Dostlar selam, Daha önce hiç bayi olsun galeri olsun araç alım-satım yapmadım. Biraz çekiniyorum nedense :) Kia Rio 2017 yeni kasa concept aracım var. Şu sıralar arabayı değiştiresim var, vaktim yok. Eldekini satıp yeni araç aramak zaman alacak bolca. O sebepten düşünmeye başladım korkunun üzerine gitmeye. İki sorum olacak Araç + nakit + kredi tarzı bir uygulama ile bayiden araba alınabilir mi ? Takasta aldıkları aracı çok ucuza mı kapatıyorlar? Az bir el verin :) Astra 1.4t 2020-2021 veya peugeot 308 1.2 puretech radarımda |
Bayi - Galeri Fobisi :)
-
-
Kafanda bir fiyat belirle,bir de teklif al
İşine gelirse sat veya takasa gir -
Takasta genellikle takas etmek isteyen kişinin karlı ayrıldığı görülmemiştir.
Bayiiler aracınızdan ekmek yicek ve sattığı araçtan da ekmek yicek öyle düşünün.
Galericiler de aynı, takas araçtan ekmek yicek, sizin aracınızı satip onunda ekmeğini yicek.
Yani anlicaginiz, her türlü zararda olan siz olursunuz. Ona göre planınızı yapın. -
Eski aracım yıl 2015-2016 falandır diye tahmin ediyorum. 17 bin ederken galeriden 42 e araba alacaktm. 14 e sayarm, 28 verirsin demişti. Anlaşamamıştık.
bundan önceki aracıma ford bayi 85 verdi. Ben 95 e kendim sattım. Bir galeri 90 a sayarım demişti ama kendi aracından hiç indirim yapmamıştı. Yani 87 e falan almış olcaktı.
aşağı yukarı galeri de bayi de en az %10-%15 aşağısına alıyor. Galeriler fiyat açısından daha makul, güven açısından bayi daha makul diyebilirim.
-
Geçen yaz bayinin 78.000 değer biçtiği aracımı 94.000’e sattım. -
Ford bayinin 77 dediği aracı 109'a sattım Eylül 2020'de.
Nisan 2021'de Kia bayisi de 130 dedi şimdiki aracıma takasta. Bence piyasası 160-165.
Tamam ekmek yiyecekler, ticaret bunu gerektiriyor. Ama 10 aşağısı dese eyvallah.
Uzun lafın kısası takasa öldürürler, dışarıda satmak lazım. -
2016'da Cezayire giden Peugeot 2008'ler için takas teklifi almıştım. 55'bin piyasası olan araca 40 bin teklif ettiler. Bayi kar etmeyeceği aracı almaz. Galericide aynı hesap. Para için yapıyorlar sonuçta bu işi. Bende de galeri fobisi var. 1 kere aldım galeriden araç çok şükür bi problem yaşamadık. Araç ama al sat değil, galericinin babasının sıfır aldığı araçtı ve 1 yaşındaydı. -
Dün kendi kendime bu tarz bir konu açmayı düşünüp tekrar vazgeçmiştim. Şimdi konuyu görünce gülümsedim demekki bu fobi çoğu kişide var :) bende benzer durumdayım, acil nakite sıkıştım ancak arabasız kalacak durumda da değilim, bu sebeble takasa girmeyi düşünüyorum ama nerden baksan zarar.
Arabam 2010 civic otomatik, çok da memnunum ama ben kime gidip gel takas yapalım desem otomatik olarak "arabaya tüü kaka" muamelesi yapılacak, işte bu yüzden cesaret edemiyorum. Sizin durumda da aynısı olacak hocam en mantıklı olanı elden çıkarıp yeni araba almak, gerekirse 15 gün oto kiralama yapılabilir. -
bayii neysede galeriden araç felan alınmaz pert aracı saglam dıye satanlar mı dersın yağ yakan motoru katkıyla bılmem neyle dumanını kesıp sorunsuz dıyenler mı kısaca bayiden uzak durmak lazım
-
Böyle leş bir piyasa şahıstan şahısa araba satmaya çalışmak ince bir ipin üzerinde yürümeye benzer.
Galeriler 20-30 altına araç kapatıp yolunu bulma derdinde.
Alsatçı yamyamlar zaten her zaman tetikte bekliyor.
Sana tavsiyem araç değişimi yapacaksan eğer bayi ile çalış.
Bayiden ikinci el araç alacaksan eğer sattıkları araçtan zaten kazandıkları için senden alacakları aracı çok öldürmüyorlar.
