Şimdi Ara

Bayiden sıfır araç alanlar bakabilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şehirdışından bayiden kendi aracımı verip üzerine nakit ödeme yaparak sıfır araç alacağım Allah nasip ederse salı günü.bayi benden sadece kimlik fotokopisini istedi gerisini biz halledeceğiz siz geldiğinizde plakanız falan aracınızın üzerinde takılı olacak dedi. Merak ettiğim biz olmadan bütün bu işlemleri bayi yapıyormu, biz sadece oraya gidince imzamı atacağız. Takas esnasında notere gidecekmiyiz, sigortası olmadığı için aracı getirirken polis çevirmesine takılırsak sorun olurmu, teşekkürler.

• Öncelikle sizden noterden vekalet isteyecekler, peşinden parasını hesaplarına yatiracaksiniz. Sozlesmeyide yollayacaklar onuda imzalayacaksiniz. Bunları whatsup üzerinden yollayacajsiniz, ertesi gün araci teslim alabilirsiniz. Size ertesi gün sasi numarası ve motor numarasını, plakayı gönderirler, sizde bununla sigortayı halleder siniz gitmeden.
  • Hocam bu dediklerinizin hiç birini söylemediler bana ben anlamadım bu işi
  • Hazır plakalı demek; araca daha önce satış işlemi yaptık. Yani bayi satmadan satmış gösterdi anlamına gelebilir. Araç muhtemelen yine sıfırdır ama daha ucuza alınabilir demektir bu durumda.

Yok, plakasiz araç. Siz gelinceye kadar takarız ise; imzalar atılmadan oluyor mu bilmiyorum
  • Yetki verilen bir bayi ise sadece kimlik ve bayide attığın imza ile aracın bütün işlemleri yapılıyor sen sadece aracı almaya gidiyorsun. Ha bir de 15 gun sonra ruhsatın geliyor o kadar. Vekalet olayı tarih olmak üzere. Bende sadece bir imza ile 9 ay önce aldım..
  • Parasını gönderdikten sonra aracın adiniza kesilmiş proforma faturasini gönderirler size siz bu faturayla trafik şubeye gidip aracın plakasını aliyorsunuz. Bayide sistem üzerinde aracın şasi no ile eslestirilmis plakayı görüyor onu çıkarıp aracınıza takıyor.gecici ruhsatlarıyla aracınızı teslim ederler.siz bulunduğunuz yerde trafik şubeye gidip ruhsatlarinizi alırsınız.trafik sigortasını ve kaskoyuda elinizdeki proforma fatura ile bulunduğunuz yerde yaptırıp yola öyle çıkacaksınız.
  • Hocam plakayı ben değil onlar çıkaracaklarını söylediler. Sadece ben imza atacağı. O kadarmış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bayiden sıfır araç alırken
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: -)KraL(-

Hocam plakayı ben değil onlar çıkaracaklarını söylediler. Sadece ben imza atacağı. O kadarmış

aynen sen sadece imza atıyorsun bayide oturup çay içerken
    plakayı onlar çıkarıyor hatta plaka seçme şansın da var
    1 saat bile sürmez işlemler yeni aracın teslim edilir.
    araç ruhsatı yerine geçen geçici belge verecekler yazıcıdan çıkarıp
    o belgeyle ruhsatını trafikten kendin alıyorsun 5 dk lık işlem para da vermiyorsun

