Şimdi Ara

Bayi araç tescil işine karışmıyor!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara dan bir bayiden araç aldım. Ben Konya dayım. Bayi diyorki "biz tescil işlemlerine karışmıyoruz. Belgeler hazır olduğunda biz yollarız. Siz orda tescil işlemlerini yaparsınız. Plakanizi çıkarttıktan sonra gelir aracınızı teslim alirsiniz ." Diger bayiler yapiyor siz neden yaomiyorsunuz dedim. Biz ankaradakilere bile yapmiyoruz Konya plakasi nasil cikartalim diyor. Gecici plaka cikartiliyor dedim.Yok hayır bizde Boyle diyor. Boyle bir saçmalıkla daha önceden karşılaşan oldu mu hiç?
    Bir de olursa ben kendi yerimde yaptırırsam kaç gün sürer 1 2 güne biter mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O bayi sallamış, herşey online artık. İki aracımı da gaziantepten aldım ama araçlar kahramanmaraş plakalı. Plaka edevlette hangi adresi verdiyseniz o vilayetin plakası oluyor. Satış temsilcisi bilgisayarda gözümün önünde sıradaki plakayı aldı ve bana söyledi. 2 saat içinde plaka basıldı ve araca takıldı.
    Siz kendiniz de yapabilirsiniz ama ben olsam o bayi ile iş yapmazdım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Gato Negro

O bayi sallamış, herşey online artık. İki aracımı da gaziantepten aldım ama araçlar kahramanmaraş plakalı. Plaka edevlette hangi adresi verdiyseniz o vilayetin plakası oluyor. Satış temsilcisi bilgisayarda gözümün önünde sıradaki plakayı aldı ve bana söyledi. 2 saat içinde plaka basıldı ve araca takıldı.

O sistem her marka/bayide yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

O bayi sallamış, herşey online artık. İki aracımı da gaziantepten aldım ama araçlar kahramanmaraş plakalı. Plaka edevlette hangi adresi verdiyseniz o vilayetin plakası oluyor. Satış temsilcisi bilgisayarda gözümün önünde sıradaki plakayı aldı ve bana söyledi. 2 saat içinde plaka basıldı ve araca takıldı.

İlgin, ben tüm ülkede bu sistem var diye biliyor(d)um...bahsettiğim markalar honda ve audi.

• quote:

quote:

Benim ki peugeout

O sistemin olmadığı yerlerde alıcıya mi yıkıyorlar herşeyi?

• quote:

Orijinalden alıntı: uzbaseem

quote:

quote:

Benim ki peugeout

O sistemin olmadığı yerlerde alıcıya mi yıkıyorlar herşeyi?

O da saçma, eskiden sistem mi vardı? Herşeyi bayi yapıyordu. İlk kez böyle birşey duydum açıkçası. Aldığınız fiyatın ne içerdiğine bakın. Anahtar teslim ise tescil işlerinin ücretinin dahil olması lazım (sigorta hariç tabi ki).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Gato Negro -- 30 Eylül 2017; 19:25:43 >

• Uzun zamandır hiçbir bayide anahtar teslim fiyatına trafik sigortası bedeli dahil değil. 1.MTV, plaka ve tescil masrafları ise dahildir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • El Gato Negro kullanıcısına yanıt
    Ben işin masrafında değilim. Kendileri yapsın ben gene masrafını odeyim. Ama burdan halledip de Konya dan Ankaraya elimde plaka ile gitmek çok saçma.

• ben olsam o bayiden araç almam

2015 de aldığım aracın mtv ve sigortasını dahi bayi ödedi trafik tescil işlemlerini bayi halletti araç 2 gün sonra teslim edildi anahtarı aldım çıktım hiç bir farklı ücret ödemedim sadece anahtarı teslim eden arkadaşa bahşiş verdim.

• araç Konya plaka olacaksa Ankara'dan nasıl yapcaklar o işi
  • quote:

Orijinalden alıntı: xnoname

araç Konya plaka olacaksa Ankara'dan nasıl yapcaklar o işi

adresiniz nereye kayıtlıysa plakanız o ile ait çıkıyor siz isteseniz de başka ile ait plaka alamazsınız arkadaş konyada ikamet ediyorsa ankaradan aldığı aracın plakası konya plaka çıkar. Bayi konya plaka alacaksan git konyadan al diyemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: uzbaseem

Ben işin masrafında değilim. Kendileri yapsın ben gene masrafını odeyim. Ama burdan halledip de Konya dan Ankaraya elimde plaka ile gitmek çok saçma.

Zaten tescil giderleri fiyatın içinde.

Biz karışmayız diyorlarsa aldıkları tescil masrafını iade etsinler, size evrakları versinler (Zaten muamelecide evrağı alıp işlem yapıyor) trafiğe gidip(yada takipçiye verip) ruhsat/plaka almak çok zor değil.