Üzerine de %18 faturanı alırsın, araçta bir şey çıkarsa karşında muhattap bulursun.
Şu an Türkiye'deki ikinci el piyasası şeytanı imana getirir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 27 Mayıs 2021; 16:59:25 > -
Ben araba alırken öyle tipler gördüm ki bazen sadece galeriden araba bakacağım diyordum hiç değilse yeri adresi belli
Ulan arabaya sözleşiyoruz akşam üstüne 10 bin koyuyor vazgeçtim diyor
Sol arka çamurluk değişik diyor experde önden şaseye kadar işlemli çıkıyor
Arabayi almaya geliyorum bilet alıyorsun adam arabayı yeğenim satmış diyor vs vs
Boyasız arabaya gidiyorum araba rütuş kaleminden ezik çizik içinde binmeye kalksan 6 parça boyali olacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 27 Mayıs 2021; 19:43:25 > -
astra k 5 para etmez kronik boya sorunu var 2020 sinde bile araba en ufak kum tanesinde bile boyası pul pul dökülüyor trim kalitesi vasat altı nerede astra H lerdeki yumuşak plastikler nerede astra K nin leğen plastikleri kia ceed çok daha iyidir diye tahmin ediyorum ayrıca yakıtı insanı bıktırır derecede astra k yı 1,5 sene kullanıp sattım gerekirse fotolarıda duruyor hala detaylı anlatırım bence asla C segmentin de tercih edilmez.
-
Vaktin yoksa en mantıklısı trinksatçılara vermek öldürmeden nerdeyse piyasa fiyatına alıyorlar -
Kullanıcı yorumu ile birlikte, 308e gitmek mantıklı oluyor.
Rio piyasası 130 civarı ama, trink sat uygulaması düşük çıkarıyor fiyatı.
Cerato kullanıyoruz şirkette güzel araç, ama çok üstlere çıkamıyor bütçe de.
Bakalım, yarın öbür gün gidersem bayi galeri vs buradan başıma geleni yazarım :) -
3 sene önce komşum aracını bayiye verip sıfır araç alacaktı. Piyasası 46-48 olan araca 40 teklif etmişlerdi. 2 gün içinde arabayı sat yenisini al uğraşmak istemiyorum demişti. Bayiye vereciginize ben alayım dedim ve aldım.
İlk aracım da benzer bir şekilde alinmaydi. Daha önce anneme sıfır araç aldığımız Nissan satış müdürüne araba aradığımı söylemiştim. Bir kaç gün sonra takasa bir Fabia geldiğini, benzer özellikte ellerinde araç olduğu için üzerlerine almadan devretmek istediklerini söylediler. 2014 başında net piyasası nasıldı hatırlamıyorum ama 14.500 liraya almıştım. 7 ay sonra satarken 19.500'e satmıştım. -
Takasa verme, çok zarar edersin.
Kendin satmaya vaktin yok ise bayiye ver aracını istediğin fiyatı yaz, konsinye satsınlar. Düşük komisyonla senin aracını senin adına hem de daha hızlı satmış olurlar.
Son olarak 2020-21 Astra’nın 1.4 Turbosunu alma, motor sorunlu.
308 1.2 zaten hiç alma, LSPI riski yüksek o motorun.
Her iki modelin de dizelini tavsiye ederim. -
Hocam yapmayın ne galerici ne de bayiiye araç vermeyin
Bu ay Kia bayiine takas için aracımı götürdüm (egea urban 1.3 mj) 95.000 TL teklif ettiler. Üç gün sonra 132.0000 TL'ye sattım aracı, saçmalıyor bayiiler.
Köyün internete satın çok zarar edersiniz
Trinksat'cilarda şöyle bir sıkıntı var. İnternetten fiyat alıyorsunuz gayet iyi fiyat. Aracı götürüp Exper yaptırıyorsunuz kendi firmalarına bir bakıyorsunuz aracı 10.000 TL fiyat kırmışlar. Sebebi nedir saçma sapan bahaneler yok ufak çizik varmış yok jantin biri çizikmis
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenmavi -- 28 Mayıs 2021; 7:0:37 >
Benzer içerikler
- atiker lpg bakım uyarı sesi kapatma
- izmir"de en iyi renault tamircisi
- renault clio 1.5 dci touch otomatik yorumlar
- opel insignia 1.4 turbo kronik sorunları
- trafik cezası fotoğraf görüntüleme
- toyota corolla 2023 fiyat listesi
- skoda yeni kodiaq
- suzuki s-cross fiyat
- renault logan
- mg es5
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X