takas için araç veriyorsan eski aracın satışını alacaklar masraflar onlara ait

trafik sigortası zorunludur

edit* hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msmart -- 4 Aralık 2016; 10:48:14 >
  • Allah razı olsun hocam eyvallah
  • Ben de sali gunu alcam inslh, kimlik fotokopisi gonderdim yarin da vekalet gondercem sali da plakayla araci verceklermis. Ozel plaka icin de bisey dediler o an cok anlamadim ama tekrar sorcam. Plaka secme islemi oluyor mu? Baska bir ilden alicam araci
  • mutlaka çıkacak plaka konusunu takip edin çünkü çok saçma harfle çıkabilir (kaz , dv, eks ,fck )
    bayi çıkacak plaka serisini önceden biliyor ordan size bilgi versin eğer seri beğenmediğiniz harflardeyse ya biraz beklersiniz yada başka bir yolu vardır . hayırlısı olsun .
  • Bayi yetkili ise tüm islenleri yaptirip plakayi cikartabiliyor. Tescil oncesi trafik sigortasi zorunlu. Onu da ister kendiniz yaptirip bayiye ulastirmaniz gerekli yada aldiginiz bayiden yaptırıp teslimat sirasinda sigortanin ucretini de öndersiz.

Hayirli olsun
  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    Peki ben teklif almak istesem tescil oncesi neye gore hangi bilgilere gore teklif alicam elimde hic bilgi yok suan?
  • bir ay önce aldım...

cumartesi fiyatta anlaştık, kaporayı verdim, proforma faturasini verdiler bu fatura ile kasko ve trafik sigortasını yaptırdım, pazartesi noterden vekalet verdim bayiye gittim parayı bayıldım,vekaletle bayi ruhsat/plaka çıkardı çarşamba aracı almaya gittim ruhsat plaka her şey hazır, iyice bir kontrol, aracı temizleyen arkadaşa bahşiş sonra en yakın benzin istasyonu, eve geldim ruhsat fotokopisini kasko/sigorta yapan arkadaşa gönderdim daha önce geçici olan kasko/sigorta asıl plakaya geçirildi...
  • ödeme yapmaya gittiğimde yani ruhsat plaka daha çıkmadan trafik sigortasını yaptırmıştım. bir örneğini bayiye verdim...
  • Ben de dun kaporayi verdim ama fatura yollamadilar sase no yazili bilgisayar ekran goruntusu yolladilar bi de model yili arac adi falan yaziyo baska bilgi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: okan10tr

Peki ben teklif almak istesem tescil oncesi neye gore hangi bilgilere gore teklif alicam elimde hic bilgi yok suan?

Araç alıp anlaşma yapıldığında aracın motor/şasi no'su alınır, o araç artık sizin sayılır.
    Motor/şasi ile trafik sigortası yaptırılır, hemde araç alınırken verilen motor/şasi ile araç üzerindeki numaralar kontrol edilir.

Proforma fatura isteyin, mail ile göndersinler...
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Simdi konustum yarin sabah gondercek fatura bilseydim dun alirdim neyse bakalim
  • Çok acil yardımcı olabilir misiniz. Kendi aracımı verip üzerine para ekleyip sıfır alacağım. Benim aracı satmak için Vekaletname istiyolar ona eyvallah ama benim arabayı saydıkları para kadar senet imzalatmak istiyorlar, başkasına satmayayım diyeymiş. 1 sene satamazsalar ellerinde 1 sene senedim mi kalacak???
  • quote:

Orijinalden alıntı: seismical

Çok acil yardımcı olabilir misiniz. Kendi aracımı verip üzerine para ekleyip sıfır alacağım. Benim aracı satmak için Vekaletname istiyolar ona eyvallah ama benim arabayı saydıkları para kadar senet imzalatmak istiyorlar, başkasına satmayayım diyeymiş. 1 sene satamazsalar ellerinde 1 sene senedim mi kalacak???

Bakın, ben hep takasa araç verdim ve sıfır araç aldım.

Aracı teslim ettiğim anda noterden devrini verdim, sıfır araca da vekalet vermem trafiğe gider imzamı atarım.

Vekalet istemelerine eyvallah demeyin, o iş olmaz. Çünkü onlar eskidendi...
    Senet menet vermeyin, o da saçmalık...

Eğer buna uymuyorlarsa araç oradan araç almayın. Başka yer mi kalmadı??
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.