı çok güzel park eder dar yerlere çok rahat girer.

Bu arada annem araba kullanırken mümkünse ben binmemeye çalışıyorum

Ayrıca bizim dükkanın önü hergün bikaçyüz defa kitlenir; erkek şoförler gelir, durur, şçyle bi bakar paşa paşa bekler ama bayan sürücüler daha köşeyi döner dönmez başlarlar cankurtaran gibi ötmeye

Bayanlar kornalarının sesini çok seviyo olmalılar ki uzun uzun basıp milletin kafasını ütülemekten çekinmezler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşkun -- 14 Aralık 2005, 23:36:21 >

• park etme konusunda benim ablamdada önüne geçilemez 1 beceriksizlik söz konusu,aracı sola yanaştırırken herşey gayet güzel,1de sağ tarafa yanaştırmaya kalksında görün!neredeyse yolun ortasına bırakacak arabayı
  • delicem ben cidden güzel park ediyo dedim yanlış anlaşılmasın

Heralde ondan güzel yani ort. bir erkek şoför kadar güzel park eden bayan en fazla 50 tane çıkar koca türkiyede

Bu arada 30dan sonra kocasının aldığı arabayı kullanmaya çalışıp kullanamayıp, hatta çıktığı yere sokak esnafın yardımıyla direksiyonu hiç çevirmeden değişik yöntemlerle girmeye çalışan 2 komşumuz var. Birinde corsa, birinde de güzelim gümüş renkli Honda Civic HB 5K 1.8 Sport var. Hani stopları şeffaf olanlardan. Tabii ki de arabalar sokağın en güzel park yerlerinde yatıyor

• yok kardeşim yanlış anlaşılmadı,ben sadece ablamın özründen bahsettim,sen park etme konusundan bahsedince aklıma geldi
    ii forumlar...
    quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

delicem ben cidden güzel park ediyo dedim yanlış anlaşılmasın

Heralde ondan güzel yani ort. bir erkek şoför kadar güzel park eden bayan en fazla 50 tane çıkar koca türkiyede

Bu arada 30dan sonra kocasının aldığı arabayı kullanmaya çalışıp kullanamayıp, hatta çıktığı yere sokak esnafın yardımıyla direksiyonu hiç çevirmeden değişik yöntemlerle girmeye çalışan 2 komşumuz var. Birinde corsa, birinde de güzelim gümüş renkli Honda Civic HB 5K 1.8 Sport var. Hani stopları şeffaf olanlardan. Tabii ki de arabalar sokağın en güzel park yerlerinde yatıyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.