• Ben Ibiza almıştım geçen yıl. Seat Erzurum bayisi sehirdisinda geldiğim için ozenle ilgilendiler ve 2 saatte tüm islemlerimi hallettiler. Ben çayımi içip arabayi alıp çıktım .

Siz o bayiden iş yapmayın. Adam sizin paranizla size atar yapmış. Gidin araca 1.000 lira fazla versenizde başka bayiden alın kendinizi ezdirmeyin

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Bayide sistem ne arıyor ? Emniyetten yapılmıyor mu bu plaka işleri? Şoförler odası mı ne haltsa emniyetten aldığın yazı ile onlara bastırıyorsun diye biliyoryum. Bayi biz arabayı ittirmekle uğraşırız amelelik işlerini siz yapın sistemi ile çalışıyorsa o ayrı. Tamam sigorta artık şahıstan şahısa değişiyor diye alıcıya kitlendi kabul ama plaka ve ruhsat işlerinide alıcıya yıkmak hepten yüzsüzlük.

• İlk defa böyle saçma bir şey duyuyorum, hangi bayiymiş o yahu? Hani sizin böyle bir talebiniz olsa anlarımda, şu zamanda bu sistemle kaç kişiye araç satabilirler ki? Alıcıların çoğu sırf bu yüzden araçtan vazgeçer bence

• Hocam ben ankara göral Peugeot bayinden aldım, Türkiye de bile değildim. Vekalet bile istemeden, sadece nüfus kağıdı fotokopisi ile tüm işlemleri hallettiler. Eşimde yaşadığımız ilçe trafikten ruhsatı aldı. Herşey online ve tescil işlemini artık bayiler yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kizilsultan

Bayide sistem ne arıyor ? Emniyetten yapılmıyor mu bu plaka işleri? Şoförler odası mı ne haltsa emniyetten aldığın yazı ile onlara bastırıyorsun diye biliyoryum. Bayi biz arabayı ittirmekle uğraşırız amelelik işlerini siz yapın sistemi ile çalışıyorsa o ayrı. Tamam sigorta artık şahıstan şahısa değişiyor diye alıcıya kitlendi kabul ama plaka ve ruhsat işlerinide alıcıya yıkmak hepten yüzsüzlük.

Bazı bayiler trafik takipçinin yaptığı işlemi kendi ekranlarından yapabiliyor. Ekrandan sıradaki plakayı alıp geçici ruhsatı hemen alıyor/veriyor, kendi adamları da şöförler odasından plakayı bastırıyor getiriyor, daha sonra araç sahibi emniyete gidip asıl ruhsatını hemen alabiliyor. Yada bayi asıl ruhsatı daha sonra alıp aaraç sahibine veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dendesox

Hocam ben ankara göral Peugeot bayinden aldım, Türkiye de bile değildim. Vekalet bile istemeden, sadece nüfus kağıdı fotokopisi ile tüm işlemleri hallettiler. Eşimde yaşadığımız ilçe trafikten ruhsatı aldı. Herşey online ve tescil işlemini artık bayiler yapıyor.

Bende Peuget bayisinden araç almıştım, hemen kendi ekranlarından plakayı alıp geçici ruhsatı çıkarttılar, kendi adamları akşama plakayı getirdi, aracı aldım gittim. Daha sonra ruhsatı trafikten kendim aldım, zaten geçici ruhsat elde olduğu için 5 dakikalık işi vardı.

*Ama her bayi tescil işlemi için izin almış değil. Mesela daha sonra Citroen aldım, işlemleri kendi takipçileri halletti. Şimdi BMW aldım, onlarda halen takipçi ile çalışıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dendesox

Hocam ben ankara göral Peugeot bayinden aldım, Türkiye de bile değildim. Vekalet bile istemeden, sadece nüfus kağıdı fotokopisi ile tüm işlemleri hallettiler. Eşimde yaşadığımız ilçe trafikten ruhsatı aldı. Herşey online ve tescil işlemini artık bayiler yapıyor.

Bende Peuget bayisinden araç almıştım, hemen kendi ekranlarından plakayı alıp geçici ruhsatı çıkarttılar, kendi adamları akşama plakayı getirdi, aracı aldım gittim. Daha sonra ruhsatı trafikten kendim aldım, zaten geçici ruhsat elde olduğu için 5 dakikalık işi vardı.

*Ama her bayi tescil işlemi için izin almış değil. Mesela daha sonra Citroen aldım, işlemleri kendi takipçileri halletti. Şimdi BMW aldım, onlarda halen takipçi ile çalışıyor.

En azından kendi takipçileri halletmiş. Burda tamamen bana yıkıyorlar.

• Anladığım kadarıyla bu işlem bayi kendisi en kötü takipçisiyle halletmesi gerekiyor. Yani farklı bir ilden olunca plaka çıkmaz diye bir durum yok.Bugün tekrar görüşeyim inşallah.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.